Basilika – suosittu yrtti ja yrtti

Voitko kuvitella tomaattikastikkeesi ilman erottuvaa basilikan tuoksua? Tuskin, sanoisimme! Koska aromaattinen keittiömauste on myös osa pestoa, pastaa ja pizzaa ja antaa näille ruoille erehtymättömän maun. Kyllä, basilika on suosittu yrtti, jota käytetään laajalti saksalaisessa kulinaarisessa taiteessa. Sitä löytyy kuitenkin lähes kaikista maailman maista. Se on niin suosittu tänään, että se tunnetaan kulinaarisena kohokohtana. Mutta sen laajan käytön keittiössä lisäksi se on myös arvokas lääkekasvi. Varmasti olet jo juonut kuumaa basilika teetä kylmän tai vatsavaivojen kanssa ja heti helpottunut, eikö? Parantavien elintärkeiden aineidensa ansiosta basilika on osoittautunut erittäin hyödylliseksi lääkekasveksi ja sen vaikutusalue on varsin laaja. Tässä artikkelissa saat selville, mitä muuta sinun pitäisi tietää tästä yrtistä ja sen käytöstä keittiössä ja parantavassa taiteessa.

Nämä tuoreet lehdet ovat monien saksalaisten suosittu kulinaarinen yrtti.

Tuoreita basilikan lehtiä

  • Mistä basilika tulee?

Pieni vihreä kasvi on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista yrteistä. Se on alun perin peräisin Afrikan ja Aasian trooppisista alueista. Kasvia viljeltiin ensimmäisen kerran Intiassa, missä sen lehtiä pidetään edelleen pyhinä. Se on tunnettu Välimerellä 3500 vuotta.

Muinaisina aikoina basilikan parantavaa voimaa arvostettiin, mutta keskiajalla kasvi kiitettiin ja hylättiin samanaikaisesti. Esimerkiksi oli ihmisiä, jotka löysivät niiden käytön skorpionin pistoissa ja ylistivät nopeaa paranemista. Toiset kuitenkin sanoivat, että voimakas basilikan tuoksu houkutteli skorpioneja ja levitti vihan tunteita ystävien kesken. Mutta lääkekasvi on vakiinnuttanut asemansa ajan myötä, koska sillä on positiivinen vaikutus kehoon ja sieluun, ja sitä arvostetaan nykyään paljon ja sitä käytetään aromaattisena kulinaarisena yrttinä (jopa yli vuosisatoja sitten!).

Monien vuosisatojen aikana yrtti kiellettiin, joskus sitä kiitettiin.

Tuoreita basilikan lehtiä keittiössä

  • Mitkä ovat basilikan tyypilliset ominaisuudet??

Salvia ja rosmariini rinnalla basilika on yksi Välimeren alueen tyypillisimmistä yrteistä. Tutkijat ovat tietoisia yli 60 lajista, mukaan lukien yleisin ocimum -basilika, joka tunnetaan myös kuninkaallisena yrttinä. Kreikkalainen basilika (Ocimum minimum) ja intialainen basilika (Ocimum sanctum) ovat myös suosittuja. Nämä ovat tyypillisiä nurmikasveja, jotka kasvavat 20–60 cm korkeiksi. Sen lehdet ovat vihreitä, munanmuotoisia, hieman kaarevia ylöspäin. Ne ovat yleensä 4-6 tuumaa leveitä. Yrtin tuoksu, joka tulee kasvien lehtien sisältämistä eteerisistä öljyistä, on hyvin erottuva ja erehtymätön. Yrttikasvi on täällä vuosittain ja kukkii kesäkuusta syyskuuhun. Jos haluat jäädyttää tai kuivata basilikan lehtiä, sinun on korjattava ne ennen kukintaa. Tämä on paras tapa säilyttää tuoksu ja maku. Tässä suhteessa basilikan lehtien jäädyttämistä suositellaan kuitenkin kuivaamisen sijaan.

 Basilikan lehdet ovat vihreitä, munanmuotoisia, hieman kaarevia ylöspäin.

Basilikan vihreät lehdet

Meidän ylimääräinen vinkki: Kiinnitä erityistä huomiota vaurioituneisiin paperiarkkeihin ostaessasi. Keltaiset täplät voivat johtua kasvien viruksista tai sienistä!

Vihreää maustetta voidaan viljellä kotona ruukussa tai kasvattaa ulkona puutarhan sängyssä.

Basilikan hoito kotona kattilassa

  • Muutamia vinkkejä suositun kulinaarisen yrtin hoitoon

Jos viljelet tunnettua kulinaarista yrttiä ruukussa tai sinulla on sitä yrttilaastarissa ulkona puutarhassa, sinun on silti tiedettävä jotain sen hoidosta. Se on valonlähde ja pitää aurinkoisista, lämpimistä ja suojaisista paikoista. Se suosii myös ravinteikkaita ja hyvin kuivattuja maita. Kesäkuukausina yrttejä ja yrttejä on kaadettava runsaasti. Mutta varo! Veden tukkeutuminen voi johtaa juuren mätänemiseen! Toisin sanoen, kastellaan huolellisesti, eikä maaperän saa koskaan kuivua!

