Slangetyper: 20 populære arter, du skal vide om!

Vidste du, at der er omkring 3000 typer slanger i verden? Ja! Verden for disse krybdyr er ret fascinerende med en historie, der går tilbage til næsten dinosaurperioden. Selvom vi respekterer disse skabninger som guder i nogle dele af verden som Indien, er der en dybt rodfæstet frygt indgroet i vores sind i betragtning af deres giftige kroppe!

Selve tanken om disse slimede, glidende skabninger giver os gåsehud og sender en kulde ned ad ryggen! Men slap af, fyre! Ikke alle slanger er giftige! Inden frygten konverterer til fobi, anbefaler vi, at du bruger lidt tid på at forstå disse fantastiske skabninger!

I denne artikel tager vi dig igennem den fantastiske verden af ​​slangetyper ved at forklare de mange slangetyper, deres egenskaber, kost og meget mere med billeder i HD -kvalitet.

Klar til at støde på nogle ssss..slanger?

Hvad er en slange, og hvad er dens egenskaber?

En slange er et langt krybdyr med en lemløs, rørformet krop. Det er en hvirveldyr og kan, afhængigt af arten, være en Opivarous (der lægger æg) eller et Ovoviviparous dyr (føder levende unger).

Nøgleegenskaber:

 • Slanger er kødædende, som trives på små fugle, insekter, selv store dyr som hjorte og orner.
 • De er koldblodige væsner, der kan justere temperaturen i deres krop i henhold til miljøet.
 • Slanger har ingen tænder og behandler deres mad ved at sluge den hele. Deres elastiske mund kan give dem mulighed for at spise dyr, der er dobbelt så store som deres egen størrelse.
 • De har ingen øjenlåg, og den gafflede tunge fungerer som et sanseorgan.
 • Nogle slanger dræber deres bytte ved at injicere gift, og andre ved at kvæle byttet.
 • Slanger fælder deres hud 3-4 gange om året, da den voksende krop ikke passer ind i det eksisterende hudlag.

Klassificering af slanger:

Slanger er stort set inddelt i to typer –

 • Giftige slanger: Disse slanger injicerer et giftigt stof kaldet ‘Venom’ i byttet gennem skarpe tænder kaldet hugtænder.

Eksempler: King Cobra, Black Mamba, Copperhead Snake, Common European Viper, Russel’s Viper, Western Diamondback Rattle Snake, Malayan Krait osv.

 • Ikke-giftige slanger: Selvom de ikke producerer gift, har de stærke muskuløse kroppe, der kan kvæle eller knuse byttens krop og dræbe det inden for få minutter.

Eksempler: Emerald Tree Boa, Python, Bull Snake, Black Rat slange, Milk Snake, Anaconda, Eastern Garter Snake, Northern Water Snake, Four-lined Snake etc.

20 forskellige typer slanger i verden, med billeder:

Læs med for at lære nogle interessante oplysninger om forskellige slags slanger:

1. Kong Cobra:

Kong Cobra

Gør dig klar til at møde verdens mest giftige og dødelige slange – The King Cobra, videnskabeligt kaldet Ophiophagus Hannah! Når den bliver konfronteret, kan denne slange løfte sin hætte og løfte op til tredjedele af sin krop fra jorden. Stol trygt på! King Cobras er generte slanger og forsøger at undgå mennesker så meget som muligt.

De er hjemmehørende i de vilde skove i Indien, hvor det betragtes som det nationale krybdyr og andre sydøstlige lande. Det er en daglig slange, der jager i løbet af dagen og dræber sit bytte med dødbringende gift, før han sluger det.

 • Gennemsnitlig længde: 10 til 12 fod
 • Levetid: 20-30 år
 • Almindeligt bytte: Fugle, firben, æg, andre mindre slanger, små til store pattedyr
 • Naturlige omgivelser: Mangroveskove, bambusbuske, græsarealer osv.

2. Anaconda:

Anaconda

Anaconda er en af ​​verdens største slanger, der fik et frygtindgydende ry efter Hollywood -gyserfilmen – “Anaconda”. Det videnskabelige navn på Anaconda er “Eunectus”, som er et græsk ord for “god svømmer”. Det tilhører familien Boas og findes normalt i de sumpede lande i Sydamerika.

