17 különböző típusú Windows az új otthonához

Az ablakok aranyos kis nyílások, grillezve vagy hálóval. Hatalmas célt szolgálnak minden otthon számára. Jól szellőztetik az otthont, és emellett beengedik a napfényt az otthonba. Ezért az, hogy ezekből mennyit szeretne otthonának, valójában rajtatok múlik, ami azt jelenti, hogy szabályozhatja az ablak méretét, és testreszabhatja, hogy grillezett vagy hálós legyen. Napjainkban az ablakoknak számos lehetősége és típusa van. Választhat, hogy kicsik legyenek, csak a megfelelő mennyiségű napfényt és levegőt engedik be, vagy tartsa nagyban, hogy jobban működjenek, mint egy nagy darab.

A Windows típusai és használatuk

Bármi legyen is az elképzelése ablakkal kapcsolatban, íme néhány hűvös ablaktípus, amelyet megfontolhat otthonában. Válassza ki a kedvére valót, és ne feledje, hogy a helyes választás sokat adhat a ház általános képéhez.

17 legújabb ablakterv, amelyek javítják otthonának megjelenését:

A külső világra való tekintete egy egyszerű ablakkal kezdődik. Egy háznak biztosan szüksége van egy ablakra, amely kiegészíti a megjelenést, és ugyanakkor tetszés szerinti. Íme néhány gyönyörű ablaktípus, amelyet házához választhat.

1. Íves ablak:

A boltíves ablak örök szépség. Íves ablakok épültek, hogy fokozzák a ház magasságának megjelenését. Ez növeli a ház szépségét, nem csupán egy célt szolgál. Ezeket az ablakokat néha beépítik az ajtó kialakításába, hogy az ajtókárpit részeként működjenek. Egy nagy ablakként is állni hagyják őket. Ezek az ablakok dupla vagy hármas üvegezésűek, és ez az Ön igényeitől függ. Az egyetlen dolog, amelyet alaposan meg kell fontolni, az a méret mérése, amelybe illeszkedni fog. Az íves ablakok tökéletesek, ha egyedi megjelenést kölcsönöznek a háznak, és fokozzák a szobába vagy a házba behatoló fényt. Testreszabhatja a dizájnt, és általában több üveglécből állnak, míg néhány fajtája vinil vagy fa. Ne felejtse el bízni a munkát egy szakértővel, aki ismeri a megfelelő vágást és felszerelést. Ez a két fontos részük.

Hol kell használni: Általában előnyben részesítik őket, a hosszú és nagyokat az előszobában vagy akár a hálószobában, lehetővé téve a természetes fény megvilágítását.

 • Előnyök:Jó választás a meleg éghajlatra, és alacsony árúak is. Jó választás a friss levegő és a fény beengedéséhez.
 • Hátrányok: nehezen tisztíthatók, és a lécek meglehetősen könnyen kinyithatók, ezáltal kissé veszélyeztetve a biztonságot.

2. Napellenző ablakok:

A napellenző ablakok jól szellőztethetők. Általában felül csuklósak és kifelé nyílnak, így lehetővé teszik a szellőzést akkor is, ha kint enyhe zuhany van. Általában magasabbra vannak helyezve a falak fölé a magánélet védelme érdekében, vagy néha más ablaktípusokkal kombinálva. Lehetővé teszik a könnyű nyitást és zárást, és sokféle árkategóriában kaphatók. Háromszoros edényüveget is kínálnak. A napellenző ablakai tömör fából, üvegszálból készültek, és maximális tartósságot és támogatást nyújtanak. Általában a ház szobáiban helyezkednek el, és nem a folyosón vagy a nappaliban.

 • Előnyök: úgy vannak kialakítva, hogy időjárásállóak legyenek, és jobb szellőzést is biztosítanak, mivel feljebb helyezkednek el a falon. Ezenkívül elzárják a hőt a bejutástól. Nehéz betörni, mivel valóban elérhetetlenek.
 • Hátrányok: Nem használhatók a teraszon, a teraszon, a verandán vagy a járdákon, mert nagyon könnyen összefuthat velük. Ezenkívül nehezen hozzáférhetők, mivel vészhelyzetben magasabbra helyezik őket.