Kulinaarinen kohokohta, joka sinun on ehdottomasti oltava lähellä keittiössä.

Vihreät basilikan lehdet

  • Basilikan käyttö keittiössä

Nykyään aromaattista yrttiä käytetään paljon keittiössä. Arvostat sen ainutlaatuista tuoksua, mutta myös sen hieman makeaa ja hieman pippurista makua. Tämä sopii erinomaisesti erilaisiin italialaisen keittiön erikoisuuksiin, mutta myös kalaruokiin, pastaan ​​ja salaatteihin. Basilika sopii erinomaisesti ruokien kanssa, jotka sisältävät valkosipulia, paprikaa, tomaattia ja oliiviöljyä. Nykyään tuskin voimme kuvitella mozzarellasta ja tomaateista valmistettua salaattia ilman basilikaa. On myös mahdotonta kuvitella Pesto alla Genovesea ilman sitä. Thai -basilika on aina erottamaton osa aasialaisia ​​ruokia. Keittiössä käytetään pääasiassa tuoreita basilikanlehtiä, jotka säilyttävät aromin ja maun hyvin.

 Pesto, jossa on paljon basilikaa, on todellinen herkku!

Pesto, jossa on paljon basilikaa

  • Basilika lääketieteessä

Mainitsimme sen tämän artikkelin alussa, tämä vihreä yrtti on arvokas lääkekasvi. Se on lääketieteellisesti tunnustettu, ja sen säännöllinen kulutus voi olla suuri apu kaikkien terveydelle. Basilikan terveellinen vaikutus on monipuolinen. Tämä perustuu sen vihreiden lehtien sisältämiin elintärkeisiin aineisiin. Muutamia mainitakseni – super -elementtejä, kivennäisaineita ja vitamiineja, esimerkiksi mangaania, kuparia ja C -vitamiinia. Terveellisten ainesosien luettelo sisältää myös beetakaroteenia, kalsiumia, rautaa ja K -vitamiinia. Basilika teetä suositellaan stressiin, masennukseen ja mielialaan keinut. Myös ilmavaivat, vatsavaivat ja ruokahaluttomuus. Hieronta basilikaöljyllä voi parantaa migreeniä, huimausta ja unettomuutta. Se on hyvä myös kuukautiskipuihin ja vaihdevuosioireisiin ja voi lievittää nivelkipuja. Basilikan lehdistä saadulla eteerisellä öljyllä on anti-inflammatorisia vaikutuksia, se on myös antibakteerinen, kipua lievittävä ja syöpää ehkäisevä. Periaatteessa se voidaan ottaa sisäisesti tai levittää iholle.

 Basilikan eteerinen öljy on vaihtoehtoinen lääke.

Eteerinen öljy, joka on valmistettu basilikasta, on vaihtoehtoinen lääke

Lisävinkki: Erittäin tiivistettyjen basilikavalmisteiden käyttöä ei suositella pienille lapsille, raskaana oleville naisille ja imettäville äideille;.

Lääketiede suoraan luonnosta!

Basilika jättää kukkia lääkettä luonnosta

Basilikaöljy on myös vaihtoehtoinen lääke moniresistentteihin bakteereihin ja tulehduksiin. Sitä voidaan käyttää silloin, kun antibiootit eivät ole enää tehokkaita. Sisäisesti käytettynä eteerisellä öljyllä on voimakas kouristus- ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Sen rentouttavat ja kipua lievittävät vaikutukset ovat vertaansa vailla.

Tiedätkö toisen luonnollisen lääkkeen, jota käytetään niin laajalti lääketieteessä?

 Tuoreet lehdet, joissa on paljon parantavaa voimaa.

Tuore basilika jättää luonnon parantavan voiman

 Basilikan eteerinen öljy voidaan ottaa sisäisesti tai levittää iholle.

Basilikan eteerinen öljy

 Basilika-inkivääri-limonadi on ehdoton trendijuoma kesällä.

Basilika -inkivääri -limonadi on trendikäs juoma kesällä

 On hyvä, että keittiössä on aina tuoreita basilikanlehtiä lähellä ….

Pidä tuoreita basilikanlehtiä lähellä keittiössä

 … ja tietää tarkasti, miten niitä käytetään ruoanlaitossa.

Tiedä tarkasti, miten basilikanlehtiä käytetään ruoanlaitossa

 Näissä vihreissä lehdissä on monia elintärkeitä aineita.

Vihreät basilikan lehdet sisältävät monia elintärkeitä aineita