Piristä kotiakvaarioasi – muunnelmia ja ideoita

Olipa merkki rauhallisesta, tasapainoisesta elämäntavasta tai kiinnostuksesta vedenalaiseen maailmaan, akvaariot ovat erittäin suosittuja Saksan olohuoneissa. Jotta näistä ei tule vain täydellinen elinympäristö kasveille ja kaloille, vaan myös todellinen katseenvangitsija sisustuksen suhteen, on muutamia perusasioita, joihin on kiinnitettävä huomiota. Ennen kaikkea on kuitenkin tärkeää valita tarpeisiisi parhaiten sopiva akvaario. Tämä riippuu eri tekijöistä.

Akvaarioiden valikoima on laaja

Ensinnäkin akvaarion tyyppi koskee sitä, millaisia ​​kaloja ja kasveja joku haluaa pitää siinä. Mutta koko ja tarkoitus vaikuttavat myös, kuten seuraava luettelo eri vaihtoehdoista osoittaa.

Kuva 2 tyyppiä

 • Lajien akvaariot on suunniteltu siten, että pito -olosuhteet on räätälöity tarkasti siellä pidettävien eläinten ja kasvien tarpeisiin. Ne ovat ihanteellisia eläinten ja niiden käyttäytymisen tarkkailuun – stressittömässä tilanteessa ilman muita kaloja tai haitallisia vaikutuksia. Samaan aikaan tämä tarkoittaa, että tämäntyyppisessä akvaariossa pidetään vain yhtä kalalajia.

  Ovat erittäin suosittuja siihen

 • Piranhat
 • Discus kala
 • Killifish
 • Kääpiöpuffer kala tai
 • katkarapu

Sitä vastoin tässä maassa on hyvin usein ns Yhteisön akvaariot, Säiliöissään eri rauhanomaiset eläimet, jotka vaativat samanlaisia ​​asumisolosuhteita, elävät yhdessä.

Säilytä akvaario kotona oikein olohuone

 • Toinen suosittu akvaario on tämä Biotooppinen akvaario, jossa kasviston ja eläimistön luonnollinen elinympäristö löytyy mahdollisimman tarkasti. Tämä on yksi tunnetuimmista lajissaan Amazonin allas tai Amazonin akvaario, jossa pidetään eläimiä ja kasveja, joiden elinympäristöt vastaavat myös luonnossa. Yksi etu on, että eri kalalajeilla on lähes samat vaatimukset veden laadun ja akvaarion asennuksen suhteen. Muita vaihtoehtoja näille biotooppialtaille ovat
 • Etelä -Amerikan allas
 • Keski -Amerikan altaan
 • Aasian altaan tai
 • Malawin allas

akvaario kotiin kultakala

 • Vanhin muoto akvaariotyypeistä on se Kylmän veden akvaario. Pohjimmiltaan se on yksinkertaisesti allas, joka tarkoituksella ei lämmitä vettä. Jos haluat tarjota lisäjäähdytystä, voit käyttää jopa mallia, jossa on sisäänrakennettu jäähdytysyksikkö. Tässä yhteydessä on selvää, että tällaisia ​​akvaarioita ei saa koskaan altistaa suoralle auringonvalolle, jotta ne eivät kuumene. Tätä tarkoitusta varten kaikki Keski -Euroopassa esiintyvät kalalajit voidaan pitää siellä. Kultakala tunnetaan parhaiten tässä yhteydessä.
 • Sitä vastoin osoittaa a Meriakvaario, myös sellaisena Koralliriuttojen akvaario kutsutaan korallien ekosysteemin värikkääksi maailmaksi. Kaikkien, jotka ovat kiinnostuneita tämän tyyppisestä akvaariosta, tulisi olla tietoisia siitä, että sen ylläpitämiseksi tarvitaan sekä laajaa osaamista että laajaa hoitoa ja tukea. Kriittisiä tämän pienen ekosysteemin elämäntuelle ovat
 • tarkkojen vesiarvojen noudattaminen
 • täydellisesti koordinoitu valaistus akvaarioon
 • tasapainotetut lämpötilat vedessä.

akvaario kotiin eksoottisia kaloja koralleja

Tästä akvaaristi palkitaan värikkäällä kalalajilla, joka tuntuu mukavalta koralliakvaariossa. Sen nimen antavien korallien lisäksi nämä ovat:

 • Kamala
 • Kääpiö enkelikala
 • Koralli kala
 • Etanat
 • Simpukat
 • Erakkorapuja

Muuten suolaisen veden akvaario katsotaan yleensä melko aikaa vieväksi ja vaativaksi. Yksi artikkeli osoittaa, että oikein suunniteltuna ja huolellisesti se voi sopia myös kunnianhimoisille aloittelijoille Meerwasser-Guide.de.

