Tippek és trükkök a Jaggery használatához csecsemők számára

A Jaggery vagy más néven „gud” évszázadok óta az indiai háztartások része. Az ízletes édességet egykor édes ételként használták, amelyet a vendégeknek szolgáltak fel, és még mindig Indiában található. Másrészt a Jaggery -t számos receptben szokásos édesítőszerként is használják. Mély édessége, valamint magas vitamin- és ásványianyag -tartalma miatt egészségesebb alternatíva. Gud azonban nem csak a felnőtt étrend része volt. De nagyon népszerű összetevő a baba receptekben is. De a jaggery jó a csecsemőknek? Nézzük meg, hogy adhatunk -e jaggery -t a csecsemőknek, és ha igen, milyen előnyei és hátrányai vannak.

Tippek és trükkök a Jaggery használatához csecsemők számára

Adhatunk Jaggery -t a csecsemőknek fogyasztásra? Biztonságos?

Igen, a Jaggery biztonságos, annak ellenére, hogy a jaggery és annak fogyasztása körüli vita folyik. Mindkét oldalról mindig összevesztek, a Jaggery -t valóban fogyaszthatják a csecsemők. Bár amit szem előtt kell tartani, az az életkor és a módszer. Ezt az összetevőt etetjük, mivel ez létfontosságú szerepet játszik.

A megfelelő idő a kezdéshez, beleértve a Jaggery -t a baba étrendjében

Ez a legfontosabb szempont, amelyet szem előtt kell tartani. Amint azt az orvos tanácsolta, egyetlen cukorformát sem szabad csecsemőkkel etetni egészen addig, amíg nem egy évesek. Tehát a jaggery -t csak egy éves kora után szabad bevinni a baba étrendjébe. Miután a baba egy éves. Elkezdheti belekeverni az ételbe, de csak meghatározott mennyiségben.

A Jaggery előnyei csecsemők számára:

A Jaggery sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek segítenek a normál baba betegségekben, mint pl,

1. Vérszegénység:

Sok gyermek, általában a csecsemők vérszegénységben szenvednek a vér alacsony vastartalma miatt. Egy kis mennyiségű jaggery, például 10 g, 0,3 mg vasat tartalmaz. Melyik az RDA által javasolt napi fogyasztási étrend.

2. Influenza kezelés:

A Jaggery újszülöttek számára azonnal segít a köhögés és a hideg kezelésében. A Jaggery segít szabályozni a baba testhőmérsékletét. Valamint le kell hozni, ha magas a hőmérsékletük. A jaggeryből és meleg vízből készült főzet felhasználható az influenza, a megfázás vagy az enyhe köhögés kezelésére.

3. A csontok erősítése és az immunitás fokozása:

A Jaggery ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek nagyon nélkülözhetetlenek a test fejlődéséhez. Ezenkívül számos vitamint és kalciumot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a baba immunitásának növeléséhez. Valamint csontjaik erősítése a növekedés korai szakaszában.

A Jaggery mellékhatásai a csecsemőknél

1. Korai üreges fejlődés:

A Jaggery nagyon nagy mennyiségű cukrot tartalmaz, ami a fogszuvasodás és a fogszuvasodás fő oka is. Tehát bár az emberek azt gondolják, hogy a jaggery talán egészséges édes alternatíva. Ez biztosan nem, és fogszuvasodást, valamint súlyos fogfájást okozhat.

2. Allergia:

Míg a jaggery egészségesnek tekinthető, a benne lévő összetevők sokak számára károsak lehetnek. Vannak esetek, amikor az emberek allergiásak a közös tápanyagokra, valamint a vitaminokra vagy a cukorra. Ebben az esetben lehetséges, hogy allergiás személy súlyos reakciókat kaphat. Ezért tanácsos orvoshoz fordulni, és csak kis mennyiségben etetni a babát a reakció tesztelésére.

3. Székrekedés:

A csecsemők általában nagyon szisztematikusan viszonyulnak az ételhez. Bármit etetni velük hatalmas mennyiségben vagy dologban. Ez lehet, hogy nem megfelelő az étvágyukhoz, székrekedéshez vezet. Hasonlóképpen, a kisgyermekek jaggery -t csak nagyon kis mennyiségben szabad adni. Mivel ez fájdalmat okozhat a hasban, laza székletet és hasonló problémákat okozhat.

