Matkalaukku, reppu tai matkalaukku – minkä matkatavaran tarvitsen?

valitse matkalaukun matka- ja loma -asusteet

Kova kuori, pehmeä kuori matkalaukku tai reppu?

Lomakausi lähestyy ja matkatavaroiden kysymys tulee esiin uudestaan ​​ja uudestaan. Onko vanha matkalaukkuni vielä riittävän vakaa kestämään matkustusta? Tai usein kysytään, mikä matkalaukun koko vaaditaan, mikä matkalaukku on paras tai onko reppu oikea valinta matkakumppaniksi.

Siksi omistaudumme tähän aiheeseen jälleen matkakauden alussa.

Matkalaukku tyylikkäänä lisävarusteena

matkalaukku nahka ruskea matka- ja loma -asusteet

Ulkona ja tyylillä

matkalaukku nahka tyylikäs matka- ja loma -asusteet

Retkeilijöille – reppu

Jos matkustat paljon ja olet harvoin vain yhdessä paikassa lomallasi – matkarepun tavoittaminen tuntuu selvältä. Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä reppu, jossa on paljon osastoja ja säilytystilaa, kun matkustat bussilla ja kävelet matkakohteen yli. Koska ei ole turhaa, että termiä reppumatkailu käytetään juuri tämän tyyppiseen matkustamiseen. Matkalaukku on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen edestakaisille matkoille.

Reppu voi olla hyvin käytännöllinen

matkalaukku reppu matka- ja loma -asusteet

Kun ostat, kiinnitä erityistä huomiota leveisiin, pehmustettuihin hihnoihin, jotka eivät puristu ja mukautuvat hartioihin ja selkään hyvin – muuten selkä- ja niskakipu voi ilmaantua nopeasti. Lisäksi vedenpitävät vetoketjut tai sadesuoja ovat edullisia. Näin voit olla varma, että sisältösi ei kastu. Löydät hyviä malleja esimerkiksi Vaude, Jack Wolfskin ja Deuter.

Reppu pyörillä

matkalaukku pyörillä reppu matka- ja loma -asusteet

Kanta -asiakkaille – matkalaukku

Jos matkustat paljon lentokoneella ja olet työelämässä tai asut hotellissa, matkalaukku on ihanteellinen kumppani. Matkalaukkujen ostajien on kuitenkin päätettävä, mistä materiaalista matkalaukku tehdään: alumiinista, polykarbonaatista tai tekstiilistä?

Jos kaunis matkalaukku ei yksin riitä, tartu matkalaukkuun

matkalaukku tai reppu matka- ja loma -asusteet

Jokaisella näistä materiaaleista on etuja ja haittoja. Klassista alumiinista valmistettua kovakuorista matkalaukkua myy edelleen nykyään esimerkiksi perinteinen saksalainen Rimowa-brändi, joka vastaa mm. Matkalaukku24 antaa. Se on erittäin kestävä, jopa lähes tuhoutumaton, koska nämä kotelot kehitettiin alun perin valokuvaajille ja heidän herkille laitteilleen

Niillä on kuitenkin pieni haitta. Ne ovat erittäin painavia ja voivat nopeasti muodostaa kolhuja kuljetuksen aikana. On kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että tällainen matkalaukku hajoaa. Lisäksi on ystäviä, jotka pitävät näitä kuoppia erikoisina, koska ne antavat matkalaukulleen erityisluonteen.

Kova kotelo – plussat ja miinukset

matkalaukku kova laukku matka- ja loma -asusteet

Eri muovista valmistetut kotelot ovat kevyempiä ja silti erittäin vakaita. Valittavana on polypropeeni, polykarbonaatti, Curv, ABS ja paljon muuta. Niillä kaikilla on yhteistä, että ne ovat erittäin kevyitä. Mittapysyvyydessä on kuitenkin eroja lämpötilan mukaan. Käyrä ja polypropeeni ovat erityisen kestäviä ja pysyvät vakaina jopa -40 ° C: ssa. Näiden matkalaukkujen puute voi olla vetoketju, jota käytetään usein näiden materiaalien kanssa. Laatuista riippuen nämä rikkoutuvat nopeasti, samoin kuin vetävät kahvat. Lisäksi ne eivät yleensä voi ylittää alumiinikoteloita vakauden suhteen.

Kankaat ja muut materiaalit 

matkalaukun rullaava matkalaukku ja loma -asusteet

Kangaskotelot sen sijaan ovat helppoja lompakossa, koska ne ovat materiaaliltaan paljon halvempia. Mutta myös tässä on etuja ja haittoja. Hinnan lisäksi joustavuus puhuu myös tekstiilistä valmistettujen matkalaukkujen hyväksi. Kangas laajenee enemmän, mikä voi olla hyötyä lomalla, kun matkamuistoja lisätään. Jos esimerkiksi vetoketju jätetään auki, tallennustilaa voidaan usein suurentaa. Kanta -asiakkaiden suuri haitta on kuitenkin vakaus, koska halkeamia tai reikiä voi ilmestyä hyvin nopeasti kuljetuksen aikana. Siksi, kun valitset kangaskotelon, valitse nailonista valmistettu kangas. Se on kestävämpi kuin muut kankaat.

Oikean matkalaukun koon valinta

matkalaukku matkalaukun kokoiset matka- ja loma -asusteet

Minkä kokoinen sen pitäisi olla??

Matka -ajasta riippuen voit suunnata eri äänenvoimakkuusarvoihin. Jos esimerkiksi jätät kaksi tai kolme päivää, matkalaukkusi tulee olla 20-40 litraa. Nämä matkalaukut sopivat hyvin käsimatkatavaraksi lentokoneessa, koska ne eivät yleensä ylitä enimmäismittoja 56 cm x 45 cm. Se näyttää erilaiselta viikon ajan. Matkatavaran tilavuuden tulisi tällöin olla 50-70 litraa. Kahden viikon jälkeen suositellaan matkalaukkuja 90 litrasta ylöspäin. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota myös matkatavaroiden painoon, koska lentokoneessa ei saa ylittää 20–23 kiloa.

Se, mikä on täydellinen matkakumppani sinulle, riippuu suuresti matkan tyypistä, tiheydestä ja kestosta. Joten on parasta räätälöidä matkatavarasi yksilöllisesti lomallesi.

Matkalaukku retro -muotoilulla

matkalaukku retro matkalaukku matka ja loma tarvikkeet