Raikasta ilmaa vanhoissa huoneissa

On tarpeeksi ideoita kodin piristämiseen. Alkaen uusista huonekaluista tai muista lampuista, uudesta maalikerroksesta tai tyylikkäistä laattoista olohuoneessa ja terrakottalaatoista kylpyhuoneessa – mahdollisuudet antaa kotisi loistaa kokonaan tai ainakin osittain uudessa valossa on kymmenkunta senttiä. Kun selaat asiaankuuluvia lehtiä tai surffaat eri elämäntapasivuilla, suu muuttuu nopeasti vetiseksi. Ainoa saalis, kuten muutoksessa usein tapahtuu, on rakkaus rahaan.

Raikasta ilmaa vanhoissa huoneissa

Alhaiset korot tekevät säästämisestä farssin

Ei ole harvinaista, että ihmiset, jotka haluavat ostaa jotain uutta, säästävät sitä. Riippuen siitä, miten markkinakorot muuttuvat, uusi olohuone voidaan toteuttaa aikaisemmin tai hieman myöhemmin. Aiemmin kuluttajille oli tärkeää, että ostamillaan rahoilla säästettiin rahaa, ei lainaa. Tämä menettely on kuitenkin melkein väistämättä menneisyys. Ne, jotka säästävät tänään, kokevat, että heidän luotonsa ovat vähemmän arvokkaita. Jos puhdistat inflaatio Polttoaineen ja lämmitysöljyn kattamalla osuudella nykyiset korot ovat alle inflaation. Säästäminen ei tarkoita muuta kuin rahan tuhoamista. Tämä on katkera totuus lähes kahdeksan vuotta finanssikriisin jälkeen. Mutta seuraus on myös toinen: lainojen ottaminen on harvoin ollut niin halpaa kuin nykyään. Jos yksi asia, säästö ei auta ja toinen, rahoitus, ei maksa mitään, on järkevämpää nostaa lainaa 150 euroa kuukaudessa kuin tallettaa 150 euroa kuukaudessa päivittäiselle rahatilille. Tämä ei tietenkään saisi tarkoittaa, että kaikki pitäisi rahoittaa vain lainoilla, eikä mikään talousarvio voi selviytyä tästä lyhyellä aikavälillä. Sen pitäisi kuitenkin tarkoittaa sitä, että mikään ei vastusta sitä, että koti saa uuden hyvän olon.

Luottovertailut osoittavat, mistä on halvinta rahoittaa

Pankit ovat kuin huonekaluliikkeitä. Kaikki väittävät saavansa kauneimmat ja halvimmat tarjoukset. Tämän löytäminen huonekaluista vie hieman enemmän aikaa. Saat yleiskuvan siitä, kuinka istua sohvalla Internetissä, mutta voit selvittää sen vain paikan päällä. Toisaalta se, mikä laina on halvin, ei vaadi vierailua pankissa. Varsinkin jos kyse on vain muutamasta sadasta eurosta, olisi hölynpölyä mennä useiden pankkien puoleen. Täällä Internet sallii sen, valinta, esimerkiksi vertailuportaalin, kuten kleinkredite.net, tavata ja tehdä johtopäätökset PC: llä. Lainan ottaminen tietokoneella on ehdottomasti nopeampaa kuin yrittää säästää työvoimalla tarvittavaa pääomaa nykyisessä korkotilanteessa. Tämä lähestymistapa olisi vieläkin kriittisempi, jos palveluntarjoaja voi löytää todellisen sopimuksen, joka jätetään huomiotta väärän liiketoiminnan ymmärtämisen vuoksi. Rahoitusalalla kuluttajarahoitusta ei turhaan kutsuta ”myöhemmiksi säästöiksi”, koska lainan takaisinmaksu on vain käänteinen säästöprosessi. Lisäksi pieni laina on huomattavasti halvempi kuin tilinylitys. Pankit lyövät edelleen Korko tililuotosta myös voimakas. Pienillä lainoilla on kiinteät erät ja tarkasti määritetty takaisinmaksupäivä. Tämä estää lainanottajaa mahdollisesti lykkäämästä lainaa toisin kuin tililuotto.