13 forskellige brystkræftformer, der påvirker kvinder

Brystkræft er ikke bare en enkelt sygdom, men kræften udvikler sig i forskellige stadier og hastigheder. Det er en kræftform, der har potentiale til at sprede sig til forskellige dele af vores krop, der skader hele kroppens system. Behandlinger er ofte taget for ikke at reducere det påvirke snarere for at reducere risikoen for dets forekomst. Dette problem kan blive farligt og kan også i nogle tilfælde føre til udvikling af primær brystkræft.

Typer af brystkræft 1

Hvad er de forskellige typer brystkræft og de organer, de angriber:

Brystkræft kan starte fra forskellige områder, såsom kanaler, lobules og i nogle ekstreme tilfælde væv mellem sådanne områder. Forskellige brystkræfttyper er nævnt nedenfor.

1. Brystets tubulære karcinom:

Dette er den mest almindelige form for brystkræft, der begynder inde i modermælkskanalen og derefter langsomt breder sig ud over den i det sunde væv. Tubulære karcinomer er små i størrelse og kan være en rørformet struktur og derfor kaldet tubuli. Disse former for brystkræft tegner sig for omkring 8 til 27 procent af alle brystkræftformer. I disse dage på grund af avancerede teknologier bliver denne type brystkræft let identificeret og behandlet, før man indser det. Selv undersøgelser har vist, at gennemsnitsalderen for tubulært karcinom er omkring 50’erne. Denne type kræft er meget sjælden blandt mænd.

2. Ductal Carcinoma In Situ:

Dette er en ikke -invasiv eller præ -invasiv kræft og er et tidligt stadie af brystkræft. I denne type forbliver de unormale kræftceller, der har udviklet sig inde i mælkekirtlerne eller i slimhinden i modermælkskanalen, helt på deres oprindelsessted eller situ, fordi evnen til at sprede sig endnu ikke er udviklet. Hvis DCIS efterlades ubehandlet, kan det blive invasivt og kan spredes til det omgivende brystvæv. Indtil nu har forskeren ikke identificeret de tilfælde, hvor det vil blive invasivt, og hvor det endnu ikke vil tro, at sådanne kræftformer har en stor chance for at blive invasive. Det er blevet observeret, at et ud af fem fundne tilfælde viser sig at være duktalt carcinom. En kvinde diagnosticeret på dette stadium bliver normalt helbredt.

3. Inflammatorisk brystkræft:

Inflammatorisk brystkræft er de hurtigst voksende brystkræftformer, der tegner sig for omkring 1 til 4 procent af alle former for brystkræft. Denne kræftform fik sit navn, fordi den person, der lider af det, kan opleve rødt betændt udseende af brysthuden og måske endda føle sig varm og øm ved berøring. Huden kan endda ligne udtrukket hud af en appelsinskal. Andre virkninger af denne kræft omfatter rødme og hævelse og blokering af bittesmå kanaler i brystvævet.

Disse små kanaler kaldes lymfekanaler. Gennemsnitsalderen for diagnosen er 52 til 57 år afhængigt af livskvaliteten. Undersøgelser har også vist, at overvægtige er mere tilbøjelige til at udvikle inflammatorisk brystkræft end nogen anden form. Som enhver anden brystkræft kan dette også påvirke mænd, men ikke i det omfang det gør for kvinder. De påvirkede bryster bliver store i størrelse, og området bliver meget kløende.

4. Mucinøs brystkræft:

Mucinous, der også er kendt som kolloid, er en slags brystkræftceller og kaldes så, fordi den kun kan ses ved hjælp af mikroskop. Det er et meget almindeligt træk, at man kan se slimede typer af brystkræftceller med andre typer, såsom invasive, mens man observerer dem. Omkring 2 procent af alle brystkræft udgør slimhindekræft.

5. Mandlig brystkræft:

Som vi alle ved, at brystkræft ikke er en kvindesygdom, kan en mand også stå over for denne kræftsygdom. På trods af at brystkræft stadig er sjældent blandt mænd, forventes det at forekomme for omkring 1 procent af alle brystkræftproblemer. Mænd har ikke brug for bryst for at få brystkræft. Enhver person, uanset om en mand eller en kvinde har brystvæv. Så nogle gange udvikler endda mænd ægte brystkirtelvæv til unormale hormonniveauer eller forbrug af visse lægemidler.

6. Lobulært carcinom i situation:

LCIS ​​er et område med unormal cellevækst, som øger personens risiko for at udvikle invasiv brystkræft. Lobular betyder dybest set udvikling af unormale celler, der begynder at vokse i de mælkeproducerende kirtler, lobules og i slutningen af ​​brystkanaler. Dette er en in situ -kræft, hvilket betyder, at den forbliver på det sted, hvor den udvikler sig, siger lobulen og ikke spredes til omkringliggende områder. Mennesker, der er diagnosticeret med LCIS, har normalt mere end en påvirket lobule.

