Terveellinen ruokavalio, joka johtaa kolesterolitasojen laskuun

Olla terve ja elää onnellisesti – se on nykyhetkemme motto! Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa pyrkivät syömään terveellisesti ja olemaan tyytyväisiä itseensä ja maailmaan. Valitettavasti se on helpommin sanottu kuin tehty. Siksi haluamme omistaa panoksemme tänään terveelliseen ruokavalioon. Tarkemmin sanottuna haluamme näyttää lukijoillemme nämä terveelliset elintarvikkeet, jotka auttavat alentamaan kolesterolia. Loppujen lopuksi veren lipiditasojen hallinta on tärkeä osa terveellistä elämää. Korkea kolesteroli on oire sairaudesta, joka johtuu huonoista ruokailutottumuksista ja liiallisesta stressistä. Korkea kolesterolitaso voi aiheuttaa rasvakerrostumia valtimoihin ja verisuoniin. Tämä rajoittaa verenkiertoa ja aiheuttaa korkean verenpaineen. Tämä voi johtaa sepelvaltimotautiin, joka voi olla sydänkohtausten tai aivohalvausten edeltäjä. Eikä kukaan halua sitä, eihän?

 Terveellinen syöminen on terveen ja onnellisen elämän edellytys

Dippaa avokadolla

Korkea kolesteroli voi johtua monista tekijöistä. Iällä, sukupuolella ja genetiikalla on tärkeä rooli korkean kolesterolin riskissäsi. Paino, ruokavalio, päivittäinen toiminta ja stressitasot voivat myös johtaa korkeisiin kolesterolitasoihin. Onneksi kaikki nämä tekijät ovat hallittavissa elämäntapamuutoksilla.

Terveellinen syöminen ei voi vain auttaa, se voi tehdä ihmeitä! Ja haluamme todistaa sen sinulle seuraavassa!

 Ilman lääkitystä, mutta terveellisellä ruokavaliolla voit alentaa LDL -tasoa

Syödä kalaa

Kun sanomme tai kirjoitamme kolesterolia, se kuulostaa epätarkalta ja jopa yleistyneeltä. On tärkeää tehdä ero hyvän ja huonon kolesterolin välillä. HDL: ää tai suuritiheyksistä lipoproteiinia kutsutaan hyväksi kolesteroliksi. Tämä on erittäin hyödyllinen kolesteroli, jota esiintyy suurina pitoisuuksina kehossa. Huono kolesteroli tunnetaan nimellä LDL tai pienitiheyksinen lipoproteiini. Kokonaiskolesterolipitoisuuden tulisi mieluiten olla aikuisen välillä 100-200 mg / dl. Arvoja 200–240 mg / dl kutsutaan raja -arvoiksi. Toivottavasti näin ei ole sinun kohdallasi. Haluamme nyt näyttää kaikille, kuinka voit alentaa kolesterolitasoa ilman lääkkeitä tai suuria muutoksia ruokavaliossa. Nyt tulee luettelo parhaista elintarvikkeista, jotka alentavat pysyvästi LDL -tasoja.

Jos haluat syödä munia aamiaisella aamulla, se ei todellakaan johda korkeisiin kolesterolitasoihin

Kolesterolitasot

  • Terveellinen ruokavalio sisältää munat

On jo kiistatonta, että terveellinen ruokavalio, jolla on korkea veren lipiditaso, sisältää välttämättä munia. Lääkärit ja ravitsemusterapeutit ovat kiistelleet vuosia siitä, voitko syödä munia aamiaisella vai et, jos sinulla on korkea LDL -taso! Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että munankeltuaisten nauttiminen voi nostaa kolesterolitasoa. On kuitenkin myös tehty tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet, että munankeltuaisten syöminen voi alentaa korkeaa kolesterolia lisäämällä hyvää kolesterolia. Monet ihmiset unohtavat, että HDL -kolesterolin lisääminen voi alentaa sydänsairauksien riskiä ja tasapainottaa kolesterolitasoja. Koko munan syöminen päivittäin voi tehdä ihmeitä.

Kourallinen pähkinöitä on aina parempaa ja terveellisempää kuin syödä jotain makeaa

Terveellinen ruokavalio

  • Pähkinät ovat terveellisiä

Se saattaa tuntua ristiriitaiselta, mutta syömällä enemmän rasvoja voi alentaa kolesterolitasoa. Monityydyttymättömät rasvat auttavat alentamaan LDL -kolesterolia. Ne sisältävät myös paljon omega-3-rasvahappoja, jotka voivat alentaa veren triglyseridipitoisuuksia. Tämä alentaa verenkierron rasvaa ja voi estää valtimoiden kertymistä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vain kourallisen saksanpähkinöiden kulutus päivittäin voi alentaa LDL -kolesterolitasoa 10%.

