Top 15 truede dyrearter i Indien

Indien plejede at være levested for flere vilde dyrearter. Blandt de mest kendte af dem var den asiatiske løve, The Royal Bengal Tigers, The Asiatic Cheetah og flere andre fugle. På grund af menneskelige aktiviteter og øget krybskytteri og aflivning af dyr af krybskytterne for deres horn, eller deres hud eller endda deres tænder eller hove, har det imidlertid ført til at sænke deres antal. Nogle gange bevæger mange arter sig ud af deres naturlige habitat for behovet for mad og også på grund af gradvis forurening af landområderne med forurening, som de er vant til at leve i. Det kan også ske, når der er oversvømmelser, eller der er andre naturkatastrofer eller langsomme stigning i vandets salthed.

Truede dyrearter i Indien

Der kan være flere faktorer, der er naturlige og ofte påvirker en slags art stort set. I dag er der flere fabrikker og boliger, der er steget. Fabrikkerne forurener hovedsageligt flodvandene, hvilket har ført til at dræbe forskellige typer vandfisk eller andre dyr. Disse har også ødelagt de naturlige flodbredder for flere frøer og andre krybdyr.

Nedenfor er listerne over de 15 bedste dyr, der er opført som truede arter i det indiske subkontinent.

Mest populære truede dyrearter i Indien:

1. Den kongelige bengalske tiger:

truede dyrearter

De kongelige bengalske tigre, der populært findes i staten Bengal ved saltvandsreservatet, er blandt de mest kendte af de truede arter. Der er kun få hundrede af dem tilbage. På grund af overdreven befolkning i saltvandsmundingsområderne og øgede krybskytteraktiviteter og også på grund af stigningen i vandstanden har det ført til, at tigre forlader jungleområderne og ofte kommer ind i landsbyer i nærheden og dermed bliver dræbt eller kommer i hænder på dyr handlende. Mange af disse bliver dræbt for deres tænder eller hud. Selvom regeringen har øget lovene vedrørende reglerne for disse krybskytteri, har disse også kun forbedret deres forhold lidt, fordi deres antal stadig falder.

2. Den store asiatiske løve:

Truede arter i Indien 2

Disse er kun tilbage i meget få tal og er også en af ​​de mest kendte skabninger på den truede liste, der engang blev fundet i pakninger på dette kontinent. Disse findes nu kun i Gir National Park. Øget befolkning og bolig i disse regioner var for det meste ansvarlige for deres fald.

3. Sneleoparden:

Truede arter i Indien 3

Engang havde Himalaya -skovene tidligere et stort antal af disse felide medlemmer af den store kattefamilie. På grund af smeltningen af ​​is i Himalaya og også øget bolig og byggeri i regionen, der førte til fældning af skove. Kun få hundrede er tilbage omkring Himalaya -skovene.

4. Den Lilla Frø:

Truede arter i Indien 4

Dette er også kendt som grisenæsefrøen og er en meget tydelig type frøer, der engang blev fundet i overflod i de vestlige Ghats. Disse findes nu meget sjældent, og deres antal er lille.

5. De lyserøde ænder:

Truede arter i Indien 5

Disse blev engang fundet på de gangetiske sletter på subkontinentet. Disse menes nu at være meget sjældne og findes i utilgængelige fortid i flodmundingsregioner.

6. Den indiske grib:

Truede arter i Indien 6

Disse plejede at have enorme vinger og blev fundet på halvøen. Men i løbet af de sidste par årtier på grund af deres antal er faldet i Pakistan og dette land med en kraftig tilbagegang på 98%.

7. Dhole:

Truede arter i Indien 7

Disse er også kendt som de asiatiske vilde hunde. De plejede at have store pakker og var sociale væsener. Disse findes nu kun i de bengalske skove, Gujarat, Kashmir, Madhyapradesh og i Nilgiri -reservaterne.

8. Nilgiri Langur:

Truede arter i Indien 8

Disse findes i de kuperede områder i Tamil Nadu og Kerala. Der er nogle andre arter af lignende langurer, der også er kategoriseret med disse. Disse findes nu populært i de vestlige Ghats og i Kodagu i Karnataka og Palani Hills i Tamil Nadu.

9. Indisk delfin:

Truede arter i Indien 9

Disse er også kendt som Ganges -delfiner og tilhører Cetacea -familien, som også er den familie, hvaler tilhører. Disse blev hovedsageligt dræbt på grund af tab af deres naturlige levesteder.

10. India Rive -hajen:

Truede arter i Indien 10

Disse er populære kendt som Ganges Shark. Disse findes nu i meget få antal i Ganges og Brahmaputra -floden. Omhyggelig forskning har afsløret, at disse var vant til at leve i grumset vand og også kunne findes i flodmundingsregionerne. Disse er også kendt for at fodre og leve af fisk. Disse kan også findes ved Bengalsbugten og også i staten Odisha. De bruger deres hørelse og lugt, selvom disse hajer har små øjne, men med disse andre sanser bruger de dem til deres rovdyr.

11. Gharial:

Truede arter i Indien 11

Disse er en form for krokodiller. Det menes, at det hovedsageligt skyldes fald i deres naturlige habitat på grund af forureningsaktiviteter fra fabrikker, der fører til ødelæggelse af vandet og de tilstødende områder, der plejede at være deres levested, var ansvarlige for det store antal Gharial -dødsfald i Chambal -floden.

12. Rød panda:

Truede arter i Indien 12

Disse er også kendt som Red Fox og findes i Sikkim, Assam og Vestbengals Khangchendzonga og Namdapha Reservater.

13. Indisk næsehorn:

Truede arter i Indien 13

Der er omkring 3000 af disse indiske næsehorn, der er tilbage i dette subkontinent. Disse blev stærkt dræbt for deres eneste sorte horn og findes nu kun i Manas og Kaziranga nationalskov.

14. Kala Hiran:

Truede arter i Indien 14

Kala Hiran eller Black Buck findes nu kun i Guindy National Park i Tamil Nadu, nogle dele af Chilka Lake eller Odhisa, Haryana og Gujarat. Punjab lister nu dette som deres nationale dyr for at redde denne art fra udryddelse.

15. The Great Bustard:

Truede arter i Indien 15

Disse er en af ​​de mest kendte blandt de truede arter i det indiske subkontinent. Disse er de tungeste af fugle. Disse findes nu i nogle dele af Rajasthan og Gujarat.