Banán diéta a fogyásért

Banán diéta a fogyásért

A banán diéta egy súlycsökkentő étrend, amely nagy népszerűségre tett szert Japánban, miután kumiko Mori (népszerű énekes) kijelentette, hogy körülbelül 15 kilót fogyott ezzel a diétával. A többi divatos diétához hasonlóan, amelyeket az emberek őrülten követnek, még a banán diéta sem különbözik. Reggeli banán diéta néven is ismert. Ahogy a név is sugallja, ez a diéta arról szól, hogy reggeli közben jóllakott banánnal. Mikor, mennyi és bizonyos egyéb tényezőkről van szó ebben a cikkben. Tehát, ha minimális korlátozásokkal szeretné leadni a felesleges kilókat, és rendkívül kíváncsi arra, hogy információkat gyűjtsön a banán étrendjéről, akkor ez a cikk megfelel a célnak.

A banán diéta eredete:

A banán diéta koncepcióját Sumiko és Hitoshi Watanabe alkották, akik a gyógyszerek területéhez tartoztak. Hitoshi követte és 37 kilót fogyott. Ez a diéta 2008 -ban vált híressé, amikor az alapító pár közzétette ennek az étrendnek a részleteit egy japán „Mixi” oldalon, és sokan elkezdték követni, ez a divat olyan népszerű lett, hogy Japánban egyszer banánhiány volt.

Irányelvek:

A banán diéta követése során be kell tartania bizonyos irányelveket a siker érdekében. Ez egy nagyon egyszerű étrend, amely több étkezési tervhez társítható azzal a feltétellel, hogy a banánt tartsák az étrend elsődleges élelmiszereként. Az alábbiakban néhány követendő iránymutatást említünk.

1. Csak banán és víz reggelire:

A legelső kikötés az, hogy a reggeli szigorúan csak banánból és szobahőmérsékletű vízből álljon. Nincs korlátozás a banán mennyiségére; Folytathatja az evést, amíg teljesen jóllakottnak nem érzi magát.

2. Nincs előírás az ebédre és a vacsorára:

Ezt az étrendet viszonylag egyszerű betartani, mivel nincsenek előírások ebédre és vacsorára, ami azt jelenti, hogy a többi étkezés során bármit meg lehet enni.

3. Tilos az alkohol és a tejtermékek:

Bármilyen ital és tejtermék szigorú nem-nem. Ide tartoznak a tej és a tejtermékek, például a sajtvajas túró stb. Így bár ebédre és vacsorára bármit fogyaszthat, ügyeljen arra, hogy kizárja a tejtermékeket és az alkoholt.

4. Az étkezések időzítése:

Ebben az étrendben kötelező betartani az étkezési időket. Ügyelni kell arra, hogy este 8 óra előtt fejezze be a vacsorát, és rövid időközönként egyen ételt. E diéta követése mellett két órát kell tartani a vacsorák és az alvás között.

5. Kerülje a túlevést:

Szigorúan tanácsos kis adag ételeket fogyasztani rövidebb időközönként. Kerülni kell az ételek túlzott mértékű fogyasztását. Ez az étrend megköveteli, hogy az ember csak 80 százalékkal telítse a gyomrát. A gyomor 20 százalékos éhségének csökkentése segít csökkenteni a kalóriákat és előnyös a diétázó számára.

Ennek az étrendnek az előnyei:

Ez az étrend ideális azok számára, akik nem tudják szigorúan megfékezni étkezési szokásaikat. Másodszor, ez az étrend nagyon megfizethető, és a kevésbé előnyös emberek is követhetik. Mivel ez az étrend a többi étrenddel ellentétben a reggeli fogyasztására helyezi a hangsúlyt, egészségesnek bizonyul, mivel megöli az éhséget, amely a nap folyamán az egészségtelen és táplálkozási szempontból szegény ételek kiválasztásához vezethet. Ez egy olyan fogyókúrás program, amely nemcsak a fogyásban segít, hanem egyidejűleg a helyes és egészséges táplálkozási szokásokon is dolgozik. Mivel jó mennyiségben fogyaszt banánt, közvetlen lökést ad az anyagcserének, és ezáltal energikusabbá teszi az embert.

A hátrányok:

Az előnyök mellett a hátrányok is fennállnak, az egyik fő az, hogy ez az étrend meglehetősen félrevezető lehet. Mivel a fogyókúrázók megengedhetnek bármilyen ételt étkezés közben, hajlamosak a magas kalóriatartalmú ételek fogyasztására, így elvetik ennek az étrendnek a fő célját. Egy másik mellékhatás az, hogy néhány embernél székrekedést okozhat. Összességében ez egy olyan étrend, amelynek több előnye van, mint hátránya.

Ez az étrend nagyon könnyen követhető, és nagyon alapvető korlátozásokkal rendelkezik. Ha megpróbál leadni néhány kilót, és megpróbálja kipróbálni ezt az étrendet, mindenképpen tegye meg ezt, de előtte győződjön meg arról, hogy egészségi állapota lehetővé teszi -e ezt a diétát..