3. Bay ablakok:

A kiugró ablakok jó alapanyagai egy szép otthonnak. Amikor a nappaliba telepíti őket, ideális esetben tágasnak tűnik. Ez egyfajta kiálló ablak, amelynek belső szöge 90, 135 és 150 fok, és háromszög alakú öve van. Ezek négyzet alakúak vagy sokszögűek. Leggyakrabban úgy épültek, hogy díszes megjelenést kölcsönöznek a háznak. A legjobb az egészben, hogy igazán nagynak teszik a szobát, és jó kilátást nyújtanak a külsőre. A nappali a leggyakoribb hely, ahol fából vagy vasból készülhet. Az emberek általában szeretik az öbölre néző ablakok megjelenését, és így gyakori választás sokak számára, akik szívesen teszik otthonaikat vonzóvá.

 • Előnyök: páratlan levegőminőségű, tágas szoba megjelenését kölcsönzik, amit egyetlen normál ablakkal sem kapna meg. Természetüknél fogva panorámásak, és így minden irányból lehetővé teszik a napfény bejutását az otthonba. Ezzel elvárható a szoba megfelelő fényereje.
 • Hátrányok: mivel elegendő napfényt engednek be, felmelegíthetik a helyiséget is. Ha valaki sötétben szeretne aludni, akkor érdemes megfontolnia egy másik ablakot

  típus. Nehéz lehet olyan függönyöket vagy redőnyöket is találni, amelyek minden szöget lefednek.

4. Ablakos ablakok:

A nyílászárók a lakások általános ablakainak egy másik típusa. Kívülről csuklópántokkal rögzítik a kerethez. Előnyben részesítik természetes szellőzésüket, különösen nyáron. A másik előny, amit kínálnak, az, hogy kívülről csuklósan rögzíthetők, és így szabályozható a beáramolni kívánt levegő mennyisége. Az üvegtáblákat rögtön egy rabulámasztó keretbe helyezik, majd gitt vagy üvegezőanyaggal lezárják. rögzítse az üveget. A napellenző ablakok felső csuklópántokkal, míg a szárnyablakok alsó csuklópántokkal rendelkeznek. Használhatja önmagában vagy részben ugyanabban a keretben. Legjobban a nappaliban, a hálószobában és a konyhában használhatók. Mivel lehetővé teszik a bőséges szellőzést, sok otthoni szoba számára előnyös választás. Ezenkívül nem foglalnak el sok helyet, így a ház egész képe egyszerű. Mielőtt ezt választaná, íme néhány előny és hátrány, amelyeket szem előtt kell tartania.

 • Előnyök: a legjobb választás, ha maximális szellőzést szeretne. Hajlamosak kifelé nyílni, és így sok friss levegőt visznek be. Könnyen beengedik a fényt is. Ezenkívül könnyen tisztíthatók, mivel lehetővé teszik a könnyű nyitást és zárást. Ez azt jelenti, hogy moshatja az ablakot, miközben a házban van.
 • Hátrányok: drágák a többi típusú ablakhoz képest. Ha szívesen látna ablakot, ügyeljen a minőségre. Mivel a többszörösen üvegezett szárnyak növelik a súlyt, a burkolatnak és a burkolat teljes szerkezetének jó minőségűnek kell lennie, ami nagyon költséges. A méret tekintetében is komoly korlátozások vannak. Éppen ezért nem mindig látsz nagyobb ablakszárnyú ablakokat. Ezeknek is be kell törniük, ezért a hardvert és a csuklópántokat gyakran ellenőrizni kell a biztonság garantálása érdekében.

5. Dupla ablakos ablakok:

A dupla akasztó gyönyörű választás, akár otthona modern, akár modern. Elegáns jelenlétük további szépséget kölcsönöz házának. Ezek az ablakok könnyen kinyithatók, rugós mérlegrendszerrel. A felső és az alsó szárny működtethető, és az egyszerű dönthető opció lehetővé teszi, hogy nagy erőfeszítés nélkül tisztítsa meg őket. A külső ablakokkal is rendelkeznek. A nyílászárókhoz képest a dupla akasztású ablakok nem nyújtanak akadálytalan kilátást a külsőre. A dupla függesztésű ablakok vízszintes sávval rendelkeznek az ablak közepén, ami szintén akadályozhatja a kinti kilátást. A dupla ablakok jó választás a nappaliban.

