25 forskellige dyretyper i verden med billeder

Dyr er flercellede, eukaryote organismer i kongeriget Animalia. Alle typer dyr er bevægelige, hvilket betyder, at de kan bevæge sig uafhængigt og spontant fra deres liv. Alle dyr er heterotrofer. Mest kendte dyrefyla marine arter. Dyr er inddelt i forskellige undergrupper som hvirveldyr, bløddyr, leddyr, annelider, svampe og fisk. Disse undergrupper er underklassificeret i deres respektive grupper.

Da dyr er heterotrofe, betyder det, at de lever af levende organisme direkte eller indirekte. Igen er disse opdelt i planteædere, kødædende, altædende og parasitter. Generelt er alle dyr rovdyr. Det betyder, at de jager efter mad på andre levende organismer. Generelt var udryddelse af nogle dyr fundet sted siden nogle år på grund af variationer i jorden.

Typer af dyr

Dyr anses generelt for at have udviklet sig fra en flagelleret eukaryote. Disse bor tæt på hydrotermiske ventilationsåbninger, og kulde siver på havbunden vil ikke afhænge af energien fra sollys. Dyr er opdelt i to brede grupper: hvirveldyr og hvirvelløse dyr. Hvirveldyr er dyr, der har rygrad. Hvirvelløse dyr er dyr, der ikke har rygrad. Der er forskellige typer dyr i verden. Her i dag forklarer vi kort om listen over 25 forskellige dyretyper i verden med deres fotos.

Liste over forskellige typer dyr i verden:

Tjek de forskellige typer vilde dyr herunder:

1. StarFish:

Stjernefisk

Familie og historie: Det er klassificeret i en højere klassificering af Asterozoa. Søstjerner er havstjerner, der er i en stjerneform. Disse kaldes endda af andre navne som kurvstjerner og sprøde stjerner. Der er omkring 1500 arter af søstjerner på havbunden over hele verden. De er marine hvirvelløse dyr. Disse er opportunistiske feedere. De kan regenerere de beskadigede dele eller kaste dele alene.

Videnskabeligt navn: Asteroidea.

Race: Asteroidea

Højde: Fem til ti tommer

Vægt: Op til 11 pund

Levetid: Op til 35 år

Fodring: Små fisk, muslinger og muslinger

Oprindelsesland: Atlantic Region

2. Frø:

Frø

Familie og historie: Det er klassificeret under klassificeringen Salientia. Frøer hører også under dyregruppe. Frøer er store kødædere og er forskellige. De er kortere og haleløse padder. Der er omkring 4.800 arter til stede i verden. Dette er det første mest hvirveldyr i rækkefølge. Det er et trekammeret hjerte. Frøens bevægelse hopper, går, løber, svømmer, graver, klatrer og glider. Koblingens størrelse på padderne vil være på 3000-6000.

Videnskabeligt navn:Anura.

Race: Salientia

Højde: 5,5 cm

Vægt: Cirka 28 gram

Levetid: 10-12 år.

Fodring: Insekter, små frøer, orme

Oprindelsesland: Europa

3. Salamander:

Salamnder

Familie og historie: Det er klassificeret under phylum padden. Koblingsstørrelse er omkring 400-500 for kinesisk kæmpe salamander. Disse ses mest i Holarctic Ecozone og Neotropical zone. Disse er også opportunistiske rovdyr. Respiration adskiller sig fra andre til gæller, lunger, hud og membraner i mund og hals. Levetid er ikke bestemt.

Videnskabeligt navn: Caudata

Race: phylum padde

Højde: Dens kropslængde er omkring 1,2 m for kinesisk kæmpe salamander og 12-19 cm fra Cope’s kæmpe salamander.

Vægt: Salamanderdyrets masse er 25-30 kg.

Levetid: Omkring 20 år

Fodring: Insekter, små frøer, orme, sirisser

Oprindelsesland: Nordamerika

4. Kamæleon:

Kamæleon

Familie og historie: Det er klassificeret under klassifikationen Lguania. Der er omkring 202 arter i verden. Dens koblingsstørrelse er 20-200 for den tilslørede kamæleon og 10-40 for panter kamæleon. De har evnen til at ændre farverne i henhold til miljøet. Da guaninkrystaller under huden får dem til at skifte farve. Disse dyr findes for det meste i regnskovsområder. Disse er kødædere.

