A legjobb 9 étel, amelyet el kell kerülni, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indul

Korán kelni egy reggeli sétára vagy futásra sokkal egyszerűbb, mint az utólagos tevékenységek. Mielőtt sétálni indulnánk, valóban fel kell vennünk a megfelelő ruhákat. De a ruhákon kívül még a megfelelő ételnek is kulcsszerepe van. A gyaloglás vagy az üres gyomor futása káros az egészségünkre. De ha nehéz reggelit szeretne enni, akkor azt javaslom, hogy hagyja abba a reggeli futás ötletét. Íme az élelmiszerek kiterjesztett listája, amelyeket kerülni kell, mielőtt sétálni vagy futni indulunk.

A legjobb ételek, amelyeket reggeli séta vagy futás előtt el kell kerülni:

1. Tej:

Kerülendő ételek, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indulna 1

Meg kell próbálnia elkerülni a tejet, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indul. Bebizonyosodott, hogy általában a tejtermékek okoznak gyomor -bélrendszeri problémákat. A tej nagyon magas laktóztartalmú. Gyakran látjuk, hogy a tejben lévő cukor görcsöket vagy hasi fájdalmat okoz. Tehát próbáld meg, hogy ne fogyassz tejet, mert az akár lelassíthatja az energiaszintedet, és akadályozza a szénhidrátok felszívódását is a szervezetben.

2. Kenyér:

Kerülendő ételek, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indulna 2

Sokan inkább kenyeret fogyasztanak a reggeli futás előtt. Teljesen kerülni kell ezeket a magas rosttartalmú ételeket, mivel sokkal hosszabb ideig tart az emésztésük, és lehet, hogy csak hosszabb ideig marad az emésztőrendszerben. A szendvics vagy sima kenyér elfogyasztása utáni futás gyakran görcsöket vagy hányingert okozhat, ezért nem szabad fogyasztani.

3. Tojás / omlett:

Kerülendő ételek, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indulna 3

Ha sétálni megy, kerülje a főtt tojást vagy a grillezett omlettet. A tojás nagyszerű sovány fehérjeforrás, és nem biztosít semmilyen energiaforrást. A fehérje sokkal hosszabb ideig tart az emésztésben, és hányingert vagy hasmenést okozhat. Tehát próbáld meg nem kiegészíteni a tested tojással egy séta előtt.

4. Fűszeres ételek:

Kerülendő ételek, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indulna 4

Az emberek általában tésztával és vagy a tegnap esti fűszeres mexikóval tömik magukat, mivel elképzelésük szerint ez energiával látja el őket. Hagyja abba a fűszeres étkezést kora reggel futás vagy séta előtt, mivel ezek általában több kalóriát égetnek el, mint szükséges. Ezek a fűszeres ételek akár gyomorégést is okozhatnak. Tehát felkerül a futás előtt kerülendő élelmiszerek listájára.

5. Energiaitalok:

futás előtt kerülendő ételek

A legtöbb energiaital tele van szénhidráttal vagy cukorral, és teljesen el kell kerülni, ha reggeli sétára vagy futásra készül. Emésztőrendszeri problémákat, puffadást és bizonyos esetekben fáradtságot okozhat. És a legfontosabb pont az, hogy nem tartják hidratáltnak az okát, amiért ezeket az italokat issza.

6. Narancslé:

Kerülendő ételek, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indulna 6

Ha reggeli sétát vagy futást tervez, és futás előtt készítse el az elkerülendő ételek listáját, majd először mondjon nemet a narancslére. Nem mondom, hogy üres gyomorral, de ne igyál egy pohár narancslevet, helyette tanácsosabb egy narancsot enni. A narancslé sok cukrot tartalmaz, és amikor a rendszerbe kerül, vércukorszint -összeomlást okozhat.

7. Fehérje turmixok:

Kerülendő ételek, mielőtt reggeli sétára vagy futásra indulna 7

Sokan inkább fehérje turmixokat kortyolnak, mielőtt sétálni mennek. Gyakran azt hiszik, hogy egészséges. Nem fogja tudni, hogy ezek a fehérjeturmixok sok feldolgozott összetevőt, cukrot és szénhidrátot tartalmaznak, ami görcsöket, hasi fájdalmat és puffadást okoz.

8. Mandula és dió:

Ételek A futóknak kerülniük kell a mandulát és a diót

Az emberek általában rengeteg mandulával és dióval tömik magukat, mielőtt reggel futni vagy sétálni mennek. De sokan talán nincsenek tisztában azzal, hogy ezek az ételek sokkal hosszabb megemésztési idővel akár emésztőrendszeri problémákat is okozhatnak. Ezért hagyja abba a mandula és a dió éhgyomorra történő fogyasztását.

9. Koffein:

Koncepcionális kép, amely a napi koffeinadag idejét ábrázolja, felülnézetben tizenkét különböző csésze, bögre és pohár, elrendezése forró friss teával és kávéval szürke színben

Teát vagy kora reggeli kávét inni egy séta vagy futás előtt nagyon kedvezőtlen. A koffein általában sok gyomorproblémát okoz. Ezért a futók próbálják meg elkerülni a teát vagy a kávét a kora reggeli órákban, mivel ez görcsöket vagy hasmenést okozhat.

Ha reggel gyalogolni vagy futni szeretne, akkor tudnia kell, hogy milyen ételeket kell kerülni futás vagy gyaloglás előtt, különben meg kell állítania a futást középen, akár gyomorfájdalommal, akár más egészségügyi problémával..