Vitamiinipöytä – mitä sinun tarvitsee tietää oikeasta ruokavaliosta

vitamiinipöytä vitamiinit hedelmäsalaatti

Etsitkö vitamiinipöytää ruoista? On myös helpompi tapa …

Etsitkö vitamiinipöytää ruokaan? On kiitettävää, että sijoitat aikasi ja vaivasi hyvään ravitsemukseen. Mutta jotta voit elää terveellisemmin, on osoitettu, että on parempi kuunnella omaa intuitiotasi ja kehosi tarpeita.

Hedelmävitamiinitaulukko voi antaa sinulle suhteellisia arvoja. Kuinka paljon se koskee sinua, riippuu suurelta osin niiden laadusta, myös vuodenajasta, sekä kehosi imeytymiskyvystä. Kaikki on siis suhteellista.

Mitä ehdotamme, luultavasti ihmettelet? Ehdotamme, että vaikka löydät ruoasta vitamiinitaulukon, voit tehdä jotain erilaista terveydellesi. Yritä kehittää kykyäsi kuunnella kehosi tarpeita ja intuitiota. Selvitä sitten, mitkä vitamiinit sisältyvät löytämiisi resepteihin ja tuotteisiin.

Kaikki vitamiinit ovat saatavana myös keinotekoisessa muodossa

vitamiini taulukko vitamiinit tabletit

Koska voi olla, että sinun tarvitsee vain syödä suosikkiruokiasi useammin, jotta voit elää terveellisemmin. Tarkat määrät? Luo yleinen tunne myös tästä. Tee suosikkisalaattisi ja katso sitten vitamiinitaulukosta, mitä sinulla on. Arvioi sitten määrät. Ehkä jotain on lisättävä tai ainesosaa on lisättävä suuremmassa määrin?

Löydä vitamiinitasapaino

vitamiinipöytä vitamiinit vitamiinin puute

Vitamiinipöytä ruokaan

vitamiinipöytä ruoka hyvä ravitsemus

B -vitamiinin puutos

B -vitamiinin puutteella voi olla monia epämiellyttäviä seurauksia. Opi mitä se meille tuo ja miksi et saisi olla ilman sitä.

B1 -vitamiini

Vitamiinitaulukossa sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota B1 -vitamiiniin. Muun muassa sillä on keskeinen merkitys hoikalle figuurille. Lapsilla se edistää kasvua ja verenkiertoelimistön työtä. Ei siinä kaikki! Tunnet myös olosi rauhallisemmaksi, kun sinulla on riittävästi B1 -vitamiinia, koska se on erittäin tärkeä hermostolle. B1 -vitamiini pitää myös limakalvot terveinä. Kaikista vitamiinitaulukon elementeistä yksi tärkeimmistä on edustava. Myös niille, jotka voivat rakentaa lihaksia. Joten jos sinulla on ongelmia näillä alueilla, se voi hyvinkin johtua B -vitamiinin puutteesta.

Verrattuna B1 -vitamiiniin löydät vihanneksia, täysjyvätuotteita ja pähkinöitä elintarvikkeiden vitamiinitaulukosta. Myös vehnää ja kuivattuja papuja tulisi harkita ruokalistan lisäämiseksi. Sianliha on myös erittäin hyvä B1 -vitamiinin lähde. Maito, herneet, kuivatut hedelmät ja munat ovat myös välttämättömiä.

Herkulliset täysjyvätuotteet varmistavat, että saat riittävästi B -vitamiinia.

vitamiini pöytäleipä vehnäjyvät

Tuoreet, rapeat vihannekset

vitamiinipöytä vihannekset b -vitamiini

B2 -vitamiini

Tarkastellaan nyt monimutkaisen ryhmän B2 toista elementtiä. Tämäntyyppinen B -vitamiinin puute voi aiheuttaa kasvuongelmia. Se on myös erittäin tärkeää yleisen terveydentilan kannalta. B2 -vitamiini toimii osana olennaista entsyymiryhmää. Muista ruoka -vitamiinipöydän jäsenistä nämä ovat tärkeimpiä hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien aineenvaihdunnalle. Ne osallistuvat useisiin organismin kemiallisiin reaktioihin. Joten sinulla on oltava tarpeeksi sitä tavallisissa kudoksissa.