Todellinen linssivalikoima, joka kuuluu jokaisen perheen terveelliseen ruokavalioon

Erilaiset linssit terveellinen syöminen terveellinen ruoka jokaisessa perheessä

  • Linssin ja papujen kulutus alentaa kolesterolia

Linssit ovat loistava lisä mihin tahansa ruokavalioon. Ne sisältävät runsaasti foolihappoa, joka suojaa valtimoiden seinämiä vaurioilta. Linssit sisältävät myös runsaasti magnesiumia. Magnesium saa verisuonet rentoutumaan ja ehkäisee sydänsairauksia ja sydänkohtauksia. Nauti salaateissa tai keittoissa keitetyistä linssistä. Linssit ovat proteiinin lähde erityisesti kasvissyöjille.

 Mikä paputyyppi on suosikkisi? Mutta ne kaikki maistuvat hyvältä!

Terveellinen syöminen erilaisia ​​papuja

Koko palkokasvien perhe on kolesteroliystävällinen herkku. Pavut ovat täynnä liukoista kuitua, jonka on osoitettu korreloivan alhaisempien kolesterolitasojen kanssa. Papujen muita terveyshyötyjä tutkitaan parhaillaan. Proteiinien uskotaan myös edistävän LDL -kolesterolin vähenemistä. 1,5 kupillisen papujen nauttiminen 4 kertaa viikossa voi alentaa LDL-kolesterolitasoa 5-15% ja vähentää sydänsairauksien riskiä. Nauti pavuista Chili con carne, humuksessa tai herkullisena lisukkeena.

Tykkäätkö syödä kalaa??

syödä kalaa

  • Terveellinen ruokavalio tarkoittaa kalan syömistä usein!

Taimen on rasvainen kala ja tuo meille suuria etuja terveellisen ravinnon ja terveyden kannalta. Taimen sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka alentavat triglyseridejä. Tämä voi alentaa kolesterolia ja estää sydänsairauksia. Muita kaloja, joissa on paljon omega-3-rasvahappoja, ovat lohi, tonnikala ja sardiinit. Tee herkullisista ja täysin terveistä kalaruuista osa viikoittaista ruokalistaa, ja kolesterolin alentamisen terveysvaikutukset tuntuvat usein. Taimen voidaan keittää tai paistaa, grillata tai leivittää. On tärkeää, miten se valmistetaan, jotta sen terveyttä edistävät ominaisuudet säilyvät hyvin. Voit käyttää sitä myös tuoreen salaatin valmistamiseen yhdistettynä esimerkiksi vihannesten ja riisin tai maissin kanssa. Voi että maistuu hyvältä!

 Sisällytä mausteinen mukula ruokavalioosi!

Terveellinen syöminen terveellinen ruokavalio valkosipuli

  • Valkosipuli on osa terveellistä ruokavaliota

Valkosipulilla on hyvin erityinen tuoksu, ja siksi sitä joko rakastetaan tai vihataan. Mutta se on arvokas lisä moniin ruokiin. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että valkosipulin (vähintään 2 kynttä päivässä) kulutus voi alentaa LDL -kolesterolia pitäen HDL -kolesterolin hyvällä tasolla. Tutkimukset osoittivat, että mitä enemmän valkosipulia syödään, sitä enemmän siitä voi olla terveyshyötyjä. Sen valmistaminen ei ole vaikeaa, koska valkosipuli sopii erinomaisesti monien ruokien kanssa. Voit käyttää mausteista mukulaa ruoanlaitossa joka aterialla, salaateissa ja dippeissä ja aina kun haluat syödä jotain mausteista.

 Omena päivässä pitää lääkärin loitolla!

Syöminen omena terveellistä ruokavaliota päivittäin ei tarvitse lääkäriä

  • Syö omenoita ja pysy terveenä

On sanonta, että omena päivässä voi pitää lääkärin loitolla, samoin kolesterolisi. Äskettäin tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että vain yhden omenan syöminen kuukaudessa alensi LDL -kolesterolia 40%. Omenat sisältävät runsaasti liukoista kuitua, mikä voi auttaa poistamaan kehon ylimääräisistä rasvoista. Tämä terve hedelmä sisältää myös runsaasti antioksidantteja sisältäviä polyfenoleja. Mutta sitrushedelmät ovat myös erittäin hyödyllisiä kaikille, jotka haluavat alentaa kolesterolitasojaan terveellisen ruokavalion avulla. Nämä hedelmät ovat edelläkävijöitä korkean kolesterolin torjunnassa, koska ne sisältävät paljon vitamiineja ja kuitua. Ne edistävät ruoansulatusta, muodostavat sappihappoa suolistossa ja kuljettavat sen pois kehosta. Jotta maksa voisi tuottaa sitä uudelleen, se käyttää LDL: ää verestä. Tämän vaikutuksen saavuttamiseksi sinun on syötävä kaksi sitrushedelmää päivässä – esimerkiksi greippi ja appelsiini!

