Intialainen ruoka – Intialaisen keittiön bosoni -kokonaisuuksia

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka leipä riisiruokia

Intialaisen ruoan erityispiirteet yhdellä silmäyksellä

Jos et voi nauttia tuntemattomasta tai yksinkertaisesti eksoottisesta ruoasta, se johtuu lähinnä siitä, ettet ole löytänyt oikeaa lähestymistapaa siihen. Jos valmistaudut henkisesti erityispiirteisiin, nämä eivät ole shokki.

Pikemminkin ne tekevät sinusta uteliaita.

Siten omaksutaan oikea asenne sopeutumisjakson onnistuneeseen läpikäymiseen. Sitten löydät itsellesi uuden maailman, joka tekee syömisestä paljon paremman ja jännittävämmän mahdollisuuden.

Intialaista ruokaa – nauti aasialaisesta keittiöstä!

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka pinaatilla

Intialaisen ruoanlaiton osalta se pätee voimakkaimmin. Joten sinulla ei ole ollut lainkaan tai vain epäonnistuneita yrityksiä lähestyä intialaista ruokaa? Jos on, etsitään yhdessä oikea tapa tehdä se uudelleen.

Perinteisiä intialaisia ​​ruokia

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka dal linssileipä naan

Intian kulinaarisen taiteen historia

Intialainen kulttuuri on ollut olemassa yli kolmen vuosituhannen ajan. Luonnollisten olosuhteiden lisäksi kaksi yleisintä uskontoa – hindulaisuus ja islam – ovat myös ratkaisevia ruokailutottumusten kannalta. Niiden rajoitukset ovat tehneet intialaisesta ruoasta monipuolisemman. Luopumalla tietyistä lihatyypeistä ja tuotteista haastettiin löytämään runsaasti vihanneksia, mausteita ja kastikkeita.

Eurooppalainen ja arabialainen vaikutus intialaiseen keittiöön

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka Karahi paneer

Kansojen ja kulttuurien sekoitus on vaikuttanut siihen, että myös monia valmistusmenetelmiä on omaksuttu. Myös eurooppalaiset ovat jättäneet positiivisen jälkensä. Portugalilaiset ovat lisänneet paprikaa erilaisiin intialaisiin vihanneksiin. Brittien ansiosta vanukas on myös yksi intialaisista jälkiruokista. Mutta lähinnä intialaisen keittiön luonteeseen vaikuttivat mongolit.

Intialainen linssikeitto riisin kera

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka riisilinssi -keitto

Intialainen ruoka on erinomaista monimuotoisuutta

Se, että et pidä intialaisesta ruoasta riippumatta siitä, mistä kulttuurista olet kotoisin, on tietyssä mielessä paradoksi, koska siellä on yleensä paljon makuja ja aromeja. Joten jos tarkastelet tarkemmin, sinulla on mahdollisuus löytää tuttu jälkimaku jostain jokaisesta intialaisesta ruoasta. Käytä tätä tukena, kun aloitat tämän uuden kulinaarisen taiteen.

Eurooppalaiset ovat tottuneet selkeään elintarvikkeiden erottamiseen. Olet edelleen jäljessä mausteiden ja ainesosien sekoittamisessa.

Intialainen keittiö on niin monipuolinen

Intialainen ruoanlaitto perinteistä intialaista ruokaa

Intialaisen ruoanlaittoon liittyy aina leipä ja riisi

Riippumatta siitä, mitä keität, sen mukana on oltava intialaisten perinteinen leipä ja riisi. Olisi vaikea päättää, mitä syödään enemmän. Lajikkeet ovat monipuolisia. Perinteiset leipäreseptit valmistetaan jauhoista, joita kutsutaan nimellä “Ata”. Naan -lajike on myös erittäin suosittu. Se tehdään jogurtilla. Nämä kaksi tyyppiä kypsennetään uunissa. On myös tyyppinen leipä nimeltä chapati, joka on paistettua. Muodoltaan se muistuttaa pittaa, jonka tiedämme arabialaisista ja intialaisista välipaloista.

Intialainen leipä chapati

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruokaleipä chapati

Ohut rapea papadum -leipä linssijauhoista

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka rogan josh lamb curry

 Liha -astia riisin kanssa

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka riisikana curry

Intialaista ruokaa pohjoismaisella tavalla

Kuten kaikki suuret maat, myös Intia vaihtelee suuresti alueittain. Pohjoisessa ihmiset syövät paljon lihaa, kuten chapati tai naan. Tällainen intialainen ruoka on usein enemmän eurooppalaisten makuun. Viljakasvit ja jogurtti curryn kanssa ovat myös hyvin yleisiä täällä. Ne ovat myös suosittuja kaikkialla Intiassa. Kalaerikoisuudet ovat myös yleisiä.

Lihaerikoisuuksia Pohjois -Intiasta

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka sienet voi masala

Intialainen kasvisruoka tarjoillaan naan -leivän kanssa

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruokaleipä baingan bharta

Liha- ja perunaruoka leivän ja jogurtin kanssa

Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka leipäjogurtti

Lue lisää intialaisesta keittiöstä – kasvisruokia, jälkiruokia ja juomia

     Intialainen ruoanlaitto Intialainen ruoka Intialainen jälkiruoka kulfi