Mi a HCG étrend

A HCG vagy a humán koriongonadotropin diéta egy nagyon alacsony kalóriatartalmú étrend, amely fogyásra és a szervezet immunrendszerének fenntartására szolgál. A HCG eredetileg a terhesség alatt termelt hormon, amely a termékenységi problémák kezelésére előírt gyógyszer.

Mi a Hcg étrend

A HCG diéta a napi kalóriabevitelt 500-800 kalóriára korlátozza. Ha követi a HCG étrendet, akkor valószínű, hogy nagyon rövid idő alatt sokat fog fogyni. Mindazonáltal nem ajánlott terhes hölgyeknek, valamint súlyos emésztési és szívproblémákkal küzdő embereknek. Az étrendet több felvételi perióduson kell végrehajtani, nem pedig nagyon hosszú ideig, hogy elkerüljük a más szervekre gyakorolt ​​káros hatásokat.

A HCG étrend:

A HCG diéta célja a fogyás egy bizonyos terv követésével. Lássuk, hogyan fog működni.

1. fázis: Előkészítő időszak:

A hcg étrend azzal kezdődik, hogy felkészíti a testet az elkövetkező időszakban bekövetkező változásokra. A vízfogyasztás növelése érdekében rendszeres, legalább 30 perces reggeli sétákat és légzőgyakorlatokat kell elkezdeni. Továbbá növelni kell a kenyérgyümölcs és az alma fogyasztását a rendszer tisztítása érdekében. Ez a fázis a legtöbb esetben a tisztítási fázis, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megszabaduljon minden felesleges szennyeződéstől és baktériumtól, amelyek túlzott puffadáshoz vezetnek.

Ragaszkodjon ahhoz, hogy naponta legalább 6 pohár vizet fogyasszon, és tartsa a sétákat rövid, gyors tempójúakra legalább heti háromszor. Ami a légzőgyakorlatot illeti, a kilégzés, miközben néhány másodpercig tartjuk a lélegzetünket, segíthet. Amikor felmerül a kérdés, hogy mi a HCG diéta, ez a fázis nem sok jelentőséggel bír, ezért az étrenden még nem kell változtatni. Csak felkészíti a szervezetet a HCG diétára.

2. fázis: Növelje az energiát:

Ebben a fázisban a cél az, hogy a szervezet sok energiát tároljon 3 nap alatt, mielőtt áttér a korlátozott táplálkozási szokásokra. Valószínűleg mindent és mindent meg kell ennie, hogy magasan tartsa az energiaszintet. A negyedik naptól kezdve a VLCD -t tervezik, és 25-45 napig folytatják, a súlycsökkentés mértékétől függően. Az étrendnek 500 kalóriás étrendből kell állnia egész nap, három főétkezésre osztva és a rendszeres snackek között. A HCG diétás menü reggelijéhez ragaszkodjon a zöld teához vagy a könnyű kávéhoz. Kerülje a cukrot. Ehelyett válthat mesterséges édesítőszerekre.

Ebéd közben 100 gramm fehérjét kell tartalmaznia a napi HCG étrendben. Ehhez válasszon okosan, és minden második napon váltakozzon csirke, garnéla, tonhal vagy lazac között. 1 zöldséget kell bevenni a fehérjével együtt. A spenót, a saláta, a káposzta, a paradicsom és az uborka a saláta. Nem csak könnyű elkészíteni, hanem a célt is szolgálja. Az ebéd és a vacsora közötti szünetekben ásson gyümölcsöt, például almát, szőlőt, banánt és gránátalmát. Vacsorára azonban próbálja meg a lehető legalacsonyabb kalóriabevitelt tartani. Egy kenyérpálcának és egy gyümölcsnek meg kell tennie. Ne feledje, hogy a HCG diéta során étolaj használata tilos. Légy kreatív ennek megfelelően.

3. fázis: Visszatérés a rendszeres étrendhez:

Ez az étrend 3 hétig tart. Ezalatt áttér a rendszeres étkezésekre, amelyek egészségesek és energiát adnak. A mesterséges édesítőszerekkel, magas kalóriatartalmú ételekkel, gyorsételekkel, hideg italokkal és magas transzzsírsav-tartalommal rendelkező ételek azonban teljesen tilosak. Ez a fázis alapvetően az előző fázis átvitele, és összességében segít kordában tartani a HCG -t, mivel az étrend hatásos.

