20 forskellige typer aber med billeder og karakteristika

Aber! Hvem har brug for en introduktion til disse frække, uartige væsner? De stjæler vores mad, slapper af i vores baggårde og skaber endda kaos i vores templer. Men har du nogensinde prøvet at kigge ind i deres verden og forstå mere om disse primater? I dag hjælper vi dig med at gøre netop det ved at introducere dig til de forskellige aber og deres egenskaber.

aber

Med over 334 aberarter i deres rige er abernes verden ikke så enkel, som vi opfatter den som. Da de er de nærmeste slægtninge til mennesker, er det fornuftigt at komme tæt på og personlig med dem og få at vide, hvad de spiser, hvordan de lever osv..

Klar til en seriøs Monkey -forretning? Læs med!

Hvad er en abe? & Det er typer:

En abe er en firbenet primat, der har en lang hale og et fladt, kort ansigt. Den kan bevæge sig frit på alle lemmer og har veletablerede fødder og håndflader.

Aber er pattedyr, der direkte føder deres unger. De lever normalt i grupper kaldet “stammer” eller “tropper”. En let måde at skelne dem fra de andre primater som aber og gorillaer er deres høje hale, hvorved de let svinger fra grenene og ingen sansehvaler i ansigtet.

Klassificering af aber:

Aber er stort set klassificeret i to hovedkategorier – Old World Monkeys og New World Monkeys.

  • Gamle verden aber er dem, der tilhører lande som Afrika, Asien osv. De lever i forskellige levesteder som skove, snedækkede bjerge, bakker og endda byer. Du kan identificere disse arter fra den nye verden med deres nedadrettede næsebor og kun to præ-molarer. De er også kendt for at være farveblinde og kan se verden i bare sort og hvid. Der er cirka 160 arter i denne kategori.

Eksempler: Bavianer, langurer, makakker osv.

  • New World Monkeys tilhører regionerne Syd- og Mellemamerika, Mexico. De lever normalt i tropiske klimaer og tilbringer det meste af deres liv på træer. Derfor er de udstyret med skarpe søm og længere haler. Disse typer aber har brede og rundere næsebor og kan se alle farverne som et menneske gør. Der er cirka 174 arter i kategorien Ny verden.

Eksempler – Egernaber, Tamarin, Howler -abe osv.

Liste over 20 forskellige typer aber og deres egenskaber:

Her er detaljerede oplysninger om 20 abesorter for at hjælpe dig med at differentiere arten fra hinanden:

1. bavianer:

Bavianer

Bavianer er en af ​​de største arter i den gamle verdens aberige. Den gennemsnitlige mand vejer alt mellem 33 og 80 pund, og størrelsen spænder fra 20 til 34 tommer. De lever normalt i halvtørre og tropiske skove i Afrika, Asien og arabiske regioner og har en levetid på 30 år i naturen. Deres videnskabelige navn er Papio, og deres hudfarve spænder fra oliven til gulbrun. Bavianer er altædende skabninger og trives med næsten alt, hvad de finder som frugt, rødder, gnavere, græs, fugle og nogle gange endda babyer af større pattedyr som hjorte. Selvom de har en hale, er den ikke godt rustet til at gribe genstande som grene.

2. Makakker:

Makakker

Makakker er arter af aber af den gamle verden, der almindeligvis findes på tværs af lande som Indien, Pakistan, Kina osv. Blandt dem anses Rhesus -makakerne for at være yderst intelligente og adaptive arter. Det videnskabelige navn på disse primater er Macaca Mulatta, og deres gennemsnitlige levetid i naturen er 4 år. De vejer alt mellem 8,75 til 26,5 pund, og deres højde varierer fra 17,75 til 25 tommer. Makakker lever normalt i tropper på et par tiere til et par hundrede aber og opretholder en stor social tilknytning til hinanden.

3. Guenoner:

Guenons abe

Guenoner er en af ​​de mest yndefulde og flotte arter i aberiget. De er gamle verdens primater og kan identificeres med en blød pels, der har et plettet sort, sort eller brunt. Det unikke ved dette dyr er kontrasten i pelsen på næsen. Hannerne af denne art vejer omkring 7 kg, mens hunnerne vejer omkring 5 kg. Længden varierer fra 42 til 56 cm. Guenoner lever i skove og vådområder. Deres kost består af frugt, blade, grøntsager, insekter osv. Det videnskabelige navn på Guenons er Cercopithecus, og deres levetid er omkring 20-30 år.