Selvom navnet antyder, at det er en brystkræft, snarere carcinoma indikerer, at der er stor chance for at få brystkræft på et eller andet tidspunkt i fremtiden. LCIS ​​diagnosticeres før overgangsalderen normalt mellem 40 og 50 år. Det er blevet set, at næsten 10 procent af kvinderne, der allerede har foretaget denne diagnose, har gennemgået overgangsalderen. Det er en usædvanlig tilstand, og forskere ved ikke, hvor mange mennesker der faktisk er påvirket, fordi det normalt ikke forårsager noget symptom.

7. Brystkræft under graviditet:

En gravid kvinde kan også opleve brystkræft i denne fase af sit liv. Årsagen til brystkræft er ikke graviditet, og man kan blive behandlet i løbet af denne tid. Behandling i løbet af denne tid medfører yderligere belastning og kan være en årsag til bekymring for det ufødte barn. Det bliver ofte en traumatisk og vanskelig situation for både barn og mor.

Gravide kvinder skal sørge for at kommunikere ordentligt med sin fødselslæge og få medicin i overensstemmelse hermed. Antal behandlingsmuligheder er tilgængelige i disse dage for at helbrede denne type brystkræft. Der skal udvises ekstra forsigtighed, hvis du lider af brystkræft i denne følsomme fase af dit liv.

8. Pagets sygdom i brystvorten:

Denne type kræft starter i brystets kanaler og spreder sig derefter til huden på brystvorterne og til sidst til areolaen, de mørke områder omkring brystvorten. Det findes sjældent og tegner sig for en procent af forskellige former for brystkræft. Dette får huden til brystvorten og areola til at se skællende, rød og skorpe ud og ofte føre til blødning. Du kan endda opleve kløe eller brændende fornemmelse i løbet af denne tid.

9. Medullær brystkræft:

Medullary Carcinoma er en sjælden form for brystkræft, der kun repræsenterer 5% af alle brystkræfttyper. Den hedder Medullary, for vævsvækstens form repræsenterer organet “Medulla Oblongata” i hjernen. Denne type kræft findes generelt i et enkelt bryst og er mindre aggressiv i vækst sammenlignet med de andre kræftformer.

Medullary Carcinoma begynder i brystets mælkekanal og vokser gradvist ud af det. Denne kræftsygdom er normalt kendt for at påvirke kvinder i alderen 40-50 år. Da den ikke vokser hurtigt, sker dens spredning til lymfeknuderne ikke meget snart. Det er grunden til, at denne type kræft er let at behandle, sammenlignet med de andre brystkræfttyper.

10. Phyllodes brysttumorer:

Phyllodes tumorer er dem, der vokser i et bladlignende mønster, kaldet “Phyllodes”. Disse tumorer opdages normalt hos kvinder i 40’erne, med et almindeligt symptom på en klump i brystet. Phyllode -tumorer er for det meste godartede og bliver sjældent maligne. Derfor er de velegnede til kirurgisk fjernelse.

Phyllode -tumorer kan påvises på et meget tidligt stadium, og derfor kan behandling tilbydes hurtigt, før den spredes. Væksten varierer normalt fra 2-3 cm i størrelse, men kan i avancerede stadier vokse sig større end 5 cm. Der er også chancer for Phyllodes at sprænge venerne under huden, og derfor kan man observere blå farve under huden.

11. Metastatisk brystkræft:

Metastatisk kræft er den avancerede fase af kræft, hvor kræften har spredt sig til alle kroppens hovedorganer som lever, hjerne, lunger, nyrer osv. Dette kaldes kræftstadium 4 og er invasivt i naturen. Tumorcellerne ødelægger raske celler og spredes til lymfeknuder og blodbanen. De migrerer til et nyt sted og danner små vækster.

Metastatisk kræft er yderst ondartet og livstruende. Det reducerer en persons levetid drastisk ved at påvirke hver celle og væv i kroppen, en efter en.

12. Infiltrerende Ductal Carcinoma:

Denne type kræft kaldes også Invasive Ductal Carcinoma, der stammer sit navn fra dens invasive natur. Tumorcellerne i denne type kræft invaderer de omgivende celler og væv for at begynde en ny vækst. Denne kræft begynder i brystets mælkekanaler og spredes hurtigt inden for og uden for brystet.

13. Molekylære undertyper af brystkræft:

Der er fem undertyper af brystkræft baseret på den genetiske information udtrykt i tumorcellerne:

  • Luminal A.
  • Luminal B
  • Triple Negative/Basal Like
  • HER2 Type

Disse indikatorer bruges hovedsageligt til forskningsundersøgelser og kan på ingen måde bruges til at bestemme behandlingen.

Brystkræft har bedre overlevelsesrater, hvis det opdages og behandles tidligt. Selvvurdering og regelmæssige kontroller er den bedste måde at forhindre kræftceller i at kapre dit liv. Selvom der ikke er nogen specifikke årsager til nogen form for kræft, kan det i et vist omfang forhindre en sund kost med antioxidantrig mad, nedskæring af alkohol og tobak, opmuntring til amning osv. Selvbevidsthed er den bedste måde at forhindre denne dødelige sygdom på.