A kókuszolaj nagy előnyei csecsemőknek

A csecsemőket és finom bőrüket a korai szakaszban távol kell tartani mindenféle kemény vegyszertől. Mindig tanácsos egy természetesebb helyettesítőt választani a nedvesség biztosítására, valamint a baba testének masszírozása közben. A kókuszdióolajat csecsemőknek évszázadok óta használják Indiában és más országokban élő emberek, hogy testük számára a szükséges gyengéd ápolást biztosítsák. Az olaj gyengéd a bőrhöz, valamint sok tápanyagot és előnyt biztosít bőrének. Tanuljunk meg többet a kókuszolajról és a csecsemők számára történő felhasználásának számos módjáról.

kókuszolaj csecsemőknek

A kókuszolaj fajtái babáknak:

Míg az olajat az eljáráshoz hasonló módon nyerik ki, ezek megkülönböztetik egymást. A piacon többféle kókuszolaj csecsemő számára is kapható. Ezek a különböző típusú kókuszolajok gyerekeknek gondosan és precízen vannak csomagolva, szem előtt tartva a baba igényeit. A piacon elérhető különböző típusú kókuszolaj baba bőrére,

  • Tiszta kókuszolaj csecsemőknek
  • Szűz kókuszolaj csecsemőknek
  • Bio kókuszolaj baba hajhoz
  • Hidegen sajtolt szűz/bio kókuszolaj a baba bőrére

A kókuszolaj előnyei a baba bőrére:

Az ok, amiért a kókuszolajat mindenki szereti, annak számtalan előnye és felhasználása miatt van. Tehát nézzük meg a baba bőrének különféle előnyeit.

1. Nem reaktív hidratáló:

Bár sok baba termék kapható a piacon. Ezek köztudottan biztonságosak a csecsemők számára, hiszen szülőként egészen biztosan nem akarja gyermekét vegyszerek közelébe hozni egészen addig, amíg nem szükséges. Mivel jól tudjuk, hogy a kókuszolaj számos előnnyel jár, és az egyik ilyen előny, hogy nagyon jó hidratáló. A kókuszolaj nem reagál a gyerekek bőrére, és még a legszárazabb bőrt is azonnal hidratálja.

2. Kiütések kezelése:

Pelenka viselése vagy újrafelhasználható alsónadrág használata a legjobb módja annak, hogy a baba ne legyen zavaros és ideges a szennyezett nadrág miatt. De ezek a dolgok, bár nagyon hasznosak, gyakran kiütésekhez vezetnek. A kókuszolaj a baba kiütésére nagyon olcsó és hatékony megoldás. Mindössze annyit kell tennie, hogy vattapálca vagy tiszta ujjak segítségével csak néhány csepp olajat vigyen fel a kiütésekre. Az olaj teljesen meggyógyítja a területet, miközben csökkenti a bőrpírt és a viszketést vagy fájdalmat.

3. A száraz csiszoló bőr gyógyítása:

Mivel jól tudjuk, hogy a kókuszolaj baba hidratáló technika valóban működik, hasonlóan a kókuszolajos babaápolókat is nagyon szeretik. Gyakran a gyerekek, különösen a baba száraz bőre azonnal vörösre fordul. A kókusz alapú krém használata csak néhány felhasználás során hidratálja és gyógyítja a bőrt. Az eredmény azonnali, mellékhatások nélkül.

A kókuszolaj jó a baba hajához?

A baba 09 hónapja élt az anyaméhben. A szülés után, annak ellenére, hogy a baba kint van, a fejlődési időszak még tart. A baba teste törékeny, és kiemelt figyelmet igényel. Mivel a baba fejlődési stádiumban van; fejbőrük kialakulása folyamatban van.

Ebben a fázisban fontos, hogy a lehető legnagyobb gondossággal bánjunk a babával, és ezt a gondosságot a kókuszolaj biztosítja. A kókuszolaj tápanyagként és nagyszerű masszázsolajként is segít, ugyanakkor az olaj nagyon jó a hajnak, mivel annyira organikus természetű.

A kókuszolaj felhasználása a baba egészségére:

Most, hogy megértettük, milyen előnyös a kókuszolaj. Ismerjük meg a kókuszolaj különböző felhasználási lehetőségeit a baba egészségére,

1. Új fogfájás/fogzás:

Úgy tartják, hogy a babák sok fájdalmat és kellemetlenséget éreznek, amikor megkapják az első fogsorukat. Egy nagyon egyszerű módja annak, hogy vigyázzon erre a fájdalomra, ha egy tiszta pamut ruhát teker az ujja köré, mártsa bele kókuszolajba, majd óvatosan masszírozza a baba ínyére. Ez a gyengéd kókuszolaj a baba fogzási fájdalmaihoz egy hack, amely minden alkalommal működik.

