Kauneimmat kuivataiteilijat yhdellä silmäyksellä: mitkä puutarhakasvit menestyvät kesän helteessä?

Viime vuosina meillä on ollut erittäin kuuma kesä Euroopassa. Vaikka lämpömittari näyttää uusia ennätystasoja, ihmiset ja eläimet huokaavat jokaisen helleaallon alla. Useimmat kukat ja kasvit eivät myöskään voi hyvin. Kuivuuden aikana ne haihduttavat paljon kosteutta. Harrastuspuutarhureilla on sitten kädet täynnä ja heidän on kasteltava runsaasti joka päivä. Koska puutarhakasvit tarvitsevat tarpeeksi vettä kuivuuden kestämiseksi. On kuitenkin olemassa muutamia poikkeuksia, ja kutsumme näitä kuivuutta sietäviksi kasveiksi. Voit pitää ne puutarhan sängyssä, ruukussa tai muussa kukka -astiassa. Kesän korkeissa lämpötiloissa ne näyttävät edelleen kukkia ja tuovat enemmän väriä puutarhaan. Haluamme esitellä juuri tällaisia ​​kuivia taiteilijoita puutarhassa tänään. Oletko utelias tutustumaan kauniimpiin kuivuutta sietäviin puutarhakasveihin paremmin??

Kauneimmat kuivataiteilijat säästävät harrastajapuutarhureita paljon vaivaa kesällä …

Kuiva taiteilija puutarhassa Intian maitokukan kuivuutta sietävät eksoottiset appelsiinikukat

 … mutta tee jokaisesta ulkoalueesta houkuttelevampi ja kutsuvampi!

Puutarhan kuiville taiteilijoille taivaansiniset kukat tekevät ulkoalueesta erittäin houkuttelevan

Mitä sinun pitäisi tietää puutarhan kuivista taiteilijoista??

Kuten olemme jo kirjoittaneet, on olemassa tehokkaita puutarhakasveja, jotka voivat tulla toimeen pienellä vedellä lämmössä. Nämä voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään – ensiksi kuiviin taiteilijoihin, jotka kukkivat koko kesän. Toiseen ryhmään kuuluvat puutarhakasvit, jotka erottuvat rehevistä vihreistä lehdistään. Puutarhan kuivien taiteilijoiden joukossa ovat kauniit monivuotiset kasvit, kuten upea kynttilä ja violetti sedum, rehevät ruohot, suositut puutarhayrtit, kuten laventeli ja timjami ja jotkut pensaat. Tunnet olosi mukavaksi kuivissa paikoissa. Nämä puutarhakasvit voivat kuitenkin hyvin hiekkaisessa maaperässä, koska ne antavat veden valua helposti läpi. Puutarhan kuivat taiteilijat eivät periaatteessa voi sietää veden kastumista. Saviset ja kosteat maaperät eivät sovellu niille. Kuivuutta sietävät puutarhakasvit pitävät aurinkoisista ja aurinkoisista paikoista.

Viisinumeroiset pentat tuntuvat upeilta ulkona!

Kuiva taiteilija puutarhassa viiden numeroinen pensas Pentas kauniita kukkia herkkä vaaleanpunainen

Lisävinkki: Jos haluat viljellä kuivuutta sietäviä kasveja ruukuissa, kukkalaatikoissa tai säiliöissä, säiliöissä on oltava hyvä vedenpoisto. Laita säiliön pohjaan ensin hiukkasia, jotka on sekoitettu hiekkaan. Vasta sitten ruukkumaa tulee sisään. Kuivien taiteilijoiden juuret eivät koskaan mätäne tähän ja he voivat selviytyä hyvin lyhytaikaisesta veden puutteesta.

Lantana -vaihdettava ruusu lumoaa meidät kauniilla kukilla koko kesän.