Anaconda er en semi-akvatisk, ikke-giftig slange, der har en stærk muskuløs krop med tykke halser og smalle hoveder. De er aktive i løbet af sene aftener og nætter og kan jage selv store byttedyr som alligatorer.

 • Gennemsnitlig længde: 9 til 15 fod
 • Levetid: Cirka 10 år
 • Almindeligt bytte: Fisk, Fugle, vilde grise, alligatorer, fugle, pattedyr og andre krybdyr
 • Naturlige omgivelser: Tropiske regnskove, sumpe, moser, vandløb

3. Copperhead:

Copperhead

Copperhead er en temmelig stor giftig slange, der får sit navn fra kobberskyggen på hovedet. Det slanges videnskabelige navn er Agkistrodon contortrix og er lokalt i de sydlige og østlige regioner i USA. Copperhead slange tjener ry for at forårsage de mest giftige slangebid i Amerika på grund af dens enorme befolkning.

Denne slanges gift er imidlertid ikke så dødbringende som de andre giftige slanger og kan sjældent forårsage dødsfald. Copperheads er fremragende natjægere og opdager deres bytte ved hjælp af de små varmefølende fordybninger mellem næseborene og øjnene.

 • Gennemsnitlig længde: 24 til 36 tommer
 • Levetid: Cirka 18 år
 • Almindeligt bytte: Frøer, firben, insekter, fugle, rotter og salamandere
 • Naturlige omgivelser: Klipper, vilde skove, forladte steder, sumpede lande osv.

4. Klapperslange:

Klapperslanger er almindelige i Lake County (høflighed Foto)

Klapperslange tjener de videnskabelige navne – Crotalus og Sistrurus, der groft sagt betyder “haleskrammer” på græsk og latin. Navnet “rangle” stammer fra den “rangle” lignende hale, der afgiver en raslende lyd, der advarer sine rovdyr. Det er en type giftig slange, der er hjemmehørende i de tørre områder i Amerika, det sydvestlige Canada og det centrale Argentina.

Der er cirka 36 arter af klapperslanger, som omfatter Eastern Diamondback Rattle Snake, Arizona Bridgenosed Rattlesnake og Praire Rattlesnake. Klapperslanger er ovoviviparøse krybdyr, der føder levende afkom i stedet for at lægge æg. Deres befolkning er alvorligt truet af ødelæggelse af levesteder, store rovdyr som høge og kongeslanger og krybskytteri.

 • Gennemsnitlig længde: 3 til 6 fod
 • Levetid: 10 til 15 år
 • Almindeligt bytte: Gnavere, insekter, små krybdyr
 • Naturlige omgivelser: Ørkener, græsarealer, buske og sumpe

5. Cottonmouth:

Cottonmouth

Ved at se på billedet skal det være let for dig at gætte, hvorfor slangen hedder “cottonmouth”. Slangen har et stof af hvid bomuldstype i munden, som den får det unikke navn til. Denne semi-akvatiske slange er videnskabeligt kendt som Agkistrodon piscivorus. Cottonmouth -slange er hjemmehørende i Nordamerika og er en af ​​landets meget få giftige slanger.

Krybdyret udviser aggressiv adfærd, når det trues og åbner sin store mund for at angribe rovdyret. Pas på! Denne slanges gift kan være ganske dødelig! Disse slanger er fremragende svømmere og holder hovedet over vandets overflade. De er natlige krybdyr og forbliver aktive om natten.

 • Gennemsnitlig længde: 30-42 tommer
 • Levetid: Mindre end 10 år
 • Almindeligt bytte: Vanddyr som fisk, skildpadder, små slanger, firben, frøer osv.
 • Naturlige omgivelser: Drængrøfter, damme, søer, floder, sumpe og moser

6. Garter Slange:

Strømpebåndslange

Garter Snakes er ikke-giftige slanger, der findes i Mellem- og Nordamerika. Nogle af deres arter indeholder en lille mængde neurotoksisk gift, som ikke udgør nogen trussel mod menneskeliv. På grund af deres harmløse, ‘blide’ natur behandles strømpebåndsslanger som selskabsdyr. Navnet ‘Garter’ kommer fra de strømpebåndslignende striber, der findes på kroppen.