Videnskabeligt navn: Videnskabeligt navn på kamæleon er chamaeleonidae.

Race: Lguania

Højde: Kroppens længde er omkring 35-45cm og varierer efter art.

Vægt: 140gm til 180gm

Levetid: 5 til 10 år

Fodring: Crickets, Orme og Blade

Oprindelsesland: Afrika

5. Krokodille:

Cubansk krokodille (Rhombifer)

Familie og historie: Det er klassificeret under klassificeringen af ​​krokodiller. Disse er store vandlevende krybdyr, der lever i troperne i Asien, Afrika, Australien og Amerika. Dykningshastigheden vil være 24-2 km/t i vand ved korte udbrud. Der er i alt 14 eksisterende arter. Disse dyr tilhører kødædende dyr.

Videnskabeligt navn: Krokodillens videnskabelige navn er Crocodylinae

Race: Krybdyr

Højde: Kroppens længde vil variere fra 4,3-5,2 for voksne, og disse varierer også i overensstemmelse hermed.

Vægt: Massen af ​​krokodillens krop vil være 410 kg og massen varierer afhængigt af arten.

Levetid: Levetid for en krokodille er 70-80 år.

Fodring: Dyr, fisk, fugle

Oprindelsesland: Asien

6. Nilgai:

Nilgai

Familie og historie: Nilgai er den største asiatiske antilope. Det er hovedsageligt til stede i Indien, nogle dele af det sydlige Nepal og det østlige Pakistan. Hanner har horn, mens hunner ikke har det. Hannerne er større end hunnerne. Disse er planteædere og foretrækker at leve i lave bakker med buske. Disse typer dyr føder en ad gangen og undertiden tvillinger.

Videnskabeligt navn:Boselaphustragocamelus.

Race: Pattedyr

Højde: Omkring 6 fod.

Vægt: Kalve vejer normalt 14-16 kg ved fødslen.

Levetid: Levetid er omkring 12-13 år.

Fodring: Græs, Planter, Blade

Oprindelsesland: Indien

7. Lion-Tailed Macaque:

Løvehale makak

Familie og historie: Lion-tailed makak er navnet på en abe. Det er en gammeldags abe. Et særligt træk ved denne dyreabe er, at den har hår omkring ansigtet som en løve. Disse tilhører en gruppe mindre makaker. Disse dyr findes for det meste i tropiske stedsegrønne skove. De yngre bliver ammet i et år. Disse er planteædere og undgår mennesker.

Videnskabeligt navn: Macacasilenus

Race: Pattedyr

Højde: Cirka 2 fod.

Vægt: Den vejer cirka 2-10 kg

Levetid: Levetiden for denne abe er omkring 20-30 år.

Fodring: Græs, planter, blade, frugter, dyr, insekter

Oprindelsesland: Indien

8. Felidae:

Felidae

Familie og historie: Det hører under klassificeringen Feliformia. Felidae er en kattefamilie. Disse er pattedyr. Levende katte tilhører underfamilier kaldet Panterinae og feline. Pantherinae omfatter tiger, løve, jaguar, leopard, overskyet leopard og sne leopard. Felinae inkluderer ikke-pantherine katte. Alle katte er kødædende. Katte har godt nattesyn på grund af tilstedeværelsen af ​​tapetum lucidum, der reflekterer lys tilbage inde i øjeæblet og giver karakteristisk glans. Levetid disse dyr varierer alt efter katte.

Videnskabeligt navn: Det videnskabelige navn på felidae er kun felidae.

Race: Pattedyr

Højde: 25 cm

Vægt: 4,5 kg

Levetid: 2-16 år

Fodring: Dyr, Fugle, Fisk, Insekter

Oprindelsesland: Asien

9. Søløver:

Søløver

Familie og historie: Det er klassificeret under højere klassificering af Eared Seal. I denne verden kan vi kun se syv arter af søløver. Denne gruppe dyr kaldes pinnipeds. Søløver er meget kompatible med naturen, hvor de bor. Søløver er kødædere. Det interessante ved søløven er, at de tager mad 5-8% af deres kropsvægt ved et enkelt foder.