Yksinkertaisesti sanottuna B2 -vitamiini auttaa ruoansulatusta ja myös hermostoa. B2 -vitamiinin puute voi aiheuttaa ummetusta. Hiukset, iho ja kynnet pysyvät terveinä sen kanssa. Myös suun, huulten ja kielen limakalvo ovat hyvässä kunnossa hänen ansiosta. Ihmisten, jotka työskentelevät paljon tietokoneellaan, tulisi tehdä erittäin paksu huomautus ruoan vitamiinitaulukkoon. Koska B2 -vitamiini edistää silmien terveyttä ja suojaa muodonmuutoksilta.

Elintarvikkeita, joilla voit toimittaa organismillesi B2 -vitamiinia, ovat erityyppisiä vihanneksia, tässä meidän on korostettava sokerijuurikkaita.

Sokerijuurikkaat – vaatimaton, mutta erittäin terve

vitamiinipöytä sokerijuurikkaat rapeita ja tuoreita

Hedelmien vitamiinipöytä sisältää B -vitamiinin lisäksi papaijaa, aprikoosia, omenoita ja rusinoita.

Kaikenlaisia ​​trooppisia hedelmiä suositellaan tässä yhteydessä

vitamiinipöytä b -vitamiini trooppiset hedelmät

Maksa, munat ja vähärasvainen maito ovat myös erittäin tärkeitä.

B -vitamiini 3

B3 -vitamiinin puutos vaikuttaa negatiivisesti verenkiertoelimistön toimintaan. Lisäksi kun kyllästyt siihen, sinulla on vahva ja terve hermosto. Merkitse paikka B3 -vitamiinilla ruoan vitamiinitaulukkoon värikynällä, jos haluat edistää proteiinien ja hiilihydraattien aineenvaihduntaa.

Se auttaa myös paljon ihon terveyden ylläpitämisessä. Kapillaarijärjestelmä laajenee ja sukupuolihormonit syntetisoidaan paremmin.

Kaikki ajattelutoiminnot toimivat nopeammin. Eläinperäiset elintarvikkeet ovat B3-vitamiinin rikkaampia. Vähärasvainen liha, maksa, sianliha, katkarapu ja lehmänmaito. Kasvislähteitä ovat seuraavat: riisi, vehnä, maapähkinät, mantelit ja auringonkukansiemenet.

Keitetyt katkaravut sitruunalla kauniin ihon saamiseksi

vitamiinipöytä juuri keitetyt katkaravut

B7 -vitamiini

Tämän lisäksi voit myös kirjoittaa H -vitamiinia ja biotiinia ruoan vitamiinitaulukkoon. Näitä pidetään synonyymeinä. Kaikkien muiden B -ryhmän vitamiinien ohella se auttaa siirtämään hiilioksidia. Kynnet ja niiden kimmoisuus paranevat melko hyvin. Munankeltuaiset, maksa ja monet vihannekset voivat tarjota sinulle B7 -vitamiinia.

Keitä maksa persiljalla ja valkosipulilla useammin

vitamiini taulukko maksa vitamiini

B9 -vitamiini ruoan vitamiinitaulukossa

B9 -vitamiinin puutosta ei pitäisi koskaan esiintyä raskaana olevilla naisilla. Jopa niiden, jotka haluavat saada lapsia, tulisi pitää sitä erittäin tärkeänä. B 9 -vitamiini auttaa istukan muodostumisessa ja myös alkioiden aivojen kehityksessä. Solut kehittyvät yleensä helpommin ja yksi on suojattu anemiaa vastaan.

Vihannekset, kuten salaatti, pinaatti, herneet, persilja, parsakaali ovat hyviä tämän vitamiinin lähteitä..

C -vitamiinin puutos ei myöskään ole sallittua

Oletko jo kuullut, että C -vitamiinin puutoksella on myös epämiellyttäviä seurauksia? Koska se auttaa raudan imeytymistä paljon pidemmälle, se osallistuu myös hampaiden, luiden ja kudosten rakenteeseen. Sillä on myös tärkeä rooli haavojen parantamisessa. Tämä ylläpitää myös ihon kimmoisuutta. Keho tarvitsee C -vitamiinia stressihormonien tuottamiseksi. C -vitamiinin ansiosta keholla on enemmän vastustuskykyä. C -vitamiini auttaa korkeaa verenpainetta, tulehduksellisia sairauksia ja syöpää vastaan. C -vitamiinilla valkosolut tekevät tehtävänsä paljon paremmin. He löytävät ja tuhoavat virukset paljon menestyksekkäämmin.