Når det er truet, frigiver navnet en ildelugtende moskus, der kan afvise rovdyret. Et andet slående træk ved denne slange er den dobbeltfarvede tunge med en række små tænder i stedet for hugtænder. Gartner slanger er også kendt for at gå ind i en dvalelignende fase kaldet “Brumation” og rejse lange afstande for at gøre det!

 • Gennemsnitlig længde:18 til 26 tommer
 • Levetid:4-5 år
 • Almindeligt bytte: Regnorme, snegle, insekter, igler, gnavere og smådyr
 • Naturlige omgivelser: Landbrugsmarker, vådområder, sumpede områder, stenede steder og skove

7. Reticulated Python:

Reticulated Python

MalayopythonReticulatus, almindeligvis kendt som Reticulated Python, er en af ​​verdens største typer slanger berygtede for sit “dødelige” kram. Arten er hjemmehørende i Sydøst- og Sydasien og gik ind i kategorien “mindst bekymring” på grund af dens rigelige befolkning. Netpytoner angriber ved hurtigt at vikle offerets krop og klemme det hårdt nok til at bryde knoglerne.

Når byttet er dødt, sluger det langsomt kroppen som helhed ved at åbne munden bred nok til at passe. Kroppen ekspanderer op til det dobbelte af sin størrelse, og stofskiftet stiger også med omkring 40%. Inden for 10 dage fordøjes måltidet, og de fysiske ændringer vendes til den oprindelige tilstand.

 • Gennemsnitlig længde: 10 til 14 fod til op til 20 fod
 • Levetid: 12 til 20 år
 • Almindeligt bytte: Fugle, små pattedyr, aber, grise, hjorte, rotter osv.
 • Naturlige omgivelser: Græsarealer, skove, regnskove osv.

8. Boa Constrictor:

Kvælerslange

Boa Constrictor er det videnskabelige navn og almindelige navn på den almindelige boa eller den rødhale boa. Det er en stor slange med en tung krop, der normalt findes på de caribiske øer og de tropiske regioner i Syd- og Mellemamerika. Boa Constrictors er ikke-giftige slanger, der ofte opdrættes i fangenskab og som kæledyr.

Nogle af dens arter fra Mellemamerika er ikke for ‘venlige’ og slår gentagne gange ved at lave hvæsende lyd, når de forstyrres. Der har været mange foruroligende tilfælde af store konstriktorer, der slugte deres ejere, når de vovede for tæt på. De er ovoviviparøse dyr, der føder levende unge slanger.

 • Gennemsnitlig længde: 1,8m til 3m
 • Levetid: 20 til 30 år
 • Almindeligt bytte: Gnavere, små slanger, firben, fugle, flagermus osv.
 • Naturlige omgivelser: Ørkener, græsarealer, våde tropiske skove, marker osv.

9. Corn Snake:

Corn Snake

Corn Snakes, videnskabeligt kendt som Pantherophisguttatus, er ikke-giftige slanger, der dræber deres bytte ved indsnævring. På grund af deres slående ensartede kobberfarve på hovederne forveksles disse typer slanger ofte med giftige kobberhoveder. Imidlertid er majsslanger ret ufarlige og udgør ikke nogen større fare for mennesker.

På grund af de attraktive mønstre på deres skalaer og deres føjelige natur holdes majsslanger ofte som selskabsdyr. Det vides, at navnet “majs” stammer fra dets sædvanlige bytte, der består af rotter og rotter, der lever af majs. Majsslanger hjælper landmænd ved at fodre gnavere, hvilket skader deres afgrøder.

 • Gennemsnitlig længde: 61 cm – 180 cm
 • Levetid: 6 til 8 år
 • Almindeligt bytte: Rotter, mus, æg, små krybdyr
 • Naturlige omgivelser: Marker, forladte bygninger, træbjælker osv.

10. Hognose Snake:

Hognose Snake

Hognose Snake er hjemmehørende i Nordamerika, som kan identificeres ved deres vendte snouts. Slangerne er stort set kategoriseret under Heterodon -slægten og tilhører familien Colubridae. Hognose slanger bruger deres unikke formede næser til at grave jorden. Selvom de er ufarlige, truer disse slanger deres rovdyr ved at hvisle højt og slå gentagne gange.

