Top 8 typer bjørne med deres egenskaber og levesteder

Bjørninformation afslører, at bjørnearterne tilhører familien Ursidae. De er en pattedyrart og er kødædende i naturen. Bjørnenes arter findes overvejende i Nordamerika, Sydamerika, Asien og Europa. Den fundne bjørnesort er enten brun eller sort i farven. Den eneste undtagelse hertil er isbjørnen, der er ren hvid i farven. Bjørnen er et ensomt dyr, hvilket betyder, at den vandrer alene alene. Det er fysisk et stort dyr og et meget kraftigt dyr også. Bjørne er daglige dyr, hvilket betyder, at de er aktive både om dagen og om natten. Bjørne har en vane at dvale i lange perioder om vinteren. I denne periode tager de normalt læ i huler. Lad os forklare om bjørnetyper her.

Top 8 typer bjørne:

Rundt om i verden er der 8 forskellige arter af bjørne, der eksisterer nu.

Listen over bjørnetyper er beskrevet som nedenfor,

1. Amerikansk sortbjørn:

bjørnearter amerikansk sortbjørn

Den amerikanske sortbjørn er den mest almindelige bjørneart over hele verden. Denne type bjørn findes for det meste i store skov- og bjergrige områder i Nordamerika. Dets videnskabelige navn er Ursus americnus. Den voksne han vejer mellem 57-250 kg. Mens den kvindelige modstykke er lettere mellem 41-170 kg. Den er mellemstor, dyb sort i farven og fysisk meget stærk med blød, tæt pels. Hannen er stort set bygget med smalle nudler, mens hunnen er mere slank. Underarten Bjørnenavne er mange. De almindelige er olympisk sortbjørn, New Mexico Black bear, Eastern Black bear, California black bear, Cinnamon bear, Glacier Bear, East Mexican black bear, Florida Bear, Newfoundland Black bear, Kermode bear og Vancouver Island Black bear.

 • Hvad skal man spise: De amerikanske sorte bjørne er altædende. De lever af unge planter, knopper, græsser, rødder, bær og er vilde med nødder. De jagter fisk og sjældent på muldyr og rådyr.
 • Levetid: Den gennemsnitlige levetid for den amerikanske sorte bjørn er 18 år.
 • Bevaringsstatus: Mindste bekymring

2. Asiatisk sortbjørn:

Den asiatiske sorte bjørn, som navnet antyder, er en bjørneart, der dominerer i Asien. Det findes i Indien, Korea, Nordøstkina, Rusland, Japan & Taiwan. Det er også kendt som månebjørnen og den hvidbrystede bjørn. Dets videnskabelige navn er Ursus thibetanus. Den er mellemstor og sort i farven med en tydelig hvid plet på brystet. Den gennemsnitlige vægt af en hanbjørn er 135 kg. Mens hunnen er 85 kg. Bjørnens navne på underarten af ​​de asiatiske sorte bjørne er – Formosan Black Bear, Pakistan Black Bear, Japanese Black Bear, Himalayan Black Bear, Indochinese black bear, Tibetan Black Bear og Ussuri black bear.

 • Hvad skal man spise: Den asiatiske sorte bjørn er altædende i sine madvaner og lever af insekter, æg, græsser, frugter, nødder, korn og fisk.
 • Levetid: Den gennemsnitlige levetid er 25 år.
 • Bevaringsstatus: Sårbar

3. Brillebjørn:

Spectacled Bear hedder det på grund af dets særlige træk ved at have beige farve over ansigtet og det øvre bryst, hvilket giver det et bebrillet look. Denne bjørneart er også kendt som Andean Bear, Andean short-faced bear eller mountain bear. Dets videnskabelige navn er Tremarctos ornatus. Det er indfødt i Sydamerika og er mellemstor. Den gennemsnitlige vægt af en voksen mand er 115 kg. Og hunnearten 65 kg. Brillebjørne er arboreal i naturen og bruger meget tid på træer. Brillebjørne er ensomme dyr og bevæger sig rundt på en enkelt.

