15 modern ház tetőtervezés képekkel 2021

Tudta, hogy nem könnyű tetőt választani álmai házához? Igen! A tömlőtető kialakításának kiválasztásakor sok mindent figyelembe kell venni, például tervezési szempontokat, műszaki építési módszereket, előnyöket, felhasználásokat, és nem szabad megfeledkezni az otthon esztétikájáról.

Az egyszerű háztetők népszerűsége az elmúlt években drámaian megnövekedett, a költségek előnyeivel együtt. Olvassa el ezt a cikket, hogy inspirációt kapjon több ház tetőszerkezetének népszerű jellemzőiről.

A ház tetőtervezésének típusai:

A piacon kapható többféle háztető egyedi tulajdonságai segítenek a végső választás meghozatalában. Itt a lista:

  • Nyeregtető: A tető két lejtős területe találkozásakor kialakult háromszög alakú foltot gyakran nyeregtetőnek nevezik.
  • Csípőtető: Az ilyen típusú tetőknek általában négy oldala van, és jól teljesítenek erős szélben.
  • Holland tető: A természetes fény és az extra hely előnyeinek köszönhetően a holland tető könnyebb hozzáférést biztosít a tető alsó részéhez.
  • Tetőtéri tető: Bár ez a kialakítás extra teret teremt a belső térben, nehéz ezt a francia dizájnt megépíteni.
  • Lapos tető: A napellenzők egyedülálló tulajdonsága, hogy egy kis helyet adnak a lefolyó vízhez.
  • Fészer tetője: Bár a fészer tető meglehetősen hasonlít a lapos tetőhöz, más tetőstílusok kombinációját gyakran használják.
  • Pillangó tető: Bár a vízelvezetés problémát okozhat, ez a fajta tetőtervezés esztétikailag egyedi, rengeteg szellőzést és fényt biztosít.
  • Gambrel tető: Ezt a fajta kialakítást széles körben használják istállókban, ezért is nevezik őket pajta tetőnek.
  • Dormer tető: Ha funkcionális kiegészítést szeretne hozzáadni egy meglévő tetőhöz, a tetőtér tökéletes megoldás.
  • M alakú tető: Ez a fajta kialakítás két lejtős oldalt tartalmaz, amelyek középen találkoznak, mindkét oldalon lejtők, alapvetően kettős oromzatú tetőre hasonlítva.

Különböző tetőstílusok képekkel rendelkező házakhoz:

Bemutatjuk Önnek a legjobb háztető terveket, amelyeket meg kell vizsgálnia, mielőtt a megfelelőt nullázhatja.

1. Tetőfedő stílusok kis házakhoz:

Tetőfedő stílusok kis házakhoz

Bár a lakáskultúra fellendülőben van, néhányan mégis szeretnének letelepedni egy gyönyörű saját házban. Az előfestett fém tetőfedő vörös színvilága, amely hasonlít egy edénytöredékhez, vidéki megjelenést jelez. Míg a ház külső megjelenésének lágy színvilága kiemelkedik, felemeli kis otthonának megjelenését.

2. Lapos tető ház tervek:

Lapos tető ház tervez

A lapos tetők költséghatékonyak az otthonok számára, mivel kevesebb anyagot használnak. Ez az egyik vonzó lehetőség kereskedelmi épületek számára, mivel a telepítés viszonylag gyors. Ezenkívül alapként szolgál egy másik emelet felhalmozására a jövőben. Bár ezek a tetők szerkezetileg egyszerűek, a por és a törmelék felragadhat a tetejére, ami rendszeres felügyeletet igényel.

3. Lejtős tetőház kialakítások:

Lejtős tetőház tervek

A lakóingatlanok egyik népszerű tetője a lejtős tető. A faház tetőszerkezete meredeken lejtős tetővel rendelkezik, amely extra teret teremt, javítva a ház fűtését és hűtését. A lejtős tető másik előnye, hogy lehetővé teszi a víz, szennyeződések és egyéb dolgok felhalmozódása nélküli lecsúszását, így tartós tetőt biztosítva.

4. Lemezfedő ház kialakításai:

Lemezfedő ház tervek

A lemeztető házakra történő felszerelése egyre inkább előtérbe kerül a hagyományos háztetőkhöz képest. Az azbeszt vagy alumínium lemezek kiváló anyagok, amelyek varázslatos megjelenést kölcsönöznek otthonának és vonzónak tűnnek. Bár a költségek borsosak lehetnek, a hosszú távú előnyök megérik.

5. Kortárs, lejtős tetőházak:

Kortárs, lejtős tetőházak

A házak modern tetőmintái fényesebbé és kiemelkedőbbé teszik otthonát. Ennek az otthonnak a kialakítása maximalizálja a nap fényességét azáltal, hogy kihasználja az utat. Ezenkívül a lejtők segítségével segít megszabadulni a nem kívánt szennyeződésektől. Ez a gyönyörű tető szellős hangulatot kölcsönöz házának, így az egyik legjobb hely barátainak vagy családjának.