 • Előnyök: Sok színben kaphatók, mivel népszerűek, és így a vásárlók sok választási lehetőség közül választhatnak. Gazdaságosak, és az ablakaik olcsóak. Azonban választhat a kívánt üvegfajták közül, például az E-üvegből. A karbantartás egyszerű, és valószínűleg a megfelelő választás a jó szellőzéshez is.
 • Hátrányok: A légszivárgás a használatuk egyik fő hátránya. Nem légmentesek. A beltéri időjárás -heveder kötelező a légszivárgás megállításához. Ezenkívül a dupla ablakok élettartamának növelése érdekében ne felejtsen el évente ellenőrizni az ablakokat. Ez szükséges a hosszú élettartamához.

6. Kilépő ablak:

kilépőablak egy hatalmas és nagy ablak, amely vészhelyzetben való belépésre vagy kilépésre szolgál. Az egyik legjobb előny, amit a kilépőablakból kihozhat, a páratlan természetes fény és szellőzés a ház alagsorában. Ezenkívül növeli a ház teljes négyzetméterét és értékét. Ezek a fő források, amelyek lehetővé teszik, hogy tűz vagy más vészhelyzet esetén kiugorjon. Általában az alagsorra épülnek, és ez semmilyen módon nem akadályozhatja háza megjelenését, mert most számos kivitelben kaphatók. Azonban nem minden ablak minősül kilépőablaknak. Meg kell felelniük bizonyos méretkövetelményeknek ahhoz, hogy kilépési ablaknak lehessen tekinteni. Az ablak nyitóterületének legalább 5,7 négyzetméternek kell lennie, hogy egynek tekinthető legyen, magassága 24 ”.

 • Előnyök: valójában nincs sok kedvelni vagy nem kedvelni valójuk. Ezek a legjobbak a biztonság és a biztonság érdekében, valamint állandó szellőzést biztosítanak a helyiségben. Így elhelyezheti őket a hálószobájában is.
 • Hátrányok: Ügyeljen az építési szabályokra, amelyek területenként változnak. Meg kell felelnie egy bizonyos méret specifikációnak, és ez az egész sok időt vehet igénybe. A páratartalom gyakori az alagsorban, ezért vigyázzon ezekre a problémákra, amelyek aggodalmat okozhatnak.

7. Kerti ablakok:

A kerti ablak egy aranyos kis ablak, amelyet általában a mosogató fölé helyeznek. Kicsi, háromdimenziós ablak, és hosszú ideig tart. 1 hüvelyk vastag szigetelt üveggel is rendelkeznek. Szűz PVC vinil keretből készülnek, amely erős és merev. Ha szabványos méretű ablakot szeretne telepíteni, ez nem lehet költséges ügy. A kerti ablakokról ismert, hogy a szárnyas stílusú dizájnt kölcsönzik, lehetővé téve a megfelelő napfényt és levegőt. Ezek az ablakok dobozszerű nézetet hoznak létre, és 90 fokos szögben vannak beállítva. További üvegtáblájuk ablaktetőként működik, és így önmagukban is jól védettek.

 • Előnyök: a tartósság szem előtt tartásával készültek. Vízálló elemekből és kemény vinilből készülnek, így sokáig életben tartják őket. Ha kertészkedik, a kerti ablakok vonzzák Önt. Lehetővé teszik a növények jó bemutatását, és segítenek a kertészet hosszú távú fenntartásában.
 • Hátrányok: nem energiatakarékosak. Általában az ablakok sok energiahatékonyságot kapnak a keret körül lévő vastag vinil vagy fa keret révén. A kerti ablakokból hiányzik ez a vastag keret, így nem energiatakarékosak.