Videnskabeligt navn: Søløvens videnskabelige navn er Otariine.

Race: Pattedyr

Højde: 3 fødder

Vægt: 45 kg

Levetid: Levetiden for søløver er 20-30 år.

Fodring: Skaldyr som fisk, krabber osv.

Oprindelsesland: Arktiske regioner

10. Sommerfugl:

sommerfugl

Familie og historie: Sommerfugl kommer under insekter phyla .. Den hører under klassifikationen Lepidoptera. De fodrer primært med nektar fra blomster. Disse kaldes også som bærere til bestøvning af frugter. Der findes mange forskellige arter i verden. De er kompatible med alle naturerne i regionerne.

Videnskabeligt navn: Sommerfuglens videnskabelige navn er Rhopalocera

Race: Insekter

Højde: Sommerfuglens vingespænd er 6,5-8,6 cm og varierer alt efter arten.

Vægt: 0,3 g

Levetid: Levetid for en sommerfugl er cirka 12 måneder.

Fodring: Nektar

Oprindelsesland: Over hele verden (forskellige arter stammer fra forskellige lande)

11. Bi:

bi

Familie og historie: Det hører under klassifikationen Apoidea. Bier er flyvende insekter, der er tæt forbundet med myrer og hvepse. Der er masser af arter af bier verden over. Disse er de bedste bærere til bestøvning. Honning, der udskilles af en bi, bruges til medicinske formål og mange andre.

Videnskabeligt navn: Det videnskabelige navn på bier er Ainthophila.

Race: Insekter

Højde: Biens længde er 1,1-1,3 cm.

Vægt: 0,25 g

Levetid: Levetiden er omkring 12 måneder for tidlig humle, som er dronning og 3 år for vestlig honningbiedronning.

Fodring: Nektar, Pollen

Oprindelsesland: Østafrika

12. Blæksprutte:

Blæksprutte

Familie og historie: Blæksprutte kommer under phyla Mollusca. Disse er yderst intelligente. Disse spiser hovedsageligt krabber. Blæksprutte spises i mange kulturer. De voksede også som kæledyr

Videnskabeligt navn: Videnskabeligt navn er Octopoda, der hører under klassificeringen Octopodiformes.

Race: Bløddyr

Højde: Længden vil være 4,3 m.

Vægt: Denne dyremasse er cirka 15 kg.

Levetid: Levetid er omkring 3-5 år.

Fodring: Orme, Rejer, Fisk

Oprindelsesland: Øst Asien

13. Gastropoda:

Gastropoda

Familie og historie: Gastropoda hører under phylum Bløddyr. Det er klassificeret under klassificeringen af ​​bløddyr. Disse kaldes almindeligvis som snegle og snegle. Der er tusindvis af arter af havsnegle, havsnegle, ferskvandssnegle, landsnegle og landsnegle ses. Der er 611 familier. Denne type dyr har enestående. Disse er planteædere. Disse har skaller, der fungerer som et beskyttende dæksel til kroppen.

Videnskabeligt navn: Det videnskabelige navn på Gastropoda er kun Gastropoda

Race: Bløddyr

Højde: 27,3 cm

Vægt: 25gm til 45gm

Levetid: Levetid er omkring 2-3 år.

Fodring: Planter, alger og svampe

Oprindelsesland: Nordamerika

14. Krabbe:

Krabbe

Familie og historie: Krabber kommer under phyla krebsdyr. Det er klassificeret under klassificeringen Pleocyemata. Den har en kort fremspringende hale, der normalt er skjult under brystkassen. Der er mange krabber som eremit, porcelæn, hestesko og kongekrabber. Krabber går typisk sidelæns. Disse er aktive dyr med kompleks adfærd. Langhale består af gift. Krabberne tages som mad over hele verden.

Videnskabeligt navn: Krabbens videnskabelige navn er brachyuran.

Race: Krebsdyr

Højde: Dens længde er omkring 1,8 m.

