A legjobb 9 zöld leveles zöldség

A zöld leveles zöldségek a legjobb természetes ételek. Az olyan élelmiszerek napi bevitele, mint a saláta, az egyik legjobb zöld leveles zöldség, amely jobb egészséget biztosít. Röviden, ezek az első számú élelmiszerek az egészséges és teljesítőképes testalkat érdekében. Ezek az ételek magas rostban gazdagok, és számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, valamint alapvető növényi eredetű anyagokat is tartalmaznak. Zöld leveles ételek fogyasztásával megvédheti magát a szívbetegségektől, a cukorbetegségtől vagy akár a rák elleni küzdelemtől. Az alábbiakban bemutatjuk a 9 legjobb zöld leveles zöldséget, amelyek biztosítják az egészséges testet.

Zöld leveles zöldségek

Legjobb zöld leveles zöldségek:

1. kelkáposzta:

zöld leveles zöldségek

Ezt sokféle előnye miatt táplálkozási erőműnek nevezik. Tele van olyan vitaminokkal, mint az A, C és K. Emellett ez a zöldség hatalmas mennyiségű kalciumot tartalmaz, és nagy mennyiségű káliumot és folsavat tartalmaz. A kelkáposztalevél számos főzési recept szerves részét képezi, és főzés előtt megfelelően le kell mosni a mosogatóban.

2. Nyakörvek:

Zöld leveles zöldségek 2

A gallér magas rosttartalmú, és az egyik legszebb zöldség. Kicsit káposztás ízűek. Magas a tápértékük, de sokan alulértékelik őket. Népszerű nyers étel, és akár hiszed, akár nem, számos népszerű receptben használják.

3. Fehérrépa:

Zöld leveles zöldségek 3

Ez egy hagyományos zöldség délen. A zöldség sok sertéshúsban megtalálható. Ez az éles ízű levél tápanyagban gazdag és könnyen főzhető. Bebizonyosodott, hogy ez a zöldség számos belső problémát gyógyíthat.

4. Spenót:

Zöld leveles zöldségek 4

Mindannyian tudjuk a spenót jóságát és előnyeit. Ez a zöldség valószínűleg a legegészségesebb zöldség, és szinte minden korosztály számára alkalmas. A spenót kiabáló nagyságát semmilyen mércével nem lehet mérni. Rengeteg vitamint tartalmaz, és népszerű természetes gyógymód a rák elleni küzdelemben. A táplálkozási szakértők szerint a spenótleveleket nem szabad sokáig forralni, különben a vitamin tartalma elhalványul.

5. Mustárzöldek:

Zöld leveles zöldségek 5

Ez egy déli zöldség, amely magas tápértékkel rendelkezik. Ezt a leveles zöldséget piros és zöld formában is megtalálhatja. Más zöldségekhez képest kissé keserű ízűek, és főzéskor mustár illatot bocsátanak ki. Ne feledje, ez egy fűszeres zöldség, és ezért a természetben megtalálta a helyét a világ legnépszerűbb receptjeiben.

6. Brokkoli Rabe:

Zöld leveles zöldségek 6

Ez a zöldség a fehérrépa család tagja, és tele van értékes vitaminokkal, például C-, A-, K -vitaminnal stb. Ennek a zöldségnek a főzésének számos módja van. Főzés előtt érdemes kicsit tájékozódni erről az ételről.

7. Káposzta:

Zöld leveles zöldségek 7

Egyesek azt gondolhatják, hogy ez a zöldség nem táplálkozási szempontból erős. De ne menjen a színhez. Habár halvány színe van, a káposzta gazdag C -vitaminban. Annyira jó, hogy a szakácsok a „konyhai lónak” nevezik..

8. Jéghegy saláta:

Zöld leveles zöldségek 8

A jéghegyi saláta hatalmas mennyiségű vizet tartalmaz. Bár táplálkozási szempontból nem túl erős, mégis alkalmas arra, hogy valahol a kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag közelében ellássa szervezetét.

9. Pitypangzöldek:

Zöld leveles zöldségek 9

Ezek nem bosszantó gyomnövények. Táplálkozási szempontból gazdagok, és szinte mindent tartalmaznak, amit csak kérni lehet a természettől a jobb egészség érdekében. Kiválóan alkalmasak az emésztésre, és gyakran ajánlják azoknak, akik emésztési problémákkal küzdenek, nem pedig a normál ételeket.