 • Hvad skal man spise: De er for det meste planteædere i naturen og lever af frugt, nødder, bambus, planter og sukkerrør og meget sjældent af kød.
 • Levetid: Brillebjørne lever i gennemsnit 20 år
 • Bevaringsstatus: Sårbar

4. Giant Panda Bear:

Giant Panda Bear har et meget tydeligt udseende med sorte pletter omkring øjnene og en samlet sort og hvid blødpelsformet krop. Denne bjørneart er meget populær blandt mennesker på grund af sit yndige udseende. Den hvide farve hjælper Panda med at camouflere med sine snedækkede omgivelser. Giant Panda Bear lever i det sydlige centrale Kina og er også kendt som Panda Bear eller Panda. Dets videnskabelige navn er Ailuropoda melanoleuca. Der er 2 underarter til Giant Panda, hvis bjørnenavne er nomineret underarter (videnskabeligt navn Ailuropoda m. Melanoleuca) og Qinling Panda (videnskabeligt navn A.m. qinlingensis) Gennemsnitsvægten for en voksen Giant Panda er 115 kg. hvor hunnerne vejer lidt mindre ved 100 kg.

 • Hvad skal man spise: Giant Panda Bear er en planteæder og lever af bambusskud og blade.
 • Levetid: Giant Panda Bear har en levetid på 20 år.
 • Bevaringsstatus: Sårbar

5. Solbjørn:

Solbjørnen er den mindste blandt bjørnearterne. Det er hjemmehørende i de tropiske regnskove i Sydøstasien. Det er også kendt som honningbjørn på grund af dets enorme appetit på honning. Dens videnskabelige navn er Helarctos malayanus. Den har en tydelig hesteskoformet orangefarvet plet på halsen. Solbjørnen har 2 underarter nemlig – Den malaysiske solbjørn og den borneanske solbjørn. Det er den hårdeste af alle bjørnearterne og er normalt ensom. Solbjørnen dvale ikke som alle de andre arter. Den mandlige voksne vejer i gennemsnit 80 kg. mens hunnerne er omkring 20% ​​mindre.

 • Hvad skal man spise: Solbjørnen er en altædende og lever af alle frugter, nødder, palmer, termitter og myrer.
 • Levetid: Solbjørnen har en gennemsnitlig levetid på 30 år
 • Bevaringsstatus: Sårbar

6. Sloth Bear:

bære information dovendyr bjørn

Sloth Bear er en mellemstor bjørnesort, hvis videnskabelige navn er Melursus ursinus, der primært findes i Indien, Nepal og Sri Lanka. Det er også kendt som Labiate Bear på grund af dets lange underlæbe og gane. Dens sorte pels er lang og lurvet og danner en manke omkring ansigtet. Dette er hovedbjørnearten; denne type bjørnører har langt hår. Underarten er indisk dovendyr og den srilankanske dovendyr. Den voksne mand vejer i gennemsnit 112 kg. Mens hunbjørnen er mindre og vejer omkring 80 kg. De bevæger sig i par og går ikke i dvale. De er fremragende klatrere og svømmere. Sloth Bears blev almindeligt brugt til underholdning som dansende bjørne i Indien.

 • Hvad skal man spise: Sloth Bear er en myrespisende bjørnesort og lever hovedsageligt af myrer og termitter. Frugter som mango; jackfrugt og sukkerrør er også en favorit.
 • Levetid: Sloth Bear har en gennemsnitlig levetid på omkring 20 år.
 • Bevaringsstatus: Sårbar

7. Brun bjørn:

Brunbjørnen er en bjørneart af stor størrelse, også kendt som Grizzly Bear. Dets videnskabelige navn er Ursus arctos, der er hjemmehørende i det nordlige Eurasien og Nordamerika. Underarten af ​​Brown Bear -navnet er mange. Nogle almindelige er Eurasian Brown Bear, Kamchatka Brown Bear, East Siberian Brown Bear, Atlas Bear, Himalaya Brown Bear, Tibetan Blue Bear, Kodiak bear, California Grizzly Bear (uddød), Dall Island Brown Bear og Ungava Brown Bear (uddød). Brune bjørne er fysisk meget enormt bygget, har lang tyk pels og lang manke bag på nakken. Den gennemsnitlige vægt af en voksen mand er 217 kg. Og hunnen vejer 152 kg. De er ensomme i naturen og er delvise dvale. Brunbjørnen er et nationalt og statsligt dyr i mange europæiske lande.