Voita stressi ja pysy terveenä!

vitamiinipöytä c -vitamiini appelsiinit sitruunat

Lopullinen C -vitamiinisalaatti

vitamiini pöytä persilja porkkana salaatti

Jos olet aktiivisesti mukana urheilussa, etenkin kuntoilussa, C -vitamiini on myös välttämätöntä. Se on erityisen tärkeää sidekudoksen kannalta. Koska tämä tapahtuu onnistuneen kollageenisynteesin jälkeen. Tässä ovat tuotteet, jotka sisältävät runsaasti C -vitamiinia: punaiset paprikat, persilja, kiivi, parsakaali, vanhin, papaija, mansikat, appelsiinit, sitruunat, valkosipuli, pinaatti, tomaatit ja monet muut vihannekset ja hedelmät.

A -vitamiini

A -vitamiinin puutos vaikuttaa negatiivisesti kehon puhdistukseen. Se auttaa edelleen välttämään syöpäsolujen muodostumista. Se on hyvä profylaksia kaikkia sairauksia vastaan. A -vitamiinilla on keskeinen rooli valkosolujen muodostumisessa. Ne ovat olennaisia ​​immuunijärjestelmämme kannalta.

A-vitamiini edistää erittäin vahvojen luiden muodostumista, sillä on antibakteerinen vaikutus, taistelee viruksia vastaan ​​ja voi olla erittäin hyödyllistä infektioille. Krooniset ihosairaudet vaikuttavat myös erittäin positiivisesti. A -vitamiini on myös ihana ryppyjä vastaan.

8 tärkeää A -vitamiinin lähdettä

vitamiinipöytä vitamiini a ruoka

D -vitamiinin ja D -vitamiinin puute

D -vitamiini tunnetaan auringon vitamiinina. Kehomme saa sen muun muassa auringon säteiltä. Elimistö tarvitsee sitä kiireesti kalsiumin imeyttämiseksi. Se on olennaista hampaiden ja luiden kasvulle. D -vitamiinia käytetään paranemiseen ja syövän ehkäisyyn.

Lähes kaikki lihalajit tarjoavat elimistölle arvokasta D -vitamiinia.

vitamiinipöytä d -vitamiini lihatuotteet

E -vitamiini ja sen puute

Tällä vitamiinilla on erittäin voimakas antioksidanttivaikutus. Se vahvistaa immuunijärjestelmää. Se edistää soluja ja niiden prosesseja. E -vitamiini toimittaa kudoksille paljon happea. Henkinen heikkous ja hedelmällisyysongelmat voivat johtua E -vitamiinin puutteesta.

E -vitamiini levittää kapillaarin ja veri virtaa vapaasti lihaskudokseen. Tämä vahvistaa kudoksia ja hermoja. E -vitamiini on tärkeä verisuonten ennaltaehkäisyssä. E -vitamiinin puute voi aiheuttaa joitain sairauksia, kuten astmaa, niveltulehdusta ja monia muita sairauksia.

E -vitamiinia voidaan levittää paikallisesti eli suoraan tietyille ihoalueille. Tämä takaa sileän ja pehmeän ihon.

Kasviöljyt sopivat parhaiten tämän vitamiinin saamiseen. Niitä valmistetaan maissista, auringonkukansiemenistä, soijasta ja vehnästä. Pähkinät, mantelit, maapähkinät ja kaikenlaiset pähkinät voivat korvata E -vitamiinin puutteen. Voit saada sen käsiksi täysjyvätuotteilla, lehtivihanneksilla, vihreillä papuilla, herneillä, tomaattisoseella, munakoisoilla, porkkanoilla, mustikoilla, karhunvatukoilla, avokadolla ja papaijalla..

Ruoka, joka sisältää runsaasti E -vitamiinia

vitamiinipöytä e -vitamiini ruoka

Auringonkukansiemenet vahvistavat immuunijärjestelmää

vitamiinipöytä auringonkukan kuoritut auringonkukansiemenet

Syö pähkinöitä hermostolle säännöllisesti

vitamiinipöytä b -vitamiinin lähde pähkinät

K -vitamiinin ja K -vitamiinin puutos

K -vitamiini auttaa estämään verenhukkaa loukkaantumisen sattuessa. Huomaat K -vitamiinin puutteen juuri loukkaantuneena. Koska silloin haavat eivät parane yhdessä. Jopa yhdellä lehtikaalin annoksella saat sitä tarpeeksi. Sitä löytyy myös pinaatista, ruusukaaleista, parsakaalista, salaatista ja nokkosesta.

Vihreät vihannekset sisältävät melko paljon K -vitamiinia.

vitamiinipöytä vihreät ruoat k -vitamiini

Terveellisen ruokavalion opas Terve Itävalta -rahasto 

vitamiinipöytä ruoka pyramidi ravitsemus