Hvis rovdyret ikke giver det, virker det hurtigt dødt ved at vælte ned på jorden med en åben mund og en slank tunge. Hognose slanger er ret tunge og har et fregnet udseende. De trives normalt på tudser og har evnen til at neutralisere den gift, der udskilles af disse væsener.

 • Gennemsnitlig længde: 14 tommer – 36 tommer
 • Levetid: 18 år
 • Almindeligt bytte: Rotter, tudser, fugle, salamandere, små pattedyr osv.
 • Naturlige omgivelser: Sandjord, landbrugsjord, marker, skovområder, kystområder

11. Horned Desert Viper:

Horned Desert Viper

Også kaldet Sahara Horned Viper, den hornede ørkenorm er en giftig slange, der findes i ørkenerne i Afrika og den arabiske halvø. Videnskabeligt kendt som Cerastes cerastes, er disse slanger kendetegnet ved to “horn” på hovedet, som kan være en del af deres naturlige forsvarssystem. Nogle af deres arter eksisterer imidlertid, ligesom den arabisk-hornede hugorm, uden horn.

Hornhoggere er giftige slanger og kan vise sig at være dødelige, når poison sprøjtes ind i kroppen. Hver slange lægger omkring 8-23 æg, hvilket tager cirka 50-80 dage at inkubere. De er ensomme skabninger og forbliver aktive om natten.

 • Gennemsnitlig længde:50 – 70 cm
 • Levetid: 10-14 år
 • Almindeligt bytte: Gnavere, fugle, firben osv.
 • Naturlige omgivelser: Sandede ørkener, stenede og halvtørre områder

12. Bullsnake:

Bullsnake

Bullsnake, videnskabeligt kendt som Pituophiscatenifersayi, er en af ​​de største slanger i Nordamerika. De er ikke-giftige slanger, der ofte bider, hvilket fører til infektioner, når der ikke rettidig omhu udvises. Tyrslanger dræber deres bytte ved indsnævring og kvæler dem ihjel.

Bull slanger har interessante mønstre på deres skala for at give den en camaflogue. Det udviser en interessant adfærd ved at efterligne en klapperslange, når den er truet. Slangen puster op i kroppen, hvisler og ryster hurtigt halen. Den længste tyre slange, der hidtil er kendt, er omkring 8 fod!

 • Gennemsnitlig længde: Op til 5 fod
 • Levetid:12 år
 • Almindeligt bytte: Frøer, gnavere, fugleæg, mus, egern osv.
 • Naturlige omgivelser: Sandområder, åbne græsarealer, landbrugsjord osv.

13. malaysiske Krait:

Malaysisk Krait

Malayan Krait er en af ​​de mest frygtede slanger i verden på grund af dets dødelige gift. Det videnskabelige navn er Bungaruscandidus og omtales også som den blå Krait. Denne slange findes i sydøstasiatiske lande som Indonesien, Java osv. Malayan Krait har et påfaldende attraktivt udseende med skiftevis sorte og hvide bånd.

Selvom de er ganske generte, kan disse slanger hurtigt angribe, hvis de er forskrækkede eller truede. Mens de bider, er de i stand til at vride kæben, selvom de holdes i hovedet for at øge risikoen. Det dødelige gift er stærkt nok til at dræbe et menneske inden for et par timer efter biddet.

 • Gennemsnitlig længde: 3 – 5 fod
 • Levetid:10-12 år
 • Almindeligt bytte: Små slanger, andre kraitter, mus, firben osv.
 • Naturlige omgivelser: Rismarker, sumpe, steder tæt på vandområder, skove

14. Paradise Flying Snake:

Paradise Flying Snake

Paradisflyvende slange, videnskabeligt kendt som Chrysopelea paradisi er en fascinerende slangeart, der kan glide i luften. ‘Flyvningen’ opnås ved at drive sig fremad ved at dreje den nederste halvdel af kroppen til en ‘S’ form, som giver den ønskede momentum. Hovedet holdes stabilt for at styre retning og hastighed.

