9 vinkkiä lomakohteisiin lokakuussa, jotka eivät ole niin kaukana

Syksy ja talvi ovat vuodenaikoja, jotka toivotamme tervetulleiksi ristiriitaisilla tunteilla. Toisaalta rentoudumme helteestä ja käytämme kylmää tilaisuutena viettää paljon hienoja tunteja kotona ystävien ja perheen kanssa. Jotkut kauneimmista festivaaleista, joita meillä on kalenterissamme, järjestetään syksyllä ja talvella. Mutta samaan aikaan kylmä sää yhdessä pimeämpien tuntien kanssa on suuri haaste. Nautimme niistä paremmin, jos meillä olisi mahdollisuus paeta niiden väliltä. Hyvä tilaisuus tähän olisi valita lomakohteet lokakuussa sekä yleensä syksyyn ja talveen. Se piristäisi meitä, ehkä myös terveydellemme ja antaisi uutta voimaa. Jokaisen lomamatkan jälkeen voit nauttia kotona olemisesta intensiivisemmin. Siksi olemme koonneet sinulle 9 ideaa, jotka voit toteuttaa syksyllä ja talvella.

Antalya odottaa uusia lomavieraita

antalya turkki ideoita lokakuun loma

Lomakohteet Turkissa: Esimerkki Antalya

Erinomainen esimerkki lomakohteista Turkissa, maassa, joka ei ole niin kaukana, on Antalya. Se on ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat rentoutua maagisten nähtävyyksien kanssa historiasta. Antalya itsessään on Unescon suojeluksessa, ja siellä kohtaavat monet kulttuurit, mukaan lukien antiikin ja des Ottomaanien valtakunta.

Sinulla on varmasti mahdollisuus ottaa yhteyttä paikallisiin ihmisiin ja kokea heidän perinteinen vieraanvaraisuutensa. Voit yhdistää rantaloman useisiin retkiin. Lähistöllä on upeita vesiputouksia, kuten tämä Kursunlussa, ja voit myös vierailla Cappadociassa. Lokakuussa lämpötila pysyy 25 asteen tuntumassa.

Costa del Sol – Loistava paikka kulttuurille ja lomalle lokakuussa

costa del sol malaga loistavia lomaideoita

Costa del Sol – museot ja ranta

Voit myös yhdistää kulttuurin ja seikkailumatkailun Costa del Solin rannikolla. Kaikki on lähellä toisiaan ja voit viettää pari tuntia kerrallaan rannalla ja sitten suunnata kauniisiin museoihin ja arkeologisiin kohteisiin. Iltapäivisin ja iltaisin on aina erilaisia ​​teatteriesityksiä. Picasso -museo on erityisen näkemisen arvoinen, ja voit myös vierailla Malagan kauniissa kirkoissa. Tunnetuimpia näistä ovat Sant Agustinin luostarin kirkko ja Santa Maria de la Victoria – kaunis basilika. Lokakuun keskilämpötila on noin 22 astetta.

Pohjois -Afrikassa, esimerkiksi Egyptissä, on loistavia lomakohteita lokakuulle

loma lokakuu egypti loma lokakuussa

Voit valita useita upeita lomakohteita Egyptissä

Egyptissä ja Pohjois -Afrikassa on paljon hyviä lomakohteita lokakuulle. Siellä on edelleen lämmintä, eikä turisteja ole kovin paljon sesongin ulkopuolella. Kulttuurin kannalta mielenkiintoisimmat ovat muinaiset temppelit ja haudat. Ihmiset haluavat käydä itämaisilla markkinoilla, joilla voit käydä kauppaa todellisista aarteista hyvillä hinnoilla. Tietenkään et voi jättää valtavia pyramideja pois ohjelmastasi. Egyptin lämpötilat pysyvät lokakuussa yli 30 asteen.

Upea ranta Farossa, Portugalissa

faro portugali loistava loma

Lomakohteet lokakuussa Portugalissa: esimerkki – Faro

Suurimman osan ajasta lokakuussa Faron lämpötila pysyy yli 25 asteen. Lokakuussa on varmasti lomakohteita, jotka ovat lämpimämpiä, mutta se on myös erittäin hyvä vinkki! Voi tietysti olla, että täällä on useita sateisia päiviä. Mutta sitten upeat maisemat voisivat näyttää vielä paremmilta. Vaikka et voi olla vedessä niin kauan, se on todennäköisesti silti erittäin mukava sinulle. Historialliset nähtävyydet eivät ole täällä niin voimakkaasti läsnä kuin muissa aiemmin luetelluissa lomakohteissa. Mutta niitä on vielä tarpeeksi, jotta Farolle saadaan ainutlaatuinen, ikivanha viehätys. Muuten tämä on täydellinen paikka rentoutua ilman liikaa turisteja. Käytä paljon aikaa kävelylle ja kulinaarisiin elämyksiin. Alueen gastronomia ja ainutlaatuiset käsityöt upottavat sinut yhteen Euroopan suosituimmista kulttuureista, Portugalin.