4. Mangabeys:

Mangabeys

Mangabeys (Cerocebus) er gamle aber, der normalt findes i de afrikanske tropiske skove. De er ret store i størrelse med en gennemsnitlig kropslængde på 40 til 90 cm. Disse arter vejer 6 kg (hun) til 11 kg (han). Det unikke aspekt ved denne art er deres usædvanligt lange hale, der måler lige så lang som kropslængden. Mangabeys er kendt for at være meget sociale dyr, der kommunikerer ved hjælp af høje vokaliseringer. Deres daglige kost består af frø, frugt og blade. På grund af deres lange og skarpe fortænder kan Mangabeys bide i selv hård frugt og nyde dem.

5. Colobus:

Colobus abe

Colobus (Colobus Angolensis), også kaldet sort og hvid Colobus, er indfødte afrikanske aber, der tilhører kategorien Den Gamle Verden. De kan kendetegnes ved en smuk sort pels på kroppen og en hvid kappe som pels på kappen med en busket hale, skæg og tommelfingre. Disse skabninger har en gennemsnitlig levetid på 20 år i naturen og vejer omkring 4 til 14 kg med en kropslængde på op til 1,3 m. De bruger den lange kappe til at arbejde som en faldskærm, mens de hopper op fra store højder. Disse bladædere jages for deres smukke pels og står over for truslen om at uddø.

6. Mandriller:

Mandrill abe

Mandrills (Mandrillus Sphinx) er en af ​​de største arter af den gamle verden aber. De er kendt for deres farverige og levende udseende. Man kan let identificere disse væsener med de røde og blå mærker på ansigterne og de knaldrøde bagklæder. Disse farver bliver dybere, når dyrene bliver begejstrede eller aggressive. Normalt genert og tilbagetrukket kommer Mandrills sjældent i slagsmål og bruger deres lange hjørnetænder til selvforsvar. Deres gennemsnitlige levetid er 20 år, vejer 77 pund og måler 3 fod i længden. Mandrills er markeret som sårbare arter på grund af massejagt.

7. Langurs:

Langurs

Langur Monkeys (Semnopithecus) er hjemmehørende i det indiske subkontinent og en del af kategorien i den gamle verden. De kaldes også Hanuman Langur eller Hanuman Monkeys. Disse dyr har en kropslængde på op til 40 cm og en lang hale end måler mellem 50 og 100 cm. Deres gennemsnitlige vægt er 5,5 kg og kan leve op til 30 år. Langurs kan identificeres ved en grå eller brun krop med et sort ansigt. De betragtes som hellige af hinduer, der lod dem leve i templer og landsbyer. Langurs lever hovedsageligt af blade, frugt, grøntsager og små insekter.

8. Snabel:

Snabel

Snabel (Nasalis Larvatus) er også en gammeldags abe, der er hjemmehørende i skovene i Borneo. Det kan let identificeres med sin usædvanligt lange og fede næse, der giver den navnet “langnæbede abe”. Disse skabninger er træ (lever altid på træer) og vågner aldrig på jorden, medmindre de er frataget mad. De vejer op til 20 kg, måler omkring 53 til 76 cm, og deres gennemsnitlige levetid er 20 år. Deres kost består af blade, frugter, frø og insekter. Den voldsomme rydning af Borneos skove udgør en alvorlig trussel mod disse dyr.

9. Marmoseter:

Marmoseter

Marmosets (Callithrix Jacchus) er aber af den nye verden, der lever på de høje træer i de sydamerikanske regnskove. Der er omkring 20 typer af deres arter og den mindste blandt dem, kaldet Pygmy Marmoset, måler kun 6,2 tommer og vejer omkring 140 gram. Disse yndige udseende dyr har blød pels på kroppen og hårklumper i ansigtet. De bliver kun på trætoppene og lever i små grupper på 4-15 dyr. Marmoseter er altædende og lever af næsten alt. De føder normalt to babyer, hvilket er ret sjældent hos primater. Deres gennemsnitlige levetid er 5-16 år i naturen.

10. Tamariner:

Tamariner

Tamariner (Saguinus) er nye verdens aber, der almindeligvis findes i central- og sydamerikanske regnskove. Der er forskellige underarter af Tamariner som Golden Lion Tamarin (ses på dette billede), kejser Tamarin, Tamarin med bomuldstoppe, Negro Tamarin, Black-Mantle Tamarin osv. De fleste af disse arter har et overskæg som håret i ansigtet til sensoriske formål . De måler omkring 13-30 cm (eksklusive halen) og vejer omkring 900 gram. Disse små primater kan leve på træerne og er hovedsageligt aktive i løbet af dagen og leder efter mad.