Kasveilla on myös tärkeä vaikutus

Akvaarioiden kasveja on eri muotoja, kokoja ja värejä, ja niiden paletti vaihtelee luonnollisesti vaaleanvihreästä voimakkaaseen tummanpunaiseen. Yleensä kasvit istutetaan suoraan alustalle. Mutta on myös lajeja, kuten Java -saniainen, joka kasvaa säiliön koriste -esineillä. Kelluvat kasvit, kuten ankkakukka, kelluvat vapaasti veden pinnalla ja tarjoavat suojaa ja optisia vaikutuksia yhtä paljon. Pohjimmiltaan akvaarion omistajilla on kaksi vaihtoehtoa kasveille, nimittäin varsikasvit ja lehtikasvit. Vaikka entinen – kuten nimestä voi päätellä – kehittää uusia lehtiä varrensa varrella, lehtikasvilla on vain yksi lehti per varsi. Niitä myydään kaupallisesti ruukussa, eli ruukkukasvina, kun taas varsikasveja on saatavana nippuna.

Kun valitset, sinun on kiinnitettävä huomiota kasvin kokoon, koska joskus niitä on saatavana senttimetrillä, mutta ne voivat myöhemmin kasvaa jopa metrin korkeuteen. Tätä voidaan käyttää koristamaan akvaario täydellisesti. On parasta laittaa pienemmät kasvit näkökentän etualalle, kun taas suuret kasvit tulevat keskelle ja suuret lajit sijoitetaan säiliön takaosaan. Erityisesti uusien tulokkaiden ei pitäisi keskittyä pelkästään optiikkaan tässä suhteessa, vaan heidän on ensin käsiteltävä akvaristiikan perusteita. Pelkän sisustuksen lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota oikeaan vedenhoitoon, teknisiin lisävarusteisiin, suodattimiin ja ihanteelliseen sijaintiin, ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, myös siivouksella on tärkeä rooli. ZooRoyalilla on yksi tältä osin Sisäänpääsy aloittelijoille kuvattu askel askeleelta kuvaamalla akvaarioharrastuksen ensimmäiset tärkeät vaiheet.

https://www.youtube.com/watch?v=hQ95goMnY-M

Kasveilla ei ole vain suunnittelutarkoituksia akvaariossa, vaan ne ovat myös suurelta osin vastuussa veden laadusta. Kalat eroavat mm

 • ammoniumia
 • nitraatti
 • fosfaatti
 • Hiilidioksidi

että kasvit imevät ja käyttävät sitä kasvuun. Nämä ravintoaineet muuttuvat sokeriksi tai hiilihydraateiksi fotosynteesin avulla. Kasvit erittävät happea prosessissa, jota kalat hengittävät. On kuitenkin selvää, että tämä prosessi tapahtuu vain silloin, kun valoa on riittävästi. Siksi riittävä valon saanti akvaarioon on ehdottoman välttämätöntä ja ylläpitää akvaarion asukkaiden elämänlaatua.

Jos happea on liian vähän, levät kehittyvät useammin. Oikeat kasvit voivat kuitenkin poistaa niiden ravitsemuksellisen perustan, jolloin etenkin nopeasti kasvavat kasvit ovat vastuussa siitä, etteivät levät lisäänty liikaa. Siksi seuraavien tyyppien pitäisi mieluiten esiintyä:

 • Waterweed
 • Valisnerie
 • Vesipullo
 • Amazonin miekkasvi
 • Java -saniainen
 • Intialainen veden ystävä
 • Intian vesiallas
 • Hornwort

Jos haluat tarjota akvaariossa vieläkin enemmän vaihtelua, voit tiedustella erikoisliikkeistä ja asettaa sopivia aksentteja.

akvaario koti levät vesikasvit

Alustan valinta on optisesti tärkeä

Akvaarion maaperän suunnittelulla ei ole vain visuaalista vaikutusta, vaan sillä on myös suuri vaikutus itse säiliön laatuun. Tämä johtuu siitä, että vesi suodatetaan täällä, ravinteita on riittävästi ja sen pitäisi tukea kasveja. Perusero voidaan tehdä hiekan ja soran välillä. Jos mietit nyt, missä ero on, tämä voidaan selittää helposti:

 • Hiekan raekoko on 2 millimetriä, mikä tahansa suurempi katsotaan soraksi.
 • Hienon akvaariohiekan raekoko on usein 0,1 – 0,5 millimetriä.

