9 hatékony otthoni jogorvoslat a rüh számára!

Gyermeke hazatért az iskolából, rosszul vakargatta a bőrét? Észrevetted a testén vörös, pattanásos hólyagokat? Ha közelebbről megvizsgálja, és megfigyelheti a bőrön lévő apró kölcsönöket, akkor a rüh lehet! A rüh gyakran összetéveszthető rovarcsípésekkel vagy gyakori allergiás kiütésekkel. Valójában egy atka okozza, amely lyukakat fúr a bőrbe, és elkezdi fertőzni a területet. Ez az egyik legirritálóbb bőrbetegség, amely még a felnőtteket is érintheti, különösen az időseket. Tudjon meg többet a betegség fő okairól, tüneteiről, valamint 9 bizonyított otthoni jogorvoslatról a rüh ellen (szarkoptikus mange)!

Hatékony otthoni gyógymódok a rüh számára

Mi okozza a rüh?

A rühöt egy „Sarcoptes Scabiei” nevű atka okozza, amely behatol a bőrbe, és ott kezd élni. Idegen szervezet jelenléte miatt a bőr viszketés formájában védekező mechanizmust indít. A bőrön lévő szabálytalan hólyagok ezeknek az atkáknak a mozgásából erednek, amelyek tojásokat raknak és törmeléket hullanak oda. A következő tényezők okozhatnak rühességet:

 • Rossz higiénia
 • Fizikai érintkezés fertőzött személlyel
 • Személyes tárgyak megosztása

A rüh tünetei:

A rüh a gyakori bőrkiütésekhez vagy szúnyogcsípésekhez hasonlít. Ezek a tünetek azonban segíthetnek a rüh felismerésében:

 • Súlyos viszketés
 • Piros pattanás, mint a hólyagok a bőrön

Helyek, ahol a rüh jelentkezik:

 • Hónalj
 • Az ujjak között
 • Csukló
 • Hímvessző
 • Lábak
 • Fenék
 • Térd
 • Könyök
 • Ráncok a bőr
 • Másodlagos fertőzések a túlzott karcolás következtében alakultak ki

A rüh megelőzése:

A rüh egy nagyon fertőző betegség, amely könnyen terjed az emberek között. Ezen óvintézkedések betartása segíthet megakadályozni, hogy az atkák bejussanak a bőrébe, és kiirtják őket a környezetéből:

 • Tartsa távol magát a fertőzött emberektől
 • A jó higiénia fenntartása
 • Minden ruha és ágynemű tisztítása forró mosóvízzel
 • Az összes elem lezárása műanyag zacskóban, hogy megfojtsa és elpusztítsa az esetleges atkákat

Ha gyermeke rühellyel fertőzött, ne küldje el az iskolába, amíg teljesen meg nem gyógyult, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést..

A legjobb otthoni gyógymódok a rüh számára:

Találjuk meg a legjobb 9 otthoni jogorvoslatot a rüh ellen.

1. Neem olaj:

margosaolaj

A Neem Oil a legjobb otthoni orvosság a bőrön előforduló rüh ellen, természetes források felhasználásával. Minden általános boltban és piacon kapható. A Neem Oil természetes vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem károsítják a bőrt, de sikeresen elpusztítják az atkákat. A szaga miatt ingerlékeny, de 3-4 alkalmazásnál biztosan előnyös. Használja a neem olajat alaposan a testre fürdés után a rüh kezelésére.

Folyamat:

 • Vegyen egy kis neem olajat és vigye fel az érintett területekre
 • Masszírozza jól, és ismételje meg naponta néhányszor

Tippek és óvintézkedések:

A Neem szappanokat és krémeket a szokásos piperecikkek helyett is használhatja, hogy gyorsabban megszabaduljon a rühtől.

2. Hagyma fürdő:

Hagyma fürdő

A hagymafürdő szintén hatékony otthoni gyógymód, és már az irritáció kezdetén elkezdhető. A hagymában levő kén hatékonynak bizonyulhat az atkák bőrön való kiirtásában. Törjön össze 3-4 hagymát vagy annyit, amennyit szükséges, és forralja fel vízzel. Ha langyos a víz, alaposan mossa le az érintett területet ezzel a vízzel. A hagymalevet közvetlenül is felviheti arra a területre, ahol a fertőzés okozza.

Tippek és óvintézkedések:

A fent említett kezelés mellett a nyers hagymalevet közvetlenül a bőrön is használhatja.

3. Teafaolaj:

Teafa olaj

A teafaolaj nagyon vékony állagú, könnyen behatol a bőrbe, és kárt okoz a rühben, ami rovarformát okoz a bőr alatt. Ez egy antimikrobiális olaj, amely elpusztítja az atkákat. A teafaolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítenek csökkenteni a bőrkiütéseket és dudorokat. Ez az egyik legjobb otthoni jogorvoslat a rüh kezelésére.

Hogyan kell csinálni?

Vigyen fel teafaolajat közvetlenül a bőrre vattakoronggal vagy tamponnal.

Tippek és óvintézkedések:

Az alkalmazás során viseljen kesztyűt, és kerülje az olaj felesleges elterjedését, hogy megakadályozza a fertőzés növekedését.

4. Permetherin:

Otthoni gyógymódok a rüh számára

A permetrin gyakori szintetikus rovarriasztó, és erősen ajánlott vény nélkül kapható gyógyszerek a rüh számára. Ez az egyik legbiztonságosabb krém, amelyet az orvosok ajánlottak gyermekeknek, felnőtteknek és még terhes nőknek is. Csecsemőknek és kisgyermekeknek 5% Permethrin krém ajánlott, míg felnőtteknek 10%. A tojások és atkák elpusztításával a Permethrin hatékony otthoni orvosság a működő rühhöz.

