Opi lisää sushin alkuperästä ja erilaisista japanilaisen suosituista ruokalajeista!

Mitä tiedät sushista?

Sushi on japanilainen erikoisuus, joka on valmistettu riisistä, vihanneksista ja raa’asta kalasta tai muista merenelävistä. Herkullinen ruokalaji valmistetaan yleensä tonnikalasta, lohesta, seepiasta, mustekalasta, katkarapusta, taskuravusta ja kaviaarista. Tämän ainutlaatuisen lautasen salaisuus on itse asiassa koodattu sen vuosisatojen historiaan ja tasapainoon riisin ja sen etikan välillä. Koska japanilaisen keittiön ydin on yksittäisten ainesosien terveellinen käsittely, tämä ruoka osoittautuu varsin maukkaaksi, ravitsevaksi ja samalla vähäkaloriseksi.

Sushin alkuperä ja sen leviäminen ympäri maailmaa

Sushin erinomainen maku johtuu pääasiassa aasialaisesta filosofisesta opetuksesta – japanilaisessa keittiössä uskotaan, että luontoa ei voi muuttaa eikä parantaa. Luonnollista makua ei siis pitäisi muuttaa, vaan vain korostaa! Tämän vahvan sisäisen vakaumuksen innoittamana japanilaiset nauttivat tuoreesta raa’asta kalasta. Vaikka sen lämpökäsittelyä ei ole täysin suljettu pois, sitä pidetään enemmän kompromissina.

Sushi mainittiin ensimmäisen kerran toisen vuosisadan kiinalaisessa sanakirjassa. Tästä syystä uskotaan, että ruokalaji on itse asiassa peräisin Kiinasta ja Kaakkois-Aasiasta ja alkoi vasta 7.-8. Tuli kuuluisaksi Japanissa 1800 -luvulla. Alun perin sushi ei viitannut itse ruokaan, vaan muinaiseen prosessiin suolatun kalan käymiseksi ja säilyttämiseksi lisäämällä riisiä.

15.-16 1800 -luvulla sushi -tekniikkaan tehtiin tiettyjä muutoksia. Vaikka japanilaiset heittivät alun perin mukana olevan riisin pois ja söivät vain hapanmakuisia kaloja, he vähitellen vakuutuivat siitä, että riisin maku yhdessä kalan kanssa herättää uusia aistillisia tuntemuksia. Alun perin kalan piti pysyä marinadissa noin vuoden, kunnes se oli lopulta valmis nautittavaksi. Myöhemmin syntyi fiksu idea lisätä riisiin etikkaa, jolloin valmistus- ja käymisaika lyheni muutamaan päivään..

Leikkaa kala ja valmista sushi

Siitä lähtien kalan ja riisin alkupaloja on myyty ja tarjoiltu kauniissa puulaatikoissa. Täydellisen muotoisia rullia valmistellessa otettiin huomioon kaksi pääasiaa: toisaalta erityistä makua pidettiin erittäin tärkeänä, koska sen pitäisi olla todellinen maku. Toisaalta keskityttiin ulkopuolelle, koska yksittäisten ainesosien väreistä johtuvien väriyhdistelmien pitäisi miellyttää silmiä.

Teollisen kehityksen ja kaupunkien laajentumisen aikana 1800 -luvun alussa ruokakojuilla oli tärkeä rooli, koska ne tarjosivat työntekijöille aina maukasta ja ravitsevaa ruokaa. Jotta kaikki sujuisi nopeasti ja ilman ongelmia, sinun pitäisi luopua kalastuspäivistä. Sen sijaan etikkaa lisättiin riisiin paikan päällä, jotta ruokalaji sai sen hapan maun. Tämä tapahtui suunnilleen tällä kertaa Nigiri sushi Edossa (nykypäivän Tokio). Kesti kuitenkin yli 100 vuotta, ennen kuin hänen kuuluisuutensa saavutti vihdoin vanhan maailman 1900 -luvun jälkipuoliskolla ja teki itsestään nimen kaikkialla maailmassa Euroopasta.

Nykyään tätä japanilaista erikoisuutta pidetään herkuna, jonka maku on suosittu nuorten ja vanhojen keskuudessa ympäri maailmaa. Nykymaailmassa tunnetaan monia erilaisia ​​vaihtoehtoja, ja kokit kokeilevat edelleen ainesosia ja valmistusmenetelmiä. Mitä sanot? Kysy sitä Sushi -ruokaa haasta sinut syömäpuikoilla?

Onko suusi jo kastellut??

syö sushia puikoilla

Sushin alkuperä – nigiri sushi

Tätä käsin muotoiltua sushia pidetään yleisimpänä sushityypinä. Tässä olemme laittaneet kalan riisin päälle.

Valmista nigiri -sushi ja syö heti

Maki-Sushi tarkoittaa kirjaimellisesti rullattua sushia

Tämäntyyppinen sushi muodostetaan bambumatolla.

Maki-sushi-tarjoilu ja kulutus

Sushin alkuperä – Gunkanmaki

Käsin soikea riisi, kääritty nori, eri täytteillä

gunkan-maki-sushi

Sushin alkuperä – Futo -Maki on paksu rulla, jossa on kalaa ja vihanneksia

Tyypillisen futomakin halkaisija on 3-4 cm. Täyte koostuu kolmesta eri ainesosasta, joiden maku ja värit sopivat täydellisesti yhteen.

futo maki herkullinen sushi

futo maki mangon kanssa

Sushin alkuperä – Chirashi sushi (hajallaan sushi)

Kulho riisiä, johon on sekoitettu erilaisia ​​kaloja ja vihanneksia

chirashi sushi lautaselle

Syö chirashi -sushia

Ura-Maki (rullattu sisältä)

 Riisi kääri sushin, kun nori -arkki pysyy sisällä

uramaki -sushin alkuperä ja historia

Te-Maki: nori kääritään pussiin ja täytetään eri ainesosilla 

temaki sushityyppi herkullinen

temaki sushin ainekset

Hoso-Maki kurkkua käytetään suun puhdistamiseen raakaa kalaa syödessä, jotta eri makutyylit eivät sekoitu keskenään

Toinen vaihtoehto on Hoso-Maki tonnikalalla.

hosomaki sushi -välipaloja

Oshi -sushia kutsutaan edelleen puristussusiksi ja sille on ominaista pitkä muoto

oshi -sushityypit riisiä ja raakaa kalaa

Oshi -sushin ruoanlaitto ja syöminen

Sashimi – kalanpalat ilman riisiä ja muita ainesosia

Syö sashimia ilman riisiä tai muita ainesosia

Sashimi tonnikalan kanssa on herkullista

Syö sashimi -sushia syömäpuikoilla

 suschilautanen erilaisia ​​lautasia

syödä sushia

Syö sushia ja elää terveellistä elämää

sushin alkuperä ja valmistusmenetelmäkuluttaa sushia ja juoda sakea