Viisi tärkeintä vinkkiä stressittömiin ostoksiin jokapäiväisessä elämässä

Kotitalouden hoitaminen kaikilla tehtävillään vaatii paljon suunnittelutaitoja. Kaikki eivät pysty yhdistämään kotitöitä, ostoksia, työtä ja mahdollisesti myös lastenhoitoa lapsen leikin kanssa. Erityisesti viikoittaiset ostot tuovat mukanaan paljon stressipotentiaalia, jos ne eivät perustu järkevään valmistautumiseen ja toteuttamiseen. Jokainen, joka uskoo voivansa elää mielekkäästi ja ilman stressiä ostamalla “onnea”, on siksi enimmäkseen väärässä ja pysyy liian usein liian täynnä kaupoissa. Jos illallisen tärkeimmät ainesosat puuttuvat ostoksen jälkeen, stressi on väistämätöntä. Onneksi voit kuitenkin tuoda lisää järjestystä ja rakennetta omaan ostosrutiinisi hetkessä. Alla olevat viisi vinkkiä saavat kaiken takaisin raiteilleen.

  • Listat helpottavat elämää

Toimiston tehtävälistat ja vieraslistat ovat perhejuhlissa, ostoslistat ovat kotitaloutta ylläpitäessä. Yksinkertaisesti korvaamaton. Siksi kannattaa suunnitella vähintään puoli tuntia ennen jokaista ostoa ja kirjoittaa kaikki tarvitsemasi asiat yksityiskohtaisesti muistiin. Siitä voi olla apua, jos viikon alussa laaditaan täydellinen ateriasuunnitelma seuraavalle seitsemälle päivälle. Ostoslista voidaan sitten täyttää helposti reseptien avulla. Lisäksi vastuuhenkilön tulisi käydä läpi talo tai asunto ja etsiä shampoopulloja, pesuainelaatikoita ja muita asioita, jotka on täytettävä tai vaihdettava lähitulevaisuudessa. Jos haluat hieman vähemmän stressiä ostoslistaa luodessasi, voit antaa sen helposti kasvaa jokapäiväisessä elämässä. Sopii tähän haushaltstipps.comin mukaan Lohkot, jotka voidaan ripustaa tai laittaa keskelle. Suuret baarit näyttävät hyviltä, ​​mutta niitä ei voi viedä supermarkettiin. Joten koko luettelo olisi kopioitava uudelleen vähän ennen ostoksia.

Bild Block stressittömät ostokset jokapäiväisessä elämässä

Hyvin jäsennelty luettelo auttaa ostoksilla. (Lähde: miradeshazer (CC0 -lisenssi) / pixabay.com)

Mitä tulee ostoslistan rakenteeseen, se on suunniteltava klassisten supermarkettien yhteisen rakenteen mukaisesti. Koska hedelmät ja vihannekset ovat enimmäkseen sisäänkäynnin takana, ne merkitään ostoslistan kärkeen. Kaikki muut elintarvikkeet, kuten liha, pasta, riisi tai jopa mausteet, voidaan sitten helposti jakaa ryhmiin. Tämä estää päämäärätöntä vaeltamista supermarketissa, joka usein tuhlaa paljon aikaa.

  • Taitava ostosmatkojen suunnittelu

Usein elintarvikkeet ja muut tavarat ovat ostoslistalla, jota yksittäinen supermarket ei voi myydä. Siksi useita kauppoja on suunnattava viikoittaiselle ostoskierrokselle. Vaikka yksittäisten ostosmatkojen määrä Saksassa vähenee ja suuntaus on yksi Raportti osoitteesta impulse.de Monet asiakkaat siirtyvät yhden luukun ostoksille useissa kaupoissa peräkkäin. Tässä on tärkeää suunnitella järjestelyt järkevästi. Kaupan, josta ostetaan tuoretta lihaa tai pakastettua ruokaa, tulisi olla ostoskierroksen lopussa, etenkin kesällä. Vastuuhenkilö voi hankkia apteekkiastioita ja lämmönkestäviä tavaroita luottavaisin mielin ostoksen alussa. Tämä vähentää aikapaineita ostoksilla.

