Hvad er årsagerne til feber hos børn – hvordan behandles det?

Børn elsker at lege. De leger i haven, sand, mudder og stort set overalt. Vi forældre vil gerne beskytte dem. Det er et naturligt instinkt. Den måde babyer er sikre på i mors liv. Men desværre kan du ikke holde dem gemt i dine arme for evigt. Du skal lade dem gå. Du kan ikke stoppe børnene fra at have det sjovt.

Alt dette sjov fører til meget eksponering for mange bakterier. Denne eksponering for millioner af bakterier kan forårsage sygdomme. At se dit barn blive syg kan være meget hjerteskærende.

feber hos børn

Feber er den virussygdom. Det kan også skyldes mange årsager som bakterier, virus og temperatur. For det meste smitter det. Men tag det ikke tilfældigt, du skal overvåge feberen rettidigt. Spædbørn, der har et trecifret nummer, kan være farligt. Du skal straks tage dem til lægen.

Efter seks måneder har babyer normalt feber ledsaget af ondt i halsen, løbende næse, hovedpine, kulderystelser, ondt i kroppen, træthed og diarré. Du vil måske vise en læge, hvis disse febersymptomer hersker mere end fireogtyve timer. Hos større børn fra to år på afdelinger forbliver feberen normalt i 2-3 dage.

Hos børn betyder feber, at vores immunsystem kæmper med kulde eller infektion. Det betyder, at immunsystemet er ved at blive bygget. Du skal give det tid. Du bør finde årsagen som enhver infektion eller forkølelse eller temperatur.

Feber har forskellige effekter på forskellige aldersgrupper. Medicinen adskiller sig også med alderen. Normalt gives medicin hver fjerde time. Hvis feberen forbliver efter tre dage, skal du få taget blodprøve. Du må ikke få panik i feber, men du bør ikke tage nogen chancer.

Parametre for normal og høj feber – diagram for børnefeber:

Feber indikerer nogle symptomer ved høj temperatur og hududslæt over dine børns krop. Ved at kende temperaturen kan vi sige, om det er høj feber eller lav feber. Følgende diagram giver dig en idé om normale temperaturer og høje temperaturer.

Normale temperaturområder diagram:

  • Orale intervaller: 35,5 ° C – 37,5 ° C (97,9 ° F – 99,5 ° F)
  • Armhuler: 36,5 ° C – 37,5 ° C (97,8 ° F – 99,5 ° F)
  • Rektale områder: 36,6 ° C – 38 ° C (97,9 ° F – 100,4 ° F)

Symptomer:

Årsagerne til feber for børn er mange. Hvis feber ledsages af forkølelse, er det feber i grad 1. Hvis feber ledsages af diarré, kan det være maveinfektion. Nogle gange kan feber have influenza og sæsonbetingede virkninger. Feber med forbrænding i urinen kan være urininfektion. Feber med ørepine kan være ørebetændelse. Hvis du ser blå pletter på hud eller negle med feber, skal du kontrollere for meningitis. Dette kan være fatalt; derfor skal ungen straks tages til skadestuen.

En dag er de oppe og lege. Næste dag kan de heller ikke komme ud af sengen. Dette kan være lidt skræmmende, hvis barnet har astma eller diabetes. Du bør foretage få influenzatest i sådanne tilfælde inden for 24 timer.

Der er mange årsager til feber. Det kan være infektion, skade og betændelse. Her er få anført nedenfor.

Akut feber:

Akut feber er feber, der er omkring 101’C. Det er der i mindre end 7 dage.

Årsager til feber hos børn:

Luftvejsinfektioner som forkølelse, influenza. Det skyldes virus. Det skyldes hovedsageligt sæsonmæssige ændringer og store mængder pollenkorn, røg og støv. Mængden af ​​forurening i luft nu om dagen er også en af ​​årsagerne.

Børn drikker nogle gange vand fra hinandens flasker og åbne haner. Dette fører til infektion i maven, mange gange kan spiselige mad udefra også forårsage det. Denne infektion i returnerer varmer kroppen op. Gastroenteritis skyldes virus, der findes i forurenet vand og mad.

Øreinfektion forårsager feber. Det hedder Otis media. Der er udledning fra øret. Dette ledsages af mild til moderat feber. Det skyldes mest udsættelse af øret for kold luft og vand og ondt.

Det vand, vi bruger til at vaske efter urin og afføring, forårsager også urininfektion. Mange gange forårsager for meget brug af ble og uhygiejnisk brug af bomuldsble også urininfektion. Dette fører til feber. Det er mest for en dag eller to. Regelmæssig vask af private dele med varmt vand hjælper med at forhindre det.

Mange gange vaccinationer og visse lægemidler får kropstemperaturen til at stige. Denne feber er meget mild og forsvinder om få dage. Lægerne advarer normalt forældrene på tidspunktet for vaccination, bare for at forberede dem på forhånd.

Kronisk feber:

Kronisk feber er feber med temperatur, der er i tre cifre. Det er mere end 7 dage. Dette kan føre til alvorligt vægttab og tab af appetit. I alvorlige tilfælde kan det forårsage hjerneskade.

Årsager til kronisk feber hos børn:

Kronisk feber kan skyldes langvarig virussygdom som hepatitis, tuberkulose og HIV.