Disse aerobatiske slangetyper bruger glideteknikken til hurtigt at flytte fra et træ til et andet og også flygte fra deres rovdyr. Flyvende slanger findes normalt i de høje baldakinskove i Indien til Indonesien. Selvom de indeholder milde mængder gift, udgør flyvende slanger ikke nogen overhængende fare for menneskeliv.

 • Gennemsnitlig længde: 2-4 fod
 • Levetid: Ikke kendt
 • Almindeligt bytte: Flagermus, fugle, æg, firben, frøer osv.
 • Naturlige omgivelser: Skove, haver, skove osv.

15. Russell’s Viper:

Russells hugorm

Daboia russelii, almindeligvis kendt som Russels hugorm, Chain Viper eller Daboia. Den giftige slange er hjemmehørende i Indien, Kina, Taiwan og Sydøstasien. Russells Vipers kan karakteriseres ved et fladt, trekantet hoved med en stump næse. Kroppen er dækket med knælede skæl, der normalt er i mørkebrune, gule og beige farver.

Slangen trives på fast grund og er ofte plettet at sole sig i solen. Det er et natligt væsen, der jager sit bytte i løbet af natten. Russells hugorme jages efter deres kød og hud i nogle regioner i Asien. De føder levende unge i et antal på 20-40.

 • Gennemsnitlig længde: Op til 4 fod
 • Levetid: Mindre end 15 år
 • Almindeligt bytte: Gnavere, skorpioner, små krybdyr osv.
 • Naturlige omgivelser: Bakker, sletter, græsarealer og buske

16. Sort Mamba:

Sort mamba

En lille bid fra Black Mamba kan dræbe et voksent menneske på mindre end 45 minutter! Det er så dødeligt sit gift er! Black Mamba, videnskabeligt kaldet Dendroaspispolylepis, er hjemmehørende i Afrika og anses for at være en af ​​de meget giftige slanger i verden. De får navnet “sort” på grund af deres sorte mund, og huden spænder fra grå til mørk brun farve.

En fuldvoksen sort mamba kan nå op til 14 fod i længden, hvilket gør den til den største slange i Afrika. Med en skredhastighed på 12,5 miles i timen har denne slange også rekorden for at være en af ​​de hurtigste slanger i verden. Det tager bare to dråber af en sort mambas gift at dræbe sit bytte på få minutter, og selv unge slanger er lige så farlige som de modne.

 • Gennemsnitlig længde:8,2 fod til 14 fod
 • Levetid: 11 til 20 år
 • Almindeligt bytte: Fugle, gnavere, flagermus, egern osv.
 • Naturlige omgivelser: Klippebakker, Savanner, termithøje, hule træer osv.

17. Mozambique Spytte Cobra:

Mozambique Spytte Cobra

Bland dig med Mozambique Spitting Cobra, og du vil ende med permanent blindhed, for denne slange kan nøjagtigt spytte dødelig gift op til 3 meters afstand! Den spyttende kobra er en af ​​de meget giftige slanger i verden, der er hjemmehørende i afrikanske lande som Mozambique, Angola, Zambia osv. Farven på disse slanger kan variere fra skifergrå til sort eller mørkeblå med lyserøde til sorte stænger på halsen.

Når den er truet, løfter slangen sin hætte ‘spytter’ gift på rovdyret. Poison kan alvorligt forbrænde væv i den lokale region og endda forårsage blindhed. Den spyttende slange bider sjældent mennesker, og når den gør det, kan der være en irreversibel svækkelse af organerne. Som en oviparøs slange formerer den spyttende kobra sig ved at lægge æg.

 • Gennemsnitlig længde: 3 fod til 5 fod
 • Levetid: Mindre end 20 år
 • Almindeligt bytte: Slanger, fugle, æg, insekter, små pattedyr osv.
 • Naturlige omgivelser: Savannas, tropiske og subtropiske regioner i Afrika

18. Scarlet Kingsnake:

Scarlet Kingsnake

Scarlet Kingsnake er en af ​​de mest farverige slanger i verden, som har et skiftende mønster af røde, sorte og hvide eller gule bånd på deres skala. Scarlet slanger er ikke-giftige og relativt mindre i størrelse i forhold til andre arter. De har en spids snude og en blank rødhåret. Videnskabeligt kaldet Cemophora coccinea findes de skarlagenrøde slanger kun i USA.