3 egyszerű Jaggery recept babáknak

1. Édes lapos kenyér (Roti/Paratha):

Jaggery -t adhatunk a liszthez és a vízhez, miközben megkötjük a tésztát. Ezt a tésztát sodrófa segítségével ellapíthatjuk, és lapos serpenyőben megfőzhetjük. Ez az édesített lapos rossz nagyon finom és egészséges. Ezenkívül könnyű enni, és úgy is fogyasztható, ahogy van, vagy bármilyen oldalról. Ezt az ételt minden korosztály számára megkóstolhatják.

2. Puffasztott rizsgolyók (Kurmure Ki Chikki/Ladoo):

A gyerekek egyszerűen imádnak ropogós ételeket enni. De amikor még fiatalabbak, etetik őket bármivel a polcokról, nem jó választás. A puffasztott rizs jól jön, használjon puffasztott rizst, jaggery szirupot és tada -t! Ropogós, ízletes és egészséges édes étele van. A puffasztott rizst és a rágcsálnivalót kis golyókká alakíthatjuk. Ez megkeményedik, mivel a cukor a jaggeryben megkeményíti a szirupot, és a golyók alakját is megőrzi. Tárolhatók és jó eltarthatósági idővel rendelkeznek, ha légmentesen záródó tartályokban tárolják.

3. Édes rizskása (kheer/Meethi Bhat):

Főtt rizs, tej, rágó és egy serpenyő, amire szüksége van ennek az édes finomságnak a főzéséhez. Ezt is ünnepi ételnek tekintik. Ezt az édes ételt cukorral és rágcsálnivalóval is meg lehet főzni, és úgy is fogyaszthatjuk, ahogy van. Ezt az ételt még gyerekeknek is könnyű enni. Akik még kapják a tejfogaikat, és idősek és fiatalok egyaránt szeretik. Hozzáadhat darált diót is, hogy még több egészségügyi hányadost adjon ehhez a recepthez, valamint ropogósságot.

Palm Jaggery és a baba használatának különböző módjai

A Palm Jaggery drágább helyettesítője a cukornádnak. A pálmafa nedvéből készül. A pálmafa nedvét ezután összetörik, hogy ragadós állagú édes folyadékot kapjanak. Ezt a folyadékot ezután óriási, sekély edényben főzzük órákon át, amíg olyan állagúvá nem válik, hogy lehűlhessen és rágógumi legyen..

Ez a jaggery forma nem könnyen elérhető. A pálmafahéj hasonló a közönséges cukornádéhoz. A Plam Jaggery magas vasat és kalciumot tartalmaz, és minden korú csecsemő és nép fogyaszthatja. Az összetevő jó módja annak, hogy minden szükséges tápanyagot bevigyen az étrendbe.

A Jaggeryhez hasonlóan a pálmafű is számos receptben használatos. Valamint influenza és megfázás kezelésére és mindenki immunitásának növelésére is használják. A csecsemőket egyéves kora után etethetjük tenyérrel. Mivel a korai fogyasztás kissé veszélyes lehet a baba számára.

A Jaggery jó módja annak, hogy ásványi anyagokat és vitaminokat vegyen be a baba étrendjébe. Külső kiegészítők vagy összetevők használata nélkül. A jaggery nemcsak olcsóbb, mint az összes többi forrás, hanem sokkal hatékonyabb is, és ez azonnal. Bár a jaggerynek vannak bizonyos mellékhatásai, de csak túlzott fogyasztás esetén tapasztalható. Így a jaggery bevonása a gyermek étrendjébe teljesen biztonságos; legyen az csecsemők jaggeryje és felnőtteknél is, az összetevő ugyanolyan előnyös.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Használhatom a Jaggery -t a cukor helyettesítőjeként?

Igen, használhatja a jaggery -t a normál fehér vagy barna kristálycukor/porcukor helyettesítőjeként, mivel a jaggery 97% cukrot tartalmaz. Tehát bőséges édességet biztosít. Sok receptet cukor helyett jaggery -vel készítenek.

2. A Jaggery jobb, mint a cukor?

A cukor és a cukor egyaránt sok kalóriát tartalmaz. A Jaggery 97% cukrot tartalmaz, így nem mondható jobbnak, mint a cukor. De igen, a cukorka sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amit a cukor nem.

3. A felnőttek is használhatják a Jaggery -t az influenza és a hideg kezelésére?

Igen, a felnőttek is használhatnak forró vizet és rágcsálnivalót, vagy egyszerűen tarthatnak egy darab szájt a szájukban, és hagyhatják, hogy önállóan megolvadjon. Számos más módszer is létezik számos betegség kezelésére az interneten könnyen elérhető jaggery segítségével.