8. Üvegtömb ablakok:

Az üvegablakok elég régiek, amelyek az 1900 -as évek körül jöttek létre. Tartósak és szigetelő tulajdonságaik lehetővé teszik a fény bejutását. Előnyben részesülnek a gyárakban. Néha a fürdőszobák falaiban és ablakaiban használják, amikor beengedik a fényt. Szintén nehezen építhetők, és a dolgozónak alapos értékelést igényel, hogy a megfelelő méréseket mérjék ki. Biztosítja, hogy az összes blokkot megfelelő méretűre vágják, és ha a blokkok mérete nem megfelelő, akkor az egész épületet akadályozhatja. A legjobb részükben az, hogy miközben beengedik a fényt a belsejébe, nem engedik meg, hogy lássák, mi van kint, ezért a fürdőszobák számára is megfelelő választás.

 • Előnyök: erőt és tartósságot garantálnak. Kemények és így nem könnyű velük feltörni. Vastagok és nehézek, ezért biztos lehet az erejükben.
 • Hátrányok: Nagyon nehézek, ellenőrizni kell a padlófelületet, és alátámasztó szerkezeteket is hozzá kell adni. Olyan nehézek, hogy súlyuk miatt a padló elsüllyedhet vagy összeomolhat. Nem használhatók semmilyen ólomhordozó képességben. Bár nem törnek azonnal, de biztosan repedéseket okozhatnak, és így károsíthatják az egész épület szerkezetét.

9. Hopper Windows:

A kicsi, befelé és lefelé nyíló ablakot garat ablaknak nevezik. Népszerű választás kisebb helyiségekben, például fürdőszobákban vagy kis pincehelyiségekben. Teljesen kinyílnak, és ezért több levegőt engednek be a helyiségbe. A másik típusú tartályablak a szárny felső szélétől lendül be a szobába. A fő különbség a napellenző és a garat ablak között az az irány, amely felé kinyílnak. A garat ablakai befelé nyílnak, a ház felé, míg a napellenző ablakai kifelé, távol a háztól. Kettős ablaktáblával készülnek, csak a szárny súlya miatt.

 • Előnyök: nem foglalnak el nagy területet, és a legjobb üdülőhelyek a kisebb szobákhoz és területekhez. Gazdaságosak is.
 • Hátrányok: Bár a kis méret ideális és szép lehet, nem jó választás azoknak, akik jól szellőztetni szeretnék a szobát, vagy bőséges napsütést vagy fényt szeretnének. A garat ablaka nem támogatja az ablakos klímaberendezést.

10. Jalousie Windows:

A jalousie ablakot lamellás ablaknak is nevezik, amelynek párhuzamos üveg, akril vagy fa lamellái vannak keretben. Népszerű választás volt a régebbi lakások számára, és a vízszintes léceket egymásra helyezik, amelyek hasonlóak a zsindelyhez. Van egy hajtókar, amely kinyitja a léceket, és amikor ezt bekapcsolja, a csuklós lécek alja felfelé megy, így nyílást hoz létre. A legtöbb ilyen léc néha teljesen kinyílik, így gyönyörű és zavartalan kilátást nyújt. Ezen ablakok némelyikéhez üvegtáblákra van szükség, míg másoknak alumíniumtáblákra vagy más szilárd anyagokra van szükségük a masszív ablak létrehozásához.

 • Előnyök: A Jalousie ablakok jó választás még enyhe záporok idején is. Nyitva tarthatja az ablakot, és kint élvezheti a könnyű záporokat. Léceikről ismert, hogy taszítják az esőt, és gondoskodnak arról is, hogy hűvös levegőt juttassanak be. Ha teljesen kinyitja az ablakot, jó friss levegőt kap, és azt is meg kell javítani minden baj esetén. Míg a hagyományos ablakokat teljes javításra szorítják, ennek csak a bajba jutott paneleket kell javítani.
 • Hátrányok: Gyenge szigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek, és az ablakok sok része sok rést hagy, amelyek mindegyike megfelelő tömítést igényel. Így rossz választás egy hidegebb régió számára.