Vægt: Omkring 1 til 3 pund

Levetid: 20 til 30 år

Fodring: Koraller, fisk, døde dyr

Oprindelsesland: Sydøstasien

15. Amphipoda:

Amphipoda

Familie og historie: Det hører under klassifikationen Peracarida. Disse har sidekomprimeret krop og er for det meste rensere og detritivorer. Der er omkring 9.500 Amphipoda -arter til stede i verden. Arter af Amphipoda tages som mad over hele verden.

Videnskabeligt navn: Det videnskabelige navn på Amphipoda er kun Amphipoda.

Race: Krebsdyr

Højde: Størrelsen spænder fra 1 til 340 millimeter

Vægt: Cirka 50 g

Levetid: 18 måneder

Fodring: Skalfisk, organisk affald, orme

Oprindelsesland: Thailand og Vietnam

16. Skorpion:

Skorpion

Familie og historie: De hører under klassificeringen dromopoda. Disse typer dyr er omkring 1750 arter til stede i verden. Kun 25 arter indeholder gift, der er i stand til at dræbe et menneske. Skorpioner stikker er smertefulde og men ufarlige. Skorpionens overlevelsestemperatur varierer fra 20 til 37 ° C. Skorpioner er opportunistiske rovdyr.

Videnskabeligt navn: Skorpioner

Race: Spindlere

Højde: Skorpions størrelsesområde er 9 mm til 20 cm.

Vægt: Cirka 30 g

Levetid: 3 til 5 år

Fodring: Insekter, edderkopper, firben

Oprindelsesland: Tyskland

17. Hund:

hund

Familie og historie: Det er klassificeret under klassificeringen af ​​grå ulv Dens drægtighedsperiode er omkring 63 dage. Den sover i 10 timer om dagen. En hunds levetid varierer afhængigt af arten. Disse typer dyr er kødædere. Hundearter fås i større. Alle hunde er tæmmet. Disse bruges til jagt, beskyttelse og trækning osv.

Videnskabeligt navn: Hundens videnskabelige navn er Canis lupus Familiaris

Race: Pattedyr

Højde: Hundens højde ved skulderen er 16-86cm.

Vægt: Omkring 40 kg

Levetid: På grund af forekomsten af ​​naturlige årsager lever den op til 13 år ifølge undersøgelsen.

Fodring: Dyr, Fugle, Fisk, Brød

Oprindelsesland: England

18. Næsehorn:

rhenosarer

Familie og historie: Det er klassificeret i lavere klassificering som sorte næsehorn og øvre klassificering som ulige todyr. Løbehastigheden for næsehorn er 50 km i timen. Disse dyr er planteædere.

Videnskabeligt navn: Videnskabeligt navn på næsehorn er Rhinocerotidae.

Race: Pattedyr

højde: højden er 1,7-1,8m til skulderen.

Vægt: Masse af næsehorn varierer fra 800-1400 kg.

Levetid: Levetid for næsehorn er 40-50 år for hvidt og 35-50 for sort næsehorn.

Fodring: Planter, Græs

Oprindelsesland: Afrika

19. Hjort:

hjort

Familie og historie: Det er klassificeret under klassificeringen af ​​Pecora. Arter omfatter muldyr, hjort, rensdyr, kronhjort og dådyr osv. I dette adskiller de sig med permanent hornede dyr som antiloper. Disse dyr ses mest i afrikanske og asiatiske skove. Disse er planteædere.

Videnskabeligt navn: Det videnskabelige navn på hjorte er Cervidae

Race: Pattedyr

Højde: 2 mts

Vægt: Dens masse er omkring 30-300 kg for voksne.

Levetid: 10-15 år

Fodring: Planter, Græs

Oprindelsesland: Afrika og Asien

20. Primat:

Primat

Familie og historie: Disse er klassificeret under klassificeringen af ​​Primatomorpha. En primat er mor af ordensprimaterne. Disse er vakt fra forfædre, der boede i træerne i tropiske skove. Der er tyve fem arter set i denne type dyr hidtil i verden. Disse ses mest i tropiske skove i Asien og afrikanske regioner.

Videnskabeligt navn: Videnskabeligt navn på primat er primater.

