Voit poistaa ruosteen tahrat helposti ja nopeasti näiden yksinkertaisten vinkkien avulla!

Epämiellyttävät tahrat suosituissa vaatteissamme ovat yksi suurimmista pettymyksistä, joita voimme kuvitella jokapäiväisessä elämässä. Siitä ei kuitenkaan pidä lannistua. Muutamalla yksinkertaisella vinkillä voit tehdä sen nopeasti. Opi tekemään tämä seuraavilla riveillä!

Ruoste tahrat ovat ärsyttäviä, mutta sinun ei pitäisi epätoivoa niistä!

Puhdista paidat, poista ruoste

Tämä on tiedettävä ennen ruosteen tahrojen poistamista!

Miksi ruosteen tahrojen poistaminen on vaikeaa? Syynä on se, että metallihiukkaset tunkeutuvat tekstiiliin melko nopeasti ja syvältä. Joten se on kotitöitä supersankareille. Siksi sinun on ensin yritettävä välttää ruosteen tahroja.

Ruostetahroille on useita tehokkaita pesuaineita

Poista ruoste vaatteiden pesusta

Kodin vinkit ruosteen tahrojen välttämiseksi

Pohjimmiltaan ruostetahroja syntyy, kun asetat märän vaatteen metalli- tai metallikalusteen päälle. Osa metallipinnasta jää tekstiiliin. Kosteus muuttaa sen ruosteeksi. Tämä tapahtuu melko usein rikkoutuneiden tai vanhojen vaatteiden kanssa. Osa maalista tai pintakäsittelystä on pudonnut ja vaatteet joutuvat suoraan kosketukseen metallin kanssa. Joten muista välttää näitä tilanteita!

Kun ostat valmiita ruosteen tahrojen pesuaineita, noudata tiukasti sen käyttöohjeita 

Poista ruoste - kaikki pesukoneessa

Erityiset pesuaineet ruostetta vastaan ​​ja ammattimainen puhdistus

Markkinoilla on erikoistuneita puhdistusaineita, joiden avulla voit poistaa ruoste tahrat. Ne ovat melko kalliita, mutta ne tarjoavat myös erittäin turvallisia tuloksia. Tästä on kaksi pääasiallista vastaväitettä. Yksi on, että ne sisältävät paljon kemiaa ja toinen on, että ne ovat melko kalliita. Ensisijainen huolesi omasta terveydestäsi käsitellessäsi vaatteita näillä kemiallisilla puhdistusaineilla olisi. Käytä käsineitä, jotka voivat suojata ihoasi. Sinun on myös noudatettava tiukasti ohjeita ja tarkistettava, että pesuaine sopii käsiteltävälle kankaalle. Joko sen on oltava kuvauksessa tai sinun pitäisi kysyä myyjältä erityisesti riskeistä. Erittäin arvokkaiden vaatteiden osalta suosittelemme ammattimaista puhdistusta.

Jotkut pesuaineet voivat poistaa tehokkaasti tuoreet ruoste tahrat

Poista ruoste - erittäin hyvä pesukone

Sitruuna ruosteen tahrojen poistamiseen

Sitruunan saaminen kotiin on tehokas työkalu ruosteen tahran poistamiseen. Sitruunamehu voi tunkeutua tekstiiliin ja poistaa lian. Tämän kotitekoisen reseptin käyttäminen on melko helppoa. Ota sitruuna, leikkaa se puoliksi ja purista se tahraan. Odota 2-3 minuuttia ja pese pois. Voisit toistaa sen pari kertaa. Voit myös lisätä hieman suolaa pinttyneille tahroille.

Ruostetahroja syntyy, kun märät tekstiilit joutuvat kosketuksiin metallin kanssa

Poista ruoste hyviä vinkkejä

Omenasiiderietikka

Voit myös käyttää omenaviinietikkaa ruosteen tahrojen poistamiseen. Sovellusperiaate on suunnilleen sama. Tässä tapauksessa sinun on ensin kostutettava alue tahralla. Lisää sitten omenaviinietikka. Anna seistä noin 10 minuuttia ja huuhtele pois.

On parasta poistaa lika ennen kuin se on muuttunut itsepäiseksi

Poista ruoste, pyöreät tahrat ja ideat

Pesuaine

Pesuaine voi myös tehdä paljon enemmän kuin puhdistaa astiat. Voit käyttää sitä myös ruosteen tahrojen poistamiseen mm. Tämä toimii kuitenkin varsin hyvin varsinkin tuoreen lian kanssa. Ne eivät ole vielä tunkeutuneet kovin syvälle kudokseen, joten niiden puhdistaminen on suhteellisen helppoa.

Valkoisilla ja värillisillä tekstiileillä on omat erityispiirteensä

Poista ruosteenestoainekärjet

Soda puhdistusaineena

Ruokasooda on toinen erittäin yleinen pesuaine. Se voi myös auttaa poistamaan ruoste tahrat. Tarvitset ensin lusikallisen sitä, jonka liuotat astiaan, jossa on kaksi ruokalusikallista vettä. Tämän pitäisi mieluiten olla haaleaa. Sekoita hyvin, kunnes muodostuu tasainen, pehmeä massa. Levitä tämä suoraan tahraan ja käsittele voimakkailla liikkeillä painamatta voimakkaasti. Useimmissa tapauksissa ruostetahrat voidaan poistaa ilman ongelmia tällä menetelmällä.

Ylellisissä vaatteissa kannattaa harkita ammattimaista puhdistusta 

erittäin hyvät valkoiset vaatteet poistavat ruosteen

Poista ruosteen tahrat hiilihapolla

Kivennäisvettä voidaan käyttää myös erinomaisesti ruosteen tahrojen poistamiseen. Se myös tunkeutuu kankaaseen vahingoittamatta sitä ja auttaa poistamaan ruosteen. Joten kaada hiilihapotettua vettä tahran päälle. Odota noin kymmenen minuuttia ja huuhtele.

Pyykkipojat voivat myös aiheuttaa ruostetahroja!

Pyykkiripustus poistaa ruosteen

Ota huomioon ruosteen tahroja poistettaessa tekstiilien värit ja tyyppi

Kankaan väri ja tyyppi ovat luonnollisesti ratkaisevia, jos haluat poistaa ruoste tahrat. Valkoisten vaatteiden kanssa voimme käyttää useita korjaustoimenpiteitä samanaikaisesti, joilla on hyvä vaikutus. Värinmuutos ei ole tässä riski. Jälleen sinun on oltava varovainen, että väliaine ei sisällä väriaineita! Emme halua, että yksi itsepäinen tahra korvataan toisella. Haluaisimme puhtaat vaatteet!

Sitruuna ja suola ovat kaksi suosittua hoitoa ruostetahroille 

Poista ruoste - sitruunat ja suola

Kangas

Erittäin hienoille tekstiileille suosittelemme käyttämään hellävaraisia ​​vaihtoehtoja, kuten astianpesuainetta tai kuohuvettä. Pinttyneille tahroille voit harkita huolellisesti kahden mainitun korjaustoimenpiteen yhdistelmää. Luonnollisesti kestävämpi tekstiili vaatii tietysti vähemmän varovaisuutta. Epäselvissä tilanteissa ja varsinkin arvokkaiden, erityisen suosittujen vaatteiden kanssa vältämme riskit. Harkitse ammattimaista puhdistusta!