Forskellige typer bumser – Sådan helbredes

I vores fælles sprog identificeres bumser også som pletter eller zits. Grundlæggende er bumser små papler eller pustler, der hovedsageligt forekommer på grund af talgkirtler. Disse talgkirtler er til stede i bunden af ​​hårsækkene, og det forårsager bumser, når de er overaktive. Bumser er flagrant tegn på acne, især når et udbrud hovedsageligt skyldes overeksponerede kropsdele som ansigt, bryst, skulder og ryg.

Forskellige typer bumser Sådan helbredes

Talgkirtlerne, der findes inde i porerne i vores hud, producerer et voksagtigt/olieagtigt stof kendt som talg i vores krop for at smøre vores hud og hår. Disse kirtler er til stede overalt på vores hudsteder undtagen få dele, såsom håndflader og såler. De er meget til stede på ansigt og hovedbund. Vores hud kaster kontinuerligt sine ydre lag, og til dette efterlades de døde hudceller. Som et resultat bliver de fanget sammen af ​​det fedtede talg, hvilket forårsager en blokering i poren.

Når porerne blokeres, samler de sig bag blokaden og producerer mere talg fra kirtlerne. Denne blokerede talg indeholder langsomt voksende bakterier, der er knyttet til acne. De eksisterer på vores hud er ufarlig, men når de finder passende forhold, kan de reproducere hurtigt og blive et alvorligt problem. Generelt lever denne bakterie af talg, som producerer et stof, der forårsager et immunrespons. Dette svar fører yderligere til betændelse i huden og pletter.

Typer af bumser og deres symptomer:

Nedenfor er de forskellige typer bumser og deres symptomer som følger.

Hvide og sorte hoveder

Whiteheads – De er også kendt som en lukket comedo, da de er meget små og forbliver under huden. De er små i størrelse og har kødfarvede papler.

Blackheads – Disse er kendt som en åben komedie og er let synlige. De vises på overfladen af ​​huden og er sorte i farven. Folk tror fejlagtigt, at disse er forårsaget af snavs på grund af deres sorte farve og skrubber deres ansigter kraftigt for at fjerne dem. Skrubning hjælper ikke med at fjerne dem, men det kan irritere huden og resultere i andre problemer.

Papler – Disse er små afrundede faste bump, der stiger fra huden. Disse bump er ofte lyserøde i udseende.

Pustler – Disse er bumser, der er fulde med pus i dem. De bliver tydeligt synlige på hudoverfladen, da dens base er rød, og pus er dannet på toppen af ​​den.

Knuder – Disse ligner strukturerne papulerne, men er meget større. De er de mest smertefulde, da de er indlejret dybt inde i huden.

Cyster – Disse typer bumser er tydeligt synlige på hudoverfladen. De er fyldt med pus og er normalt smertefulde, der normalt forårsager ar på skindene.

typer af bumser

Sådan helbredes bumser:

1. Mange af os begynder at plukke på huden for at fjerne en bums eller akne, der forårsager flere ar på huden.

Undgå at vælge, hvis der opstår et acneudbrud på din hud, da det forværrer acne -betændelsen, der forårsager ar. Fortsæt i stedet med at rense og fugte med naturlige hudplejeingredienser.

2. Brug naturlægemidler sammen med botaniske ingredienser til at slippe af med bumser. Botaniske ingredienser er produkter, der ikke indeholder skadelige kemiske tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler i dem.

Urteekstrakter er fremstillet af tørret plantemateriale. Du kan bruge det ved at fortynde urteekstrakterne med andre ingredienser, såsom vand, rosenvand eller andre bærerolier.

[Læs mere: Bedste hjemmemedicin til fjernelse af bumser i ansigtet]

3. Honning har evnen til at fjerne urenheder fra huden, da den indeholder nogle rensende og desinficerende egenskaber i dem.

Honning hjælper med at dræbe bakterierne og falmer acne arene væk. Også honningens nærende egenskaber absorberes af huden, hvilket gør den til en naturlig fugtighedscreme uden olieindhold i den. Honning er også en fremragende naturlig rensemiddel.

4. Aloe vera er en af ​​de mest anvendte planter, der indeholder rigelige næringsstoffer og unikke helbredende egenskaber.

At drikke aloe vera juice regelmæssigt hjælper med at afgifte og nære kroppen indefra. Det renser også urenhederne og giver en glødende teint. Aloe vera -planten indeholder ernæringsmæssigt kraftige afgiftningsegenskaber, der fjerner affald og toksiner væk fra kroppen.

5. Bortset fra aloe vera juice, giver gelen fra aloe vera planten rensende og fugtgivende fordele for huden. Denne naturlige hudplejebestanddel udover at indeholde flere vitaminer, mineraler og antioxidanter, indeholder den også antibakterielle og svampedræbende egenskaber, der beskytter mod yderligere hudinfektioner.

Blot påføring af aloe vera gel på huden forhindrer infektion og helbreder bums.

6. Fullers Earth Clay er en anden naturlig ingrediens, der forekommer på sedimentært ler og har været brugt naturlig rensemiddel og hudblegemiddel i århundreder.

fylder jorden

Leret indeholder også fremragende absorberende egenskaber, der fungerer godt til at fjerne urenheder fra huden. Dette ler blandes generelt med simpelt vand eller rosenvand.

Fullers jordler kan blandes med rosenvand, urtete eller grøn te. Disse væsker gør muddermasken mere gavnlig for huden ved at tilføje ekstra næringsstoffer fra væskerne.

Enkle tips:

Bliv ikke ked af det, hvis intet hjælper dig med at rydde bumser eller acne. I mange tilfælde er bumser eller akne eller andre hudsygdomme resultaterne arvelige træk. Følgende er nogle tips, der kan hjælpe dig med at håndtere sådanne bumser.

1. Mange mennesker tror ofte, at bumser eller acne er smitsomme, hvilket bestemt ikke er sandt. Du kan ikke fange bumser fra en anden person, da de ikke er smitsomme.

2. Huden bliver mere smidig, når vi drikker tilstrækkelige mængder væske, f.eks. Vand.

Drik tilstrækkelige mængder vand og masser af rå eller friskpresset frugtsaftblandinger. Du kan drikke frisklavet frugtsaft, der er næringsfyldt og har afgiftende og helbredende egenskaber for huden.

Bumser 100234

3. Folk, der spiser mange dagbogsprodukter og fødevarer med højt glycerinindhold, er mere tilbøjelige til at tiltrække bums. Undgå at spise mad, som du er allergisk over for, da de registrerer sig selv som toksiner i dit kropssystem.

4. Rensning af din hud med hårde produkter kan fjerne for meget af dine naturlige olier og forværre problemerne ved at få kirtlerne til at producere flere olier.

5. Ikke alle naturlægemidler er egnede til hudpleje. Nogle produkter kan være for hårde (de fleste æteriske olier), mens andre kan være for fede (de fleste plantesmør og bærerolier). Der er nogle få, der anbefales til ansigtspleje afhængigt af hvor fedtet eller tør din hud er. Så vær selektiv, mens du køber sådanne produkter.

6. Når vores hud sveder, fjerner den toksiner, som igen hjælper med at rydde bums. Så start træningen for at holde dig selv sund og sikker mod bumser. Selvom huden skal renses og fugtes ordentligt efter sved.

7. Mangel på hvile forhindrer kroppen i at helbrede både følelsesmæssigt og fysisk. Ved at sove tager vi faktisk en pause fra stress og genopretter vores systemer, så de kan fungere korrekt dagen efter.

Når vores systemer fungerer korrekt, er bumser mindre tilbøjelige til at forekomme.