Ekovaatteet: Orgaaniset materiaalit, joista vaatteet valmistetaan

Ekovaatteet: mitkä materiaalit ovat kestäviä?

Ensimmäisessä osassa selitimme, mitä ehtoja niin sanottujen kestävien materiaalien tulisi täyttää. Nyt havainnollistamme juuri sanottua käyttämällä muutamia erityisiä esimerkkejä.

Ekovaatteet ovat terveitä ja trendikkäitä

ekologiset vaatteet luomupuuvillaa valkoinen mekko braintreeclothing

Ekovaatteet – kestävä muoti naisille

bio vaatteet orgaaniset kankaat

Luomupuuvilla

Puuvillalla on suuri potentiaali ympäristöystävällisenä tuotteena. Se on hyväksi terveydellesi ja sitä voidaan saada kestävästi. Tämä tapahtuu kuitenkin vain sillä ehdolla, että ostetuilla määrillä on korkea hinta ja että kulutus on kohtuullista.

Luomupuuvillaiset vaatteet ovat kalliita

ekologiset vaatteet puuvilla orgaaninen terveellinen elämäntapa

Moderni neulottu vaatetus luomupuuvillaa hienoilla väreillä

ekologiset vaatteet neulevaatteet luomupuuvillaa

Yleensä tuholaiset hyökkäävät puuvillaan nopeasti ja tästä syystä käytetään monia torjunta -aineita. Paitsi että hyönteiset kuolevat tähän, myös monet eläimet ja ihmiset, jotka joutuvat kosketuksiin heidän kanssaan.

Luomu, myös luomupuuvilla ja ekopuuvilla välttävät tämän vaaran. Luomumaisemissa tuotetaan pieniä määriä puuvillaa. Niiden valmistuksessa ei käytetä kemikaaleja.

Ekopuuvillaa kutsutaan myös luomupuuvillaksi

ekologisen vaatteen luomupuuvillan edut

Ihannetapauksessa tuotanto ostetaan korkeammalla hinnalla, jotta kentällä työskentelevät ihmiset saavat oikeudenmukaista palkkaa eivätkä joudu vaarantamaan terveyttään muualla.

Etiikka on vain yksi argumentti luomupuuvillasta valmistettujen vaatteiden ostamisen puolesta. Suojelet paitsi ihmisiä kolmannesta maailmasta (tai Euroopan köyhemmistä sosiaaliluokista), mutta myös itseäsi – ympäristöäsi ja omaa terveyttäsi.

Hamppukuidut

Hamppua voidaan käyttää muotiteollisuudessa. Toisin kuin esimerkiksi puuvilla, se on suhteellisen helppo viljellä eikä juurikaan tarvitse torjunta -aineita. Vielä enemmän: jopa hampputuotanto, jota ei pidetä orgaanisena, käyttää vähän kemikaaleja tuholaisia ​​vastaan, ja itse kasvien juurilla on ominaisuus rikastuttaa maata, tehdä siitä hedelmällisempi ja palauttaa siten ympäristöystävällinen tasapaino.

Hamppukangas sinisin sävyin

ekologinen vaatetus hamppu kangas elämäntapa terveellinen elämä

Hamppusta valmistetut arkivaatteet

orgaaniset vaatteet hamppuvaatteet elämäntavat

bambu

Bambu on erittäin tärkeä rooli ympäristöystävällisessä kehityksessä kaikilla muodin ja muotoilun aloilla. Sitä voidaan saada kestävästi suurina määrinä ja se on myös erittäin terveellistä ihmisille. Bambu on hypoallergeeninen, imukykyinen, kuivuu nopeasti ja sillä on luonnolliset antibakteeriset ominaisuudet. Bambu kasvaa hyvin nopeasti, eikä sen hoitoon tarvita juurikaan torjunta -aineita.

Bambulla on useita hyviä ominaisuuksia

ekologiset vaatteet bambukangas orgaaninen

Suuren kulutustason vuoksi on kuitenkin olemassa vaara, että bambumetsät tuhoutuvat mielivaltaisesti. Voiton vuoksi torjunta -aineita kulutetaan niin, että ne lisääntyvät entisestään.

Usein käy niin, että bambu on kestävää, mutta näin ei aina ole. Materiaalin tulee olla peräisin erityismetsistä ja valmistajien tulee välttää kemikaaleja. Useimmiten messuvalmistajat antavat tietoa siitä, mistä bambu tulee ja miten sitä käsitellään. Toiset piilottavat tuotteiden historian. Suosittelemme, ettet osta jälkimmäistä.

liinavaatteet

Tämä on toinen luonnonkuitukasvi, joka vaatii vähemmän kemikaaleja ja vettä tuotannossa kuin puuvilla. Tässäkin tapauksessa valitsisimme luomutuotannon.

Trendikkäät pellavashortsit vaaleanpunaista

luomuvaatteet shortsit pellava orgaaninen partiolainen

Orgaaninen villa

Luomuvilla on yhä enemmän tavallisen kuluttajan saatavilla. Se on peräisin alueellisista ekotiloista, ja se voidaan tuottaa paikallisesti.

Käytä luomuvillaa luomuvaatteiden valmistuksessa

luomupuuvilla musta hame luomuvilla rehellinen

Kierrätettyä polyesteriä

Löydämme markkinoilta yhä enemmän hienoja takkeja ja housuja, jotka on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Se ei tee polyesteristä kestävää materiaalia. Mutta ainakin luontoon joutuvan jätteen määrä vähenee.

Käytä uudelleen polyesteriä ja tee vaatteita

orgaaninen vaatetus mekko rehellinen polyesteri uudelleen