Hvad er brystcyste? – Årsager, symptomer og naturlige behandlinger

Hvad er en brystcyste?

For at sige det enkelt er brystcyst en ophobning af en væske i brystet, der fører til dannelsen af ​​en brystklump. Denne klump kan mærkes af dine hænder. Nogle af disse cyster er imidlertid for små og vil derfor kun være synlige gennem ultralydsscanninger. De er kendt som mikrocyster. Cyste ses generelt blandt kvinder i aldersgruppen 35-50 år og er ikke kræftfremkaldende. Det er dog altid vigtigt, at du konsulterer din læge, når du føler, at du har en klump. Omkring 25% af cysten vokser sig stor til klumper, der er håndgribelige. Bryster er ekstremt almindelige blandt kvinder.

Hvad forårsager cyste på brystet?

Brystcyste vides at forekomme på Terminal Duct Lobular Unit eller også kendt som TDLU. Det er her, lobulerne overfører mælk til kanalerne. Derfor kan en cyste dannes ved en betændelse ved TDLU eller med en meget sjælden chance; der kan også være en infektion. Men når det går galt med brystets funktion, ses det også at gå galt i TDLU.

Hvert af brysterne indeholder kirtelvævslapperne. Disse lober er opdelt i flere mindre lober, der laver mælk i graviditetsperioden. Der er derefter et lag af understøttende væv, der er lavet af fedtvæv og andre fibrøse bindevæv. Når væsken ophobes i brystkirtlerne, dannes cyste. Du kan forestille dig tusindfrydblomsterne og arrangementet af kronbladene for at få et bedre billede.

Tegn og symptomer på brystcyster:

Her er nogle af de tegn og symptomer på brystcyste, du skal passe på. Der er stor forskel på at have en tumor og cyste.

 • Du vil opleve en brystvorteudladning, der normalt er klar, halmfarvet, gul eller endda mørk brun.
 • Du kan opleve ømhed i brystet før din menstruation og stigning i størrelse på brystklumpen.
 • Mærk dine hænder mod klumpen. Se om klumpen er glat og bevægelig, er rund eller oval, der har tydelige kanter.
 • Lige efter din menstruation vil du opleve et fald i bryststørrelse og også intensiteten af ​​de andre symptomer beskrevet ovenfor.

Sørg altid for at tjekke en læge, hvis du føler eller får øje på en ny klump efter din menstruation. Pas på, at den eksisterende klump ændrer størrelse og form. Eksperter har ikke rigtig fundet ud af, hvad der forårsager brystcyster. Nogle spekulerer på, at det er på grund af østrogenniveauet i kroppen, der vides at stimulere brystvævet i kroppen og dermed bidrage til brystcyster.

Hjemmemedicin til fjernelse af brystcyster:

Brystcyste er en almindelig ting blandt kvinder i alderen 35 til 50 år. Her er nogle enkle hjemmemedicin om, hvad de er, og hvordan man kan helbrede dem. Tag et kig.

1. Kål:

Kål er kendt for at behandle smerter og også reducere hævelse af brystet. Der er ingen klar idé om, hvorfor det er effektivt, mens den store mængde polyfenoler, som er en antiinflammatorisk, er blevet foreslået som en grund til, at det foretrækkes. Sådan kan du bruge det godt.

 • Stil kålen på køl i cirka 20 minutter, og lad den køle godt af. Brug den grønne kål, da den grønne kan plette din kjole.
 • Brug to blade af disse og klip bladstokken og læg den på brystet uden egentlig at stramme den for meget.
 • Du kan også bære dem med bh’en og fjerne efter 20 minutter. Smerten forsvinder langsomt.

Gør dette dagligt for at behandle den smerte, der er forbundet med cysten og langsomt fjerne den fra kroppen.

2. Kold komprimering:

Den næste teknik til fjernelse af brystcyster er den kolde komprimering. Kold komprimering hjælper med at fjerne smerten og lindrer muskelspasmer og forbedrer dermed cirkulationen. Det krymper blodkarrene og reducerer blodgennemstrømningen og reducerer væskeretentionen i de skadede områder. De kontrollerer effektivt hævelse og betændelse.

 • Fordyb et blødt håndklæde i koldt vand og læg det på dit bryst, hvor du har klumpen.
 • Når køleeffekterne forsvinder, gentages processen.

Gør dette to gange om dagen, og gør det dagligt for at sikre, at du slipper af med cyster på ingen tid.

3. Massage:

Massage er en anden let smertelindring. Når du masserer, vil det tryk, du anvender, justere brystkirtlen tilbage til dets normale udviklingsmønster. Undersøgelser har vist, hvordan kraft giver den rigtige effekt lige fra første fase af celleudviklingsprocessen. Med tiden presses disse misdannede celler og tvinges til at vokse normalt. Følg disse trin for en effektiv hjemmebrystmassage.

 • Start med at massere fra brystvorten i retning af brystet med fingrene. Brug et moderat tryk og kraft, men langsomt.
 • Masser brystet med dine hænder med en lidt højere kraft og hastighed.
 • Massér derefter brystet med uret, og skift det derefter mod uret. Gå langsomt igen.
 • Bevæg jævnt med moderat kraft og komprimér med begge hænder.

4. Grøntsager og frugter:

Forbruge grøntsager og frugter generøst og ofte. Når du spiser grøntsager og frugter rige på C (som guavas, appelsin, kiwi, jordbær) E (grøntsager som majroer, broccoli, rødbede) og caroten (som sød kartoffel, gulerødder, spinat og grønkål), forsyner de din krop med nok antioxidanter og dermed helbrede betændelsen.

5. Varm komprimering:

Varm komprimering er en anden måde at slippe af med brystcyster. De forbedrer blodcirkulationen og reducerer dermed cyste -kompressionen, der omgiver brystvævets kirtler. Det hjælper med bedre cirkulation af mælk.

 • Tilsæt nogle dråber lavendel æterisk olie i et varmtvandsbad sammen med 4-5 dråber æterisk olie.
 • Brug et håndklæde til at suge inde i blandingen og påfør det på brysterne.

Komprimér ikke for længe. 20 minutter, to gange om dagen, er en god måde at fjerne cysten på, når den udføres regelmæssigt. Alternativt kan du også bruge en varm vandpose.

Hvordan kan du undgå brystcyste?

Det er faktisk muligt at undgå brystcyste. Her er nogle måder, du kan undgå dem.

 1. Undgå koffein: Fjern koffein fra din kost. Du kan også prøve at reducere indtagelsen af ​​det. Undersøgelser har vist, hvordan kvinder faktisk har oplevet lindring ved reduceret forbrug.
 2. Reducer salt: At reducere salt i din kost er en anden god måde at undgå dannelse af cyste. Når du indtager mindre mængde natrium, gemmer kroppen ikke det overskydende væske i din krop. Dette vil hjælpe med at fjerne symptomerne på en brystcyste.
 3. Brug den rigtige bh: At have den rigtige bh på er en absolut nødvendighed. BH er en støttende struktur og hjælper med at reducere den smerte, du kan føle ved at have cysten.

Cyster er lige så almindelige som fregnerne på din hud. Det er et meget naturligt fænomen, der opstår for kvinder i perioden 35-50, så der er virkelig ingen grund til at bekymre sig. De er for det meste harmløse og nogle gange smerter lidt, og de fleste af dem bliver helbredt af naturlige midler. Pas på symptomerne, bliv sund og hold dig i form!