11. Képablakok:

A képablakok álló helyzetben vannak, és nem nyílnak ki. Ez a funkció energiahatékonyabbá teszi őket. Legjobban a külső kilátás maximalizálására használják, és gyakran vonzó megjelenést kölcsönöznek a háznak. Szerkezetileg nagyon egyszerűek, és testre szabhatók nagyobbak készítéséhez. Mivel a szélük szorosan le van zárva, finom időjárási bevonatot is kínálnak. Ezenkívül könnyen tisztíthatók, és kialakításuk sokak számára vonzó. Jól mutatnak a nappaliban és a hálószobákban, remek kilátást nyújtva a látogatóknak és miután felkeltek a hálószobában.

 • Előnyök:nagyon vonzóak és különleges megjelenést kölcsönöznek a háznak. Energiahatékonysági tulajdonságaik vonzóbbá teszik őket a potenciális vásárlók számára.
 • Hátrányok: Teljesen hiányzik a szellőzés, és ez hatalmas kikapcsolást jelenthet. Ezenkívül nem kívánt hőt engednek be, és ha bármilyen sérülés történik az ablakokon, akkor meg kell javítania az egész darabot. Nincsenek külön kapható alkatrészek.

12. Kerek ablakok:

Minden otthon egyik legszebb gócpontja biztosan a kerek ablak lesz. Az ablak és kerete egyszerűen kerek formájú, és sok belsőépítész nagyon kreatív terveket és témákat talált ki. Némelyiküknek van egy szép könyvespolca a keretben, körülveszi az ablakot, míg mások csak ülnek az egyszerűjükön. A régebbi díszek különféle fa keretekből készültek, ma pedig egyszerű keretekből. Több természetes fényt engednek, és nagy építészeti érdeklődést mutatnak. Előnyben részesítik őket a konyhában vagy néha az emeletre vezető falakon.

 • Előnyök: Elegánsnak tűnnek, és növelik a ház általános értékét. Nem foglalnak sok helyet, és csak a szükséges napfényt engedik be.
 • Hátrányok: Az ablakok nem nyithatók vagy zárhatók, és kicsit drágák lehetnek. Ezeket manapság sem népszerűen keresik.

13. Egykaros ablakok:

Egyetlen akasztott ablakban a tetején lévő szárny a helyére van rögzítve, és nem mozog. Az alsó szárny azonban mozgatható. Ezek az ablakok széles méretválasztékban kaphatók, így beszerelési költségeik attól függnek, hogy milyen méretben szeretnénk beilleszteni őket. Azonban gyorsabban szerelhetők fel, mivel csak egy mozgatható szárnyuk van. Az egyik csalódás az, hogy kevesebb szellőzést kínálnak, mivel csak alul vannak nyitva, és ezáltal a dupla ablakok jobb választás. Az egyablakos ablakok népszerű választás a nappaliban és a mosdóban.

 • Előnyök: Könnyen felszerelhetők és olcsóbbak is. Biztonságosak és energiatakarékos tulajdonságaik is vannak.
 • Hátrányok: Nehéz lehet karbantartani és tisztítani őket az alagsor feletti padlón. Ezenkívül kevesebb stílust kínálnak. A szellőzés és a sokoldalúság nem a tulajdonságaik.

14. Tetőablakos ablakok:

A tetőablakok a tetővonalba rögzített rögzített ablakok. Az ablak nem nyílik ki, de elegendő napfény jut be a házba. A tetőablakok régre nyúlnak vissza, és a korábbi időkben egyesek csak grillezéssel voltak nyitva. Különleges építészeti szépséget kölcsönöznek a háznak, és általában a nappaliban és néha a konyhában is láthatók. Ha ezeket az ablakokat megfelelően lezárják és beszerelik, energiatakarékosak, és így minimalizálják a helyiség fűtését és hűtését. Jól mutatnak az otthonokban, és a teljes világítást ezek az ablakok megfelelően kezelik. Ne felejtse el alacsony színű vagy színezett bevonatot kapni az UV és a hő ellen.

 • Előnyök:Segítenek melegen tartani a szobát a hűvös éghajlaton, és fényt is engednek a ház legsötétebb helyeire.
 • Hátrányok: drágák mind az energiaszámlák, mind a telepítési költségek tekintetében. A tető szivárgását is tapasztalhatja, de ezt megelőzheti kiváló minőségű tetőablakok használatával.

