OMAD -ruokavalio (yksi ateria päivässä) ja sen edut ja haitat

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa haluavat päästä eroon ylimääräisistä paksusuolista nopeasti ja tehokkaasti eri terveydellisistä tai henkilökohtaisista syistä. Useimmissa tapauksissa unelmahahmo jää kuitenkin nähtäväksi. Vastatakseen nykyaikaisten ihmisten tarpeisiin ravitsemusterapeutit kehittävät jatkuvasti uusia ruokavaliosuunnitelmia ja laihdutusmenetelmiä tai yrittävät virkistää vanhoja. Esimerkiksi viime vuosina Yhdysvalloista on tullut erityisen suosittu ruokavalio Euroopassa. Se on niin sanottu OMAD-ruokavalio (One-Meal-A-Day), joka saa myös yhä enemmän seuraajia Saksassa. Lyhenne englannista “OMAD” tarkoittaa “yksi ateria päivässä”. Kuten nimestä voi päätellä, tämä on tiukka ruokavalio, joka vaatii rautakuria ja hyvää kestävyyttä. Seuraavassa paljastamme, miten tämä ruokavalio todella toimii. Näytämme OMAD -ruokavalion hyvät ja huonot puolet, jotta voit itse päättää, onko se hyvä ja oikea sinulle.

 OMAD -ruokavalio tarkoittaa “yhden aterian päivässä” syömistä ja kilojen menettämistä.

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä paahdettua lihaa koristele vihreät vihannekset tomaatit avokado paahdettu leipä

OMAD -ruokavalio on tiukin ajoittaisen paaston muoto

Jokainen, joka on kiinnostunut ruokavaliosta ja terveestä laihtumisesta, tietää varmasti jaksottaisen paaston periaatteet. Tämä on myös suosittu ruokavalion suuntaus, joka voidaan tehdä useissa eri muodoissa. Sitä kutsutaan myös ajoittaiseksi paastoksi tai lyhytaikaiseksi paastoksi.

Perusperiaate on kuitenkin aina sama: sinulla on tietty aikaraja, jonka aikana voit syödä, ja toinen, jonka aikana kaiken ruoan kulutus on lopetettava. Paasto -ohjelmassa on useita muotoja, joista OMAD -ruokavalio on itse asiassa tiukin. Sinulla on vain yksi tunti yhdelle aterialle päivässä ja paastoaminen loput 23 tuntia. Sinun ei tietenkään pidä juhlia sydämesi mukaan, vaan luottaa terveelliseen, tasapainoiseen ja vitamiinipitoiseen ruokaan. Paastoajan aikana vain vesi, musta kahvi ja makeuttamaton tee ovat sallittuja. Tällä ruokavaliolla ei ole merkitystä sillä, milloin kulutat kiinteää ruokaa, aamulla, keskipäivällä tai illalla.

 Mutta aina pitää syödä samaan aikaan.

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä samaan aikaan viinirypäleet omena klo 8

Tärkeitä vinkkejä OMAD -ruokavalion noudattamiseen

On selvää, että OMAD -ruokavalio on ajoittaisen paaston äärimmäinen muoto, joten se ei sovi kaikille. Jos kuitenkin haluat laihtua nopeasti, voit laihtua ylimääräisellä kilolla tällä ruokavaliolla. Jos päätät tehdä tämän, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Esimerkiksi sinun on syötävä yksi ateria päivässä samaan aikaan. Näin autat kehoa totuttamaan paastorytmiin. Sinun on myös oltava erittäin kurinalainen ja tiukka. Jos se tarkoittaa vain yhtä ateriaa päivässä, sen pitäisi olla vain yksi eikä mitään muuta. Jälkiruoat ja kaikenlaiset herkut niiden välistä on poistettava kokonaan, ainakin OMAD -ruokavalion ajaksi. On myös suositeltavaa, että et käytä suurta levyä, jonka halkaisija on noin 28 cm. Ruoan pinoaminen sen päälle ei myöskään ole sallittua. Loogisesti ottaen, kun paastoat 23 tuntia, sinun ei pitäisi syödä paljon kerralla.

Syö vitamiinipitoista ruokaa kerran päivässä ja paasto 23 tunnin ajan.

OMAD-ruokavalio syö yhden aterian päivässä vitamiinipitoista ruokaa ja paastoaa 23 tuntia

 Tämä on OMAD -ruokavalion perusperiaate.

