Különböző alvási helyzetek a békés alváshoz

Az alvás az, ami meghatározza a mai napunkat! Meglepődött? Nos, azt akarom mondani, hogy egy jó alvás kellemessé teheti a napunkat, a rossz alvás pedig teljesen tönkreteheti a napunkat. Ezért nagyon fontos, hogy jót aludjunk az általános előnyünk érdekében. Sokuknak gondot okoz az alvás.

Különböző alvási helyzetek a békés alváshoz

Vannak emberek, akik állandó alvászavarban szenvednek. Vagy nem alszik jól, vagy az alvás nagyon zavaró. Tehát hogyan oldja meg a problémát? Az egészséges életmód határozottan jó módja a jó alvás előmozdításának, de vannak különböző típusú alvási szokások, amelyek segíthetnek a jó éjszakai alvásban is.

Alvásminta és hatásai:

Az alvásminta befolyásolja az alvás minőségét? Nos, a válasz igen! Az alvásminta sok köze van ahhoz, hogy jó alvást idézzen elő egy személyben. Sok alváshelyzetet meg kell ismernie, mielőtt arra a következtetésre jut, hogy melyik a legjobb helyzet az Ön számára.

Az alapvető alvási testhelyzetek a következők:

  1. A hátán alszik, karjait oldalra helyezve.
  2. A hátadon felemelt karokkal
  3. Alvás a hasán, arccal lefelé
  4. Magzati helyzetben alszik
  5. Oldalt alszik, karokkal az oldalán
  6. Oldalt alszik, karját kinyújtva

Az alábbiakban a legjobb alvási helyzetek találhatók:

1. Hátsó helyzet:

Hátsó helyzet alvás

A háton alvás segít a fej, a nyak és a hát pihentetésében, mivel a lehető legjobb helyzetben van, teljes támogatással. A test semleges helyzetben pihen, anélkül, hogy bármilyen kellemetlenséget okozna a test más részein. Ebben a helyzetben a fej felemelt helyzetben van, a nyelőcső és a gyomor felett fekszik, amely alatt segíti az élelmiszer megfelelő mozgását. A háton alvás segít megelőzni a ráncokat is, mivel a test ilyen helyzetben megakadályozza, hogy bármi az arcnak nyomódjon.

2. Oldalsó helyzet:

Oldalsó helyzet alvás

Az oldalsó pozíció a következő legjobb fekvés, amelyben aludni lehet. Ez a helyzet általában jót tesz az egészségi állapotnak. Csökkenti a horkolást, és segít megőrizni a gerinc megnyúlt helyzetét. Ez a helyzet a legjobb a savas reflux elkerülésére. Ez a helyzet a legjobban ajánlott terhes nők számára. A jobb oldali alvás jobbnak tekinthető, mivel előnyös a gerincvelő számára, mivel elősegíti a természetes helyzetben való pihenést. A bal oldali alvás azonban nem olyan jó, mivel összehúzza a belső szerveket, különösen a tüdőt és a májat.

Amikor az oldalán alszik, ügyeljen arra, hogy tegyen párnát a lábai közé, mivel segít enyhíteni a térd nyomását.

A rossz alvási testtartás teljesen tönkreteheti a napját. Nézzünk tehát bizonyos alvási pozíciókat, amelyek segítenek bizonyos egészségügyi állapotok legyőzésében is:

3. Szívégés:

szív éget alvás

Ha gyomorégésben szenved, akkor a bal oldalán kell feküdnie. Ez a helyzet segít csökkenteni a nyelőcső alsó záróizmából származó nyomást. A legjobb eredmény érdekében a bal oldalon feküdjön, és a kezét maga előtt támassza. Ezután hajlítsa fel kissé a lábát a felső teste felé, és feküdjön félig magzati helyzetbe. A gyomorégés legrosszabb eseteiben megpróbálhatja háton feküdni, és párnákkal emelheti fel a fejét és a mellkasát.

4. Hátfájás:

hátfájás alvás

Ha hátfájásban szenved, akkor jobb, ha az oldalán alszik, megtámasztott lábakkal. Aludjon az oldalán úgy, hogy kissé meghajlítja a térdét, és egyenesre rakja a csípőjét. Helyezzen egy párnát a térdei közé a jobb támogatás érdekében.

5. Sinus:

alvás a sinus miatt

Feküdjön az oldalára extra párnákkal, amelyek megtámasztják a fejét, ez segít megszüntetni a sinus elzáródást.

6. Vállfájdalom:

vállfájdalomra aludni

Aludj az oldaladon egy ölelési pózzal. Feküdjön az oldalán, amely nem fáj, és enyhén hajlítsa meg a lábát. Ezután mindkét karjával ölelje a párnát a mellkasához. Ha mindkét válla fáj, akkor jobb hanyatt feküdni úgy, hogy mindkét karja a padlón fekszik.

7. Alvás gyomoron felemelt karokkal:

Aludj hason, felemelt karokkal

A hason fekvő, felemelt karokkal alvás jó alvási helyzet, különösen akkor, ha a számítógép mögött töltött összes irodai órától merev a háta. Gyakran az irodában eltöltött hosszú órák gyakran arra kényszerítenek, hogy barlangot készítsen a hátadnak, ami merevvé teszi a csontvelődet. Ezért feküdj a hasadra, és engedd, hogy a karod, vagy talán az egyik a fejed felett pihenjen, miközben a testednek nagyon szükséges természetes masszázst adsz.

8. Aludjon a hátán lehajtott testével:

Aludj a hátadon, az alsó tested összehajtva

Egy másik legjobb alvási helyzet a háton alvás, a karok vagy az oldaladon, vagy fölötted, csak ezúttal tudod csavarni vagy hajtogatni az alsó tested bármelyik oldalára. Ez különösen akkor hasznos, ha hosszú órákon át sétál vagy áll munka közben, ami merevséget vagy fogást okoz a combizmok vagy a combizmok közelében. Hajtsa össze a lábait mindkét oldalon tartó segítségével, vagy egyszerűen csavarja a derekát egyik oldalára, az elejét egyenesen. Annak ellenére, hogy ez hasznos, váltson az oldalak között, hogy elkerülje a görcsöket.

9. Bal alvók, hogy anyák legyenek:

Bal alvókat hagytak anyának

Íme egy értékes kérdés, amelyre minden hölgy válaszol, aki belép az anyaság új világába. Anyaként életet hordozni magadban soha nem könnyű dolog, és egyre nehezebb lesz a napok múlásával és a fő nap közeledtével. A kisbabádat egész nap boldogan töltheted magadban, de az éjszakák során van egy bizonyos bal kézre vonatkozó, nem említett szabály, amelyet egy anyának követnie kell. A terhesség alatt mindig a bal oldalon aludjon. Ez a legjobb helyzet az alváshoz, mert a táplálkozás és a vérroham jobban és gyorsabban jut el a babához. A helyzetet segítheti a térdek behajlításával és párna használatával párnának.

10. Az ágyharcos:

Az ágyharcos

Általában ezek azok a fajta emberek, akik fájdalmas izomgörcsökre és fagyott könyökízületekre ébrednek. Az ágyharcosok általában elfogultak az alvó helyzetekről, amikor bojtot és nyüzsgést hajtanak végre az ágyban, és bizarr helyzetbe kerülnek. Ahelyett, hogy egész éjjel dobálóznánk, használjuk az ágyharcos testhelyzetet, amely lehetővé teszi a test szabad elhelyezését, a lábak egymástól elhajolva, míg a karok ugyanezt teszik, lehetővé téve a test rugalmasságát. A legjobb alvó pozíciók a legjobb tudással járnak.