15. Tolóablakok:

A tolóablakok nagyon régóta léteznek. Vízszintesek, szárnyakkal rendelkeznek, amelyek elősegítik az oda -vissza csúszást. Inkább kettős akasztású ablakokra hasonlítanak. Ők a leginkább ismertek az egyszerű kezelhetőségükről, számos rugalmas kivitelben. Általában a konyhában és a hálószobában láthatók. Nagyobb ablakteret kínálnak, így több szellő és fény jut a házba. A tolóablak súlyát alumínium rés tartja.

 • Előnyök: Nem foglalnak sok helyet, mint a kiálló külső, és nagyon könnyen tisztíthatók. Nincs szüksége festményre vagy mintára a keret körül, hogy teljes legyen. Költséghatékonyak is.
 • Hátrányok: Az ablakok zörögnek, mert könnyűek. Nem zárnak mindig jól, így hideg levegő jut be. A csúszó rések hajlamosak a porra és szennyeződésekre, és előfordulhat, hogy gyakran kell tisztítani.

16. Vihar ablakok:

A vihar ablakokat előnyben részesítik a további szigetelő rétegük és a vihar elleni védelem miatt. Ellenállnak az erős viharnak olyan helyeken, ahol komoly viharproblémák vannak. Opcionálisan hozzáadhatók a szokásos ablak külső részéhez, ahol csak szükséges, és így melegen tartják és szigetelik a házat. Ezek azonban egyáltalán nem helyettesítik az ablakot, amely otthon kötelező. Az ablakok mágneses tömítése kétszer jobb hatékonyságot biztosít a légszivárgás megakadályozásában.

 • Előnyök:Abszolút sokoldalúak, és lehetővé teszik az egyszerű és gyors telepítést. Rendkívül hatékony, így szinte minden viharra hajlamos otthon számára megfizethető.
 • Hátrányok: bizonyos típusú vihar ablakok megakadályozhatják a természetes fény bejutását a házba. Jó karbantartást igényel, és tisztán kell tartani, és el kell távolítani a port, amelyre hajlamos lehet.

17. Transom Windows:

Gyönyörű építészeti ötletek a házához. Leggyakrabban történelmi helyeken vagy otthonokban láthatók, és egyszerűen elbűvölőnek tűnnek. Ők az előnyben részesített választás olyan otthonok számára, amelyek nagyon nagy és tágas nappalival rendelkeznek. Ezeket hálószobákba és olvasószobákba is beépítik. Bőséges fényt és szellőzést tesznek lehetővé a házban. Ez különösen érdekes az építészek számára, és esztétikus megjelenést kölcsönöz a háznak, és csak néhány ablak képes erre. Valószínűleg ezek a legjobb választás a bejárati ajtóhoz.

 • Előnyök: Jó fényt és szellőzést biztosítanak a helyiségnek. Meleg éghajlatra alkalmasak, megfizethető áron.
 • Hátrányok: Nem garantálják a biztonságot, és nehezen tisztíthatók. A léceket is könnyű kinyitni.

Most, hogy ismeri az ablakok típusait, íme néhány tipp az új otthoni ablakok kiválasztásához, hogy még több szépséget biztosítson.

Ablak anyaga: Első lépésként válassza ki az ablak anyagát. Választhat alumínium, szál, vinil és fa között. A vinil sok színben kapható, és kiválaszthatja a fát az átalakításhoz.

Üveg opció: a következő szempont az üveg felé irányul. Sokféle üveg opció áll rendelkezésre. Válasszon az egyablakos vagy a háromrétegű ablakok között, a házának helyétől függően.

Energiatakarékos ablakok: Mindig energiatakarékos ablakokat válasszon. Keressen magasabb R-értékeket. Minél magasabb az R érték, annál nagyobb a szigetelés.

A Windows biztos a kilátás a külvilágra. Ezért alaposan fontolja meg a vásárolni kívánt fajtát, szem előtt tartva házának dekorációját és a helyiség célját. Nézze meg a sok típust és mintát, és látni fogja, hogyan változik a „perspektívája” a jobb irányba.