6. Kunyhó alakú tető kialakítása:

Kunyhó alakú tetőtervezés

Ez az egyik egyszerű ház tetőfedő stílusa kunyhó alakjában, amelyet népszerűen használnak erős esőben vagy havazásos területeken. Ezek a lejtős tetők megakadályozzák a környezeti elemek egymásra rakódását, így tökéletes választás a dombos területeken. Ez a gyönyörű, kunyhótetős bungaló hatalmas területeken épült.

7. Dyna Tetőház tervezése:

Dyna tetőház tervezés

A Dyna roof egy Assamban működő zászlóshajó cég, amely fém tetőterveket gyárt olyan házak számára, amelyek általában színes bevonattal vannak ellátva. A fém tetőfedő gyönyörűen illeszkedik a ház színmintájához. A tetőn lévő egyedi jel nemcsak szépnek tűnik, hanem hosszú élettartamú is. Ha általános fém tetőfedőt keres otthonának, a Dyna a tökéletes megoldás.

8. L alakú ház tetőtervezése:

L alakú ház tetőtervezés

A háromszög alakú folt kialakítása, ahol a tetők két lejtős területe találkozik, meghosszabbítható, és L alakot képez, így az egyik legjobb háztető. Ez egy tető, amely népszerűen megtalálható nagy házakban, mivel könnyen felépíthető, megkönnyíti a szellőzést és jól kivezeti a vizet.

9. Parasztház tetőstílusok:

Parasztház tető stílusok

Általában mezőgazdasági területeken épült parasztház egyszerű, mégis elegáns konstrukció. Ez a fajta ház tetőszerkezet egyedi jellemzője a kiálló ablaktető, amely kiemelkedik a házban található háromszögletű tetőhöz képest. A ház külsejének fehér és szürke kombinációja nemcsak gyönyörűen néz ki, hanem a gazdaság hangulatát kelti.

10. Gyönyörű skót tetőházak:

Gyönyörű skót tetős házak

A skót tető építésének legfontosabb anyaga a helyi kő vagy pala. Kezdetben nagy palával fedik le a tetejét, és kis paladarabok hozzáadásával nyers megjelenést kölcsönöz otthonának. Ezeknek a háztetőknek a használatával büszkén képviselheti skót örökségét. Bár az anyag tartós, rendszeres ellenőrzése segít gyorsan megoldani a problémákat.

11. Villa tető kialakítása:

Villa tetőtervezés

A villák gyakori látvány az elegáns területeken, és sok városban egyre népszerűbbek. Ez a gyönyörű kék ​​tetős ház kialakítás kiemelkedik a ház világos színpalettájával szemben, szinkron érzést keltve. A villa tetőfedése a lapos, lejtős és háromszögletű tetők kombinációjával elegáns és modern megjelenést kölcsönöz otthonának.

12. Háromszög tetőház kialakítás:

Triangle Roof House Designs

Mindannyian ismerjük a háromszög alakú tetőfedést, amely „A” -t képez, néha ferde tetőnek is nevezik. Ez a hazai építészet alapanyaga az ókori Görögországban, az európai és amerikai épületekben. Ez a fajta tetőfedés egyedülálló tulajdonsága négy lejtős oldal négy oldalon, csúcs megjelenésével. Az épület szürke színe gyönyörűen köti össze az épület elemeit.

13. Vegyes tetőház kialakítás:

Vegyes tetőház kialakítás

A ház kiemelkedésének egyik legjobb módja a vegyes tetőszerkezetek használata. Ahogy a neve is sugallja, az otthon különböző részein különböző tetőfedő minták vannak, ami vonzóvá teszi. Ez a szerkezet egyesíti a lapos, oromzatú, háromszög és félkör alakú tetőfedő formákat, és egyedi szépséget teremt. Tovább növeli a világítás és a színkombináció elhelyezése.

14. Teraszház tetőtervezése:

Terasz Ház tetőtervezés

Ha azt szeretné, hogy a modern tetőfedést beépítse teraszába, akkor ez a háztető stílus tökéletes választás lehet. A fedélzet tetején és oldalán lévő vékony falapok nemcsak engedik a napsugarak fényességét, hanem elegáns megjelenést kölcsönöznek. Bár ezek a tetőfedő típusok nem biztos, hogy megvédik Önt a heves esőktől, a ragyogó fény és a friss levegő mindent megér.

15. Cottage stílusú tetőtervezés:

Cottage stílusú tetőtervezés

Ez az otthoni tetőterv egy gyönyörű házra emlékeztet, amely kiemelkedik a környék festői szépségében. Ennek a tetőnek nincsenek függőleges oldalai, amelyek hasonlíthatnak az oromzathoz. Általában, viszonylag enyhe lejtőn ez a nyaralószerű tető, ahol minden oldal lefelé dől a falak felé, gyönyörűen és pontosan illeszkedik, mint a puzzle-darabok.

A tető alapvető szerepet játszik egy kényelmes tér kialakításában, amely megvéd minden környezeti tényezőtől, például esőtől, havatól, napfénytől, széltől stb. kapható a piacon. Ne felejtse el tudatni velünk, hogyan segített ez a cikk!