 • Hvad skal man spise: Den brune bjørn er et altædende dyr og viser sig at indtage en række forskellige fødevarer. De lever af planter som blomster, græsser, fyrretræer, svampe, bær osv. Og også dyr som bugs, biller, fisk, honningbier, egern, mus og jordegern.
 • Levetid: Brunbjørnen har en gennemsnitlig levetid på omkring 25 år.
 • Bevaringsstatus: Mindste bekymring

8. Isbjørn:

Isbjørnen er en stor bjørneart, hvis videnskabelige navn er Ursus maritimus og primært findes omkring polarcirklen. Det har udviklet sig til at tilpasse sig sine kolde omgivelser, og at være helt hvid i farven hjælper med at camoufleere. Under den hvide pels er huden sort for at hjælpe med at absorbere solens varme. At bruge mere tid på havis er den vigtigste kendsgerning om isbjørne. Den voksne mandlige isbjørn vejer cirka 500 kg .; hunnen vejer omkring 250 kg. De 2 underarter er den amerikanske isbjørn og den sibiriske isbjørn. De er fremragende svømmere med kapacitet til at svømme i flere dage sammen. Isbjørne er stille og ensomme dyr. Isbjørne dvale ikke og faste om vinteren, når havisen er frosset.

 • Hvad skal man spise: isbjørnen er en kødædende, og dens vigtigste kost består af sæler, der findes under isen.
 • Levetid: Isbjørnen har en gennemsnitlig levetid på omkring 25 år.
 • Bevaringsstatus: Sårbar

Interessante fakta om bjørne:

 • Bjørnenes arter er meget intelligente dyr og er også i stand til at åbne krukkeskruer og låse dørlåse op. Det er blevet undersøgt, at bjørne er i stand til at skelne forskellige farver og også former, i modsætning til mange pattedyr.
 • Alle de forskellige bjørnetyper er meget vilde med honning og skraber bikaget ud uanset bistikene.
 • Bjørne har en enorm læringskapacitet. Mennesker har udnyttet dette til at holde dem fanget og bruge dem til forestillinger i cirkus. Bjørne kunne endda læres at danse og ride på cykler, når de blev trænet.
 • Bjørne er i stand til at gå korte afstande på to fødder, ligesom mennesker. Indfødte amerikanere var kendt for at omtale bjørnen som “dyret, der går som en mand”.
 • Der er ingen bjørnarter i Afrika, Australien og Antarktis.
 • Bamser blev opkaldt efter den amerikanske præsident Theodore “Teddy” Roosevelt.
 • Når en bjørn går i dvale, urinerer eller affører den ikke. Dens krop omdanner kropsaffaldet til protein.
 • Galden fra bjørnens galdeblære bruges til medicinske formål.
 • Koalabjørne er hverken bjørne eller slægtninge til bjørnefamilien.

Selvom bjørnearterne er kraftfulde vilde dyr, anerkendes det som et symbol på magt, styrke og kærlighed. Mange tidligere civilisationer har vidst at timet bjørnen.

Forskellige typer bjørne repræsenterer staten og nationen i mange stater og lande i verden på grund af dens popularitet. Imidlertid har menneskelig indgriben ført til et drastisk fald i antallet af mennesker over hele kloden. De fleste bjørnearter falder ind under kategorien “sårbar”, mens et par af dem betragtes som “truede”.

Det er menneskehedens pligt at beskytte dette yndige dyr mod at uddø og redde dets race.