Hogyan lehet eltávolítani a barnulást az ajkaktól?

hogyan lehet eltávolítani a cserzést az ajkaktól

Arcunk legfontosabb és legérzékenyebb része az ajkak. Nagyon fontos, hogy ajkaink puhák és hidratáltak maradjanak. De az ajkak nagyon könnyen hajlamosak a barnulásra, és a barnaság eltávolítása nem könnyű feladat.

Hogyan lehet eltávolítani a barnulást az ajkakról:

Íme a 9 legjobb otthoni jogorvoslat, amellyel természetesen eltávolíthatjuk a barnulást az ajkaktól.

1. Citrom mézes ajak szérum:

Citrom mézes ajak szérum

A citrom citrusfélék, amelyek lehámlik a barnaságról, a méz pedig hidratáló szer. A méz és a citrom keveréke kiváló szérum a barnaság eltávolítására az ajkaktól. Keverjük össze egyenlő arányban a mézet és a citromot, és vigyük fel az ajkakra. Tartsa egy órán keresztül, mielőtt nedves ruhával eltávolítja. Ismételje meg ezt az eljárást naponta 3-4 alkalommal. Ezzel a szérummal könnyedén eltávolíthatja a cserzést a felső ajkakról.

2. Glicerin:

Glicerin barnulásra

A szájbarnulást gyakran a pigmentáció okozza. A pigmentáció csökkentésének legjobb módja az ajkak hidratálása. Vigyen fel glicerint az ajkakra minden este. Ez hidratálja az ajkakat és megakadályozza a pigmentációt. Könnyen eltávolíthatja az ajakbarnulást.

3. Hidratálás:

vizet inni

A napsütéstől eltekintve az ajkak elsötétülhetnek, ha a test nem hidratált. Igyál nyolc -tíz pohár vizet, hogy hidratáld magad. Ezenkívül igyon sok gyümölcslevet a citrusfélékkel együtt, mivel ez természetes tisztítószer.

4. Mandulaolaj:

Mandulaolaj

A mandulaolaj egy másik termék, amely segít az ajkak barnulásának kezelésében. Vigyen fel mandulaolajat az ajkakra minden este lefekvés előtt. Hetek múlva meglátszik az ajkak halványodása. A mandulaolaj eltávolítja az elhalt hámsejteket az ajkakról.

5. Cukorradír:

cukor bozót

A cukor nagyon jó hámlasztó. A cukrot használhatja az ajkak bozótjaként is. A cukor eltávolítja a sötét bőrt, és kihozza a rózsaszín színt. A jobb hatás érdekében használja a bozótot naponta. Ez a bozót természetesen eltávolítja a barnulást az ajkaktól.

6. Olívaolaj:

Olívaolaj barnulásra

Az olívaolaj egy másik ajaktisztító szer. Az olívaolaj rendszeres használata csökkenti az ajkak barnulását, és hidratálja is őket. Vegye ki a szükséges mennyiségű olívaolajat, és dörzsölje az ajkára naponta egyszer vagy kétszer, ez csökkenti a barnulást és hidratálja az ajkakat. Eltávolíthatja a napozást az ajkaktól.

7. Ecsetelje ajkait:

Ecsetelje ajkait

Az ajkak fogmosása is csökkentheti a barnulást. Miután minden reggel fogat mosott, mossa meg az ajkát az ecsettel. Súrolóként fog működni, és segít csökkenteni az ajkak barnulását. Tegye ezt minden nap a jobb eredmények érdekében.

8. Kurkuma és méz:

Kurkuma és méz

Mindannyian tudjuk, hogy a kurkuma a legerősebb gyógyító szer. Ezért a kurkuma alkalmazása az ajkakra meggyógyítja az elsötétült ajkakat, és kiemeli az ajkak természetes színét. Keverjen össze egy tálban egyenlő mennyiségű mézet és kurkuma, és készítsen pasztát. Vigye fel az ajkakra, és dörzsölje egy kicsit. Hagyja állni egy -két órát, majd törölje le egy törlőkendő segítségével. Eltávolíthatja az ajkak körüli cserzést.

9. Bogyók:

Málna és eper

Az olyan gyümölcsök, mint az eper és a málna, nagy mennyiségű ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, amelyek segítenek megőrizni az ajkak vibrálását és egészségét. Ezenkívül a cserzett ajkakat puha és rózsaszínűvé tehetik. Ehhez a következőkre van szüksége:

1. Málna: Vegyünk aloe Vera gélt, mézet és fél evőkanál málnalevet, majd keverjük össze, majd bozótot készítsünk. Használja ezt a bozótot az ajkain. Hagyja 10 percig, majd mossa le. Ismételje meg az eljárást hetente 2-4 alkalommal.

2. Eper: Vegyünk vazelint, és keverjünk bele fél evőkanál eperlevet. Használja ezt ajakbalzsamként, és vigye fel az ajkakra naponta.

Ez kilenc ilyen otthoni jogorvoslat, amelyek segítenek elérni azokat az ajkakat, amelyekre mindig is vágytunk. Rendszeresen használja ezeket a gyógymódokat a gyors és jobb eredmények érdekében.