Mielenkiintoisimmat tosiasiat parmesanjuustosta

Mielenkiintoisia faktoja ainutlaatuisesta italialaisesta erikoisuudesta – parmesaanijuustosta

Parmesanjuusto on epäilemättä yksi italialaisen keittiön symboleista. Tunnetuin ja yleisin italialainen kova juusto on valloittanut koko maailman jumalallisella maullaan. Tässä on joitain mielenkiintoisimpia faktoja tästä tuotteesta, jossa jopa rusinoiden ja ananaksen maun vivahteet tuntuvat.

Parmesan -juuston alkuperäinen nimi

mielenkiintoisia faktoja parmesankan gourmet -ideoita ruoka -annoksia italialaista parmigianoa

Sen nimi on alun perin “Parmigiano-Reggiano” ja se on peräisin alueelta, jolla tämä juusto on valmistettu saman reseptin mukaan vuosisatojen ajan-lähellä Parmaa, Reggioa, Modenaa ja Bolognaa, Emilia-Romagnan alueella. Sana “Parmesaania“Onko ranskankielinen versio nimestä, jolla juusto tunnetaan maailmanlaajuisesti.

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin päätti vuonna 2008, että vain tältä alueelta tuotettua juustoa voidaan merkitä “Parmigiano -Reggiano” – ainoa kova juusto maailmassa, jota kutsutaan laillisesti parmesaaniksi.

Keksijät ja heidän reseptinsä

faktoja parmesanjuustosta gourmet -ideoita ruoka -astiat italialainen valmistus

Edellä mainitun alueen benediktiiniä pidetään Parmesan-juuston reseptin keksijöinä. Siihen aikaan yritit valmistaa pitkäikäistä juustoa. Tästä on syntynyt herkullinen herkku. Tämä valmistettiin pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Tuote luotiin sekoittamalla kahden tyyppistä maitoa – illalla lypsettyä ja aiemmin rasvatonta maitoa sekä aamulla saatua maitoa, jota käytettiin luonnollisesti.

Parmesan -juuston valmistus

faktoja parmesanjuusto gourmet -ideoista italialainen tuotantotapa

mielenkiintoisimmat tosiasiat parmesanjuustosta gourmetruoka italialainen kypsyminen

Noin 16 litraa lehmänmaitoa tarvitaan 1 kilogramman parmesaanijuuston tuottamiseen. Keskeneräiset pyöreät juustopyörät säilytetään ensin erikoisliuoksissa noin 3 viikon ajan. Sitten ne kypsyvät erityisesti tehdyillä puisilla hyllyillä tietyssä lämpötilassa ja kosteudessa.

Lajikkeet ja rakenne

tosiasiat parmesankaese italialainen parmigiano

Sen kypsymisajan mukaan erotetaan kolme parmesaanityyppiä: nuori (kypsyy puolentoista vuoden sisällä), vanha (kaksi vuotta) ja hyvin vanha (kolme vuotta). Juustomestarit valvovat ja valvovat jatkuvasti kypsymisprosessia. Keskimääräinen juustopyörä painaa noin 30-36 kg. Iho on kova ja kiiltävä, ja sisätilojen väri vaihtelee norsunluun keltaisesta oranssiin kypsymisasteesta riippuen. Rakeisen hiutalerakenteensa vuoksi juustoa ei voi leikata tavallisella veitsellä. Tätä varten käytetään talttaa muistuttavaa instrumenttia.

Tarjousehdotuksia

mielenkiintoisimmat tosiasiat parmesan gourmet -ideoista

parmesan -jälkiruokaideat ruoka -astiat italialainen keittiö hedelmät

Parmesania voidaan tarjoilla sekä pöytäjuustona että hedelmien kanssa. Raastettuna se maistuu uskomattoman herkulliselta bruscheteillä, leipäviipaleilla sekä pastalla ja lasagnella, Pizza, Risotto, keitot, salaatit ja kastikkeet. Se voidaan yhdistää täydellisesti hedelmiin, erityisesti viikunoihin, päärynöihin ja viinirypäleisiin. Mukana on tietysti myös vahva punaviini.

Sisällön edut

mielenkiintoisimmat tosiasiat parmesan -gourmet -ruokaideoista

Luonnollisesti kypsytetty parmesanjuusto on helposti sulavaa. Tilastollisesti 100 g parmesaania sulatetaan noin 45 minuutissa, kun taas 100 g lihan sulattamiseen kuluu noin 4 tuntia. Samaan aikaan 100 g juustoa sisältää saman määrän proteiinia kuin 185 g naudanlihaa, 225 g taimenta tai 190 g sianlihaa.

Joten ota pala ja nauti upeasta mausta … Hyvää ruokahalua!

mielenkiintoisimpia faktoja parmesan gourmetista

mielenkiintoisimmat tosiasiat parmesan-gourmet-ideoiden syömisestä

mielenkiintoisimmat tosiasiat parmesan -gourmet -ideoista syö italialaisen keittiön ruokia

mielenkiintoisia faktoja parmesan -gourmet -ideoista ruoka -astiat italialainen parmigiano reggiano