Kan stress forårsage mavefedt?

Tror du, at stress spiller en vigtig rolle for at opbygge mavefedt? Jeg ved, at det er svært at acceptere denne kendsgerning, men det er sandt. Blandt de mange vægttabsvarer, der er tilgængelige i dag, og som siger, at de skal tilbyde alt-til-alt-ende-opløsningen til at tabe kropsfedt, er produkter, der angiver at forhindre, at vægttab ellers vælter ved at undertrykke cortisol. Først og fremmest skal du vide om cortisolen.

Kan stress forårsage mavefedt?

Derfor diskuterer vi i dag i denne artikel om forholdet mellem stress og mavefedt.

Kan stress forårsage mavefedt

Definition af Cortisol:

Cortisol er intet andet end et steroidhormon, som binyrerne udstråler som reaktion på stress. Det klassificeres som et glukokortikoid, der er et hormon, der øger blodsukkerniveauet. Når kroppen står over for en ekstremt stressende ellers endda alvorlig situation, skaber kroppen kortisol, der gør systemet klar til at reagere som en kamp eller andet flysvar afhængigt af farens liv.

Cortisol, der spiller en rolle i kampen-eller-flugt, svarer til den fysiologiske sløjfe, der arbejder din krop op til at kæmpe ved siden af ​​fare, ellers løber for dit liv. Så snart cortisol er for høj i for lang tid, kan det øge mængden af ​​fedt, du fatter i din mave, og kalder desuden visceralt fedt. Da cortisol øges på grund af stress, skal du forene kosten ved at håndtere stress for at reducere overskydende vægt fra cortisol.

Stressstype kan på den anden side variere, plus ikke alle stressende situationer har brug for øget blodsukker. Kropelig, følelsesmæssig, ellers mental stress eller endda stress på kroppen forårsaget af streng træning, ellers kan en frygtelig lavt kalorieindhold alle aktivere udledning af cortisol. Af den grund, at det nuværende liv er tilbøjeligt til at være så fedende af stabile belastninger, udløser fyring, fra arbejdstidsfristen for næsten uheldige trafikhændelser er det ikke sjældent, at cortisolniveauer forbliver unormalt høje. Kroppen får slet ikke en sandsynlighed for at komme tilbage ved et afslapningsrespons senere end den stressende begivenhed er gået, da en mere stressende begivenhed kommer med det samme.

Forholdet mellem Cortisol og vægt påført?

1. Disse mangeårige forhøjede niveauer af cortisol kan guide til en række uhjælpsomme bivirkninger sammen med:

  • Blodsukkerforskel
  • Forbedret mavefedt
  • Overlegen blodtryk
  • Nedsat immunrespons

2. Cortisol brænder kroppen op for at forbrænde ekstra fedt, og bygger den ekstra energi, der kan opnås for at løbe væk fra den fare, der forårsager slaget ellers flyvesvar i det oprindelige sted.

3. Stress forvandler en gang sundt perifert fedt til skadeligt visceralt fedt (det fedt i din mave, der omgiver dine organer), der øger hævelse plus insulinkamp i kroppen. Dette mavefedt fører derefter til mere cortisol, da det har en højere koncentration af et enzym, der omdanner ubevægelig cortison til kraftig cortisol.

4. En række mennesker svarer stadig på stress med hensyn til fremstilling af cortisol ved indtagelse mere, plus ved indtagelse af fødevarer, der er højere i kulhydrater. Dette fører til vægt på, andet end kortisol i sig selv er ikke årsagen. Desuden har undersøgelser, der viser, at eminente cortisolniveauer er forbundet med overlegne niveauer af mavefedt, ikke givet noget bevis for at holde op med ideen om, at cortisol ville holde kroppen væk med det fedt.

5. Kortslutning af spændingsreaktionen kan være lige så let som fængslende timeout hver dag for at slappe af. Lad kroppen skifte til en fuldstændig rolig tilstand under hele yoga, meditation, journalisering ellers vil yderligere teknikker reducere stress, reducere produktionen af ​​kortisol plus på lang sigt slippe af med stressrelateret forbrug samt den grusomme cirkel, der fører til masseforøgelse.

Så for at få en flad mave skal du holde dig væk fra stress ved at forbedre din livsstil via kost og øvelser.