11. Kapuciner:

Kapuciner abe

Kapuciner (Cebus) er aber fra den nye verden, der almindeligvis findes i de tropiske skove i Mellem- og Sydamerika. De får det mærkelige navn på grund af “hætten” som håret på hovedet, der ligner Capuchin -munkenes barberede hoveder. Kapuciner er kendt for at være ekstremt intelligente skabninger, der lever i støjende tropper på høje træer. De er omkring 55 cm lange, vejer omkring 3-4 kg og lever i gennemsnit 15-25 år i naturen. Disse primater er overvejende vegetariske og elsker at spise palmer. Deres farve spænder fra sort eller brun med hvidt eller gråt hår i ansigtet og overkroppen.

12. Spider Monkeys:

Spider Monkeys

Spider Monkeys (Ateles) er nye verdens aber, der findes i regnskove i det sydlige Mexico til Brasilien. De er store primater med kun fire fingre på hver håndflade og ingen tommelfinger. De bruger deres hale til hurtigt at flytte fra gren til gren og er ekstremt smidige i deres bevægelser. Disse væsener vejer omkring 6 kg og har en kropslængde på 35-66 cm. Spider abes hale er længere end kroppen og pelsen er i flere farver som sort, mørk brun osv. Denne type aber går rundt i store tropper og nyder frugt, frø, blade, edderkopper og æg.

13. Titi:

Titi

Titi -aber (Callicebus) er nye verdensarter, der lever i regnskoven i Amazonas vandløb. De er trædyr, der sjældent kommer til jorden og foretrækker at blive i tæt vegetation. Titis kan identificeres ved en kastanjebrun furry krop, et sort ansigt og en grå hale. De vejer omkring 2,2 kg og måler omkring 13 tommer i længden. Disse primater har komplekse vokaliseringer sammenlignet med andre arter, og kommunikationen sker gennem et sæt territoriale opkald. De er først og fremmest frugtspisende og holder på at fodre efter mad hele dagen.

14. Saki:

Saki

Saki Monkeys (Pithecia Pithecia) er nye verdensarter, der tilhører de sydamerikanske skove. De kan identificeres ved en lang, ru pels, der næsten dækker kroppen som en kappe. Hannerne har et hvidligt ansigt, mens hunnerne har et gråt ansigt med en hvid streg på siderne af næsepartiet. Sakier er cirka 30-50 cm lange, vejer cirka 2 kg og har en lang busket hale. De er aktive i dagtimerne og lever normalt af frugt, blade, frø osv. Sakier foretrækker at leve som monogame par og føde enlige babyer.

15. Skaldet Uakaris:

Skaldet Uakaris

Skaldede Uakari -aber (Cacajao Calvus) er nye aber af verden, der lever i regnskoven i Amazonasbassinet. De er kendetegnet ved en rødbrun til orange farvet shaggy pels, et skaldet hoved og et lyse rødt ansigt. Uakaris vejer omkring 4,4 til 6,6 pund og måler cirka 14 til 22,5 tommer. I naturen er deres gennemsnitlige levetid 15 til 20 år. Selvom de har korte haler i forhold til andre arter, kan Uakaris hurtigt bevæge sig rundt på træer ved hjælp af deres fire lemmer. De lever i store tropper, men deler sig i mindre grupper, når de leder efter mad. På grund af deres lave reproduktionshastighed falder antallet af Uakaris hurtigt.

16. Egernaber:

Egern aber

Egernaber (Saimiri) er nye verdensarter, der lever i regnskovene i Mellem- og Sydamerika. De er trædyr, der lever på de øverste baldakiner. Egernaber kan identificeres ved deres olivengrønne frakker og gule lemmer. De lever i store tropper på over 300 aber og kommunikerer med hinanden omkring 26 forskellige vokalopkald. Disse typer aber vejer omkring 270g til 730 gms og måler omkring 60 cm til 72 cm i længden. De trives med frugt, blomster, træsaft, edderkopper, insekter osv. Og kan leve i cirka 20 år under ideelle forhold.

17. Vervet:

Vervet

Vervet Monkeys (Chlorocebus Pygerythrus) er indfødte afrikanske arter, der tilhører den gamle verden kategori. De har en grå, plettet frakke med et sort ansigt og sorte farvede lemmer. Et hvidt pelsbånd løber rundt om panden og blandes med whiskers. Vervets er cirka 15-24 tommer i længden og vejer omkring 3 til 5 kg. Den lange hale måler næsten det samme som kroppen. De er altædende skabninger, og hver flok kan omfatte 50 individer. Disse primater lever normalt i store højder op til 4000 meter over havets overflade.