Mikä substraatti on oikea valitulle akvaarioon, riippuu myös siinä pidettävän kalan tyypistä. Vaikka primitiiviset asukkaat, kuten panssaroitu monni, pitävät hienosta hiekasta, koska he voivat kaivaa helposti täällä ja melkein “huuhtele” kiduksensa, rapuja ja katkarapuja mieluummin karkeampaa hiekkaa. Nämä etsivät myös maasta ruokaa, mutta voivat nostaa jyvät ja kääntää ne saksilla.

Tietenkin on myös riittävästi akvaarion asukkaita, jotka haluavat pitää soraa. Niitä ovat monni ja loaches, mutta myös cichlids. On tärkeää tietää, että akvaariossa olevat kasvit on yleensä helpompi sijoittaa karkealle soralle ja niitä on myös helpompi pitää siellä.

Kärki: Jos haluat ostaa hiekkaa tai soraa kaloillesi, valitse kalkkittomat lajikkeet. Teräväreunaista maaperää on myös vältettävä, koska se voi vahingoittaa erityisesti kalalajeja.

Kun hiekan laadulliset ominaisuudet on selvitetty, ulkonäöllä voi myös olla ratkaiseva merkitys. Materiaalia on saatavana useista väreistä yksilöllisten mieltymystesi mukaan, mutta tummemmat ovat sopivampia. Jos asennat sitten tumman takaseinän, voit lisätä vaikutusta entisestään. Ennen kaikkea katkarapujen kirkkaat värit näyttävät erittäin voimakkailta mustalla akvaariohiekalla. Jos haluat Amazon -altaan, sinun on asetettava soraa

 • tummat punaiset
 • musta
 • tai ruskea

Valitse. Toisaalta afrikkalaisissa akvaarioissa vaaleat harmaat ja valkoiset sävyt ovat ihanteellisia, koska suosituimmat elävät cichlidit tulevat täällä omiinsa.

akvaario kotiin kala levät

Oikea takaseinä luo tunnelmaa

Niin visuaalisesti vaikuttava kuin akvaarion värikäs kasvisto ja eläimistö voi olla, oikea takaseinä on myös ratkaiseva visuaalisen kokemuksen kannalta. Tämä yksinkertaisesti luo oikean tunnelman, ja valinnanvara on valtava lukuisten motiivikalvojen tai erityisten 3D -tehosteiden ansiosta. Jokainen, joka valitsee rakenteellisen seinän, parantaa syvyysvaikutusta ja asettaa erityisiä aksentteja veden sisustukseen. Lisäksi ne näyttävät erityisen luonnollisilta ja tarjoavat helpotuksen kaltaisen muotoilun ansiosta alueellisia lisämahdollisuuksia yksittäisille kalalajeille.

Erittäin suosittu tapa suunnitella takaseinät on kalvot. Ne voidaan kiinnittää helposti itse, ja aiheiden valinta on erittäin suuri. On niitä, joissa on vedenalaisia ​​aiheita, jotka kuvaavat esimerkiksi kalliota takaseinää tai vihreää istutettua akvaarioa. Jos haluat aliarvioida, voit valita yhden seinän mustan takaseinän. Lisäksi tumma substraatti yhdistetään niin, että kalan väri ja kasvien rehevä vihreä tulevat omakseen. Rakenteelliset takaseinät ovat sitä vastoin saatavilla eri moduuleina ja ne voidaan helposti kiinnittää altaan liimalla tai silikonilla. Jos olet hieman teknisesti lahjakas ja kärsivällinen, voit myös luoda ja kiinnittää nämä takaseinät itse. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että käytetään oikeaa materiaalia, jotta vältetään haitalliset vaikutukset veteen ja kaloihin. Seuraavat ohjeet osoittavat, miten tämä toimii.

Päätös siitä, käytetäänkö takaseinää akvaarioon ja mitä sitä tulisi tehdä, riippuu myös siitä, missä se sijaitsee. Vaikka hyvin suunnitellut mallit soveltuvat hyvin asennettavaksi seinälle tai näkökenttään ja tarjoavat erikoistehosteita, ei ole suositeltavaa olla takaseinää käytettäessä akvaariota huoneenjakajana. Sillä silloin on mahdollisuus katsoa veden ja sen elävän maailman läpi niin sanotusti, mikä luo hyvin yksilöllisen ilmapiirin. Silloin näkymä kalojen ja kasvien värikkäästä maailmasta ei keskeydy tai häiriintyy ja ulottuu akvaarion ulkopuolelle kaukaisuuteen.

Riippumatta siitä, kumman takaseinän akvaarion omistaja päättää, on selvää, että sekä kiinnitys että mahdollinen irrotus ovat erittäin aikaa vieviä jonkin ajan kuluttua. Tätä varten allas on tyhjennettävä kokonaan.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80