8 hatékony kezelés az alsó hátfájás csökkentésére

A hétfő reggel kezdetét fájó fájdalom fogadta a hátán, és miközben a főnöke úgy gondolja, hogy csak újabb ürügyet talál arra, hogy ne jöjjön dolgozni, felmelegíti a forró zacskó vizet, és azon gondolkodik, hogyan lehet megszabadulni a hátfájásától holnap reggel.

Hatékony kezelések az alsó hátfájás csökkentésére

A hátfájás gyakori egészségügyi probléma, amely felügyelet nélkül súlyos következményekhez vezethet. Gyakran lehet izomhúzás vagy rossz alvási testtartás. Míg a rossz testtartás hátfájást okozhat, számos tényező, például izomhúzás, trauma, ízületi gyulladás, terhesség, porckorongsérv és isiász akut hátfájáshoz vezet. Az alsó hátfájás akadályozhatja az életet, és nagyon nehéz megbirkózni a fájdalommal. Ha ezt olyan egyszerű tényezők okozzák, mint a testtartás vagy a hát terhelése, akkor a fájdalom valószínűleg 1-2 hét elteltével elmúlik. A krónikus hátizsákok azonban mögöttes problémát jelenthetnek, és orvosi ellátást igényelnek

Az alsó hátfájás kezelése:

Jelenleg van néhány kezelési módszer, amelyek segíthetnek a fájó izmok kezelésében. Íme a top 7 alsó hátfájás kezelésünk, nagyszerű eredményekkel.

1. Nyújtsd ki a fájdalmat:

nyújtani

A kis gyakorlatok otthon minden reggel segíthetnek a hátfájás kezelésében, mint bármely drogériás gyógyszer. Ezek a gyakorlatok általában magukban foglalják a normális nyújtást, ami elvezet minket a jógához. Ez egy lassú folyamat, és az eredmények megjelenése eltarthat egy ideig. Azonban egy kis nyújtás reggelente a megfelelő légzéssel összehangolva erősítheti a hátizmokat és rugalmasabbá teheti őket. Ez az egyik legjobb alsó hátfájás kezelés.

2. csontkovács:Csontkovács

A csontkovácsokat alapvetően test suttogónak nevezik, és a kiropraktika leckéjének választása segíthet a hátfájás professzionálisabb enyhítésében. A csontkovács egy sokoldalú szakember, amely a neuromusculoskeletalis problémák diagnosztizálására és kezelésére specializálódott. Ha az egyiket választja, a fájdalom forrásához vezethet, legyen az rossz ín, lágy csont vagy néhány makacs izom. Ez az egyik nagyszerű kezelés a hát alsó részén.

3. Gyakorlat:

Emberek csoportja az edzőteremben egy aerobik órán

Ne hagyja, hogy a rossz hát tönkretegye a szórakoztató időt. Válassza az aerobikórákat, a tánc és a testmozgás keverékét, ahol intenzíven edz egy jó percig, mielőtt végül szünetet választana. Az aerobik nagyon hasonlít a jógához, de gyors ütemben, gyors ütemben. Jó tempójú zenére lépve nyújtózkodik, csavarodik és húzza magát, hogy megszabadítsa izmait a merev csomóktól és nyakkendőktől. Ez az egyik legkiválóbb derékfájdalom -kezelés.

4. Csatold fel:

csatold fel

Tudjuk, hogy a rossz hátfájás még kevésbé rugalmassá teheti Önt. Vannak napok, amikor a mozgás nehézkessé válik, és egy kiemelkedő nyögés szökik ki a szájából minden alkalommal, amikor fel kell állnia az ülésből. Ezekre a nehéz napokra lehet választani a háttámasztó övet, amely egy széles öv, amelyet szorosan becsomagolnak és rögzítenek a derekára, hogy megszüntessék a fájdalmat. Ennek lehordása azonban nem biztos, hogy nagyon könnyű megpróbáltatás. Ez az egyik legjobb alsó hátfájás kezelés.

5. Akupunktúra súlyos alsó hátfájás kezelésére:

 

Akupunktúra

Az akupunktúra egy régi kínai gyógyító technika, ahol karcsú tűhegyeket helyeznek be és oltanak be a testébe, a probléma területébe. Testünk rendelkezik egy qui -vel (chi) vagy energiával, amely egyensúlyban tartja a funkciókat, és amint a qui szabad áramlása akadályozott, a testi problémák megjelennek. Azáltal, hogy a tűt a jobb csomókba és rendetlenségekbe illesztik, felszabadítják az akadályt, lehetővé téve a qui ismét szabad áramlását. Ez az egyik nagyszerű kezelés a hát alsó részén.

6. Kompresszorok:

kompresszor

A kompresszorok jó módja a hátfájás kezelésének, de csak akkor, ha a fájdalom felületes, és nincs túl mélyen beépítve a rendszerbe. Egy kis esés a hátára fájdalmat és gyulladást okozhat, amelyet hideg gél borogatás csökkenthet, míg egy rossz izomnak szüksége lehet egy forró zsák segítségére. Ez az egyik legkiválóbb alsó hátfájás kezelés.

7. Orvosi segítségnyújtás:

orvosi

Gyakran a legegyszerűbb és legoptimálisabb módja a hátfájás csökkentésének az, ha megvásárol egy cső fájdalomcsillapító masszázskrémet vagy gélt és krémet, és alaposan masszírozza a hátát, hogy a merev izmok rugalmassá váljanak. Ez az egyik legjobb alsó hátfájás kezelés.

8. Ergonómikus matrac

Ha a matrac túl kemény vagy túl puha, az alsó hátfájást okozhat. Az ergonomikus matrac enyhítheti a fájdalmat azáltal, hogy megfelelő támaszt nyújt a hátizmoknak. A memóriahab az egyik leginkább ajánlott matrac, amely természetes alvási testhelyzetet biztosít, és nem terheli meg a hát alsó részét.

Az alsó hátfájást általában figyelmen kívül hagyják, tekintve, hogy ez normális fájdalom. Az alsó hátfájás azonban azt jelzi, hogy nem tartja be a test igényeit. Legyen szó testtartás korrekcióról vagy matracváltásról, vagy akár orvosi segítség kéréséről, a derékfájást a lehető leghamarabb kell kezelni. A testmozgás egy másik fontos elem a hát alsó részének fenntartásához és a hátizmok erősítéséhez.