18. Guereza:

Guereza

Guereza Monkeys (Colobus Guereza) tilhører den gamle verden kategori og findes almindeligvis i bjergrige regioner i Uganda og Congo i Afrika. De kan identificeres ved lang silkeagtig sort pels med et hvidt slør på toppen og en sort busket hale. Guerezas er enten sorte og hvide eller kun sorte. På et tidspunkt blev disse dyr slagtet i stort antal for deres smukke og prydpels. Guerezas vejer omkring 8 til 10 kg og er op til 60 cm lange. De overlever ikke længe i fangenskab og trives mest på en vegetarisk kost.

19. Black Howler:

Sort brøl

Black Howler Monkey (Alouatta caraya) er en New World abe, der er temmelig stor i størrelse i forhold til andre arter. De er hjemmehørende i Argentina, Brasilien, Bolivia og Paraguay og foretrækker at leve i løvskove. Disse primater laver en usædvanlig høj hylelyd, som giver dem navnet “Howler”. Deres opkald kan høres fra næsten 3 miles, og hannerne er højere end hunnerne. Brølere lever hovedsageligt af træer og lever af frugt, blade og frø. De vejer omkring 7- 14 kg og måler omkring 50-60 cm i længden.

20. Øvelse:

Bore

Drilleaber (Mandrillus Leucophaceus) er store aber af den gamle verden, der er nært beslægtet med Mandrills og bavianerne. De findes kun i visse dele af Nigeria, Cameroun og Ækvatorialguinea. Borene har en mørk gråbrun pels og en usædvanligt lysfarvet bund. De dominerende hanner af denne art har en lys rød plet på hagen. Mens hannerne vejer omkring 50 kg, vejer hunnerne kun 12,5 kg, hvilket viser den ekstreme seksuelle dimorfisme hos denne art. Selvom disse skabninger ser aggressive ud på grund af fortænderne, er de faktisk generte og foretrækker at leve i ensomhed.

Interessante fakta om aber:

Her er nogle mere interessante fakta om disse fascinerende primater:

  • De fleste aber lever på træerne, men nogle af dem foretrækker at leve på jorden.
  • Aber er altædende, og kun få af dem spiser en streng vegetarisk kost.
  • Rhesus aber er meget intelligente arter, der kan genkende sig selv i spejlet.
  • Forskning viser, at aber kan tælle objekter og udføre grundlæggende beregninger.
  • Næsten alle aberarter har haler.
  • Spidsen af ​​en abehale har bar hud, der giver bedre følsomhed. Dette kan være ganske nyttigt, når man klatrer, svinger eller plukker genstande med halen.
  • Edderkoppeabe har den længste hale blandt primater, der måler næsten 3 fod i længden, mens kroppen kun er 2 fod.

Elskede du at læse om de forskellige aber? Desværre står de fleste af disse smukke dyr over for truslen om at uddø på grund af massejagt på bushmeat og hurtig skovrydning. Det er på tide, at vi beskytter disse arter mod at forsvinde på jorden ved at uddanne os selv og den næste generation om deres betydning!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Artiklen er udelukkende skrevet til informationsformål, og forfatteren påtager sig ikke ansvaret for nøjagtigheden af ​​det publicerede indhold. Dataene i artiklen er hentet fra flere kilder, som måske er korrekte eller tilstrækkelige.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Hvilken er den største abe i verden?

Svar: Mandrill, som er en gammeldags abe, er den største i aberiget. En voksen Mandrill vejer omkring 36 kg og måler omkring 95 cm, eksklusive halen og hovedet. Mandrills er meget farverige skabninger og lever i Afrikas regnskove.

Q2. Kan aber være gode kæledyr?

Svar: Ingen! Aber er vilde dyr, og det er ulovligt at få dem som kæledyr. Aber er også meget sociale væsener og kan ikke leve uden deres tropper. De har brug for konstant opmærksomhed og engagement, hvilket er meget svært for et menneske at give.

Q3. Hvornår sover aber?

Svar: De fleste aber er daglige væsner, hvilket betyder, at de er aktive i løbet af dagen og sover om natten. Nogle af dem er dog natlige og bliver aktive om natten. Aber sover på træerne og vikler halerne om ligene.