Maailmanmatka -teema: Nämä kauniit paikat voivat pian kadota

Maailmanmatka -aihe: Kauniita paikkoja ympäri maailmaa, jotka voivat pian kadota muuttuneiden ilmasto -olosuhteiden vuoksi

Maalla ei ole vain me ihmiset, vaan myös monet kasvi- ja eläinlajit. Useimmat meistä eivät voi kuvitella elämää ilman heitä. Emme kuitenkaan tee tarpeeksi suojellaksemme kasvistoa ja eläimistöä mahdollisimman pitkään. Jotkut kauniit paikat ympäri maailmaa ovat jo vaarassa kadota.

Maailmanmatka -teema – kauniit ja ainutlaatuiset paikat katoavat jonain päivänä

maailmanmatka Great Barrier Reef Australia

Yhteisten toimiemme ja niin kutsutun teknisen kehityksen seurauksena maapallolla tapahtuu monia muutoksia, jotka muun muassa saavat kauniit maisemat katoamaan.

Tänään esittelemme sinulle kauniita paikkoja ympäri maailmaa, joita ei pian enää ole ilmastonmuutoksen vuoksi.

Jos haluat kokea sen, sinun on päästävä sinne mahdollisimman pian! Eikö se olisi loistava aihe maailmanmatkalle?

Suuri Valliriutta, Australia

Tämä on yksi maailman seitsemästä luonnon ihmeestä. Unesco on julistanut Australian koillisrannikolla sijaitsevan Ison valliriutan sellaiseksi. Sillä välin voimakkaasti kohonneet ilman ja veden lämpötilat ovat uhanneet koralliriuttojen olemassaoloa. Ne ovat kauniin värinsä ansiosta leville, mutta korkean lämpötilan vuoksi ne menettävät myös kauniit sävyt. Se on kuin tauti, joka leviää nopeasti. Valitettavasti emme todennäköisesti voi nauttia tästä kauneudesta kauemmin.

Maailmanmatka -teema – Yksi maailman seitsemästä luonnon ihmeestä uhkaa myös kadota

maailmanmatkailu Ison Valliriutan ilmastonmuutos

Joshua Tree National Park (Yhdysvallat)

Täältä löytyy erittäin harvinaisia ​​puulajeja, jotka yleensä kehittyvät autiomaassa ilmastossa. Selviytyäkseen he tarvitsevat alueella minimaalisen sademäärän. Joshua Treen kansallispuisto ei ole saanut tätä viime vuosina, joten se on vaarassa kadota.

Joshua Treen kansallispuisto, Yhdysvallat

maailmanmatka Joshua Treen kansallispuiston ilmastonmuutos on katoamassa

Kuollutmeri (Palestiina, Jordania)

Tämä on maan alin kohta ja vesi on lähes kymmenen kertaa suolaisempaa kuin meressä. Kuollutmeri menettää vuosittain kymmenen miljardia gallonaa vettä. Tämä johtuu laajasta kaivostyöstä ja veden ohjaamisesta Jordanin joesta, joka on meren tärkein lähde.

Viehättävä paikka uhkaa kadota

maailma matkustaa kuolleella merellä

Glacier National Park (Yhdysvallat)

Lämpötila on noussut 2 astetta vuodesta 1990. Aktiivisia jäätiköitä oli yli 150, ja tähän päivään on jäljellä vain 25. 125 menetys on yksi näkyvistä merkeistä maapallon ilmastonmuutoksesta.

Glacier National Park on toinen kaunis sopimus Yhdysvalloissa

maailmanmatka Glacier National Park USA

Galapagossaaret

Galapagossaaret tunnetaan biologisesta monimuotoisuudestaan. Siksi Charles Darwinia tutkittiin täällä ihmiskunnan kehityksessä. Tässäkin veden ja ilman lämpötilan nousu on johtanut monien levien sukupuuttoon. Jos tämä prosessi jatkuu samaan suuntaan, Galapagossaarten pingviinit katoavat lähivuosina. Suuri osa meren kasvistosta ja eläimistöstä seuraa tätä kohtaloa.

Suuri osa Galapagossaarten meren kasvistosta ja eläimistöstä katoaa?

maailmanmatkailu galapog saaret unelma matka matkakohteet loma

Machu Picchu, Peru

Inkenin kaupungin Machu Picchun rauniot Perussa ovat kestäneet ja selvinneet paljon pitkän ajan kuluessa maan suurista muutoksista huolimatta. Vuodesta 1911 lähtien monet turistit ovat tulleet tänne katsomaan kadonnutta kaupunkia. Mutta nyt musteiden majesteettista kaupunkia uhkaa katoaminen maan pinnalta ikuisesti. Syynä tähän ovat ilmastonmuutoksen aiheuttamat eroosio -prosessit.

Machu Picchu, musteiden kaupunki

maailmanmatka Machu Picchu uhkasi kadota

Sademetsä Madagaskarilla

310 000 neliökilometriä sademetsää on nyt vähennetty 51 000: een. Monet puut kaadettiin ja monet palot olivat ihmisten aiheuttamia. Monet kasvi- ja eläinlajit olivat uhanalaisia. Näistä 75% on sellaisia, joita et löydä mistään muualta maapallolta.

Madagaskarin sademetsän kauneus

maailmanmatkailu sademetsä Madagaskar näkemisen arvoinen

Malediivit

Malediiveilla on satoja kauniita saaria Intian valtamerellä. Tämä on maan matalin maa. Loogisesti ottaen merenpinnan noustessa suuri osa tästä alueesta on vaarassa.

Korkea vedenpinta uhkaa suuria Malediivien alueita

maailmankiertue Malediivit vieraile unelmamatkalla

Sundarbans, Intia ja Bangladesh

Bengalin tiikereiden lahti sijaitsee Intian ja Bangladeshin rajalla. Täällä asuu lukuisia uhanalaisia ​​eläinlajeja. Saastumisen ja laajamittaisen metsäkaton vuoksi merenpinnan taso nousee.

Rannikko katoaa eroosion vuoksi. Monet paikallisen kasviston ja eläimistön edustajat ovat alttiina tuholle, vaikka UNESCO on julistanut alueen luonnonsuojelualueeksi.

Jotkut eläimet ja kasvit katoavat

maailmankiertue Sundarbanit vierailevat monissa eläinlajeissa