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä

Miksi OMAD -ruokavalio johtaa laihtumiseen??

OMAD -ruokavalion peruskäsitteelle on ominaista erittäin vähentynyt ruoan saanti. Yksi ateria päivässä ei kata kehon kaloritarpeita. Hänet ylennetään ketoosiksi. Normaalien päivittäisten toimintojen aikana keho kuluttaa paljon energiaa, pääsee rasvakertymiinsä ja laihdutamme nopeasti. OMAD -ruokavalion aikana rasvanpoltto on täydessä vauhdissa ja kilot putoavat. Tämä on kuitenkin melko stressaava tila keholle. Siksi ruokavalion asiantuntijat suosittelevat, että “yhden aterian päivässä” ruokavaliota noudatetaan vain lyhyen aikaa. Voit tehdä sen vain kaksi päivää viikossa tai yhdistää sen johonkin muuhun ruokavalioon, esimerkiksi Kuun ruokavalio. Yritä saada kaikki irti paastofilosofiasta rasittamatta kehoasi!

 OMAD -ruokavalio vaatii tiukkaa kuria ja itsevarmuutta.

OMAD-ruokavalio yksi ateria päivässä vitamiinirikas ruoka tuoreet hedelmät ja vihannekset tiukka kurinalaisuus hyvä itsevarmuus

OMAD -ruokavalion hyvät ja huonot puolet

Tämän ruokavalion suurin etu on, että voit laihtua nopeasti, turvallisesti ja suhteellisen helposti. Esimerkiksi paastoaminen 23: 1 mahdollistaa laihdutuksen nopeasti lantiolla ja litteän vatsan saamisen. Lääketieteelliset tutkimukset osoittavat, että äärimmäinen paasto alentaa myös verensokeria ja säätelee insuliinin vapautumista. Pitkällä aikavälillä lihavuus ja diabetes estetään tällä tavalla.

 Voit laihtua nopeasti OMAD -ruokavalion avulla.

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä laihtua nopeasti lantiolla ja vatsassa merkittäviä tuloksia nuori tyttö laihtunut kiloa

Kuten kaikilla uusilla laihtumismenetelmillä, myös OMAD -ruokavaliolla on kannattajansa ja arvostelijansa.

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä tuoretta kasvisalaattia oliiviöljyllä erittäin vähäisen ruoan makuun

Vaikka tiukalla ”yksi ateria päivässä” -ruokavaliolla on etunsa, sitä kritisoidaan usein paheksuvalla kritiikillä. Ennen kaikkea äärimmäistä valikkoa kritisoidaan. Hyvin vähentynyt ruoan saanti johtaa epäilemättä kalorivajeeseen ja ravintoaineiden ja vitamiinien puutteeseen kehossa. Tämän mahdollisia sivuvaikutuksia voivat olla voimakas päänsärky, mielialan vaihtelut, väsymys ja uupumus. Myös nopea laihtuminen voi johtaa jojo-vaikutukseen heti OMAD-ruokavalion lopettamisen jälkeen.

Kuten muillakin ruokavalioilla, OMAD -trendillä on hyvät ja huonot puolensa.

OMAD -ruokavalio Yksi ateria päivässä Vähentynyt ruoan saanti Hyödyt ja haitat

 On parasta selvittää tämän ruokavalion hyvät ja huonot puolet etukäteen.

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä lääketieteellistä neuvontaa ruokavalion eduista ja haitoista

Lisävinkki: Jotta OMAD -ruokavaliolla ei olisi kielteisiä vaikutuksia terveyteesi, on suositeltavaa tehdä se vain muutamasta päivästä viikkoon. Kysy myös neuvoa lääkäriltäsi ennen tämän äärimmäisen paasto -ohjelman aloittamista.

Toimituksemme toivottaa terveellistä ja onnistunutta laihtumista!

OMAD -ruokavalio on ajoittaisen paaston äärimmäinen muunnelma.

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä äärimmäinen muoto ajoittaista paastoa vähentää ruoan saantia Hedelmät kulhoon

Tämän ruokavalion noudattaminen on ehdottomasti vaikeaa. Mutta haluatko kuitenkin kokeilla sitä??

OMAD -ruokavalio yksi ateria päivässä vaikea kestää tätä ruokavaliota ei kaikille lääkärin neuvoja ennen aloittamista