Race: Pattedyr

Højde: 1,2 mts

Vægt: Kroppens masse vil raser fra 20-200 kg

Levetid: 10-15 år

Fodring: Planter, græs, frugter, insekter og smådyr

Oprindelsesland: Sahara

21. Bjørn:

Bjørn

Familie og historie:Det er klassificeret under klassificeringen af ​​Caniformia. Den kan køre op til 48 km/ t på voksenstadiet. Vokaliseringsbjørnen stønner, knurrer, gøer, knurrer, brøler og nynner. De spiser mest planter, men bliver altædende under opportunistiske forhold.

Videnskabeligt navn: Videnskabeligt navn bjørn er Ursidae

Race: Pattedyr

Højde: Højden ved skuldrene vil være 60-160cm. Halenes længde er 3-22 cm, og kropslængden er 1,2-3 m.

Vægt: 80 kg til 600 kg

Levetid: 20 år

Fodring: Fisk, Smådyr, frugt, honning, blade

Oprindelsesland: Asien

22. Løve:

løve

Familie og historie: Disse dyr er klassificeret under den højere klassificering af en panter. Det er rene kødædere. Det er en af ​​de fem store katte. Der er omkring 12 løvearter anerkendt hidtil. Størstedelen af ​​løver ses kun mest i afrikanske regioner.

Videnskabeligt navn: Løvens videnskabelige navn er Panthera Leo.

Race: Pattedyr

Højde: Højde på skulderniveau vil være 1,2 m.

Vægt: Massen er cirka 190 kg.

Levetid: Levetid er omkring 10-14 år.

Fodring: Kød

Oprindelsesland: Afrika

23. Kvæg:

Kvæg

Familie og historie: Det er klassificeret under klassifikationen Bos. Kvæg er generelt kendt som køer. Det er for det meste domesticeret. Drægtighedsperioden er 274 dage. Den sover cirka 4 timer dagligt. Der er omkring 1,3 milliarder kvæg i verden.

Videnskabeligt navn: Det videnskabelige navn på kvæg er Bos Taurus.

Race: Pattedyr

Højde: 117 mts

Vægt: Massen er cirka 190 kg.

Levetid: 30 år

Fodring: Græs, Foder, Planter, Blade

Oprindelsesland: Asien

24. Skildpadde:

Skildpadde

Familie og historie: Skildpadde er et dyr, der kommer under krybdyr. Det er klassificeret i en højere klassifikation af Testudinidae. Dette dyr er både hvirvler og brystkasse. Det er unikt blandt hvirveldyr. Skildpadder tæmmes. Disse er planteædere. Koblingsstørrelsen er på omkring 30 æg.

Videnskabeligt navn: Videnskabeligt navn er Testudinidae

Race: Krybdyr

Højde: Op til 2 mts

Vægt: Op til 400 kg

Levetid: Op til 100 år

Fodring: Græs, grøntsager, insekter, planter, blade

Oprindelsesland: Asien

25. Kanin:

Kanin

Familie og historie: Kaniner er små dyr fra familien af ​​leporidae. Disse dyr findes i flere dele af verden. Der er omkring 13 arter og 8 generelt. Unge kaniner kaldes som killing eller kit. Han kaldes som buk og hundehue. Kaniner er mest aktive ved daggry end skumringen. De sover i 8,4 timer. Disse er planteædere.

Videnskabeligt navn: Videnskabeligt navn er Oryctolagus cuniculus

Race: Pattedyr

Højde: 20-50 cm

Vægt: Op til 4,5 kg

Levetid: Kaninens levetid er omkring 3 år.

Fodring: Græs, grøntsager, insekter, planter, blade

Oprindelsesland: Asien

Verden er et mystisk sted. Da forskere opdager nye dyrearter hver dag, kan man forstå, hvor stor vores verden er, og hvor lidt vi ved. Dyr er meget vigtige for at opretholde naturlig økologi, og hvert dyr bidrager til miljøet. Dyrene i denne artikel er nogle af de mest fremtrædende arter i dyreriget. Det er vigtigt at respektere disse fantastiske væsener og lære at eksistere sammen med dem.