A kókuszvíz ivás előnyei csecsemők számára

A kókusz egy általánosan kedvelt gyümölcs, amelyet diónak vagy magnak is nevezhetünk. Ennek a kókuszdiónak nem csak többféle felhasználása van, hanem számos előnye is, ami annyira népszerűvé teszi. Bár a gyümölcs népszerű és megbízható, még mindig vannak mítoszok a kókuszvízről a csecsemők számára, annak előnyeiről és mellékhatásairól, ezért ássunk bele és tudjunk meg többet erről a csodavízről.

kókuszvíz csecsemőknek

A kókuszvíz előnyei csecsemőknek:

1. Gyógyítja a megfázást és az influenzát

A kókuszvíz gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a megfázás, az influenza és a láz gyógyításában. A kókuszvíz felszámolja az influenza összes lehetséges okát, és visszaállítja az immunitást, helyreállítva a gyermekek egészségét.

2. Felszámolja a gyomorférgeket

A kókuszvíz segít kiüríteni az összes férget, amely a baba gyomrában élhet, és sok szabad szemmel láthatatlan, de problémákat okozhat. A kókuszvíz segít eltávolítani ezeket a férgeket.

3. Tisztítja a testet

A kókuszvízben található tápanyagok segítenek tisztítani a szervezetet belülről. A kókuszvíz eltünteti a szervezetben lévő mindenféle toxint, így könnyebbnek, frissebbnek és aktívabbnak érzi magát.

4. Mindenféle bélproblémát kezel

Legyen szó hasmenésről, hányásról vagy csak folyékony mozdulatokról, a kókuszvíz megoldást jelent mindezekre a gyakori bélproblémákra. A kókuszvíz rendszeres fogyasztása könnyen kezelheti az emésztőrendszeri problémákat.

A kókuszvíz csecsemőknek való adásának mellékhatásai:

A kókuszvizet csodavíznek tekintik, fogyasztása nem okoz mellékhatásokat senkire, beleértve a csecsemőket és a felnőtteket is. Bár egy dolgot szem előtt kell tartani, az az idő, amikor elkezdik kókuszvízzel etetni a csecsemőket, mivel a szakemberek csak tanácsos és ajánlott, hogy legalább 6 hónapos korukig csak tejet adjanak nekik. Tehát a kókuszvíz a kisgyermekek számára teljesen biztonságos, de a csecsemők számára csak a javasolt életkor után szabad elkezdeni, mivel a szervezet nem tudja feldolgozni a kókuszvizet.

Tippek a kókuszvíz gyermeknek való etetéséhez:

A kókuszvíz kellemes édes ízű, nem túl édes. A víznek nincs semmiféle lehengerlő vagy taszító szaga, ami miatt a gyerekek kedvelik a kókuszvizet.

  • A gyermek naponta egyszer fogyaszthatja a kókuszvizet energiaitalként.
  • A tésztában kókuszvizet használhat édes ízű búza lapos kenyerek készítéséhez.
  • A kókuszvizet édes ízű ételekkel együtt lehet főzni, és a gyerekek könnyen fogyaszthatják.

[ Többet látni: Ízletes ételek receptjei kényes kisgyermekek számára ]

A megfelelő idő kókuszvizet adni a babának:

Az orvosok és táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy csak kókuszvizet adjanak a csecsemőknek a hatodik születési hónapjuk után. Az egyetlen dolog, amit a csecsemőknek ennyi idős korukig fogyasztaniuk kell, csak a tej és semmi más, mivel a baba teste nem elég fejlett ahhoz, hogy a tejen kívül bármit feldolgozzon és megemészthessen.

A kókuszvíz tápértéke csecsemőknek:

A kókuszvíz tápértékének megkérdezése hasonló a zseni megkérdezéséhez, mert mindenük megvan. Nevezd meg, és a kókuszvíz bőségesen tartalmazza ezt a tápanyagot. Ezen tápanyagok jelenléte segít számos gyakori betegség kezelésében; nézzük meg ezeket a közös tápanyagokat.

A kókuszvíz 19 kcal energiát tartalmaz, ezért csak egy pohár kókuszvíz olyan, mint egy energiafokozó. Tartalmaz továbbá 2 g és 4 g kalciumot és C -vitamint. A kókuszvíz nem tartalmaz koleszterint, és 1 g vasat és 6 g magnéziumot tartalmaz, ami azt mutatja, hogy jó tápanyagokkal rendelkezik. 105 mg, 0,2 g, 250 mg, 3,7 g és 0,7 g nátriumot, teljes zsírt, káliumot, szénhidrátot és fehérjét is tartalmaz.

A kókuszdió előnyei és felhasználása miatt a különböző országok számos régiójában általánosan megtalálható gyümölcs. Bár ha megtanuljuk, hogy ugyanaz a gyümölcs milyen előnyös lehet a fiatalok számára, akkor minden korosztály számára kötelező. Egy gyümölcs és többféle felhasználás is azt sugallja, hogy egyetlen fogyasztása számos előnnyel járhat, és tápértéke miatt a kókuszdióvíz a gyermekek számára kötelező élelmiszer..

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Adhatok kókuszvizet a babámnak a hideg idején? & Influenza?

Igen, adhat kókuszvizet a babának a hideg idején & az influenza, mint a kókuszvíz segít visszaépíteni a csecsemő leesett immunitását, és gyorsabban gyógyítja a hideget.

2. Mennyi a kókuszvíz ajánlott mennyisége a babának?

Mivel a csecsemők étvágya nagyon kicsi, alkalmas néhány kanál kókuszdióvizet adni nekik. Bár előtte mindig tanácsos orvoshoz fordulni.

3. Adhatok kókuszdarabokat egy csecsemőnek?

Kókuszdarabokat nem lehet adni a csecsemőnek, de csak kókuszvizet, mivel a baba emésztőrendszere nincs felkészülve a szilárd anyagok megemésztésére egy éves korukig.