Terveellinen ravitsemus lapsille – mitkä elintarvikkeet ovat kiellettyjä ja mitkä eivät?

terveen kehon lapset hyppäävät luonnossa

Mitä meidän pitäisi tarkoittaa “terveellisellä ruokavaliolla lapsille”?

Jokainen tarvitsee tietyn määrän energiaa oman kehonsa päätoimintojen ylläpitämiseksi. Jotkut ihmiset, jotka ovat painonpudotukseen, laihduttamiseen ja hyvännäköisiin, unohtavat tämän perussäännön. Mutta kun unohdat terveellisen ruokavalion ensisijaisen tarkoituksen, on vaikea pitää siitä kiinni.

Mitä terveellinen ravitsemus todella merkitsee lapsille?

terveellistä ruokaa lapsille, jotka syövät vihanneksia

Mehujen juominen on terveellistä

terveet lapset syövät mehua

Miten saat energiaa

Unohdetaan myös se, että ruoan lisäksi on muitakin energialähteitä. Ruoka, nesteet, uni, lämpö ja ilma ovat tässä yhteydessä yhtä tärkeitä kuin itse ruoka.

Nuku hyvin

terveellistä ruokaa lapsille terveellinen uni

Syö salaattia ja juo mehuja

terve keho lapset syö salaattia juoda mehua

Juo hedelmämehuja

terve kehon juoma hedelmämehut elämäntapa

syö terveellisesti?

terve keho terve elämä aseta rajoituksia

Hengitä raitista ilmaa

terveellistä ruokaa lapsille raitista ilmaa

the terveenä ravintoa varten lapset ja tiedotusvälineille

Viime vuosina kaikki tiedotusvälineet, jotka kertovat yleisölle, ovat puhuneet terveellisestä ruokavaliosta. Lapsilla on tässä erityinen paikka. Vanhemmat välittävät kaiken pienille, mutta tiukkojen vaatimusten vuoksi he unohtavat, että ravinnon peruselementin kieltäminen ja pysyvä luopuminen eivät ole välttämättä terveitä pitkällä aikavälillä.

Lapset syövät mielellään voileipiä

terveellistä ruokaa voileipiä syöville lapsille

Vapauta itsesi “pakosta”

Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että yhden tai toisen ruoan jatkuvalla välttämisellä sekä sellaisten tuotteiden syömisellä, jotka eivät maistu hyvältä, mutta joiden pitäisi olla hyviä, ei ole näin suuria seurauksia pitkällä aikavälillä. Jos haluat opettaa lapsillesi terveellistä ruokavaliota, lapsille tärkeintä on oppia kuuntelemaan omaa kehoaan.

Makeisia tai hedelmiä?

terve keho syö terveitä hedelmiä verrattuna makeisiin

Pienet lapset

Puhutaanpa nyt siitä, miten terveelliset ruokailutottumukset muotoillaan lapsilla. Jotkut naiset siirtyvät erityishoitoon, kun he ymmärtävät olevansa raskaana.

He noudattavat eri asiantuntijoiden neuvoja ja saavat myös lapsen noudattamaan tiettyjä rajoituksia

terve keho terveellinen ruokavalio

Sinun on oltava tietoinen siitä, että mallinnat jälkeläisiäsi jo tässä vaiheessa. Huomaa, että ulkopuolinen henkilö, vaikka onkin hyvin kokenut, ei voi ihanteellisesti määrittää omia ja lapsesi tarpeita. Tee se ja kuuntele neuvoja.

Muista kuitenkin, että vain sinä voit päättää, mikä sinulle todella sopii ja mikä ei

terveellistä ruokaa raskaana oleville lapsille

Mitä tulee kilogrammoihin – voit syödä ja nauttia tänä aikana tuntematta syyllisyyttä. Totuus on, että useimmat naiset voivat helposti laihtua raskauden jälkeen, jos he vain haluavat.

Lasten syntymän jälkeen

Syntymän jälkeen lapsi on suhteellisen riippumaton terveellisistä ruokailutottumuksistasi. Sinulla on erilaisia ​​aterioita. Toki terveellinen ruokavalio liittyy äidinmaitoon ensimmäisten kuukausien aikana.

