Avaruuden salaperäiset signaalit aiheuttavat jännitystä maan päällä

Viime viikolla toinen Kanadan observatorio tallensi salaperäisiä signaaleja avaruudesta. Toisaalta tämä ilmiö herättää levottomuutta tiedotusvälineissä, toisaalta se asettaa uusia arvoituksia tutkijoille ja avaruustutkijoille. Kuka radioittaa maata? Onko se pieni tunne vai onko se yritys yhdistää maan ulkopuolisen sivilisaation? Vai onko se viesti muukalaisista galakseista? Mikä pitäisi olla näiden avaruudesta tulevien signaalien syy? Monet kysymykset ovat auki, mutta vastaus puuttuu edelleen. Kuitenkin se, että tutkijat saavat salaperäisiä signaaleja avaruuden syvyyksistä, saa aikaan erilaisia ​​oletuksia. Vaikka tiede on tällä hetkellä vielä täysin pimeässä, uusia teorioita näistä hämmentävistä avaruussignaaleista on kehitetty ja vahvistettu. Tässä on lyhyt yhteenveto siitä, mitä saimme ilmiöstä.

Katse avaruuteen.

Signaalit avaruudesta salaavat kolme planeettaa avaruuden syvyyksiin

  • Salaperäiset signaalit avaruudesta – esihistoria ja tämän päivän tila

Haluamme aloittaa heti, salaperäiset signaalit avaruudesta eivät itse asiassa ole mitään uutta avaruustutkimuksen kannalta. Ensimmäiset ilmiömäiset signaalit vastaanotettiin Australiassa elokuussa 2001. Ne pysyivät kuitenkin täysin huomaamattomina arkistotiedoissa vielä viisi vuotta, kunnes ne löydettiin vuonna 2006.

Vain kymmenen muuta signaalia on vastaanotettu viimeisen 13 vuoden aikana. Periaatteessa nämä ovat niin sanottuja “nopeita radiopurskeita” (FRB), jotka tunnetaan saksaksi nimellä “Fast Radio Flashes”. Tiedemiehet ymmärtävät tämän olevan vain muutaman millisekunnin kestävän radiosäteilyn puhkeaminen. Koska signaalit tulevat Linnunradan ulkopuolelta ja niiden uskotaan olevan peräisin noin 500 miljoonan valovuoden päässä olevasta galaksista, ne tulevat satunnaisesti Maalle. Tähän asti!

Kuka radioittaa maata?

Signaaleja avaruudesta Mystery uusia arvoituksia Yritetään muodostaa yhteys kaukaisesta galaksista

Muutama päivä sitten uusia FRB: itä vastaanotettiin Kaledenissa, Kanadassa. Salaperäiset radiosignaalit tallensi Kanadan observatorio (CHIME / FRB) Brittiläisen Kolumbian maakunnassa. Tutkijat tarkkailivat syvän avaruuden signaaleja 13 kuukauden ajan, kunnes he pystyivät määrittämään kiertonsa. Uusi ja erityinen asia näissä avaruussignaaleissa on se, että ne tapahtuvat rytmisesti, tarkasti. Ne ilmestyvät 16.35 päivän välein ja pitävät outoa rytmiä. Esimerkiksi FRB: t tulevat tunneittain 4 päivän aikana, sitten radio hiljaisuus on täsmälleen 12 päivää. Tänä aikana he ovat täysin hiljaa. Kanadan tutkijat pystyivät todistamaan nopeiden radiovilkkujen alkuperän. He kutsuvat tätä avaruuden signaalilähdettä ”FRB 180916.Jo158 + 65”. Tämän oletetaan olevan spiraaligalaksi, joka muistuttaa Linnunrataa ja on kaukana, noin 500 miljoonan valovuoden päässä Maasta.

 Salaperäiset signaalit avaruudesta tallennettiin radioteleskoopilla Kanadassa viime viikolla.

Signaalit avaruudesta tallennettiin radioteleskoopilla Kanadassa viime viikolla

  • Mitä oletuksia näistä hämmentävistä avaruussignaaleista on??

Tällä hetkellä ei ole vieläkään yksimielistä mielipidettä siitä, mistä suurnopeusradion välähdykset johtuvat ja mistä ne tulevat. Vuosien ajan niitä pidettiin arvaamattomina ja näennäisesti tavoitteettomina energiapurskeina, jotka jahtaavat avaruutta. Sen syy on kuitenkin edelleen tuntematon. Tästä syystä on olemassa erilaisia ​​teorioita siitä, mikä olisi voinut aiheuttaa tämän radiopäästöjen puhkeamisen. Esimerkiksi astrofyysikot Harvardin professorin johdolla Abraham Loeb  epäillä, että radiovilkut voivat olla jälkiä “kehittyneestä maan ulkopuolisesta tekniikasta”. Uskotaan vahvasti, että esimerkiksi kaukaisiin avaruusaluksiin voitaisiin saada energiaa. Vaikka muut tiedemiehet väittävät, että “jopa erittäin älykäs laji olisi erittäin epätodennäköistä tuottamaan tällaista energiaa”. Esimerkiksi Neel Patel MIT Technology Review -lehdestä sanoo seuraavaa: “Toistaiseksi ei ole tunnistettavaa mallia, joka viittaisi siihen, että älykäs olento on mukana”.

Nopeiden radiovilkkujen lähteitä on vaikea löytää ….

Signaalit avaruudesta Nopeiden radiosignaalien lähde on vaikea löytää

 … puhumattakaan tutkimisesta.

Signaalit avaruudesta Nopean radion salamoita on vaikea tutkia valtavan etäisyyden vuoksi

Mutta tutkijoille on myös muita selityksiä. Radiovilkkujen lähde voi kiertää mustaa aukkoa. Radiovilkut voivat tunkeutua ulos vain tietyissä kohdissa kiertoradalla. Mutta on myös toinen skenaario, joka leviää nopeasti. Tämän mukaan tämä voi olla binaarinen järjestelmä. Esimerkiksi nopeasti pyörivä neutronitähti ja toinen massiivinen tähti voivat muodostaa binäärisen tähtijärjestelmän. Erityisesti silloin, kun kahden yksittäisen tähden magneettikentät romahtavat ikään kuin.

Mielenkiintoisista hypoteeseista huolimatta nopeiden radiovälkien salaisuus on edelleen ratkaisematta.

Tutkijat ovat kehittäneet uuden teorian, joka perustuu äskettäin löydettyyn säännölliseen radiosignaaliin. Tämä tarkoittaa, että tämä on esine, joka kiertää tähden tai muun taivaankappaleen. Signaalit saattaisivat keskeytyä, jos toinen kappale estää lähteen. Näin tulee radiohiljaisuus kanssamme maan päällä. Kuten ennenkin, on kuitenkin mysteeri, miksi lähde lähettää lainkaan rytmisiä signaaleja. Tämä ja paljon muuta on meille avoinna ja vaatii lisätutkimuksia.

 Monet ratkaisemattomat palapelit tulevat avaruuden syvyyksistä.

Signaaleja avaruudesta Ratkaisemattomia pulmia tulee avaruuden syvyyksistä

 Säännöllisten avaruussignaalien mysteeri vaatii lisätutkimuksia.

Signaalit ulkoavaruudesta Mysteerisäännölliset signaalit tarvitsevat lisätutkimuksia

 Jonain päivänä tiedämme siitä varmasti enemmän.

Signaalien vastaanottaminen avaruudesta radioteleskoopilla Tieteellinen tutkimus ratkaisee uusia pulmia