4. fázis: Karbantartás:

A 3. fázis után érezheti, hogyan fogyott le, mégis aktív maradt. Lehet, hogy Ön is elérte célját, és itt az ideje az igazi tesztelésnek. Továbbra is egészségesnek kell maradnia, normális életmódot folytatva, mint korábban, de fenn kell tartania a bekövetkezett súlycsökkenést. Ez a fázis alapvetően a HCG diéta legfontosabb és döntő szakasza, ezért a befejezés után is ragaszkodnia kell az 500 kalóriás étrendhez a következő 3 napban. A 3. fázis befejezésének 3 napja után végre belép a 4. fázisba.

Itt lassan megengedheti, hogy lassan visszanyerje normál étrendjét, hogy lépést tudjon tartani a folyamatos testsúly fenntartásával. Ugyanezért az új kalóriabevitel fokozódik, és 1500 kalóriára emelkedik. Az extra kalóriák kiegyensúlyozása érdekében az étrendben egészséges zsírok és tejtermékek szerepelhetnek, de semmi több. Laktóz -intolerancia esetén alternatívaként fogyaszthat magas fehérjetartalmú ételeket, például steakeket és csirkemelleket. Ne felejtse el minden reggel megmérni és feljegyezni a súlyát, és próbálja meg fenntartani a túlzott változást, amely az étrend hanyagsága miatt kúszik. A tojás- és sajtételek hozzáadása egy csalás napján, mondjuk heti egyszer, megengedett, feltéve, hogy ennek megfelelően tartja be a testmozgást.

A HCG diéta mellékhatásai:

Bár az étrendet szakemberek állítják össze, szem előtt tartva, hogy mennyit bír el a szervezete, előfordulhat, hogy nem illik a testéhez, ami komoly és néhány nem olyan súlyos problémát okoz. A tipikus problémák, amelyek felmerülhetnek

Epekő kialakulása:

Az epehólyagban általánosan ismert kő, súlyos lehet, ha helytelen vizelést és fertőzést okoz, ami a többi szerv károsodásához vezet. Érdekes és egyszerű módja annak, hogy elkerülje ugyanezt, ha támaszkodik a kalóriában gazdag zöldségekre és gyümölcsökre. Így még akkor is, ha fenntartja a napi 500 kalóriabevitelt, a szünetben bevitt gyümölcsök nem engedik, hogy éhezzen, amíg el nem jön a vacsora ideje. Mivel az emésztőrendszere működik, az epekő veszélyei csökkennek.

Szabálytalan szívverés:

A hcg diéta idején a kalóriabevitel és az étkezési szokások megváltozása miatt úgy érezheti, hogy a szívverés csökken, és szédüléshez vezet. A napi kalóriabevitel fenntartása érdekében tegye meg az ebéd és a vacsora közepén töltött időt gyümölcsökkel, amint azt korábban említettük. Ügyeljen arra, hogy csökkentse a szokásos sómennyiséget. Ennek az az oka, hogy a kalóriák most korlátozottak. Minél több sót ad hozzá, annál nagyobb a kockázata a magas vérnyomásnak, és ezáltal a pulzusszámnak is.

Az izmok működése:

Az étel csak azért van, hogy teljessé tegye energiáját; és mivel a fogyás célja, az általános görcsök és az izmok fájdalma normális.

Idegösszeroppanás:

Ez az egyik szélsőséges eset, amikor a túlzott diéta rövid időre ájuláshoz és érzékszervek elvesztéséhez vezet. Az állapot gyors és komoly orvosi ellátást igényel.

Ízületi fájdalom:

A tünet ismét normális, mert a test fogy, azonban a rendszeres testmozgás és a gyors gyaloglás segíthet megőrizni a test formáját, és távol tartani ezeket a problémákat.

Általános gyengeség:

Az étrend és a szervezet anyagcseréjének drasztikus megváltozása miatt a gyengeség érzése normális, a pihenést és a fizikai tevékenységek korlátozását meg kell tenni, kivéve, ha jobban érzi magát..

A HCG diéta jó módja a súlycsökkentésnek, de vannak jobb és biztonságosabb módszerek is, amelyeket érdemes kipróbálni.