Kuiva taiteilija puutarhassa Lantana avoauto nousi kauniita valkoisia kukkia

Kuivat taiteilijat puutarhassa, jotka näyttävät upeita kukkia kuukausia

Kauniilla kuivilla taiteilijoilla on myös kyky tehdä niin Koiranpäivät  hyvä selviytyä. Lämpö ei häiritse heitä paljon ja he ilahduttavat meitä upeilla kukillaan koko kesän. Tässä ovat suosikkimme kukkivien kuivuutta sietävien puutarhan kukkien joukossa:

 1) Enkelin trumpetti

Enkelin trumpetti on todellinen kukka -ihme. Houkutteleva puutarhan kukka tulee alun perin Etelä -Amerikasta, mutta nyt se kukoistaa konttikasvina kaikkialla maailmassa. Sen roikkuvat kukat ovat todellakin trumpettimaisia, mistä eksoottisen nimi tulee. Enkelin trumpetti voi kasvaa valtavaan 4 metrin korkeuteen ja täydessä kukassa roikkuvat verhot ovat noin 30 cm pitkiä. Ne voivat olla väriltään valkoisia, vaaleanpunaisia, oransseja ja keltaisia ​​lajikkeesta riippuen. Lisäksi upeat kukat antavat miellyttävän, makean tuoksun auringonlaskun jälkeen. Varovaisuutta kuitenkin suositellaan enkelin trumpetin kanssa! Jos sinulla on lemmikkejä tai pieniä lapsia, varmista, että nämä kauniit puutarhakasvit pidetään poissa niiden ulottuvilta. Kaikki enkelin trumpetin osat ovat myrkyllisiä!

 Kauneus puutarhassa, mutta myrkyllinen!

Kuiva taiteilija puutarhan enkelissä trumpetoi eksoottisen kauneuden, mutta on myrkyllinen

2) Dipladenia

Puutarhan kuivien taiteilijoiden keskuudessa tunnettu monivuotinen kukinta on myös Dipladenia (Mandevilla). Se voi saavuttaa 3 metrin kasvun ja leikkaa kauniin hahmon sängyssä tai kylpyammeessa, puutarhassa tai parvekkeella. Jopa hieman enemmän. Sen suuret trumpetinmuotoiset punaiset, valkoiset tai vaaleanpunaiset kukat muuttavat kuivuutta sietävän kasvin heti katseenvangitsijaksi ulkona. Dipladenia on nopeasti kasvava kiipeilijä, joka tarvitsee täyttä aurinkoa. Jos vältät veden kastumista, voit nauttia tästä kuivaavasta taiteilijasta puutarhassa monta vuotta. Mutta älä unohda, että kauneus voi joskus pettää! Tämä kasvi on myös myrkyllinen!   

 Jos Mandevilla nousee liian korkeaksi, se tarvitsee kiipeilytelineen.

Kuiva taiteilija puutarhassa Mandevilla Dipladenia kauniita kukkia tarvitsee kiipeilyteline

 Passion kukka (passiflora)

Passionkukkien sukuun kuuluu noin 530 lajia, mukaan lukien lukuisia rotuja ja hybridilajeja. Mutta jokainen niistä on kaunis ainutlaatuisten kukkiensa ansiosta. Näitä löytyy melkein kaikista sateenkaaren sävyistä. Passionkukka on kuivuutta sietävä, helppohoitoinen nurmikasvi. Jotta se voisi kehittää kauneuttaan, sinun on varmistettava vakaa ristikko tai ristikko kiipeilyä varten. Tämä kaunis kuiva taiteilija puutarhassa ei ole vain harrastuspuutarhureiden suosiossa, vaan se on puutarhan perhosten suosikki!

 Passionkukka tarjoaa meille kukkiensa ainutlaatuisen kauneuden.

Kuiva taiteilija puutarhassa Passionkukka kukkii ainutlaatuista kauneutta

 Plumbagon taivaansiniset kukat houkuttelevat myös perhosia.

Puutarhan kuiville taiteilijoille taivaansiniset plumbago-kukat ovat erittäin houkuttelevia perhosille

 Plumbago

Plumbago on ikivihreä pensas, joka on kotoisin Etelä -Afrikasta. Lyijyjuuri on kanssamme suosittu klassinen säiliö, joka muuttaa taivaansinisillä kukillaan puutarhan, parvekkeen tai terassin kukkamereksi. Kasvi kukkii keväästä syksyyn ja on kaunis katseenvangitsija ulkona. Lisäksi lyijykukka, aivan kuten muut puutarhan kukkivat kuivataiteilijat, sietää lämpöä erittäin hyvin ja kestää kylmää. Se tarkoittaa, että se voi lepotilassa ulkona.

Canna, joka tunnetaan meille kukkaputkena, on suuria lehtiä ja kirkkaita kukkia ja on täydellinen, jos haluat trooppisen ilmeen puutarhassa.

