Syö muna ja tunne itsesi terveeksi ja energiseksi

Huhumylly kiehuu ja monet erilaiset teoriat kiertävät siitä, tuovatko munat terveydellistä hyötyä kehollemme, jos niitä kulutetaan säännöllisesti tai onko niillä kielteinen vaikutus ihmisten terveyteen. Aihe on myös erittäin mielenkiintoinen työntekijöillemme, minkä vuoksi tutkimme ja opimme paljon munien kulutuksesta. Ravitsemusasiantuntijat kutsuvat munaa uskomattomaksi monipuoliseksi keittiössä. Nyt kananmunien ravintoarvot ovat erittäin arvokkaita voimaruokaa, ja niitä voi nauttia aamiaisella, lounaalla ja illallisella tai käyttää proteiinipitoisen välipalan valmistamiseen. Munat ovat itse asiassa sokeritonta ja vähähiilihydraattista ruokaa, mutta ne voivat helposti tyydyttää nälän. Tänään aiomme luetella munien syömisen hyödyt sinulle. Haluamme todella näyttää, että muna on osa terveellistä ruokavaliotamme. Vaikka jotkut lukijoistamme eivät usko tätä tai hyväksyvät sen varauksin, he voivat muuttaa mielensä tämän artikkelin lopussa.

 Keitetyt munat ovat osa terveellistä aamiaista

keitetyt munat terveellinen aamiainen

 • Miksi muna ja sen kulutus ovat tärkeitä terveydellemme??

Alla on yleiskatsaus munien kulutuksen eduista. Ne on esitetty 12 ytimessä. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä artikkelin lopussa. Jos olet jo utelias, pidä siitä kiinni ja lue eteenpäin!

 1. Munat lisäävät energiaa. Koko muna sisältää 6 grammaa korkealaatuista proteiinia ja vain 70 kaloria. Yhdistä kaksi munaa puoli kupillista kaurapuuroa aamulla vähäkaloriseen aamiaiseen, joka on täyttävä ja tasapainoinen.
 1. Munat parantavat maksan toimintaa. Jokainen muna sisältää terveen annoksen koliinia. Koliini on hivenravinne, joka edistää pitkälle aineenvaihduntaa, kuljettaa vitamiineja ja kivennäisaineita ja parantaa maksan toimintaa.

Paistettu muna täyttää sinut ja antaa sinulle paljon energiaa

paistettu muna kyllästää paljon energiaa

 1. Munien kolesteroli on hyväksi kehollesi. Munien kolesteroli ei vaikuta veren kolesteroliin, kuten monet luulevat. Ihmiset sanoivat, että heidän ei pitäisi syödä kokonaista munaa, koska munat ovat liian rasvaisia. Muistatko vielä tällaiset väitteet? Nykypäivän näkökulmasta he ovat täysin väärässä (useimmille ihmisille!). Nykyaikaisen lääketieteellisen tutkimuksen mukaan maksa tuottaa jo kolesterolia. Luonnollisesti, kun syöt munia säännöllisesti, kehosi alkaa tuottaa hieman vähemmän ….

 Munien syömisellä on monia etuja terveydellesi

Munat

 1. Munat nostavat HDL -kolesterolia. Mutta se on hyvä kolesteroli. Suuritiheyksiset lipoproteiinit, jotka tunnetaan yleisesti terveenä kolesterolina, vähentävät sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä. Voit lisätä HDL -tasoa elimistössäsi syömällä munia säännöllisesti.
 1. Syö munat ja terveet silmämunat. Proteiinin lisäksi munat sisältävät runsaasti antioksidantteja luteiinia ja zeaksantiinia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että nämä ravintoaineet auttavat rakentamaan verkkokalvon ja vähentävät kaihi- ja silmänpohjan rappeutumisen riskiä.

Nauti munien syömisestä aamiaiseksi?

Syö munat aamulla saadaksesi täyttävän aamiaisen

 1. Munat voivat auttaa sinua syömään vähemmän. Valitsemalla munia aamiaiseksi voit syödä vähemmän koko päivän. Munat ovat runsaasti proteiineja, joten ne ovat korkealla täytettävien elintarvikkeiden luettelossa.
 1. Munat ovat gluteenittomia ja kypsennettäessä niissä on hyvin vähän hiilihydraatteja. Jos et voi sietää gluteenia, haluat saada sen ruokavaliosi tai käytät erityisruokavaliota, munat ovat loistava tapa tehdä se ja saada tarpeeksi proteiinia. On kuitenkin huomattava, että jotkut tutkimukset osoittavat, että munat voivat lisätä sydänsairauksien riskiä tyypin 2 diabetesta sairastavilla.
 1. Luut on suojattu syömällä munia. Jokainen muna sisältää D -vitamiinia ja tämä voi auttaa suojaamaan kehoasi osteoporoosilta.

