Mi a fejfájás típusa különböző helyeken

Képzelje el, hogy fejfájással megy dolgozni. Egyszerűen csak rosszabbá teszi a napodat. Ez a fejfájás vagy kellemetlen érzés megnehezít bármit. Lehet, hogy csak az ágyban akar maradni, és semmit sem tesz.

Mi a fejfájás típusa különböző helyeken

A fejfájás a leggyakoribb ok; az emberek orvoshoz mennek. Leggyakrabban a nőknek feszül a fejfájásuk, és végül a férfiaknak fejfájást okoznak. Ez az oka annak, hogy 127 millió ember hiányzik a munkából.

A fejfájás típusai és helyei:

A fej személyenként másként tud fájni. Lehet homlok, hát, homlok, arc vagy fej. A fájdalom bármilyen nagyságú lehet. Általában kezdetben kevesebb, és idővel növekszik, ha nem kezelik. Ha a fejfájás hosszabb ideig fennáll, akkor orvoshoz kell fordulnia.

Szintén ellenőrizni kell a fejfájást és egyéb tüneteket, például hidegrázást, orrfolyást, izommerevséget, lázat, hasmenést, gyomorfájdalmat, hányingert és hányást. Ha hosszabb ideig fennáll, orvoshoz kell fordulnia, mivel súlyos betegséget jelenthet.

Ez elsősorban az agyon elterjedt idegeknek köszönhető. A fejre és az arcra terjed. Ez lehet az izomfájdalom és az erek miatt is. Ez minden típusú fejfájást különböztet meg. Így minden embernek különböző típusú fejfájása lehet bármilyen okból. A fejfájás típusai a következők.

Elsődleges fejfájás:

A fejfájást, amelynek nincs oka vagy állapota, elsődleges fejfájásnak nevezik. Gyakori típusú fejfájás. Ez a típusú fejfájás nagyon enyhe és rövid ideig tart. Egy egyszerű pihenés vagy egy csésze tea elegendő a gyógyításhoz.

Másodlagos fejfájás:

A fejfájást, amelynek oka és állapota van, standard fejfájásnak nevezik. Ez lehet rendellenesség vagy sérülés. Ez a típus hosszabb és fájdalmasabb. Gyógyszert szedhet és gyógyíthat.

Erős fejfájás:

A csoportba tartozó fejfájást klaszter fejfájásnak nevezik. Hetekig és hónapokig tart. Férfiaknál és nőknél gyakoribb. Ez a típus az egyik oldalon fáj. Ez gyötrelmesebb. Ez nem lüktető. Ez is kétoldalú. Két típusa van. Az epizódos klaszter fejfájás hosszabb fejfájás. Két héttől évekig tarthat. Rövid szünetet tartalmaz. Fürt krónikus fejfájás nem szünet fejfájás. Hónapoktól évekig marad. Folyamatos, és nagyon bosszantó lehet az élet folytatása.

Sinus fejfájás:

A sinus a légutak, amelyek körülveszik a szemet, az orrot és az arcot. Ez az üreg fájdalmat okozhat és sinus fejfájást okozhat. Ez azt eredményezi, hogy az üregek megduzzadnak, és elzáródnak a nyálkától. A fájdalom lehet frontális és arc. Mély és lüktető. Az arc gyengéd tapintású. Hajlításkor vagy fekve rosszabbodik. Összetéveszthető a fül- vagy fogfájással. Hideg és orrfolyás kíséri. Lázat is okozhat. Gyakran összetévesztik a migrénnel.

Feszült fejfájás:

A tenziós fejfájás az elsődleges fejfájás leggyakoribb típusa. Ezt stressz fejfájásnak nevezik. Nyomást okoz a fejben, az arc elején és hátul. Időnként érzékenyebbé teszi a személyt a fénytől és a hangtól. Gyakran alvászavarhoz vezet. Három típusa van, nevezetesen ritka, epizodikus feszültség fejfájás, gyakori epizodikus fejfájás és krónikus fejfájás. Ritka, epizodikus fejfájás havonta egyszer fordulhat elő. A gyakori epizodikus fejfájás 2–15 naponként fejfájás. Ez lehet óránkénti. A fájdalom erős ilyen típusú, krónikus feszültség fejfájás 15 naponta. Mindkét oldalon érezhető. A fejbőr gyengéd lesz, fájdalmasabb.

fejfájás típusok és helyek

Gerinc fejfájás:

Bárki, akinek volt gerinccsapja, azaz ágyéki defekt, fejfájást okoz. A gerinccsapolás magában foglalja a gerincvelő eltávolítását bármilyen vizsgálathoz vagy eljáráshoz. Az ágyéki punkció érzéstelenítés injekciója bármilyen eljárás végrehajtásához. Epidurális blokk a gerincben a szülés és a C-szakasz alatt. Az eljárás után a gerinc folyadéka kiszivárog, ami a folyadéknyomás változását okozza. Ez a nyomásváltozás fejfájást okoz. 5 napos eljárás után történik. A fájdalom inkább ülő helyzetben jelentkezik. A legjobb elkerülni az ilyen eljárásokat. Továbbá nem szabad súlyokat emelni és pihenni, hogy elkerülje a gerincfolyadék szivárgását.

Erős fejfájás:

Megerőltető fizikai tevékenység után néha fejfájást tapasztal. Ezt nevezik erőfeszítéses fejfájásnak. főleg fiatalabb, 50 év alatti embereknél figyelhető meg. Ha bármilyen nehéz gyakorlatot vagy tevékenységet végez, a szíve gyorsabban ver, hogy folyamatos oxigénigényt biztosítson a vérben. Ez a vérnyomás -emelkedés nemcsak a testre, hanem az agyra is vonatkozik. Ezt nevezik vénás nyomásnak. Leggyakrabban ez a fejfájás az elsődleges. A gyakorlat befejezésével ér véget. Érdemes egy gyümölcslevet inni, hogy a nyomás normalizálódjon.

Hipertónia fejfájás:

A hipertónia a vérnyomás emelkedését jelenti. Ez általában a családi történelemnek vagy a stressznek köszönhető. Ezek fejfájást okoznak néhány emberben. Nincs útmutató a tünetek megtalálására. Csak a helyes étrend és az egészséges életmód ajánlott a türelemhez.

Daganatos fejfájás:

Ahogy a neve is sugallja, a daganatvezetékek miatti fejfájást tumor fejfájásnak nevezik. A daganat az agytömegben növekvő kóros sejtek csoportja. Amikor a daganat kicsi, nem gyakorol nyomást az agyra. Ahogy növekszik, elkezd nyomást gyakorolni. Ez fájdalmat okoz a fejben. Általában szédülés, koordináció hiánya és látás-, hallás- és beszédképesség csökkenése jelentkezik. Az ilyen tünetek fokozódásakor orvoshoz kell fordulni.

Poszt traumás fejfájás:

A poszttraumás fejfájás olyan fejfájás, amely baleset vagy sérülés után következik be. Ez rövidebb időtartamra szól. Ez sem több, mint egy hét. Általában fájdalomcsillapítót adna az orvos.

A fejfájás a legbosszantóbb betegség. A főnök nem veszi ürügynek. De tényleg nem engedi, hogy dolgozzon. Sokféle fejfájás létezik. Csak mondja el az orvosnak a megfelelő tüneteket és a megfelelő kezelés helyét.