Disse slanger er ret ufarlige og bider eller angriber normalt ikke, når de tages op. De udviser kannibalistisk adfærd og spiser andre slanger sammen med deres sædvanlige kost, primært bestående af gnavere. Scarlet slanger kaldes undertiden mælkeslanger på grund af myten om, at de drikker fra yverne af køer i staldene, hvor de frit bevæger sig rundt.

 • Gennemsnitlig længde: Maks. 1 meter
 • Levetid: Ikke kendt
 • Almindeligt bytte: Firben, fugle, små slanger, gnavere, æg osv.
 • Naturlige omgivelser: Klipper, bjælker, stalde, våde og tørre områder

19. Ribbon Snake:

Båndslange

Båndslanger eller Thamnophis sauritus er små, slanke slanger, der ligner ‘bånd’ med lodrette stribede mønstre på deres kroppe. De er hjemmehørende i de østlige dele af Nordamerika og findes i våde områder som marskland, flodleje osv. Denne halvvandsslange er også en god svømmer, men foretrækker at leve på landet i det meste af sin tid.

Båndslanger er ikke-giftige og udviser ikke nogen aggressiv adfærd. De angriber sjældent og bruger i stedet deres stribede kroppe som en camaflouge i deres naturlige habitat. Båndslanger har sandsynligvis flere rovdyr end bytte for store fisk, større pattedyr og krybdyr.

 • Gennemsnitlig længde: 18-26 tommer
 • Levetid: omkring 10 år i fangenskab
 • Almindeligt bytte: små fisk, orme, haletudser, edderkopper, padder osv.
 • Naturlige omgivelser: Myrer, vandløb, vådområder, åer osv.

20. Ringneck Snake:

Ringneck slange

Ringneck slange eller Diadophis punctatus er en ikke-giftig, ufarlig slange hjemmehørende i Nordamerika, Mexico og Sydøst Canada. De er generte, ensomme skabninger, der sjældent optræder i løbet af dagen. Kingsnakes er kendetegnet ved et halsbånd, der normalt er i farverne rød, gul og gul-orange. Dorsalsiden af ​​disse slanger har en lys gul-orange farve med sorte pletter.

Når de er truet, krøller disse slanger deres haler op og udsætter den stærkt farvede bagside af ligene for at fjerne rovdyret. Selvom de har mild gift i spyt, kan deres bid sjældent udgøre en risiko for menneskeliv.

 • Gennemsnitlig længde: 10-15 tommer
 • Levetid: Mindre end 20 år
 • Almindeligt bytte: Regnorme, snegle, firben, frøer, små slanger osv.
 • Naturlige omgivelser: Træområder, vådområder, fugtige steder

Interessante fakta om slangetyper:

Her er nogle fede fakta om slanger:

 • Slanger er koldblodige væsner og har evnen til at variere deres kropstemperaturer. Nogle slanger kan endda leve i temperaturer under nul!
 • Slanger har en tynd membran kaldet “brille” i stedet for øjenlåg for at beskytte deres øjenkugler mod støv uden at miste synet.
 • Slanger bruger deres tunge i stedet for næsebor til at lugte. Den gafflede tunge gør det muligt for dem at vælge kemikalier fra omgivelserne for at skelne mellem objekterne.
 • Ikke alle slanger lever på land. Nogle lever i vand, mens de andre er semi-akvatiske.
 • Slanger forsøger at opvarme deres kroppe i solen, som kaldes “basking”, for at øge deres kropstemperaturer.
 • Cirka 1,1 millioner mennesker i verden ejer kæledyrsslanger, og 4% af dem tilhører USA.

Så hvordan fandt du din rejse ind i slangeverdenen? Fylder disse mange slags slanger dig ikke med fascination og frygt? Selvom nogle af dem er ganske harmløse, er det en generel regel at betragte dem alle som giftige for at undgå fare.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne offentliggjort i artiklen Typer af slanger er udelukkende til informations- og uddannelsesmæssige formål og udgør ikke juridisk eller anden professionel rådgivning om emnet.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80