A legjobb 9 egészséges élelmiszer a savas reflux elleni küzdelemben

A savas reflux gyakori, mégis zavaró betegség, amely egész nap rosszullétet és hányingert okozhat. A savas refluxot általában olajos vagy fűszeres ételek fogyasztása okozza, amelyeket a gyomor nehezen emészt meg. Míg az ilyen ételeket nagymértékben el lehet kerülni, számos más ok is létezik, mint például az elhízás, a mozgáshiány vagy bizonyos gyógyszerek, amelyek savas refluxot okozhatnak.

Egészséges ételek a savas reflux elleni küzdelemben

Ilyen körülmények között az étkezés figyelése sokat segít megelőzni és enyhíteni a savas refluxot. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni az egészséges ételekről, amelyek harcolnak vagy megakadályozzák a savas refluxot.

Egészséges ételek a savas reflux ellen:

1. Zabpehely:

A bőséges, olajos reggeli elfogyasztása savas refluxot okozhat a nap elején. Ez biztosan tönkreteszi az egész napot bárki számára. Míg a reggelit a nap legfontosabb étkezésének tartják, a hangsúlyt a könnyű gyomor étkezésére kell összpontosítani. Nincs jobb megoldás, mint a magas rosttartalmú zabpehely, amely nem okoz savas refluxot és elősegíti az emésztést a nap első étkezéséhez.

2. Gyömbér:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 2

A gyömbér könnyen a legjobb barátod a savas reflux esetében. Kis mennyiségű gyömbér fogyasztása nemcsak a savas reflux ellen küzd, hanem enyhíti a savas reflux okozta torokfájást és gyomorégést..

3. Aloe Vera:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 3

Bár széles körben ismert számos gyógyító tulajdonságáról, kevéssé ismert tény, hogy az aloe Vera meglehetősen hatékony a savas reflux kezelésében. Cserepes növényként széles körben kapható, könnyen fogyaszthat néhány levél aloe verát a savas reflux elleni küzdelemhez, vagy folyékony formában vásárolhatja meg egy szupermarketben.

4. Leveles zöld saláta:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 4

Egy egyszerű leveles zöld saláta sokat segíthet a savas reflux elleni küzdelemben. A hatékonyság maximalizálása érdekében kerülni kell a hagymát, majonézt, krémsajtot vagy paradicsomot tartalmazó salátákat, mivel ez csak súlyosbíthatja a problémát. Ízlés szerint hozzáadhat egy evőkanál salátaöntetet, például olívaolajat.

5. Banán:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 5

A banán könnyen megkoronázható a gyümölcsbirodalom szupersztárjává. Könnyen az egyik legszélesebb körben hozzáférhető gyümölcs, a banán számos egészségügyi előnyről ismert. Most felvehetjük a savas reflux enyhítését a listára. Az 5.6. Oldalon a banán istenáldozat a savas refluxban szenvedők számára.

6. Dinnye:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 6

A 6,1 p.H mérleggel a dinnye segít enyhíteni a savas refluxot, azonban az emberek kis százaléka nehezen emészthető, és kerülnie kell a dinnyét. Hasonló gyümölcsök, mint a sárgadinnye, a görögdinnye és a mézharmat is ismertek a savas reflux elleni küzdelemben.

7. Édeskömény:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 7

Magas ízű, 6,9 p.H egyensúlyával az édeskömény egészséges kiegészítője az étrendnek, ha a savas reflux állandó probléma az életében. A zöld és zamatos édeskömény könnyen hozzáadható a salátákhoz, hogy segítsen a savas reflux elleni küzdelemben.

8. Baromfi:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 8

A baromfi, mint a csirke vagy a pulyka, szerves kiegészítője az étrendnek a savas reflux elleni küzdelemben. Miközben a savas refluxot kezelik, a csirkét vagy a pulykát legjobb főzni, grillezni vagy saláta formában fogyasztani. A fűszerekben való sütés vagy főzés nagyon tovább súlyosbíthatja a problémát, és legyőzi a savas reflux elleni küzdelem célját anélkül, hogy feladná az esszenciális fehérjéket.

9. Tenger gyümölcsei:

Egészséges ételek a savas reflux ellen 9

A tenger gyümölcseit, például halakat, rákokat, homárokat és más kagylófajtákat biztonságosan lehet enni, és segíthetnek a savas reflux elleni küzdelemben. A tenger gyümölcseit legjobb grillezni, pirítani vagy sütni, ha savas refluxot kezelünk. A nehéz fűszerekben főzés vagy sütés tovább súlyosbíthatja a problémát. A legjobb előny a vadon élő halak fogyasztása a tenyésztett halak helyett a maximális előnyök érdekében.