Voit syödä kypsiä mansikoita aterioiden välillä

Kypsät mansikat terveellisesti, joten syömällä välillä

  • Mansikat ovat hämmästyttävä superruoka

Jos kirjoitamme jo hedelmistä, meidän ei tarvitse unohtaa kahta muuta luonnollista kolesterolia alentavaa lääkettä, mansikoita ja avokadoa. Mansikat ovat hämmästyttävä superruoka. Ne ovat hämmästyttävän hyödyllisiä terveydelle ja niiden säännöllinen kulutus johtaa kolesterolitasojen jatkuvaan laskuun. Nauti tuoreista mansikoista maksimaalisten terveyshyötyjen saamiseksi. Hedelmät Mansikat sisältävät kuitua, joka voi parantaa kolesterolitasoa entisestään.

 Dippi avokadolla on terveellistä ja maistuu hyvältä!

Terveellinen ruokavalio dip avokadolla

  • Avokado – eksoottinen ihmetekijä terveydellemme

Avokado on todellinen ja suuri ihmetekijä sydämesi ja kolesterolisi tasolle. Avokado on täynnä oleiinihappoa, tyydyttymätöntä rasvaa. Oleiinihappo tunnetaan nimellä omega-9-rasvahappo. Avokado on yksi korkeimmista luonnollisista öljyhapon lähteistä, toiseksi makadamiapähkinät. Tutkimukset ovat osoittaneet, että öljyhappo voi vähentää LDL -kolesterolia estämällä rasvan muuttamista kolesteroliksi. Nauti avokadosta kohtuudella, koska sen korkea rasvapitoisuus tekee siitä korkeakalorista ruokaa.

 Niillä, jotka syövät paljon parsaa, ei ole korkea veren lipiditaso

parsa

  • parsa

Nämä herkulliset tuoreet vihannekset ovat suosittu lisuke, koska ne sopivat hyvin minkä tahansa aterian kanssa. Parsa ei ole vain saksalaisten suosikkiravinto, vaan se voi myös auttaa sinua alentamaan kolesterolitasoja. Se sisältää paljon liukenematonta kuitua, mikä antaa sille joustavan rakenteen. Höyrytetty parsa ei vain maistu hyvältä, vaan on myös erittäin terveellistä ruokaa. Voit nauttia tästä turvallisesti aamiaisella, lounaalla tai illallisella!

Müsli mustikoilla ja banaaniviipaleilla maistuu herkulliselta aamulla!

Terveellisesti syövä vilja

  • Mysli aamulla terveen päivän alkuun

Kaurapuuro on peruselintarvike, joka lämmittää monien ihmisten vatsaa ympäri maailmaa aamuisin, erityisesti kylminä kuukausina. Se ei ainoastaan ​​tarjoa tarpeeksi energiaa hyvään alkuun kiireiselle päivälle. Vilja -aamiainen torjuu LDL -kolesterolia. Liukoisella kuidulla on positiivinen vaikutus suolistoflooraan sitoutumalla suoliston kolesteroliin ja kuljettamalla se pois kehosta ennen kuin se imeytyy. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että kaurahiutaleiden syöminen yhdessä muiden kolesterolia alentavien elintarvikkeiden kanssa vaikutti samaan kolesterolitasoon kuin reseptilääkkeet.

Müsli mustikoiden kanssa on mieluisin aamiainen aamulla?

Terveellisesti syövä mysli mustikoiden kanssa

Mutta kuten kirjoitimme tämän artikkelin alussa, tämä koskee terveellistä ruokaa, ei lääkettä! Terveellinen ruoka, paljon kalaa, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia järkevällä ja säännöllisellä syömisellä voi kaikki johtaa kolesterolitasojen laskuun. Jos aihe vaikuttaa sinuun millään tavalla, voit kokeilla uutta valikkoa, joka sisältää nämä ruoat. Et todellakaan voi mennä pieleen tässä. Päinvastoin, kolesterolitasosi laskee seuraavalla kerralla, kun teet verikokeen!

Mansikoita voi syödä tuoreina kesällä, mutta myös talvella

Tuoreita mansikoita

Parsa on ehdottomasti osa saksalaisten terveellistä ruokavaliota

Parsa terve

Kurpitsansiemenet ja pellavansiemenet ovat myös terveellinen ruokavalio niille, joilla on kolesteroli

Terveellinen syöminen kurpitsansiemeniä pellavansiemeniä

Terveellinen syöminen kurpitsansiemeniä pellavansiemenet terveellistä ruokaa korkeaa kolesterolia vastaan

Kolesterolitasot

 Syö vähintään yksi omena päivässä pysyäksesi terveenä

Terveellinen ruokavalio Omenan syöminen joka päivä ei tarvitse lääkäriä

Puhdas luonto – nuori valkosipuli tulee suoraan puutarhasta

Terveellinen ruokavalio luonto

Pavuja on erilaisia, joten voit valita itsellesi sopivan. Tai haluatko kokeilla niitä kaikkia?

Terveellisten erityyppisten papujen syöminen on hyväksi korkealle kolesterolille

 Pähkinät maistuvat hyvältä ja ovat erittäin terveellisiä

Terveellinen ruokavalio pähkinöitä

Keitetyt munat on aina oltava käsillä – ne tyydyttävät pienen nälän heti ja ovat terveellisiä!

Terveellinen ruoka keitettyjä munia aamiaiskulhossa