Tippek és technikák a harag kezeléséhez

A világ manapság forgalmas hely. A kora reggeltől az éjszakai hívásig mindannyian függők vagyunk egymástól függő, kusza hálóban. Az általunk lakott ökoszisztéma tehát tele van egybefüggő kapcsolatokkal. Egy apa az egész családjától függ sima napja miatt, és a lánya is.

Ez ugyanaz, és mindezek között egy uralkodó tényező, amely gyorsan működik, és előfordul, és időnként ismétlődik, harag; olyan pszichológiai természetű természetes érzelem, amely nyomott helyzetben vált ki vagy vált ki, amikor a helyzet kellemetlensége miatt nem születik megállapodás..

Dühkezelés

A harag akkor vált ki, ha bosszúság vagy nézeteltérés van olyan ügyben, ahol a dühös személy nem elégedett a jelenlegi döntéssel vagy helyzettel. A bosszúság, a nemtetszés vagy az irritáció szélsőséges szint elérésekor haragot okoz. Általában kétféle embert láttak.

Vannak, akik sokáig elfojtják ezeket az érzéseket, így az emberek tudják, hogy általában nem mutatnak haragot. Aztán egy napon, amikor ezek az elfojtott érzések nem találnak tárolóhelyet, harag formájában törtek ki. Aztán vannak, akik rövid időközönként haragszanak, de haragjuk általában felületes ügyeken alapul, és nem tart sokáig.

A harag azonban elkerülheti az érzelmeket vagy érzelmeket, de bizonyos pontokon ez a lényegtelen dolgokat heves helyzetmé változtathatja. az a személy, aki rövid időközönként haragszik, valószínűleg több embert sért meg kellemetlen viselkedése miatt, és míg a legtöbben tudják a legjobban, ha nem veszik fel a dühös elmében tárgyalt kérdéseket, az emberek érdekében a rossz indulat. legjobb esetben tönkreteheti a kapcsolatokat.

Ezért kell megoldást találni erre a hisztérikus düh epizódra. Van egy dühkezelésnek nevezett technika, ahol ahogyan a neve is sugallja, bizonyos eljárásokon keresztül, professzionális segítséggel tanítják, inspirálják és bátorítják az indulatokat az áldozatok körében..

Ez olyan, mint a harag terápiája, ahol a haragtól eltérő pozitív szemléletmódot ösztönzik az emberek körében. Azoknak az embereknek, akik még mindig nem tudják uralni a haragjukat, a bánat és a bánat helyett jobb, ha beíratnak egyet. Ez a cikk ma a haragkontroll bizonyos kérdéseivel foglalkozik. itt a harag kontrollálására szolgáló technikákkal és tippekkel foglalkozunk.

Elmélkedés:

Annak ellenére, hogy ez nem hangzik olyan izgalmasan, a meditáció határozottan nagyszerű módszer a belső éned megnyugtatására, ezáltal irányítva a hirtelen dühös kitöréseket. A meditáció mindig nem követeli meg, hogy leüljön egy helyre, és továbbra is az órát nézegesse, és várja az edzőjének azt, hogy vége. Keressen egy békés helyet, és üljön egyenesen.

Ha ez nem kényelmes helyzet, használjon háttámlát. Lassan csukja be a szemét, és próbálja elfelejteni az összes gondot, ami téged zavar. Egyelőre költözzön boldog helyére, ahol tudja, hogy boldog lenne. Képzeljen el egy bizonyos helyzetet, helyet vagy eseményt, amely boldoggá tesz.

Tartson szünetet:

Túlzott stressz és nyomás esetén a harag erősen kivethető rád. Mindenkinek meg kell élnie, és elismerjük, hogy ez nem mindig sima vitorla a folyón. A turbulenciák az élet természetes velejárói, ezért a stressz és a nyomás néha elkerülhetetlen. Gyakran szombaton szánjon egy kis időt a házimunkájára vagy az irodai munkára, és talán menjen hosszú útra egyedül vagy barátaival. Szánjon egy kis időt magára. Mindenesetre szakítsa meg a monotóniát, ha egy napra a világába menekül.

Kapcsolódj a belső énedhez:

Benned él egy személy, aki mindig megmondja, hogyan kell cselekedned. Egy erős helyzet után te és az a belső ember értesz jobban, mint bárki más. Ez a belső éned az elixírmedencéd, és vele kell összekapcsolódnod, amikor úgy érzed, hogy a talaj elmozdul alatta. Senki sem akadályozhatja meg, hogy jobban lehűljön, mint ő. Tehát kezdeményezzen pozitív beszélgetést magában. Csukja be a szemét, lélegezzen és beszéljen magával, nyugtassa meg magát, mielőtt elcsúszik.

Megoldás:

A harag felszabadítja azt a feszültséget, amelyet mindvégig éreztél, de ki fog gondoskodni arról, hogy miért haragudtál eleinte. Ez olyan egyszerű, mint egy megoldás, amire szüksége van. A kielégítő megoldás megnyugtat, így bármikor úgy érzi, hogy a harag épül, csak üljön és felejtse el a problémát azzal, hogy gondolatait beleveti egy megoldásépítési folyamatba. Foglalkozzon, és nézze meg az eredményt.

Ne habozzon:

A haraggal a tagadás és ezért a nemtetszés is jár. Ne tagadja azt a tényt, hogy haragja van. Ne habozzon segítséget kérni. Ha az Ön által megfogalmazott megoldás egy bizonyos személy segítségét igényli, kérjük, forduljon hozzánk, mert mindannyian emberek vagyunk, akik egymás segítségével próbálnak beilleszkedni.

Kiskereskedelmi terápia:

Ez különösen azoknak a rövid távú haragú embereknek szól, akik könnyen túl tudnak lépni a haragjukon, ha egy kicsit elpirítják magukat. Ezt azonban ne tegye szokássá.

Mély lélegzés:

Ez egy haragkezelési technika, amellyel mélyen belé nyúlhat, és oldhatja az izmok feszültségét. A számolási módszer bizonyítottan sokat segít. Amikor úgy érzi, hogy a harag felgyülemlik, azonnal álljon meg, hunyta le a szemét, lélegezzen mélyeket és lélegezzen ki zihálva. Ismételje meg, majd lassan kezdje el gondolatban számolni a számokat.

Humorozd magad:

Ahelyett, hogy hagynád, hogy mások rajtad nevessenek, miért nem nevetsz magadon. Ha egy kicsit megnyugszol, próbálj humort találni, miért viselkedsz így. Gondolja át az összes mondott szót, és gondolja át, hogyan változtathatott volna a helyzeten, ha másképpen cselekszik.

Kép forrása: 1