A legjobb termékenységi étrend a nők számára – mit kell enni és kerülni

A nőknek van a legnagyobb munkájuk a földön, ami miatt csak másodikként állnak Isten előtt. És ez az összes fontos feladat az új élet megszületése. Egyetértenek abban, hogy a férfiaknak jelentős szerepük van, de ha a talaj nem termékeny, a magok nem nőnek.

termékenységi diéta

A meddőség típusai:

Különböző okok akadályozhatják a fogamzást, és ezáltal nem utalok fogamzásgátlókra. A nők legfontosabb orvosi okai a következők:

  • Az ovuláció megfordításából eredő meddőség- diétával és testmozgással orvosolható
  • A fizikai akadályok, például a petevezetékek elzáródása miatti meddőséget- az orvosok által előírt tesztekkel kell követni, hogy kiderüljön a probléma valódi oka.

Míg a termékenységet fokozó élelmiszerek körül számos mítosz létezik, bontsuk le annak alapjait, hogy miért van szükség étrendre az ovuláció megfordításának megállításához.

A fordított ovuláció oka:

Az alul/túlsúly késleltetheti a nő fogantatásához szükséges időt. Az ok meglehetősen egyszerű. A zsír többnyire az alsó testünk körül halmozódik fel, kidudorodva és rétegezve. Ez egyre inkább érinti a petefészkeinket, amelyekre most hatalmas nyomás nehezedik a növekvő zsigeri zsír miatt. Megállítják az ovulációt, és végül hónapokig hiányoznak a menstruációi. Ez akár PCOS -ba is fejlődhet, ami további ok a reproduktív egészségünkre.

Tehát ezt a zsírt el kell égetni és el kell távolítani, hogy az ovuláció ismét lehetséges legyen, és ezáltal lehetővé tegye a mielőbbi teherbeesést. Az egyetlen megoldás a fogyás.

Termékenységi étrend a nők számára:

Az alábbiakban meghatározott információk a termékenységi étrendről és a terméketlenség elkerülése révén kerülnek bemutatásra a termékenységgel kapcsolatban.

Kerülendő dolgok:

Lássuk, milyen típusú dolgokat kell elkerülni a termékenység növelése érdekében.

Transzzsírok:

Maradjon mérföldnyire a gyorséttermi standoktól. Ezek a zsírok nemcsak gyengítik az artériáinkat, hanem óriásivá teszik az alsó hasizmainkat is.

Vörös hús:

Cserélje ki a húst az étrendből, és helyettesítse növényi fehérjékkel. Ne aggódjon, a vegetáriánusoknak is születnek babáik!

Lefölözött tej:

A sovány tej valójában elősegíti a meddőséget. Ha ez nem tetszik, igyon egy gombóc fagylaltot vagy teljes zsírtartalmú joghurtot.

Gázosított italok:

Ezek soha nem tesznek jót senkinek, hanem gyorsan megnövelik az inzulinszintünket, ami nem segít a zsírok megfelelő elégetésében. Ez is növeli a PCOS problémákat.

Ne vigye túlzásba az edzéseket:

Bármi túlsúlya rossz, és ha folyamatosan fogy, hogy megőrizze a nulla méretet, az biztosan hatással lesz a hormonjaira.

Ehető dolgok:

Találjuk meg, milyen típusú ételeket fogyasszunk a legjobb termékenység érdekében.

Banán (B6 -vitamin):

Ez a káliumban gazdag étel B6 -vitamint tartalmaz, amely szabályozza a hormonokat, így a hiány szabálytalan ciklusokhoz, valamint a petesejtek és a spermiumok rossz fejlődéséhez vezethet.

Spárga (folsav):

Ez nemcsak az egészséges hajszálakat segíti elő, hanem csökkenti a fordított ovuláció kockázatát is. Bármilyen zöldségfélék formájában fogyaszthatjuk.

Papaya (B12 -vitamin és cink):

A hiány megnöveli az abnormális ösztrogénszintet, ami hirtruizmushoz vezethet, ami PCOS kiváltó tényező.

Tojás (D -vitamin):

A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a PCOS -ban szenvedők kórosan alacsony D -vitamin -szinttel rendelkeznek. Ezért ez elengedhetetlen a termékenységi étrendhez.

Mandula (E -vitamin):

Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a spermát és a tojás DNS-ét. Ezenkívül tartalmazza a szervezet számára szükséges jó zsírokat. Tehát megállapíthatjuk, hogy ez az egyik legjobb termékenységi étrend.

Citrusfélék (C -vitamin):

A citrusfélékből és bogyókból származó vitaminok javítják a nők hormonháztartását.

Brokkoli (vas és szelén):

A vas szükséges a megfelelő vérkeringéshez, ezért rendkívül fontos a termékenységi étrendben. A jobb vasszint segít fenntartani a megtermékenyített tojás erejét. A szelén antioxidánsokat termel, amelyek segítenek megvédeni a szabad gyököket és megakadályozzák a kromoszóma törését.

Lazac (omega zsírsavak):

A DHA és az omega zsírsavak elengedhetetlenek az általános jó egészséghez és immunitáshoz.

A jó szokások messzire vezetnek, és ez nagy szerepet játszik abban, hogy milyen szülőkké válunk. A gyermeknek sok felelőssége van, ezért a legjobb, ha példát mutat és egészséges életmódot folytat. Kezdje tehát kézzel.