Aurangabad barlangjainak csodái képekkel

Az Aurangabad barlangok egy dombon helyezkednek el, amely nagyjából keletről nyugatra fut, és közel 2 km-re északra Bibi ka Maqbara-tól, Aurangabadban, Maharashtra, amely 12 sziklavágású buddhista szentélyből áll, amelyeket három csoport választ el egymástól 500 méterre. Egyéb. Az 1-5 barlang a nyugati oldalon, míg a 6-9 barlang ugyanazon domb keleti oldalán található. A barlangok harmadik csoportja, amely magában foglalja a 10-12 -es barlangot, keletre található. Az Aurangabad -barlangok a Kr. U. 2. és 3. századtól a 7. századig nyúlnak vissza. A lágy bazaltkőzetből a domboldalba vájt barlangok csodálatra méltó építészeti alkotások, amelyek a legmagasabb fokú indiai klasszikus művészet finoman faragott formáit hordozzák.

Aurangabad barlang temploma:

aurangabad barlangok

A Sahyadri és Satara dombok közé ültetett és a Dudhana folyó által öntött Aurangabad -barlangok gyakori turisztikai helyszínek. Fantasztikus szerkezeti faragásaival és élő bizonyítéka a buddhista településnek már a 2. és 3. században.

A szépség pillérei:

A barlangok belsejében régimódi oszlopok találhatók, bonyolult faragással. Tanúságtételként szolgálnak a korszak gyönyörűen faragott építészeti munkájához.

1. barlang:

Az Aurangabad barlang 1. barlangja az egyik legkorábbi ásatás, amely a 2. vagy a 3. században nyúlik vissza. Ez egy befejezetlen Vihara vagy kolostor, ahol a veranda mennyezete összeomlott. Ennek a barlangnak a megőrzése alacsony szinten van a kőzetképződés rossz jellege miatt, ami szintén megakadályozta a nagy kiterjedésű ásatásokat.

2. barlang:

A 2. barlang egy négyzet alakú szentély, amely hasonlít a hagyományos buddhista templomokhoz. Középpontjában egy ülő Buddha monumentális képe látható, meditatív pózban, amelyet számos más Buddha szobor ölel fel, amelyek mindkét oldalon láthatók a falakon..

Buddhista szentély:

.

A barlangok közepén található egy nagy szentély, amelyet Lord Buddhának szenteltek. A szentélyt gyönyörűen faragott oszlopok borítják, amelyek megtámasztják a mennyezetet. A hátsó részen egy szobrászatú szentély látható, Lord Buddhával, álló helyzetben ábrázolva, és a mennyezetig emelkedve egy tökéletes alakú kupola kör alakú gerendákkal. Egy ilyen hely csak békét és nyugalmat hozhat. Ezt Aurangabad buddhista barlangoknak is nevezik

Aurangabad -barlang Apsaras:

Az Aurangabad -barlangok másik szobrászati ​​remekműve a gyönyörű égi lények vagy Apsaras, ahogy a hindu és a buddhista mitológiában ismertek. A barlang falait művészi és formás időtlen pompában díszítik.

6. barlang:

A 6. barlang finoman vésett nők kiállítása, egzotikus frizurákkal és díszítő díszítésekkel. A faragványok közepén előtérbe kerül az Úr Buddha toronymagas alakja. Ez a barlang, amelynek mindkét oldalán cellák vannak, szentélyt tartalmaz, és oszlopok jelzik a verandán és a verandán.

7. barlang:

A hetedik barlangot a legelbűvölőbbnek tartják, mivel díszes ábrázolásával látják el a ferde és gyér ruhás női alakokat, amelyek a tantrikus buddhizmus jelenlétének markáns jelei voltak ebben a korban. A 7 -es barlang egy szentélyből áll, amelyet körülötte egy külső folyosó vesz körül. A folyosót rendszeres időközönként alkávok alkotják, amelyeken buddhista istenek és istennők különféle szobrai láthatók. A verandán a szentély bejáratát Avalokiteshvara és Bodhisattva bonyolult ábrázolása szegélyezi.

Egy letűnt korszak:

Az Aurangabad -barlangok, amelyeket az Ajanta és az Ellora -barlangok árnyékolnak, még mindig örömet okoznak a szemnek. Emlékeztetőül szolgál a buddhista vallás érintetlen dicsőségére abban az időszakban. Annak ellenére, hogy sok barlang befejezetlen maradt a laza sziklatalaj veszélyei miatt, ez a monolit szobor túlnyomórészt túlélte az idő homokját.