 Munat sisältävät D -vitamiinia ja suojaavat osteoporoosilta.

Munat D -vitamiini

 1. Munat voivat vähentää syöpäriskiä. Koliini, edellä mainittu mikroravintoaine, joka auttaa maksan toimintaa, voi myös alentaa naisten rintasyövän riskiä naisten terveystutkimuksen mukaan.

Huomautus: Koliinia löytyy munankeltuaisista, ei munanvalkuaisista. Joten älä pelkää syödä kokonaisia ​​munia!

Munat avokadokuorella – se näyttää herkulliselta, maistuu herkulliselta ja on erittäin terveellistä!

Munat avokadokulhoon

 1.  Syö munia lihasten parantamiseksi. Painonnostajat haluavat syödä proteiinipirtelöitä, koska he tietävät, että proteiini on välttämätöntä lihasten palautumiselle nopeammin. Entä sinä Harrastatko myös urheilua aktiivisesti? Syö sitten harjoituksen jälkeen muutama muna, jotka auttavat rakentamaan lihaksia kehossasi.

Munien syöminen helpottaa kehon lihasten rakentamista

Munien syöminen kehittää lihaksia kehossa

 1. Munien syöminen raskauden aikana. Jos munien haju ja rakenne eivät saa sinua sairaaksi ja / tai oksentamaan, voit käyttää niitä myös raskauden aikana. Pastöroidut keitetyt munat voivat olla osa ruokavaliotasi, kun kuljetat vauvaa sydämesi alla. Kaksi munaa sisältää 250 milligrammaa koliinia. Lääkärit suosittelevat, että raskaana olevat ja imettävät naiset nauttivat 450-550 milligrammaa päivässä. Koliini tukee aivojen kehitystä ja estää syntymävikoja.
 1. Terveet hiukset, terve iho. Munat sisältävät B-kompleksin vitamiinia, jota kutsutaan biotiiniksi. Tämä vitamiini auttaa kehoasi nopeuttamaan aineenvaihduntaa ja muuttamaan rasvat ja hiilihydraatit energiaksi. Lisäetuna voidaan mainita, että biotiini voi parantaa hiusten, kynsien ja ihon ulkonäköä!

 Munat sisältävät biotiinia, joka nopeuttaa aineenvaihduntaa

Munien biotiinin aineenvaihdunta

Munissa oleva biotiini muuttaa rasvat ja hiilihydraatit energiaksi

Munat muuttavat biotiinirasvat ja hiilihydraatit energiaksi

 Ovatko ruskeat munat terveempiä kuin valkoiset? Vastaus tähän seuraa ……

Ruskeat tai valkoiset munat ovat tässä vastaus

 • Lisää hyödyllistä tietoa munista ja niiden kulutuksesta

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä haluamme tarjota sinulle mielenkiintoista tietoa munista ja varmasti poistaa kaikki viimeiset epäilyt niiden kulutuksesta. Ostettaessa monet ihmiset ovat usein yllättyneitä eivätkä tiedä, ottaako supermarketista valkoisia vai ruskeita munia. Tapahtuiko se myös sinulle? Kertoo, että ruskeilla munilla on korkeammat ravintoarvot kuin valkoisilla. Pitääkö paikkansa, kysyy jokainen ruokaostoksija.

Mutta on selvää, että ero on itse asiassa vain munankuoren värissä. Kuitenkin munien ravintoarvo ei ole riippuvainen tästä. On vain tärkeää ja ratkaisevaa niiden maun laadun kannalta, miten kanoja ruokittiin ja ovatko ne peräisin häkistä vai vapaasta kasvatuksesta. On parempi pyytää sitä ostaessasi äläkä anna munien värin hämmentää sinua. tässä saat lisätietoja munien väristä. Meille niiden terveelliset hyödyt ihmiskeholle ovat kuitenkin ratkaisevia, ja siksi olemme kirjoittaneet näistä artikkeleista.

Syö kuitenkin valkoisia ja / tai ruskeita munia järkevästi ja kohtuudella ja pysy terveenä!

Älä anna munien värin ärsyttää sinua!

Munankuoren värillä valkoinen tai ruskea ei ole väliä

 Muna täysjyväleivällä! Se maistuu hyvältä!

Munan täysjyväleipä erinomainen maku

 Valkuaiset ja keltuaiset on helppo erottaa toisistaan, kun valmistat tai leivot kakkuja.

Munanvalkuaisten keltuaiset erottuvat helposti toisistaan ​​paistamisen aikana

 Terveellinen välipala, jossa ei ole paljon kaloreita

Terveelliset välipalamunat eivät sisällä paljon kaloreita

 Voit tilata munaruoan jopa parhaista ravintoloista

Herkullisen makuinen munaruoka, tarjoillaan täydellisesti järjestettynä