Mikä ruokavalio on paras vauvoille?

terveellistä ruokaa vauvoille

Mutta äiti päättää silti, mitä pienen pitäisi syödä ja saa syödä. Tässäkin yhteiskunnallisella paineella on erittäin vahva rooli. Näiden äitien uskotaan yleensä olevan hyviä, jotka ruokkivat lapsiaan huolellisesti valituilla elintarvikkeilla, joiden uskotaan olevan terveellisiä. Mutta normit olisi itse asiassa parasta ottaa mittana, jota seurataan vain niin pitkälle kuin oma intuitio sallii. Kuuntele myös lasten signaaleja.

Koska heillä on myös oma käsitys siitä, mikä on oikein ja mikä väärin

vinkkejä terveelliseen ruokintaan pikkulapsilla

juo maitoa

terve vartalo lapset pikkutyttö juo maitoa

Vältä yksityiskohtaisia ​​keskusteluja muiden äitien kanssa. Koska nämä käsittelevät vertailuja, jotka eivät yleensä ole kovin hyödyllisiä. Jokainen organismi on hyvin yksilöllinen ja sillä on omat tarpeensa. Tämä nyrkkisääntö koskee täysillä lapsia ja terveellistä ruokavaliota.

Varhaislapsuus

Jätetään vauvat vähän ja siirrytään varhaislapsuuteen. Nyt lapset tarvitsevat yhä vähemmän apua perusravitsemuksessaan. Tänä aikana glukoosin tarve on erittäin suuri. Lapset syövät liian mielellään makeisia.

Kuka ei pidä suklaasta?? 

terveellistä ruokaa lapsille karkkia suklaata

Nämä ovat demonisoituja, mutta itse asiassa väärin. Yleensä useimmissa tapauksissa kasvu ei johdu kasvavasta makeisten kulutuksesta, vaan siitä, että lapset eivät liiku tarpeeksi. Luota lasten sisäisiin tarpeisiin. He yleensä tietävät paremmin, millaista ruokaa he tarvitsevat tietyllä hetkellä. Se koskee meitä kaikkia. Pääsääntöisesti olemme kuitenkin unohtaneet kuinka kuunnella kehoamme rajoitusten vuoksi. Joten miksi lasten on mentävä samaan polkuun terveellisessä ruokavaliossa.

Makeiset kiehtovat jokaista lasta

terveellinen ruoka lapsille makeiset kiellettyjä tai kiellettyjä

urheilla

terveet lapset harrastavat urheilua

Anna lastesi leikkiä yhdessä ulkona

terve vartalo lapset harrastavat urheilua

Mistä urheilulajista tytöt pitävät eniten??

terveellistä ruokaa lasten urheiluun

Johtopäätös

Ne taipumukset ja periaatteet, joiden kautta lapsi oppii syömään terveellisesti eli kuuntelemaan omaa kehoaan, vain vahvistuvat vuosien mittaan. Haasteet ovat vain monipuolistuneet. Koska pienet joutuvat kosketuksiin monien muiden ulkoisten vaikutusten kanssa ja heidän on opittava, mikä on heille hyvä tai huono. Tämä koskee sekä ruoan tyyppiä että määrää. Muista, että jos lapsi syö liikaa tai vääriä asioita, se on merkki henkisestä kärsimyksestä ja epätasapainosta.

Kun löydät syyt tähän ja poistat ne, lapsesi voivat luonnollisesti jälleen päättää itse, mikä on terveellistä ja mikä ei.

terve kehon lapset kielletty ruoka

Nauti kauniista ruoasta yhdessä perheen kanssa

terveellistä ruokaa lasten äideille

Tietysti pitää olla myös kriittinen

Älä ymmärrä meitä väärin! Emme sano, että sinun ei pitäisi olla kriittinen elintarvikkeille, joita me ja lapset syömme. Mutta päinvastoin. Koska viime kädessä kyky ajatella on myös kehomme toiminto ja meidän olisi käytettävä sitä.

Pidätkö todella hedelmistä??

terveellinen ravitsemus lapsille vanhempien roolimalli

Voimme myös luoda tapoja. Lasten on opittava tuntemaan hyvä ja terveellinen maku kauttamme. Meillä on mahdollisuus ja jossain määrin vastuu opettaa sitä lapsillemme parhaalla mahdollisella tavalla.

Koska miten muuten voit tietää, maistuvatko hedelmät ja vihannekset hyvältä vai pahalta?

terveellistä ruokaa hedelmiä syöville lapsille

Viestimme on saada lapsille terveellisen ruokavalion päätarkoitus, joka on saada tarpeeksi energiaa ja kehittää intuitio siitä, mikä on heille hyvää ja pahaa.

Voit tehdä tämän kasvatuksellasi?

terveellinen ruoka lapsille juo mehuja