Hogyan kell használni?

Használatához keverje össze az általános vazelint és a Permethrint egyenlő mennyiségben, és vigye fel a fertőzött bőrre. Csak a fertőzött területen használja és 10 órán belül mossa le.

Tippek és óvintézkedések:

Mivel ez a csecsemők és gyermekek rühességének egyik otthoni gyógymódja, ügyelni kell arra, hogy a gyermek ne nyalja le és ne nyelje le ezt a krémet.

5. Cayenne:

Cayenne-i bors

A Cayenne Pepper egy kevésbé ismert, mégis legjobb otthoni gyógyszer a rüh ellen. Ez egy mexikói gyógynövény, amelyet különböző bőrproblémák gyógyítására használnak. A kapszaicin nevű vegyület zsibbítja a területeket, és azonnal enyhíti a viszketést. Ennek az ágensnek az ereje hatékonyan megölheti az atkákat és felszámolhatja a rühöket.

Hogyan kell használni?

Használatához készítsen meleg vízzel töltött kádat, és keverjen bele cayenne -t. Tartsa a testet ebben a vízben, amíg le nem hűl.

Tippek és óvintézkedések:

Ügyeljen arra, hogy ennek a víznek ne kerüljön szembe és szájba.

6. Cink:

Cink

A rühesség egyik legjobb otthoni gyógymódja a cink! A cink megakadályozza a kiütések és viszketések kialakulását, amelyek a rüh kezdetén jelentkeznek, és segít megelőzni a növekedésüket. Használatához törje össze a közönséges cinktablettákat, keverje össze azonos mennyiségű kurkumaporral, és adjon hozzá vizet, hogy sűrű pasztát kapjon. Használja ezt a fertőzött területeken.

Tippek és óvintézkedések:

A cink alapú kenőcs használata segít csökkenteni a rüh okozta másodlagos fertőzéseket is.

7. Réz krém:

Réz krém

Réz -hidroxid vagy kolloid réz bármely általános vegyésznél beszerezhető. Keverje össze vízzel, krétával és almaecettel, hogy krémet készítsen. Vigye fel a fertőzött területre használt pamutpárnát. A krémet a felsőtestről kell felvinni, és lefelé irányuló mozdulatokkal az alsó testre kell vinni. Ez az egyik otthoni jogorvoslat a rüh gyors megszabadulására.

Tippek és óvintézkedések:

Ez egy helyi alkalmazás, és soha nem szabad belső kezelésekhez használni

8. Antiszeptikus krémek:

Antiszeptikus krémek

A piacon különféle antiszeptikus krémek találhatók, amelyeket gyakori karcolásokra és fertőzésekre használnak. Ezeket használja a fürdővizében és a ruhák tisztításához használt vízben. Megakadályozza a rüh kialakulását és az újrafertőződést. Mosás után a fürdőlepedőket és -lepedőket is mártsa, hogy ne legyenek fertőzések.

Tippek és óvintézkedések:

Feltétlenül szárítsa meg a lepedőt közvetlen napfény alatt, hogy elpusztítsa az atkákat.

9. Borax por:

Borax por

A Borax por bármelyik vegyszertárban kapható, és felhasználható a rüh kezelésére. Keverje össze a bóraxport illatmentes, normál talkummal, és vigye fel a fertőzött területekre naponta egyszer vagy kétszer. Ez megakadályozza a rühes tojások növekedését és kikelését a felszínen, és megkönnyíti a megszabadulást.

Tippek és óvintézkedések:

Ezt csak a fertőzött területeken kell alkalmazni, mivel nagyon erős lehet a bőrön

Ez a 9 otthoni jogorvoslat a rüh ellen kipróbált és tesztelt a rüh ellen. A cikkben előírt természetes megoldások közül azonban sok nem ölheti meg teljesen a rühös atkákat és tojásait. Mindazonáltal enyhíthetnek a szörnyű viszketéstől és égő érzéstől. A megelőzés határozottan jobb, mint a Cure a rüh esetében!

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Életveszélyes -e a Rüh?

A rüh az atka gyakori fertőzése a bőrön, amely szinte bárkinél előfordulhat. Ezzel a problémával nincsenek életveszélyek. A fejlett stádiumú rühek azonban meglehetősen problémás szakaszok lehetnek, ahol tojások és atkák milliói tehetik otthonát a bőrükhöz. Ebben az állapotban nehéz lesz kezelni a problémát, és a következő viszketés leírhatatlan.

2. Mekkora a rühös atka?

A rüh atkák mikroszkopikus lények, amelyeket szabad szemmel nem lehet látni. Még csak fél milliméteresek sem, ezért csak mikroszkóppal láthatók. A tünetek listájának felhasználásával és az érintett terület vizsgálatával meghatározható a rüh.

3. Sokan használnak fehérítő port a bőrön, hogy elpusztítsák a rühöket? Biztonságos?

A fehérítő por rendkívül erős anyag, amely korrozív tulajdonságokkal rendelkezik. Úgy működik, hogy elfogyasztja a bőr felső rétegét, amelyben az atka fúródik is. Azonban károsíthatja az egészséges bőrt is, és maradandó károsodást okozhat. Ezért fehérítő használata nem ajánlott.