Tilbagevendende virussygdom kan også forårsage kronisk feber.

Mange typer infektioner som hepatitis, bihulebetændelse og lungebetændelse kan forårsage viral feber hos børn. Dette kan svække luftvejene. Øget infektion forårsager høj feber.

Myg:-

Myg forårsager sygdomme som malaria, dengue, chikungunya og svineinfluenza. Disse sygdomme forårsager meget høj feber. Myggen bærer viruset person til person. Det er livstruende sygdomme. Det er meget almindeligt i tropiske områder, da myg yngler på stillestående vand.

Der er uendelige muligheder for infektion. WBC bekæmper virus og bakterier, der forårsager infektion. Dette fører til stigning i kropstemperaturen, dvs. feber.

Vi kan undgå at komme i kontakt med bakterier for at forhindre feber. Men hvor meget kan vi undgå. Vi kan ikke forhindre børn i at lege. Vi kan heller ikke holde øje med dem hele tiden.

Forholdsregler for at forhindre feber hos børn:

Der er andre måder at forhindre feber hos børn.

Ignorer fødevarer udefra:

Mad udenfor udsættes for mange bakterier. De holdes åbne, fluer kommer og sætter sig på den, hvilket gør den uegnet til at spise. Nogle gange er kvaliteten af ​​de anvendte grøntsager og olie ikke op til mærket. Dette forårsager infektion i mave og tarm. Så vi skal simpelthen ikke spise mad udefra. Hvis vi ikke har anden mulighed end at spise mad udenfor, skal vi spise fra et sikkert og myndighedscertificeret sted.

Brug passende varme tøj:

Mange gange på grund af koldt vejr bliver børnene kolde, hvis uovervåget lille forkølelse kan føre til feber. Brug af varm klud undgår udsættelse for kold vind. Det redder også børn fra øre- og næseinfektion.

Brug rent vand:

Mange gange kommer vira ind i vores krop gennem vand. Vi skal bruge rent vand til at drikke, til at lave mad, til at bade og endda til at vaske tøj. Bakterier kommer ind i vores krop gennem enhver form for eksponering.

Undgå myg:

Myg er årsagen til store sygdomme, der forårsager meget høj feber. Vi må ikke lade dem yngle. Det betyder, at der ikke bør være stillestående vand nogen steder. Vi kan også bruge net og spray for at være sikre mod myg.

Behandlinger til kontrol af temperatur (feber) i børns krop:

Medicin mod feber hos børn

Så meget som vi forhindrer vores børn i at få feber, kan vi aldrig undgå bakterierne. Hvis børn får feber, kan følgende midler gøre.

1. sagde:

Nsaid er et ikke-steroid antiinflammatorisk lægemiddel, der bruges til at lindre smerter. Det bruges også til at reducere feber. Det findes i mange typer og formler. For det meste får spædbørn og babyer ikke allopati medicin, før det er virkelig nødvendigt. Småbørn får mildeste doser gennem suspensioner og sirup. Børn i alderen 2 år og derover får milde tyggetabletter. Men de fleste forældre undgår medicin, indtil det virkelig er påkrævet, eller kun hvis lægen siger at give. Det har bivirkninger som hjerneskade, leverproblemer, hjerte -kar -problemer og tarmskader.

2. Væskeindtag:

Feber forårsager ofte dehydrering blandt børn. Det fører til tørring af hud og læber. Derfor siges det at indtage masser af væske. Vand, juice, kold suppe, yoghurt og isboller. Dette afkøler kropstemperaturen og holder barnet hydreret.

3. Komprimering af våd klud:

Ofte når feberen er høj i tre cifre, foreslår læger at holde en våd klud over panden. Vandet, som kluden dyppes i, er koldt. Det formodes at blive ændret af og til. Dette afkøler barnet og trøster hende.

4. Svampebad:

For det meste får børn svampebad i feber. Det afkøler hele kropstemperaturen. Det gøres med let varmt til normalt vand. Hver fjerde time svampebad gives til børn med meget høj feber. Hvis dit barn ryster, skal du tage et tæppe på, indtil det er varmt og ikke tage svampebad.

5. Let tøj:

Når et barn har feber, er kropstemperaturen høj. For at bekæmpe denne høje temperatur har vores krop en tendens til at svede for at afkøle den. Denne sved skal gennemblødes. Derfor rådgiver læger altid om let tøj.

6. Brug blæser:

Når børn har feber, må de ikke være i et værelse med aircondition. Et luftigt værelse er godt til afkøling af høj feber. At have en lys blæser er godt til at reducere temperaturen.

7. Bliv indendørs:

Hvis dit barn har feber, må det ikke gå ud. Vinden og udsættelse for sol kan øge temperaturen. Anstrengelse kan gøre børn mere dehydreret. Komplet sengeleje anbefales altid til hurtig genopretning efter feber.

Feber er en hverdagssygdom. Men barn og forældres søvnløse lange nætter kan være meget trættende. Du vil måske gerne vide årsagen til det, og mere end det ville du ringe til din læge med det samme. Derfor er det altid bedre at forhindre det. Masser af væske og afkøling med en våd klud reducerer det.