Biorytmi – mihin tyyppiin kuulut?

Yli -unen biorytmi

Miten biorytmi vaikuttaa elämäämme?

Jopa antiikin aikana ihmiset olivat tietoisia biorytmien vaikutuksesta elämäämme. Luotit siihen, kun halusit parantaa ihmisen. Tiedomme tästä ei siis ole eiliseltä. Voimme ymmärtää biorytmin erittäin hyvin, jos haluamme. Biorytmiä on tutkittu intensiivisesti vuosisatojen ajan.

Monien tutkijoiden mukaan tietämyksellä on tärkeä rooli kaikilla elämän osa -alueilla. Ne voivat edistää menestystä tai estää meitä tekemästä niin riippumatta siitä, onko kyseessä uusi kampaus vai hengenpelastusleikkaus.

On päiviä, jolloin olemme yksinkertaisesti tuottavampia

Biorytmin kuva

Jotkut työt ovat hyviä, mutta ne sekoittavat rytmimme

Biorytmin lääkärit

Eri syklit

Biorytmi koostuu eri sykleistä, jotka tapahtuvat kehossamme pidemmän tai lyhyemmän ajan kuluessa. Jossain vaiheessa haluamme nukkua ja rentoutua. Tällaisia ​​hetkiä on, kun olemme tavallista aktiivisempia ja työkykyisempiä. Jos esimerkiksi pakotat itsesi työskentelemään siinä vaiheessa, kun tarvitset ehdottomasti unta, tämä voi vaikuttaa vakavasti emotionaaliseen vakauteen.

On myös tärkeää tietää, että jokaisella biorytmin syklillä on ylä- ja alamäkiä, eli on vaiheita ylös ja alas.

Olemme usein voimattomia biologista kelloamme vastaan

Biorytmin runko

Pitkät lentoajat ja ns. Jet lag vahingoittavat omaa rytmiäsi

Biorytmi tuhoutui

Erityisesti luovilla alueilla on pöllö -tyyppisiä ihmisiä, jotka työskentelevät paljon paremmin yöllä

Biorytmin yötyö

Fyysinen, emotionaalinen ja älyllinen biorytmi

Lisäksi on hyvä tietää, että on olemassa fyysinen, emotionaalinen ja henkinen biorytmi. Fyysisellä on tekemistä työkykymme ja kestävyytemme kanssa. Sykli on 23 päivää pitkä. Alussa ne ovat melko keskittyneitä ja raikkaita, ja lopulta jopa hämmentyy pienistä asioista.

Emotionaalinen biorytmi kestää noin 28 päivää. Tunteet ja mielialat määräytyvät tämän mukaan. Siinä on kriittisiä ja positiivisia päiviä. Se liittyy siihen, milloin olemme rennompia ja kärsivällisempiä ja kun olemme ärtyneempiä.

Neuronit ja välittäjäaineet ovat vastuussa tottumuksistamme

Biorytmin neuronit

Voit pitää itseäsi onnekkaana, jos löysit oman rytmin

Biorytmin harmonia luonnon kanssa

Älyllinen biorytmi on ratkaiseva kyvylle havaita ja saada tietoa. Jopa tässä on kriittisiä päiviä ja niitä, jolloin kaikki toimii itsestään.

Yhdistämme jokapäiväisen elämämme harmoniaan biorytmin kanssa

Tämä ei ole helppo tehtävä, kuten voit kuvitella itsellesi. Siitä on monia erilaisia ​​teorioita. He sanovat, milloin voimme esimerkiksi syödä enemmän tai milloin meidän pitäisi paastota. Joidenkin tutkimusten mukaan biorytmillä on myös tärkeä rooli joidenkin lääkkeiden tehokkuudessa.

Tarkkaile itseäsi ja sovita jokapäiväinen elämäsi rytmiisi

Biorytmi biologinen kello kuvitus

Kolmitasoista mallia tuskin on enää Euroopassa

Biorytmin yövuoro

Mielestämme sinun pitäisi ensin yrittää ymmärtää biorytmiäsi. Helpoin asia on olla tietoinen siitä. Joten tiedät, että emotionaalisesti kriittisinä päivinä sinun on hallittava itseäsi enemmän. Tämä estää sinua aiheuttamasta tarpeettomia konflikteja työssä.

Laske biorytmi

On olemassa online -ohjelmia, joiden avulla voit laskea biorytmin. Tarvitset vain syntymäaikasi. Biorytmien vertailu on erityisen suosittua. Joidenkin tutkijoiden mukaan he voivat osoittaa, ovatko kaksi ihmistä hyvä ottelu vai eivät.

Ihmiset, joiden on oltava käytettävissä ympäri vuorokauden, kärsivät rytmihäiriöistä

Biorytmin poliisit

Mutta voimme myös kuunnella kehoamme vaikeissa tilanteissa

Biorytmi violetti

Kuinka paljon uskot näihin taulukoihin, on sinun tehtäväsi. Suosittelemme, että et missään tapauksessa pidä sitä kohtalokkaana. Tärkeä kokous päivänä, jolloin et ole parhaassa kunnossa, voi tarkoittaa vain sitä, että huolehdit lepoasi etukäteen.

Ei ole mitään pahempaa kuin herätä väsyneenä aamulla

Biorytmi nouse ylös

On ihmisiä, jotka kärsivät unettomuudesta eri syistä

Biorytmi monipuolinen

Yksi näistä voi olla elinikäinen vuorotyö

Biorytmin vuorotyö tehtaalla