2. Gyakori élesztőfertőzés:

A csecsemők az állandó fulladás miatt könnyen kaphatnak élesztőfertőzést magánrészükben. Ez ezen a területen a pelenkák miatt jön létre. Ez leginkább a levegő beáramlásának hiánya miatt van ezen a területen, így igazán jó módja a kezelésnek az, ha kókuszolajat használnak a baba élesztőgomba fertőzéséhez. Vigye fel az olajat az érintett területre, majd hagyja a babát egy ideig nyitva, hogy levegőt kapjon a meztelen bőrre. A fertőzés rövid időn belül megszűnik.

3. Repedt arc:

Használjon kókuszolajat a baba repedezett arcához az azonnali eredmény érdekében. A rendkívül hidratáló összetevő rendszeres időközönként alkalmazható a baba tiszta bőrére, azonnal látni lehet, hogy az arcpír eltűnik, és a bőr egészségesebbnek tűnik.

4. Székrekedés:

A csecsemők csak életük első napjaiban tudnak tejből eltartani. Bár valószínű, hogy a tej vagy más gyógyszerek miatt a baba székrekedést kaphat. Használhatja a kókuszolajat, a megfelelő módon etetheti a babával, és a baba rövid időn belül minden problémától mentes lesz.

5. Rigó:

A szájpenész egy nagyon gyakori jelenség a csecsemőknél, amely gyakran észrevétlen marad a tudatlan szülők miatt. Ez egy gombás növekedés, amely kis fehér foltokban jelenik meg a szájban, és megnehezítheti a baba etetését. A kókuszolaj gyermekek rigójához nagy szerepet játszik, mivel a szűz kókuszolaj nagyon jó gombaellenes megoldás, ezért tanácsos, hogy az anyák szoptatás előtt dörzsöljék a mellüket, mert így elkerülhető a gomba előre-hátra történő alkalmazása..

A kókuszolaj előnyei csecsemőknek:

A jól ismert és sokat hallott előnyök és felhasználások mellett a kisgyermekek számára készült kókuszolajnak számos előnye is van, nézzük meg néhány legjobb előnyét,

(A) Kókuszolaj a főzéshez:

Igen, többféle válasz létezik arra, hogyan adjunk kókuszolajat a gyerekeknek, a leggyakoribb módja az étel. Amikor a baba elég idős lesz enni, ezt a többfeladatos olajat használhatja étel elkészítéséhez, mivel teljesen biztonságos, és sok országban használják. A kókuszolaj hozzáadása a csecsemő ételekhez nincs következménye; valójában segít az emésztésben.

(B) Baba masszázs:

A kókuszolaj a babamasszázshoz a legkeresettebb termék. A kókuszolajnak számos előnye van, megértjük, mennyire fontos a babamasszázs a baba számára. Tehát, ha megfelelő olajjal csináljuk, még jobb lesz. Az olajat kissé felmelegítheti, hogy felmelegedjen, hogy még jobban érezze magát a bőrön, és kellemes meleg masszázst adjon a babának.

(C) Baba fürdő:

Nem sokan tudják, hogy a gyermekek számára készült kókuszolajat annyira fontosnak tartják, mert fürdővizükben is használható. Igen, adjon hozzá kevés olajat a kissé meleg vagy szobahőmérsékletű vízhez, mielőtt a babát vízzel mossa. A kókuszolaj segít tisztítani a bőrt és hidratálni. Nagyon jó forrásnak tekintik a méreganyagok felszabadítására, így felnőttek számára is alkalmas.

A kókusz kétségtelenül nagyon jó összetevőnek tekinthető, számos előnnyel. Tejét, olaját vagy magát a kókuszt használd többféleképpen. A kókusz másik kiváló tulajdonsága, hogy minden korosztály számára hasznos; az olaj használható főzéshez vagy csak egy jó fej/testmasszázshoz. Használja ezt a kókuszolajat babamasszázshoz anélkül, hogy aggódnia kellene a nagyobb mellékhatások miatt.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Vannak -e allergiás problémák, amelyekkel szembesülhetek a kókuszolaj használata során a kisgyermekek számára?

A kókuszolajnak általában nincs allergiás reakciója, mivel az összetevő nagyon enyhe és tiszta, ha szerves formában használják, bár ha bizonytalan, mindig konzultálhat orvosával.

2. Biztonságos a kókuszolaj hozzáadása a babaételhez?

Igen, amikor a baba elkezdheti a szilárd anyagok fogyasztását, használhat főző kókuszolajat bármely más olaj helyett az étel elkészítéséhez, mivel az olaj teljesen biztonságos a baba számára..

3. Használhatom a kókuszolajat a babám hőkiütéseinek és égési sérüléseinek kezelésére?

A kókuszolajnak gyógyító tulajdonságai vannak, így igen, minden bizonnyal használhatja az olajat gyógyszeres kezelés után, hogy megnyugtassa a bőrt, és távol tartsa a fájdalmat és viszketést a csecsemőknél.