  • Kerää tarvikkeita, osta harvemmin

Keittiön perustaminen on yksi tärkeimmistä vinkeistä matkalla stressittömään kotitalouteen. Monilla elintarvikkeilla on suhteellisen pitkä parasta ennen -päiväys, joten niitä voidaan säilyttää useita kuukausia. Miehet ja naiset ostavat parhaiten suurempia määriä pastaa, riisiä, palkokasveja, juomia tai jopa mausteita ja avaamattomia säilykkeitä myynnissä. Tämä säästää rahaa ja ostoslista lyhenee lähitulevaisuudessa. Lisäksi hyvin varustetulla ruokakomeroilla on myös mahdollista valmistaa spontaani ateria, jos ostoksille ei ole tarpeeksi aikaa.

Kuvan tukos stressittömiä ostoksia

Strukturoitu ja hyvin varusteltu ruokakomero yksinkertaistaa säännöllisiä ostoksia. (Lähde: jarmoluk (CC0 -lisenssi) / pixabay.com)

Huoneiston omistajien tulisi ripustaa ruokakomeroon pieni luettelo, joka näyttää nykyisen varaston. Aina kun jotain otetaan hyllyiltä, ​​henkilö merkitsee sen paperille. Näin vältetään äkillinen perusravinnon puute.

  • Jaa vastuu

Nykyaikaisissa kotitalouksissa on tavallista, ettei vain yksi henkilö huolehdi säännöllisistä ostoksista. Jotta kaikkien perheenjäsenten taakka olisi mahdollisimman alhainen, ainakin aviomies ja vaimo jakavat asiat oikeudenmukaisesti. Tulevaisuudessa mies voisi huolehtia raskaiden juomien ostamisesta tai ajaa teurastajaa matkalla töistä kotiin ja noutaa ainesosia illalliselle. Ajan ja perhetilanteen mukaan ostotyö on jaettu niin oikeudenmukaisesti. Tämä ei ainoastaan ​​vähennä stressiä ostoksia tehdessä, vaan voi myös tehdä perheen ilmapiiristä rennomman. Jos kukaan ei tunne ostostensa ja kotitöiden jäävän hukkaan, mahdollisia ongelmia ei esiinny ensinnäkään. Tämä on myös tärkeä kohta tehokkaalla stressin vähentämisellä.

  • Älä shoppaile kiireisinä aikoina

On aikoja, jolloin monet ihmiset nauttivat erityisesti ostoksista. Tämä määräytyy lähinnä yleisen päivittäisen rutiinin mukaan. Supermarkettien huippuajat ovat siis pääasiassa työn jälkeen klo 16–17 ja aamulla klo 10–11. Niiden, jotka haluavat tehdä ostoksia rauhassa tarvitsematta jakaa käytävää useiden ihmisten kanssa ja joutua seisomaan pitkässä jonossa, tulisi välttää näitä aikoja. Katsaus läheisten supermarkettien nykyiset aukioloajat auttaa suunnittelemaan ostoksia ruuhka -aikoina.

Kuvamarkkinoiden stressittömät ostokset

Viikoittaiset ostokset ovat paljon vähemmän stressaavia tyhjillä käytävillä. (Lähde: ElasticComputeFarm (CC0 -lisenssi) / pixabay.com)

Kaiken kokemuksen mukaan supermarketit ovat erityisen tyhjiä varhain aamulla ja myöhään illalla. Jos markkinat avataan kello seitsemän, viikoittaiset ostokset voidaan tehdä puoli kahdeksalta. Ja jos aamulla ei ole aikaa, kannattaa mennä supermarkettiin, joka on avoinna klo 22 asti illalla. Ostokset klo 20.00-22.00 tarjoavat todennäköisesti kaikkein rentouttavan ostoskokemuksen.