Hogyan mérhető a vércukorszint

Testünk önmagában tartalmaz só- és cukorszintet, amelyek a szervezet alapvető működéséhez szükségesek. Hasonlóan a sókhoz az ásványi tápanyagokból, bizonyos élelmiszerek és élelmiszer -részecskék elkerülik a lebontott cukrot, amely a megfelelő formában kötelező a szervezet számára.

A cukrot nyers formában jól összekeverik a vérrel, így alkották meg a vércukor kifejezést. Ezek a glükózrészecskék azonban, ha nagyobb mennyiségben fordulnak elő, más irányba fordulhatnak, ami nem biztos, hogy egészségesebb a szervezet számára. Ilyenkor ki tud jobban a cukorszintjéről, mint te, te magad. Természetesen mindig jobb szakmai segítség és ajánlás mellett dolgozni.

Hogyan mérhető a vércukorszint

Mi a vércukor?

Ha szétbontjuk az elfogyasztott élelmiszereket, a lebomló részecskék a glükózról tesznek tanúbizonyságot, ami szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk végzetes munkát folytasson. Most, hogy ezek a glükózok eloszlanak az egész testben, összekeverednek a vérrel, és így keletkezik a vércukor kifejezés..

A 70-100 mg/dl a normál vércukorszint, amelyet éhgyomorra 3,9 és 5,5 mmol/l között lehet vizsgálni. Étkezés után azonban a 9 mmol/l alatti ideális az 1 -es típusú cukorbetegek számára. A 2 -es típusú cukorbetegségben szenvedőknek étkezés után 8,0 mmol/l -nek kell lenniük. A vércukorszint vizsgálatához véletlenszerű plazma glükózvizsgálatot lehet végezni, ezért nem igényel sok tervezést. Vigyázzon az ideális hatótávolságra és legyen irányítás alatt.

Ha kíváncsi, mikor kell vércukorszint -vizsgálatot végezni, itt a válasz. Az Amerikai Diabétesz Szövetség azt javasolja, hogy két órával étkezés után 180 mg/dl alatti célértéket kell elérni. Az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Szövetsége azonban 140 ml/dl alatti célértéket javasol két órával étkezés után.

Ezért fontos, hogy konzultáljon orvosával, hogy melyik cél az Ön számára megfelelő. A vércukorszint monitorozása az étkezés után jelentős, mert megmutatja, hogyan reagál a szervezet a szénhidrátokra általában és bizonyos ételekre. Ha megtanulja kezelni az étkezés utáni vércukorszintet, kisebb a kockázata a szívbetegségek és más keringési problémák kialakulásának.

Vércukorszint vizsgálat:

Vásárolhat otthon vércukorszint -mérő gépet a cukorszint monitorozására. Műszakilag glükométerként ismert.

1. Accu-Check:

Könnyű, és kevésbé fájdalmas vérnyomásos módszereket alkalmaz. Egyéves garanciaidővel rendelkezik, ára 1399-1700 INR között van.

2. Dr.MorepenGluco one BG 03 glükométer:

A másik legjobb módszer a vércukorszint mérésére ezen a gépen keresztül, amely egyben bioszenzor alapú glükózmérő is. A doboz LCD monitort és 10 kódolt csíkot, egy lándzsás eszközt és egy használati útmutatót tartalmaz. Az ára 600-800 INR, és nyilvántartást vezet a szintekről. )

3. Omron HGM 112 glükózmérő:

Az Omron HGM 112 glükózmérő valószínűleg a legkönnyebb vizsgálógép, és a készülék felismeri a használt csíkokat. Automatikus kódolórendszerrel rendelkezik, ezért a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű. Ára 650-1000 INR, és könnyen elérhető.

4. Johnson & Johnson One Touch:

Körülbelül 36 gramm súlyú, és 50 ingyenes tesztcsíkkal ellátott monitort tartalmaz. A készülékhez riasztó tartozik, amely figyelmezteti Önt a cukorszint bármilyen csökkenésére vagy emelkedésére. Ára 700-1000 INR között van.

5. Dr.Morepen Gluco One BG 02 ​​Glükózmérő:

Ez sem igényel kódolást a beállításhoz. Az eredmény mindössze 7 másodperc alatt érhető el, és előre kódolt tesztcsíkokkal érkezik. Ezenkívül a ketont mutatja a vérben. Az ára 600-800 INR.

Mennyire lehet rossz?

Bizonyságot teszünk arról, hogy egy kis glükóz a rendszerben senkinek sem ártott. Ha azonban a természetre bízzuk, és a vércukorszint a szükségesnél jobban megemelkedik, akkor az inzulin, a szervezetünk által kiválasztott hormon elkezd dolgozni a rúdon, és megpróbálja a megfelelő szintre csökkenteni. Ugyanez történik a glükóz alultermelésével is, ahol inzulint termelnek, hogy ellenőrizzék a szintet. De hogy a lényegre jussak, amikor a dolgok elromlanak, a halálos cukorbetegség lesz a barátod egész életedben.

Hogyan lehet kordában tartani a dolgokat?

Visszatérve a témához, a mai cikk arról szól, hogyan kell ellenőrizni a vércukorszintjét, és itt az egész hogyan csökken.

Manapság a technológia sokat segített nekünk, mechanizmusokat és ötleteket adott, amelyekkel együtt dolgozhatunk, hogy ne kelljen minden alkalommal orvoshoz futnunk, amikor nyomásesés vagy megfázás és influenza van. Manapság vércukorszint -ellenőrzőket kap, hasonlóan az ACU CHECK -hez, amely lehetővé teszi a vércukorszint otthoni ellenőrzését és az eredmények meghatározását.

Előzetes ellenőrzés:

Mielőtt elkezdené a folyamatot, győződjön meg róla, hogy mosson kezet, távolítsa el a szennyeződések esélyeit, és ha már ott tart, miért ne használjon egy kevés langyos vizet a véráramlás fokozására, ami megkönnyíti a vérvételt minden gond nélkül.

Olvasd el az utasitasokat:

Amikor berendezést vásárol, mindig van egy kézikönyv vagy használati utasítás, amely végigvezeti a folyamaton. Általában felismerheti magát a különböző részekkel, és az egyik ilyen rész a csík, amelyet most kell előkészíteni.

Cukorbetegség vérvizsgálata: hogyan kell csinálni?

Most kezdje el bekapcsolni a mérőt a berendezésen, amely segít meghatározni, hogy a cukor szintje megfelel -e a jelzésnek vagy sem.

  1. Általában az ideális ajánlott hely az ujjak hegye, de ügyeljen arra, hogy az ujjak között változzon, és ne támaszkodjon állandóan egy ujjra.
  2. Most használja a szúróeszközt, amelyet egy kis fecskendőhöz hasonló elemmel szállít, amely lehetővé teszi egy csepp vér vételét, amelyet most frissen kell a tesztcsíkra szállítani.
  3. Mindössze annyit kell tennie, hogy megérinti a tesztcsíkot, és a vér oda kerül.

    Ha kész, várjon egy kicsit, attól függően, hogy a berendezés képes -e az eredményt adott sebességgel elérni. Most, hogy várakozott, az eredmény megjelenik a mérő kijelzőjén.

A vércukorszintet mindig ellenőrizni kell. Azok az ételek, amelyeket naponta fogyasztunk, megvannak a saját cukorrészeikben. A vércukorszintet szűk tartományban kell tartani. Az inzulin és a glukagon lehetővé teszi a megfelelő szinten tartását. Vigyázzon a tünetekre, és azonnal cselekedjen. A megelőzés jobb mint az orvoslás!