Lomakohteet lokakuussa – Malta

malta lomaidea lokakuun lomakohteet

Euroopan lomakohteet lokakuussa: Malta

Haluamme korostaa eurooppalaisia ​​lomakohteita lokakuussa. Sekä hinnan että vaivan kannalta tämä on paras idea. Muista jättää Malta pois lokakuun lomakohteiden luettelostasi, kun harkitset sen upeita vaihtoehtoja. Useimmat turistit nauttivat lomasta Maltan pääsaarella, ja se on oikea päätös. Sieltä voit lähteä retkille moniin muihin mielenkiintoisiin paikkoihin. Kannattaa ehdottomasti käydä pääkaupungissa Valetessa. Ehkä voit silti viettää päivän Marsaxlokkin kalastajakylässä. Vierailu pienissä ravintoloissa on kokemus, jota et koskaan unohda. Lämpötila laskee merkittävästi lokakuun aikana. Alussa ne ovat lähes 30 °, mutta lokakuun lopussa ne ovat vielä 20. Joten nautit varmasti lämpimästä ja miellyttävästä säästä.

Kaupunkimatkojen kohteet lokakuussa: Rooma

rooma lokakuu idea lämpimät lomakohteet

Rooma – kulttuuri, mutta ehkä myös ranta!

Sinun ei todennäköisesti tarvitse vakuuttaa sinua siitä, että sinun pitäisi ehdottomasti vierailla Roomassa. Lokakuu on hyvä aika sään vuoksi, koska se ei ole liian lämmin. On kärsivällisyyttä pitkiä kävelylenkkejä kaupungissa ja jonoja päänähtävyyksien edessä. Tiesitkö, että ikuisen kaupungin lähellä on myös upeita rantoja? Sitä voidaan käyttää myös lomasi täydentämiseen. Tunnetuimpia näistä ovat Ostia, Ladispoli ja Santa Marinella. Rooman keskilämpötila on lokakuussa noin 22 astetta.

Ateena – loistava vinkki lokakuun lomalle

ideoita lomakohteisiin lämmin Ateena

Lomakohde lokakuussa – Kreikka

Kaupunkimatkoja ja rantaa voidaan yhdistää myös Kreikassa. Tämä on seuraava vinkkimme. Suuret kaupungit, erityisesti Ateena, ovat hyvä idea tähän aikaan vuodesta. Voit myös valita muun muassa saaret matkallesi lokakuussa. Katso upeita tarjouksia Kosilla, Rodoksella ja Kyproksella. Kreeta ja Faliraki, Thassos ja Ekaterini ovat muita hyviä vinkkejä. Tietenkin on nähtävyyksiä useista kulttuurikausista kaikkialla Kreikassa. Lisäksi on useita paikkoja syödä ja juoda herkullisia viinejä. Lämpötilat vaihtelevat alueittain, mutta voit silti odottaa melko lämmintä säätä lokakuussa kaikissa luetelluissa paikoissa.

Voit myös löytää loistavia lomakohteita Kroatiassa lokakuussa

lomakohteet split Kroatia

Kroatiassa lokakuussa

Kroatian rannikko on lähes 2000 km pitkä ja siellä on kauniita saaria. On kuitenkin romanttisia kulmia, joita massaturismi ei ole vielä löytänyt. Rannikolla on monia paikkoja, jotka ovat osa Unescon kulttuuriperintöä, kuten Lovrijenacin linnoitus. Dubrovnik on tunnettu lomakohde, joka on muun muassa sisäpiirin vinkki gourmetille.

Kypros hienoja ideoita

Tämä kannattaa ottaa mukaan lokakuun lomaltasi

Lokakuun lomakohteiden on annettava sinulle rentoutumista, mutta samalla myös lämpöä. Pääajatus on, että sen jälkeen sinulla on tarpeeksi energiaa ja motivaatiota pysyä hyvässä kunnossa koko talven. Siksi olemme valinneet lomakohteita, jotka tarjoavat elämyksiä hyvälle tuulelle ja kosketukselle luontoon sekä mahdollisuuksia rantalomalle. Muutama päivä tällaisessa paikassa olisi täydellinen osa syksyn ja talven väsymysohjelmaa.