A legjobb 9 HDL koleszterin tartalmú élelmiszer

Minden alkalommal, amikor meglátogatunk egy szupermarketet, minden bizonnyal olyan élelmiszerek széles skálájával találkozunk, amelyek azt állítják, hogy alacsony vagy koleszterinmentes fogyóeszközök. Gyakran vagy mindig a koleszterin ilyen elterjedt elutasítása azt a benyomást kelti, hogy a koleszterin szükségtelen és egészségtelen. Ez azonban nem így van. Nem minden koleszterin rossz. A HDL -koleszterin, amelyet egyszerűen csak jó koleszterinnek minősítenek, az egészséges táplálkozás szerves része.

Hdl koleszterin élelmiszerek

A táplálkozási szakemberek szerint a HDL -koleszterin gyakran pufferként hat a rossz koleszterin ellen. A HDL -koleszterinről ismert, hogy megvéd bennünket a rossz koleszterin negatív hatásaitól, ami nagyon fontos része a szív egészségének. Bár a címkézés alapján könnyebb azonosítani a koleszterin -mentes élelmiszertermékeket, mindenképpen segíthet betekintést szerezni a magas jó koleszterint tartalmazó élelmiszerekbe. Olvasson tovább, ha többet szeretne tudni.

Csodálatos ételek a HDL -koleszterin számára:

1. Zabpehely:

HDL -koleszterin ételek 1

A zabpehely egyre népszerűbb, mint egészséges reggeli. A zabpehelyben jól oldódó rostok kedvezően befolyásolják a HDL -koleszterin szintjét a véráramunkban. Napi egy -két adag zabpehely sokat segíthet a rossz koleszterin elleni védelemben.

2. Rizs:

HDL -koleszterin ételek 2

A rizsfogyasztás világszerte csökkent a gyorséttermek és a csomagolt harapnivalók megjelenése óta. Sajnos a gyorsételek csak arra szolgálnak, hogy elárasztják vérkeringésünket LDL -vel vagy rossz koleszterinnel, míg a rizs gazdag HDL -koleszterinben, amely pufferként szolgál a rossz koleszterin negatív hatásai ellen.

3. Avokádó:

HDL -koleszterin ételek 3

Nem minden zsír rossz, és az avokádó kiváló példa. Bár sokan egyszerűen elutasítják az avokádókat magas zsírtartalmuk miatt, ez önmagában is megváltó tulajdonsága. Azt mondják, hogy az avokádó egészséges koleszterinnel van tele.

4. Olívaolaj:

HDL -koleszterin ételek 4

Egy áruházlátogatás gyakran bonyolultnak bizonyulhat, ha az egészséges étolajok kiválasztásával kell szembenézni. Szerencsére az olívaolaj a végső válasz erre a közös dilemmára. Az olívaolajról ismert, hogy megemeli a HDL -koleszterin szintjét a véráramban.

5. Dió:

HDL -koleszterin ételek 5

Soha nem lehet elégszer hangsúlyozni a dió fontosságát táplálkozási szükségleteink szempontjából. A diófélék, mint a pekándió, dió, pisztácia, földimogyoró és mogyoró az egészséges koleszterin kiváló forrásai. A dió ésszerű része a mindennapi étrendünkben elengedhetetlen a pozitív szív egészségéhez.

6. Tenger gyümölcsei:

HDL -koleszterin ételek 6

Ha legközelebb a barátaival vagy családjával étkezik, vigye el őket egy díszes tenger gyümölcsei étterembe, hamburger vagy pizzahely helyett. A tenger gyümölcsei, például a lazac, a makréla, a tonhal és a laposhal nagy mennyiségben tartalmaznak egészséges zsírokat, amelyeket Omega 3 zsírsavaknak neveznek. Az omega -3 zsírsavak az egészséges koleszterin kiváló példái.

7. Sötét csokoládé:

HDL -koleszterin ételek 7

A csokoládénak nem feltétlenül kell bűnös élvezetnek lennie. Kutatások igazolták, hogy napi 50 gramm étcsokoládé sokat segíthet a jó koleszterin antioxidáns hatásának növelésében.

8. Szőlő:

HDL -koleszterin ételek 8

A szőlőről ismert, hogy megemeli a HDL -szintet és csökkenti a rossz koleszterinszintet, ami nagyon népszerűvé teszi az egészségtudatos táplálkozók körében.

9. Padlizsán:

HDL -koleszterin ételek 9

A padlizsán szintén általánosan elérhető zöldség, amelyről ismert, hogy javítja a HDL -szintet a véráramunkban.

HDL koleszterin ételek