Kuiva taiteilija puutarhassa Canna tai kukkaputki suuret vihreät lehdet kirkkaan kelta-oranssit kukat trooppinen ilme

“Musta ja sininen” Salvia (salvia) on täydellinen lämmönkestävä puutarhakasvi.

Kuiva taiteilija puutarhassa Musta ja sininen Salvia Salvia Mielenkiintoisia lehtiä hoikka violetti kukinto

Houkuttelevat kuivataiteilijat puutarhassa, jotka erottuvat rehevistä lehdistään

Puutarhan kauneimpia kuivia taiteilijoita ovat myös ne vihreät kasvit, jotka toisaalta sietävät lämpöä hyvin ja toisaalta vaikuttavat meihin rehevällä vehreydellään. Haluamme esitellä kolme edustajaa tästä kuivuutta sietävistä puutarhakasveista.

agave

Agave -perheeseen kuuluu erilaisia ​​lajeja, jotka kukkivat vain kerran. Niitä kutsutaan myös vuosisadan kasveiksi. Vaikka ne näyttävät hyvin harvoin kukintoja (voit odottaa muutaman vuosikymmenen!), Agaavit ovat henkeäsalpaavia kasveja, jotka inspiroivat koristeellisilla lehtiruusuillaan. Lihaisissa, miekanmuotoisissa lehdissä säilyy riittävästi kosteutta, jotta kasvit kestävät kaiken kuivuuden. Nämä kuivat taiteilijat tuovat eksoottisen tunnelman ulkoalueelle. Raidalliset lehdet ovat erityisen houkuttelevia. Useimmilla agaveilla on erittäin kovat lehtikärjet, joten on suositeltavaa, että lapset tai lemmikit pysyvät mieluummin poissa kasvista.

 Näiden puutarhassa olevien kuivien taiteilijoiden kasvitieteellinen nimi tulee kreikasta ja tarkoittaa jaloa, upeaa tai ylevää!

Kuivaustaiteilija puutarhassa Agave ruukussa mielenkiintoisia lehtiä ruusukkeita erittäin kovia lehtiä

bambu

Bambu on erityisen suosittu säiliökasvina parvekkeella tai puutarhassa. Se kasvaa hyvin nopeasti ja sen ohuet varret nousevat korkeiksi. Jos haluat hoitaa tätä kuivaa taiteilijaa, hanki hänelle ensin iso ämpäri. Bambu on hyvin havaittavissa vaaleanvihreillä lehdillään ja toimii loistavana yksityisyysnäytönä puutarha -alueella.

 Jopa suurkaupungissa kauhan bambu tarjoaa täydellisen yksityisyyden suojan kattoterassilla.

Kuivaava taiteilija puutarhassa Bambu ämpärissä yksityisyyden suojana suurkaupungin kattoterassilla

Banaanipalmu

Suosikkimme kuivien taiteilijoiden joukossa ulkoalueella on ehdottomasti banaanipalmu. Kasvi tuo ripauksen eksoottisuutta jokaiseen puutarhaan ja on aina hyvässä läsnä suuressa ikivihreässä lehdessään. Tämä kuivaava taiteilija pitää korkeista lämpötiloista päivällä, esimerkiksi 25–30 astetta. Yöllä lämpömittari ei saa laskea alle 20 astetta. Lisäksi trooppiset eksoottiset lajit tarvitsevat paljon auringonvaloa ja korkeaa kosteutta. Täällä sinun on vältettävä vesivaroitusriskiä. Mitä tulee kasteluun, banaanipalmut ovat erittäin vaativia. Kasvit tarvitsevat paljon vettä. Mutta jos kastat liikaa, juuren mätä voi esiintyä. Jos banaanipalmu on kuiva, se ei selviä liian kauan ilman vettä. Ole siis varovainen kastellessasi näitä eksoottisia puutarhakasveja, jotta banaanipalmu ei kuole!

 Pikemminkin kastele banaanipalmua varoen!

Kuiva taiteilijat puutarhassa banaanipalmu vain varovasti kaada eksoottisia touch

Buddleia on myös tunnettu kuiva taiteilija puutarhassa.

Kuiva taiteilija puutarhassa Buddleia valkoiset kukat katseenvangitsija kuumassa auringossa

Yövarjostinta (Solanum) voidaan viljellä myös maanpeitteenä.

Kuiva taiteilija puutarhassa yöpuvussa Solanum hyvä maanpeite